Ble dekket av Jonas Andreassen Wikborg

Hei, og velkommen til vår livedekning av Eliteserien-kampen mellom Brann og Mjøndalen!
    Brann er klart mest i dytten av de to lagene. Bergenserne er på 4. plass i ligaen med 22 poeng på 14 kamper. Bruntrøyene fra Mjøndalen er på 14. plass med sine 12 poeng på 13 kamper.
    Brann har imidlertid ikke gjort det sånn all verdens hjemme på Brann stadion. Tre seirer, to uavgjort og to tap har det blitt på syv kamper. Mjøndalen står med 1-2-3 på seks bortekamper.
    Brann (3-5-2): Opdal - Acosta, Wormgoor, Rismark - Rolantsson, Yttergård Jenssen, Ordagic, Barmen, Kristiansen - Berisha, Strand
    Brann-benken: Holmen Johansen, Löfgren, Haugen, Bamba, Karadas, Løkberg, Kjelsrud Johansen
    Lars Arne Nilsen gjør én endring fra laget som spilte 1-1 mot Molde forrige runde. Rolantsson er inne for Teniste (skadet) på høyresiden.
    Mjøndalen (5-3-2): Faye Lund - Latifu, Jansen, Solholm Johansen, Olsen Solberg, Dragsnes - Aasmundsen, Brochmann, Gauseth - Aasmundsen, Liseth, Brustad
    MIF-benken: Ranmark, Sell, Hansen, Diomande, Thorhallsson, Scriven og Sagbakken.
    Også Mjøndalen spilte 1-1 forrige runde, og faktisk har laget spilt 1-1 de siste tre Eliteserien-kampene sine. Vegard Hansen gjør to bytter: Ut med Sell og Bojang. Inn med Solholm Johansen og Gauseth.
    Dagens dommer er Tom Harald Hagen fra Brandval IL.
    Forrige gang de to møttes var den 9. august 2017. Da gikk Mjøndalen videre i cupen med 1-0 etter scoring av dagens kaptein Christian Gauseth.
    Mjøndalen får frispark litt inn på Branns banehalvdel. Bortelaget flytter opp med spillere.
    2'
    Acosta header ballen unna.
    3'
    Rolantsson legger inn, men der er Faye Lund og plukker.
    4'
    Dragses kommer på overlap, men pasningen mot ham blir litt for lang. Femmeter.
    4'
    Mjøndalen tvinger Opdal til å slå langt...
    5'
    Gauseth finner Brustad, men han har startet på løpet sitt litt tidlig.
    5'
    Ballen når Berisha, som prøve å ta med seg Strand med hælen. Det går ikke.
    8'
    Det er på dagen 27 år siden de to lagene møttes i seriesammenheng. 15. juli 1992 endte det 2-0 til Brann, opplyser Eurosports kommentator.
    9'
    Faye Lund plukker nok et innlegg. Setter i gang tidlig, men det går ikke mange sekundene før ballen er i beina på Brann-spillerne igjen.
    10'
    En rolig åpning her på Brann stadion. Brann har hatt mest ball, men hverken av lagene har skapt særlig til sjanser.
    11'
    Brann spiller bruntrøyene lave, men den lange ballen til Wormgoor er for upresis. Femmeter.
    11'
    Mjøndalen bryter, men det blir for upresist også av bortelaget. Brustads ball mot lagkompis Aasmundsen ender bak spilleren.
    12'
    Aasmundsen har masse plass, men velger et tidlig innlegg. I blokka og til innkast. Brustad skal kaste langt.
    13'
    Ballen mot Solholm Johansen, men det ender i ingenting. Eller en femmeter til Brann, for å være helt presis.
    14'
    Brann jobber seg inn i sekstenmeteren til Mjøndalen, men kommer seg ikke videre. Latifu beinerballen unna.
    15'
    Mjøndalen med alle spillere halvveis inne på egen banehalvdel nå. Brann triller...
    16'
    Så sitter kombinasjonene mot Brann. Berisha spilles i bakrom, og han legger nydelig igjen til Ordagic. Han skyter ikke på første, men forsøker å dra av Solholm Johansen. Går i bakken, men dommeren vinker spillet videre. Det ender med skudd fra Berisha, rett i nettveggen.
    18'
    Det så da fryktelig ut som straffe i mine øyne. Men dommer Hagen sto godt plassert og mente tydelig at det ikke var straffe.
    19'
    Så er det Mjøndalen sin tur til å rope på straffe. Jansen mener han blir revet over ende i feltet etter et frispark fra bak i banen for bortelaget. Den trenger vi repriser på.
    20'
    Nok et Brann-innlegg ender i klypene til Faye Lund.
    21'
    Brann har tatt et aldri så lite grep på kampen nå...
    22'
    Ser for øvrig helt greit ut at Jansen ikke fikk noe på situasjonen for litt siden. Og forseelsen skjedde uansett utenfor sekstenmeteren, viser reprisen.
    23'
    Ikke bare-bare å tre seg gjennom det kompakte Mjøndalen-laget. Nok en gang ender ballen over kortlinja og til femmeter.
    25'
    Rismark er ufin mot Liseth. Igjen flytter bortelaget opp folk på frispark fra bak i banen.
    26'
    Rolantsson med et godt innlegg, men der er Jansen.
    28'
    Strand kommer til avslutning, men Aasmundsen blokkerer.
    28'
    Herlig ball i bakrom mot Brustad, men Opdal er våken. Kommer kjapt ut og avverger rett foran angriperen.
    29'
    Vi har passert en halvtime uten noen målsjanser på Brann stadion. Men Brann burde nok hatt en straffe.
    32'
    Berisha har ryggen mot mål, men går i bakken etter en dytt fra Olsen Solberg. Frispark på kanten av sekstenmeteren.
    32'
    Strand med et forsøk som hverken er skudd eller innlegg. Dårlig er det i hvert fall. Femmeter til Faye Lund og MIF.
    33'
    Yttergård Jenssen kommer til skudd fra omkring 20 meter. Rett på Faye Lund.
    34'
    Corner til Mjøndalen: Heades unna i første omgang, og bankes så unna av Berisha.
    35'
    Brann har fire spillere i boksen, men når innlegget kommer, er det MIF-Jansen som vinner.
    37'
    Corner til Brann: Faye Lund ser ikke komfortabel ut, for cornerer er meget godt slått. Keeperen kan puste lettet ut når Jansen header unna.
    38'
    Lurt innlegg fra Berisha. Latifu tør ikke annet enn å gi til corner.
    40'
    Corner til Brann: Nesten for Wormgoor. Får hodet på ballen, men den går over målet via Jansen.
    40'
    Corner til Brann: Brustad header unna ved første stolpe.
    40'
    12 mål har det blitt scoret i de seks 19.00-kampene som pågår nå. Ingen av dem har kommet i denne kampen...
    43'
    Olsen Solberg lemper frisparket fra bak i banen inn i boksen, og der får Brustad hodet på ballen. Stusser den rolig inn til Opdal.
    44'
    Wormgoor lader kanonen fra distanse. Branns toppscorer så langt denne sesongen banker ballen over.
    45'
    Pause! Antydninger til piping blant hjemmefansen idet dommer Hagen blåser av for de første 45.
    - Jeg vet ikke. Han touchet meg, men jeg vet ikke om det var nok, sier Ordagic om straffesituasjonen litt før 20 spilte minutter.
    - Vi sliter litt i begynnelsen, men etter hvert synes jeg vi løser det bra. Men jeg synes vi kan prøve å bruke mer ball og skape mer, sier Jansen til Eurosport.
    Mjøndalen i brunt og Brann i rødt på det grønne gresset i Bergen. Det er ikke lett å skille spillerne fra hverandre for den fargeblinde, og det er heller ingenting som skiller lagene på banen. 0-0 er helt i orden sett ut fra sjansestatistikken, for den viser også 0-0. Men skulle Brann ha straffe? Det er spørsmålet.
    - Det er sikkert ingen artig kamp å se, så beklager det, sier MIF-trener Vegard Hansen. Han sier at de kommer til å legge om taktikken om Brann scorer.
    2. omgang sparkes i gang av hjemmelaget.
    Corner til Brann: Får ingenting ut av den, hjemmelaget.
    47'
    Avslutninger (på mål): 5(1) - 1(0)
    50'
    KAMPENS STØRSTE SJANSE: Rolantsson er uheldig med dempingen, men ballen ender i beina på Berisha. Han fyrer på første, men Faye Lund er med på notene på skuddet fra noe skrått hold.
    51'
    Gult kort til Mjøndalen
    Quint Jansen
    Kommer for sent inn mot Ordagic og forhindrer også en potensiell kontring.
    52'
    Fint innlegg i boks, og der er ikke Ordagic aaaltfor langt unna å få med seg ballen.
    53'
    Ordagic holder seg på beine og kommer seg til en flott innleggsposisjon, men det blir for mye luft under ballen.
    55'
    Fredrik Haugen gjør seg klar på sidelinjen.
    55'
    Wormgoor signaliserer at han må byttes ut idet Mjøndalen gjør seg klare til å slå et frispark inn i feltet.
    57'
    Spillerbytte - Brann
    Inn: Fredrik Haugen
    Ut: Kristoffer Barmen
    58'
    Berisha starter fint i bakrom, men ballen er liiiitt for lang.
    59'
    Skummelt tilbakespillsforsøk fra Solholm Johansen. Rolantsson kater seg inn mot Faye Lund, men keeperen er først på ball. Får seg også en smell, MIF-burvokteren.
    60'
    Inn: Jesper Löfgren
    Ut: Vito Wormgoor
    Over og ut for Wormgoor. Inn med svenske Löfgren, som får sin eliteseriedebut.
    60'
    Haugen viser frem pasningsfoten og trer Kristiansen gjennom. Hans innlegg går rett i hodet på Aasmundsen.
    62'
    Corner til Brann: Löfgren vinner, men header over.
    62'
    Corner til Brann: Acosta vinner i lufta, og den blir farligere, men ikke farlig nok. Faye Lund står på rett sted og redder.
    64'
    Haugen har vært et friskt pust for hjemmelaget etter innhoppet.
    64'
    Berisha header ballen inn igjen fra død vinkel, men der er Jansen på strek og avverger. Berisha er uansett vinket av for offside.
    66'
    Liseth får rettvendt seg og setter fart. Klarer ikke gjøre alt på egenhånd, og får også gitt ballen fra seg. Den ender til slutt hos Dragsnes, som fra sin overlap-posisjon forsøker å skyte. Over.
    69'
    Spillerbytte - Mjøndalen
    Inn: Alfred Scriven
    Ut: Fredrik Brustad
    71'
    Corner til Brann: Haugen legger den på første, men Ordagic får ikke skutt mot mål. Aasmundsen får ballen unna.
    72'
    Haugen forsøker seg på en tunnel, men lykkes ikke. Og får så frispark mot seg.
    73'
    Yttergård Jenssens innlegg går inn til Faye Lund.
    74'
    KJEMPESJANSE! Haugen med et godt slått frispark, og i feltet står Ordagic alene. Klarer på noe utrolig vis ikke å styre ballen innenfor stengene.
    76'
    Hjemmelagets spillere roper på tilbakespill når Faye Lund plukker opp ballen fra Dragsnes, men får ikke respons fra dommeren. Det ser også greit ut.
    78'
    Inn: Azar Karadas
    Ut: Gilli Rólantsson
    Da blir det ingen Bamba i kveld.
    79'
    Corner til Brann: Jansen stanger unna i siste liten. Ny corner.
    80'
    Corner til Brann: Denne blir ikke like farlig. Bortelaget får ballen unna, men Brann beholder ballen.
    81'
    Og det blir et voldsomt press også. Acosta legger hardt inn, men forsøket stoppes. Og så er det Gauseth som rydder opp på det påføglende innlegget.
    81'
    Stian Aasmundsen
    Bruker mye tid på å tørke ballen i forkant av et langt innkast. Litt for lang tid, mener dommeren.
    82'
    Inn: William Sell
    Ut: Akeem Latifu
    83'
    Avslutninger (på mål): 12(3) - 1(0)
    84'
    86'
    Aasmundsen kommer seg til en svært god innleggsposisjon, banker ballen inn i feltet, men der er Scriven akkurat for sent inne. Löfgren gir til corner.
    87'
    Corner til MIF: Opdal bokser unna.
    87'
    Gauseth og Sell går på samme ball og kløner det til for hverandre. Brann overtar ballen.
    88'
    Gauseth legger seg ned på banen. Da blir det litt stopp i spillet.
    89'
    Vi er inne i det siste ordinære spilleminutt av kampen.
    90'
    Sondre Liseth
    River ned Ordagic på midtbanen. En såkalt profesjonell takling. Klart gult.
    90'
    Det er lagt til fem minutter.
    90'+1
    Acosta kommer på innlegget, men via Solholm Johansen får Faye Lund kontroll på ballen.
    90'+1
    Så er det ikke altfor langt unna at Mjøndalen raner til seg alle poengene. Brochmann krangler med seg ballen, får spilt Dragsnes, som banker ballen inn foran mål. Det går akkurat ikke.
    90'+2
    Strand klemmer til fra 20 meter og får et godt treff. Faye Lund har imidlertid ganske så god kontroll - slår til corner.
    90'+3
    Så ligger Liseth nedde med kramper.
    90'+3
    Inn: Aristide Sagbakken
    Ut: Sondre Liseth
    Eliteseriedebut for Sagbakken.
    90'+3
    Corner til Brann: Etter litt om og men får Faye Lund tak i ballen.
    90'+4
    Vi har passert annonsert tilleggstid.
    90'+6
    Kampen er slutt! Denne kampen kommer ikke til å bli husket særlig lenge. Vi prøver å se fremover!