BRANN (3-5-2): Eirik Holmen Johansen - Vito Wormgoor (K), Christian Eggen Rismark, Bismar Acosta - Gilli Rolantsson, Petter Strand, Ruben Yttergård Jenssen, Kristoffer Løkberg, Thomas Grøgaard - Daouda Bamba, Veton Berisha.
    KRISTIANSUND (4-5-1): Sean McDermott - Bent Sørmo, Christophe Psyche, Dan Peter Ulvestad, Erlend Sivertsen - Bendik Bye, Amidao Diop, Andreas Hopmark, Liridon Kalludra, Sondre Sørli - Aliou Coly
    Et svært overraskende laguttak fra Lars Arne Nilsen. Etter 1-1-oppgjøret der Brann tidvis dominerte mot Strømsgodset søndag, velger treneren å gjøre hele fem endringer i elleveren. Ut går Taijo Teniste, Gilbert Koomson, Fredrik Haugen, Ruben Kristiansen og Kristoffer Barmen. De er erstattes av Thomas Grøgaard, Gilli Rolantsson, Christian Eggen Rismark, Ruben Yttergård Jenssen og Dauoda Bamba.
    Et interessant poeng er Daouda Bamba som får starte sin første kamp for sesongen. Det skjer mot laget han forlot i fjor sommer. Det blir spennende å se hvordan samarbeidet mellom spissen og nysignering Veton Berisha vil fungere.
    Også Christian Michelsen gjør endringer fra søndagens 2-0-seier mot Vålerenga. Torgil Gjertsen, som ble grisetaklet av Efrain Juarez, er ikke med i troppen. Heller ikke Pål Erik Ulvestad eller Thomas Amang er med til Bergen. Christoffer Aasbak, som var ønsket av RBK på deadline day, er plassert på benken. Det betyr at Bendik Bye, Liridon Kalludra, Erlend Sivertsen og Aliou Coly starter på Brann stadion.
    Det er verdt å notere seg at Brann går ut i en 3-5-2-formasjon. Etter ett poeng på to kamper i 4-3-3, ser tydeligvis Lars Arne Nilsen behovet for å gjøre endringer. Det blir spennende å se hvordan spillerne responderer på den formasjonsendringen i kveld.
    KBKs offensive stjerne, Flamur Kastrati, er fortsatt skadet og dermed ikke med til Bergen. Når Thomas Amang i tillegg ble skadet mot Vålerenga, er det overraskende nok Aliou Coly som får tillit som midtspiss fra start. Det betyr at Bendik Bye starter i en kantrolle. Trønderen trengte bare 25 minutter på å tegne seg på scoringslisten på søndag - kan han gjenta bedriften i kveld?
    KBK står med tre poeng på sine to første kamper. I første serierunde ble de tidvis rundspilt mot Viking i Stavanger, før de slo tilbake på mesterlig vis mot Vålerenga i helgen. Brann på sin side har kun tatt ett poeng etter kampene mot Odd og Strømsgodset.
    Kristiansund har hatt godt overtak på Brann de siste sesongene. Christian Michelsens gutter har nemlig vunnet tre av de siste fire oppgjørene mellom de to lagene. Branns eneste seier kom etter en scoring langt ut i overtid, signert Bismar Acosta, i fjorårets kamp på Brann stadion.
    Lars Arne Nilsen har en tilnærmet skadefri tropp. Både Eggen Rismark og Yttergård Jenssen hadde trøbbel i forkant av Strømsgodset-kampen. Dermed er det bare Henrik Kjelsrud Johansen (hamstring) og Ludcinio Marengo som ikke er med for bergenserne.
    Langt fra fullsatt på Brann stadion i kveld. Tydelig at onsdag ikke er den foretrukne kampdagen for hjemmesupporterne.
    Dan Peter Ulvestad og Vito Wormgoor leder hvert sitt lag ut på gressmatten. Vi er snart klare for kamp i Bergen.
    20-30 supportere har også tatt turen til Brann stadion denne onsdagskvelden.
    "Nystemten" er unnagjort og Svein Oddvar Moen er snart klar til å blåse i gang oppgjøret.
    Løkberg sparker i gang oppgjøret.
    1'
    Psyche er tøff i duellen med Bamba og gir Brann frispark i gunstig posisjon på 25 meter.
    1'
    Strand forsøker seg på frisparket, men det går rett i muren.
    2'
    Ser ut som KBK ligger i en 4-2-3-1 med Coly helt på topp.
    2'
    Mål for Brann!
    Brann 1 - 0 Kristiansund
    Mål: Daouda Bamba
    Målgivende: Veton Berisha
    Så sitter den for Brann allerede etter tre minutter. Etter litt klabb og babb, får omsider Berisha plass ute på venstresiden. Nysigneringen får oversikt og finner Bamba med en nydelig pasning. Den gamle KBK-spissen er god når han setter ballen i hjørnet via stolpen.
    3'
    En drømmestart for Lars Arne Nilsens nykomponerte spissduo.
    5'
    Seks minutter tok det før "Gullet ska hem" runger på stadion for første gang i dag.
    6'
    Brann har tatt kontroll på kampen de første minuttene. En helt annen innstilling enn i den første omgangen mot Strømsgodset på søndag.
    7'
    Diop vinner ballen på glimrende vis, men slår deretter en håpløs pasning som ender i femmeter for Brann.
    8'
    Løkberg finner Berisha som kommer alene med McDermott. Spissen avvinkes for offside, som ved første øyekast ser korrekt ut.
    9'
    Bye kaster langt, men Eggen Rismark er sterkest i duellen og header unna.
    10'
    Berisha har vært et aktivum i innledningen. De gode bevegelsene gjør det vanskelig for Psyche og Ulvestad å få has på ham.
    11'
    Enorm KBK-sjanse. Bendik Bye kommer på et lurt løp som finter hele Brann-forsvaret. Trønderen tar med seg ballen, før han slår fint ut til Kalludra på 11-12 meter. Svensken er dessverre for bortelaget litt bakpå i avslutningsøyeblikket, hvilket betyr at ballen sniker seg over tverliggeren til Holmen Johansen.
    14'
    Nok en stor KBK-sjanse. Denne gangen etter en herlig dødball fra Sørlie som finner Coly. Fra 7-8 meters hold banker han ballen like utenfor mål. Brann heldige nå.
    15'
    KBK spiller meget bra for øyeblikket. Denne gangen er det Hopmark som finner det samme rommet som Bye utnyttet bare minutter tidligere. Han slår til Kalludra, som drar av Yttergård Jenssen. Kun en god Wormgoor står i veien for utligningen. Lars Arne Nilsen neppe fornøyd med utviklingen her.
    18'
    Brann har store problemer nå. KBK kommer seg rundt på høyrekanten for tredje gang og nå er Wormgoor bare centimeter unna å score selvmål. Innlegget fra Sørmo er godt og midtstopperen får klarert til corner på imponerende vis.
    19'
    Sørli slår den inn og Brann får femmeter etter et volleyforsøk fra Ulvestad som ender på rad 16.
    20'
    Lars Arne Nilsen gir noen beskjeder til Yttergård Jenssen. Neppe fornøyd med hvordan KBK har overtatt initiativet her.
    21'
    Herlig Brann-spill. Eggen Rismark finner Petter Strand på et løp fra dypet. Bergenseren tar et touch, før han slår til Rolantsson på bakerste. Han legger den ned til Løkberg som banker til på halvspretten, men forsøket går noen meter over mål. Fine tendenser.
    22'
    Stor sjanse for Berisha. Spissen kombinerer fint med Strand og kommer fri alene med McDermott, men keeperen er med på notene og redder forsøket.
    24'
    Strand svinger corneren inn foran mål, men Diop header til ny corner.
    24'
    Strand svinger inn på nytt, men Diop er nok engang sterkest i duellen og header unna.
    25'
    Meget underholdende første 25 minutter i Bergen.
    26'
    KBK og Bye er aggressive og skaffer en corner.
    27'
    Kalludra slår inn, men Eggen Rismark får blokkert til ny corner.
    28'
    Nøyaktig samme prosedyre. Kalludra treffer hodet på Eggen Rismark og ny corner.
    28'
    Wormgoor er høyest på corneren fra Kalludra denne gangen. Til slutt avslutter Sørlie utenfor fra 16 meter.
    29'
    Bamba nære ved å bli tomålsscorer, men er presset i avslutningsøyeblikket og forsøket går utenfor. Fint innlegg fra Rolantsson i forkant.
    30'
    Bye og Sørmo får presset frem en corner på høyresiden.
    33'
    Sørli svinger den inn mot Hopmark. Han forsøker å flikke, men ballen treffer en Brann-forsvarer og går til ny corner.
    33'
    Den påfølgende corneren klareres unna av Brann.
    34'
    Yttergård Jenssen slår kort til Strand, før han legger den til Rolantsson på 25 meter. Han forsøker seg to ganger, men begge forsøkene blokkeres.
    35'
    Bye utnytter igjen rommet mellom Wormgoor og Grøgaard. Denne gangen kommer venstrebacken på rett side tidsnok.
    36'
    Herlig Brann-kontring som ødelegges av et svakt innlegg fra Rolantsson. Nok engang viser Berisha seg som et uromoment foran hos Brann.
    37'
    KBK står høyt og presser frem et svakt utspill fra Holmen Johansen.
    39'
    Meget fint initiativ fra Sørli som drar av både Acosta og Løkberg på elegant vis. Mangler litt i utførelsen når den skal avsluttes og mister muligeten.
    40'
    Løkberg er seint ute i taklingen på Kalludra og sistnevnte får frispark.
    42'
    Sørli slår frisparket inn, men Eggen Rismark ruver i feltet og heder unna.
    43'
    Wormgoor går hardt inn i duellen med Coly. Det ender med frispark, til stor misnøye fra Nilsen på Brann-benken.
    44'
    Fint Brann-spill. Strand vinner den og legger videre til Berisha, som deretter slår en herlig pasning til Løkberg. Han drar seg innover i banen, men skuddet går over mål. Burde kanskje lagt den videre til Rolantsson var helt alene på utsiden.
    45'
    Det er lagt til ett minutt.
    45'+1
    Herlig igjen fra Berisha. Denne gangen vrir han til Rolantsson på et godt løp. Han legger inn foran mål, men Ulvestad får klarert til corner.
    45'+2
    Yttergård Jenssen svinger den inn, men KBK klarerer.
    45'+2
    Der blåser Moen av førsteomgang. Brann startet best og satte inn 1-0 allerede etter tre minutter ved Bamba. Deretter tok KBK tak i kampen og kjørte tidvis over Branns venstreside. Både Coly og Kalludra fikk gode muligheter til å utligne, men Brann har også hatt sine muligheter på kontring. Det er dermed duket for en spennende annenomgang.
    Der er vi i gang i Bergen igjen!
    46'
    Løkberg er aggressiv i presset, men for sent inne mot Diop.
    47'
    Sørli drar seg inn i banen og skyter, men en drøy meter utenfor.
    47'
    Lars Arne Nilsen uttalte til Eurosport at han ikke var fornøyd med 1. omgangen. Han har nå sendt Fredrik Haugen, Ruben Kristiansen og Kristoffer Barmen i oppvarming.
    49'
    I NETTVEGGEN FOR KBK! Sørli kjører karusell med Brann-forsvaret inne i feltet, så skyter han, men på feil side av stolpen.
    50'
    Spillerbytte - Kristiansund
    Inn: Kristoffer Hoven
    Ut: Christophe Psyché
    Offensivt bytte. Spiss Hoven inn for stopper Psyché. Coly flyttes ned som stopper.
    51'
    Sørli skrur corneren inn, men Brann får headet unna.
    52'
    Ny corner på første stolpe fra Sørli. Denne gangen får Brann frispark inne i feltet.
    53'
    Coly får seg en smell der. Løkberg som litt unødvendig fullfører inn i Coly.
    55'
    Nære for Brann! Strålende innlegg fra Rolantsson mot Berisha, men Ulvestad gjør en god jobb, får forlenget innlegget til corner.
    56'
    Farlig corner fra Strand. McDermott får forlenget til ny corner.
    57'
    GIGANTSJANSE FOR BRANN! Corneren faller ned til Eggen Rismark på to meter, utrolig nok setter han den utenfor.
    57'
    BAMBA ALENE MED KEEPER! Men McDermott redder mesterlig. God benparade av keeperen.
    58'
    Brann 2 - 0 Kristiansund
    Mål: Christian Eggen Rismark
    Målgivende: Petter Strand
    2-0!Der sitter den for Eggen Rismark! Han får stå helt alene på to meter og heade den inn. Merkelig keeperspill av McDermott, den må han være på. Blir hindret litt av Berisha, og ser ut som det muligens burde vært et frispark til keeperen der.
    61'
    Da blir veien til poeng lang for Kristiansund.
    64'
    Langt kast fra Kristiansund, men ballen bare sklir gjennom feltet.
    64'
    Berisha har fått seg en smell i ansiktet. Er veldig fornærmet, men ingenting stygt av Diop. Ikke tilsiktet.
    67'
    Løkberg får en god mulighet fra 14-15 meter, men treffer dårlig.
    68'
    Inn: Jesper Isaksen
    Ut: Liridon Kalludra
    69'
    Berisha er på vei gjennom, men blir løpt opp av Coly, som timer taklingen til perfeksjon.
    73'
    Ny god defensiv jobb av Coly som stopper Yttergård Jenssen som har blitt med i angrep.
    75'
    Mål for Kristiansund!
    Brann 2 - 1 Kristiansund
    Mål: Sondre Sørli
    KRISTIANSUND REDUSERER! Hoven header i tverrligger, men Sørli følger opp og setter ballen i mål. Klassekontring av gjestene på Brann Stadion.
    76'
    Da er det spenning her igjen! En scoring som kommer litt ut av ingenting.
    77'
    Så setter Brann seg selv i trøbbel. Rismark Eggen med et dårlig tilbakespill, og Holmen Johansen sleiver ballen ut.
    79'
    Spillerbytte - Brann
    Inn: Kristoffer Barmen
    Ut: Kristoffer Løkberg
    82'
    Sørli med et farlig innlegg, men Wormgoor får inn en viktig fot foran Hoven.
    83'
    Diop stormer inn i feltet, takles av Barmen, men vinner corner.
    84'
    Inn: Haris Cirak
    Ut: Amidou Diop
    85'
    Utoverskrudd corner fra Sørli, kommer litt for langt ut.
    85'
    Berisha har gitt tegn om at han må bytte.
    85'
    Sørli med nytt farlig innlegg, men passivt fra Kristiansund i feltet.
    87'
    Eggen Rismark sitter nede med krampe.
    87'
    Brann er satt under press nå.
    88'
    Inn: Azar Karadas
    Ut: Christian Eggen Rismark
    88'
    Sørli med et frispark inn i feltet, men ballen spretter inn til keeper.
    89'
    Inn: Ruben Kristiansen
    Ut: Daouda Bamba
    90'+2
    Fire minutter er lagt til.
    90'+2
    Gult kort til Kristiansund
    Haris Cirak
    90'+3
    Nesten at Kristiansund får spilt seg frem til en sjanse, men den siste pasningen fra Bye blir upresis.
    90'+5
    Det er slutt! Brann slipper med skrekken, og tar sin første seier denne sesongen.