1-0
2-0
3-0
Supporterfordeling på VG
3 294
1 339
Author avatar

Ble dekket av NTB

    Velkommen til livedekningen av oppgjøret mellom Brann og Sandefjord i 2022-cupens kvartfinale.
    Bård Finnes måldobbel sørget for 3-1 mot Haugesund i et vinterlig Åsane, og Brann er med det i cupens kvartfinale for første gang siden 2014. Brann jakter klubbens syvende kongepokal på en solid medgangsbølge, og inkludert seieren mot Haugesund har rødtrøyene nå elleville 30 seire på de siste 34 oppgjørene i cup og serie. Skulle Brann ta seg videre til semifinalen, vil det være første gang siden 2012 at rødtrøyene er å finne blant de fire siste i denne turneringen.
    Sandefjord sjokkerte Odd med fire scoringer før halvtimen var spilt, og med 4-1 ble avansementet av den komfortable sorten på kunstgresset i Mjøndalen. Vinteren har ellers bydd på varierende resultater for et Sandefjord som sikret Eliteserie-plassen gjennom kvalik, men i jakten på klubbens første kongepokal er vestfoldingene i sin første kvartfinale siden 2016. Sandefjord Fotball har nådd cupens semifinale én gang, i 2006, en sesong klubben endte som tapende finalist.
    Brann og Sandefjord målte krefter sist i 2021, et møte som var det 18. mellom klubbene noensinne. Samtlige har vært på øverste nivå, og i kveld møtes man for første gang i NM-sammenheng. Brann har dominert stort i disse innbyrdes oppgjørene, noe 12-4-2 og altså kun to Sandefjord-seire tydelig gjenspeiler. I Bergen har rødtrøyene solide 7-1-1, og Brann har scoret tre eller flere i fem av disse møtene.
    Kveldens hoveddommer er Tom Harald Hagen fra Brandval IL. Ole Andreas Skogsrud Haukåsen og Magnus Lundberg er assistentdommere, mens Steinar Hauge er fjerdedommer.
    Branns 4-3-3-oppstilling inneholder de samme 11 som startet mot Haugesund sist.
    Også Sandefjord er ventet i en 4-3-3-formasjon, og Keanin Ayer inn for Amer Ordagic er gjestenes eneste endring fra laget som startet mot Odd.
    Fortsatt ikke vær å gå mann av huse for i Bergen, men i fraværet av snø er syv grader og lett regn et værbilde av den gjenkjennelige sorten.
    Brann og Sandefjord entrer nå Åsane Arena. Det er flomlys og et klassisk bergensvær, en fantastisk ramme for en kvartfinale i cupen. Nå venter "Nystemten" og så avspark i Bergen nord.
    Kampen har startet
    0'
    Heltne Nilsen sparker i gang oppgjøret for vertene.
    0'
    Definitivt ikke utsolgt på Åsane Arena i kveld. En kapasitet på rundt 3000, men ganske så bra med ledige seter.
    1'
    Myhre på ferde til venstre i boksen, men nær dødlinjen går ballen ut til 5-meter. Mange vil ha corner.
    1'
    Al-Saed frekk og freidig til venstre i banen, og fra vel 16 meter prøver Ruud Tveter seg. Blokkeres og enkelt for Dyngeland. Bra involvering av gjestenes venstreving der.
    3'
    Gigamulighet til Brann, men metallet redder Sandefjord! Wolfe er stor idet han forserer til venstre i banen og boksen, og derfra slås det lavt på tvers. Nær krittmerket er Finne fri og frank, men Branns nummer 11 er uheldig idet han setter ballen lavt i stolpen. Alle i blått utspilt der. Enorm mulighet.
    4'
    Gjestenes Al-Saed tidvis frisk i innledningen her. Primært til venstre i banen Sandefjord har angrepet så langt.
    7'
    Bra med lyd fra hjemmetilhengerne så langt i Åsane. Står bak Sandefjord-keeper Keto i denne første omgangen.
    8'
    Bra intensitet i dette oppgjøret så langt. Sandefjord absolutt med på leken, selv om det kun er Finne og Brann som har hatt en nevneverdig mulighet.
    10'
    Lander hos en godt plassert Al-Saed bak i feltet. Han klemmer til, men forsøket blokkeres. Ny corner.
    11'
    Treffer Taaje, men han får aldri avsluttet. Brann ordner opp.
    12'
    Gjestene med noen gode sekvenser her nå. Ayer med en fin gjenvinning nær midtstreken.
    13'
    Er kun det man kan karakterisere som duskregn her, men det er i aller høyeste grad en våt affære for de involverte. Føre for sklitaklinger på det våte kunstgresset.
    15'
    Brann kombinerer utenfor boksen, og etter hvert mot venstre i 16-meteren. Til slutt klemmer Wolfe til fra spiss vinkel, men Keto får forsøket rett på seg. En slags "halvsjanse +" for Brann. Sisteskansen dekker det nærmeste hjørnet greit der.
    18'
    Et innlegg fra venstre får Dyngeland ut i full strekk, men sisteskansen plukker sin egen retur et halvt sekund etter at han prøver å plukke.
    19'
    Mål for Brann!
    Brann 1 - 0 Sandefjord Fotball
    Mål: Felix Horn Myhre
    Plutselig smeller det fra vel 16 meter, og det er Myhres strake vrist som sender Brann foran! Vertene bearbeider i mellomrommet, hvor Myhre mottar og presses av blant andre Dunsby. Han prøver trolig å få til et veggspill med Blomberg, men får i stedet ballen lagt perfekt til rette for seg på rundt 18 meter etter en blå berøring. Derfra klemmes det til, en hard avslutning Keto aldri får reagert godt på. 1-0 med et smell der!
    20'
    Mål for Brann!
    Brann 2 - 0 Sandefjord Fotball
    Mål: David Møller Wolfe
    Målgivende: Felix Horn Myhre
    Brann-maskineriet maler på, og en frekk Wolfe sørger for 2-0 få minutter etter 1-0! Backen sender nok en tidlig bukett gule påskeliljer i retning Myhre, for midtbanespilleren følger opp målet med et lekkert forarbeid. Myhre forserer inn til venstre i boksen, før han etter hvert slår utover. Der har en offensiv Wolfe kommet på løp, og den påfølgende avslutningen er av det iskalde slaget. Lavt og godt plassert i Ketos venstre hjørne. Brann byr opp til dans på lånt kunstgress!
    24'
    Stanges unna.
    26'
    Særlig til venstre i banen Brann har vært friske så langt. Myhre har vært enorm de første snaut 30 i Åsane.
    28'
    Regelrett styrtregner i Bergen nord, men de fremmøtte er nok meget tilfreds med hva deres helter i rødt har vist så langt. To mål på det man kan si er tre-fire nevneverdige målsjanser.
    29'
    Vinneren her skal altså møte Stabæk i semifinalen. Kampen spilles på Nadderud om en drøy måned.
    32'
    Sandefjord har kommet til en del nesten i løpet av de første vel 30, men Dyngeland har til gode å bli satt på virkelig store prøver. Mer antydninger enn reelle sjanser for vestfoldingene her så langt.
    34'
    Ottoson gjenvinner midt på Branns halvdel, men midtbanespilleren bearbeider dårlig. En pasning som ender hos rød mann.
    35'
    Mål for Brann!
    Brann 3 - 0 Sandefjord Fotball
    Mål: Mathias Rasmussen
    Målgivende: Bård Finne
    Tre blir omsider til fire, og etter en del om og men er det Rasmussen som er sist på ballen! Blomberg får motta rett utenfor boksen, og derfra er Branns nummer 16 snar med å slå mot Finne et par meter foran ham. Finne får ikke kontroll, men berøringen ender opp som en fin assist til Rasmussen rett ved. Ballen skytes så i mål via foten til stopper Taaje. Brann kjører over Sandefjord og er sjarmerende også for den nøytrale seer nå!
    36'
    Gjestene får avverget.
    39'
    Gult kort til Sandefjord Fotball
    Fredrik Pålerud
    Pålerud røft inn fra siden idet Pedersen fosser fremover. Greit kort.
    40'
    Stanges unna i boksen.
    42'
    Gjestene prøver gang på gang å spille seg ut kort, men definitivt ikke alltid det lykkes. Har vært en del nesten-ulykker så langt.
    45'+1
    Pause
    45'+1
    Vi er halvveis i programmet på Åsane Arena, hvor det står 3-0 mellom Brann og Sandefjord. Vertene i rødt med nye solide 45 minutter på kunstgresset i Bergen nord. Bård Finnes stolpetreff etter fem minutter står igjen som et frampek på hva de tilreisende hadde i vente, for rundt halvveis i omgangen sørget kjappe scoringer signert Felix Horn Myhre og David Wolfe for henholdsvis 1-0 og 2-0. Også etter dette var Brann det klart farligste laget, noe som snaut 10 minutter før pause kulminerte med Mathias Rasmussens 3-0-scoring. Sandefjord var frempå ved et par anledninger tidlig i omgangen, men fortsatt har man til gode å sette Mathias Dyngeland på reelle prøver. Nesten får definitivt ingen av hesten, verken i Bergen nord eller i ville vesten, og med 3-0 på resultattavlen tar lagene pause med en særdeles fortjent hjemmeledelse.
    2. omgang
    45'
    Sandefjord innleder andre omgang.
    45'
    For de som leter etter håp om fornyet spenning, skal det sies at dette Sandefjord-laget scoret fire på godt under en omgang mot Odd sist. Den som lever får se om dette oppgjøret har en ellevill utvikling i seg.
    45'
    Rikelig med watt i flomlysene over arenaen her i Åsane. I det hele tatt et praktfullt anlegg idretten har fått av Trond Mohn. Inneholder definitivt langt mer enn denne fotballarenaen, mangfoldige Åsane Arena. Her er det noe for enhver smak.
    48'
    Kjappe kombinasjoner gir Blomberg en innleggsmulighet fra venstre i boksen, men ballen ender bak mål. Nesten en mulighet.
    50'
    Keto slår for en gangs skyld langt på en 5-meter for gjestene. Sjeldent man ser det av gjestenes sistekanse. Også Dyngeland i andre enden slår mye kort.
    51'
    En fantastisk stikker fra Finne finner Blomberg på snaut 16 meter. Derfra klemmes det til, men en viktig blokkering sender ballen langt over. Corner.
    52'
    Treffer Myhre foran i feltet, men midtbanespilleren får aldri avsluttet. Ender med corner fra andre siden.
    52'
    Blir en del klabb og babb på rundt 16 meter, før angrepet avsluttes med en markkryper fra Finne. Et stykke utenfor fra Branns nummer 11.
    53'
    Gult kort til Sandefjord Fotball
    Fredrik Tobias Berglie
    Stopperen får det gule etter at det dømmes frispark. Trolig for kjefting.
    54'
    Spillerbytte - Sandefjord Fotball
    Inn: Filip Loftesnes-Bjune
    Ut: Fredrik Pålerud
    57'
    Spillerbytte - Sandefjord Fotball
    Inn: Aleksander Damnjanovic Nilsson
    Ut: Keanin Ayer
    57'
    Spillerbytte - Sandefjord Fotball
    Inn: Gilbert Koomson
    Ut: Jakob Maslø Dunsby
    57'
    Elegant involvering av nevnte back Pedersen idet han forserer til høyre i banen. Får applaus, Branns nummer 23.
    59'
    Gjestenes Koomson fikk for øvrig en del buing mot seg da han entret kunstgresset for få minutter siden. Hadde som kjent et par sesonger i rødt.
    60'
    Ganske lav variant som ender med at Finne får skutt fra vel 16 meter. Treffer ikke rent. Keto kan forberede 5-meter.
    60'
    Spillerbytte - Brann
    Inn: Niklas Wassberg
    Ut: Mathias Rasmussen
    60'
    Ingen store målsjanser å skrive hjem om i denne andre omgangen, men Brann virker klart nærmere et fjerde enn gjestene er en redusering.
    61'
    Ikke til å legge skjul på at dette fremstår som en formalitet for et Brann som leder 3-0 med snaut 30 igjen på klokken. Settes fortsatt på så å si ingen prøver.
    64'
    Ender bak i feltet, hvor Berglie får headet fra meget spiss vinkel. Hodestøtet er brukbart, men ser ut til å gå over via hansken til Dyngeland. Ender på nettaket. Blant gjestenes bedre forsøk i kveld, men vanskelig å få den forbi Dyngeland fra den vinkelen. Blir ikke corner, så da har nok ballen vært over dødlinjen før Dyngelands berøring.
    66'
    Sandefjord får avverget i egen sone.
    70'
    Wassberg på ferde mot boksen, men unggutten får aldri skutt. Fine detaljer først der.
    72'
    Spillerbytte - Brann
    Inn: Aune Heggebø
    Ut: Bård Finne
    72'
    Nevnte Wassberg på ferde til venstre i boksen, men innlegget blokkeres. Går så via Wassberg og til 5-meter. Skjer ikke veldig mye spektakulært i Åsane nå. Brann med to hender på rattet mot semifinalen.
    76'
    Heltne Nilsen prøver seg fra vel 16 meter. Blokkeres til ny corner.
    77'
    Keto bokser først unna, men etter hvert klemmes det til fra returrommet. Rett på sisteskansen. Enkel redning å gjøre.
    78'
    Spillerbytte - Brann
    Inn: Svenn Crone
    Ut: David Møller Wolfe
    79'
    Sandefjord har ikke satt Brann på store prøver utover i denne andre omgangen, og rødtrøyene har definitivt hatt god kontroll etter 3-0 halvveis. Har kontrollert dette på fornuftig vis, vertene i rødt.
    85'
    Spillerbytte - Sandefjord Fotball
    Inn: Ian Smeulers
    Ut: Vetle Walle Egeli
    88'
    Blomberg gang på gang positiv sett med Brann-øyne i kveld, men kantspilleren har manglet en del marginer. Hatt en solid vinter, Branns nummer 16.
    90'
    Crone med en involvering til høyre i Sandefjord-boksen, men det hele ender med 5-meter. Børsting også involvert for vertene.
    90'+1
    Kampen er slutt
    90'+2
    Tom Harald Hagen markerer for full tid på Åsane Arena, hvor det ender 3-0 mellom Brann og Sandefjord. Brann er i klubbens første semifinale siden 2012 etter nok en solid forestilling i Bergen nord. Felix Horn Myhre, David Wolfe og Mathias Rasmussen sørget for komfortable 3-0 allerede halvveis, en ledelse som aldri var i nærheten av truet etter hvert som de siste 45 minuttene skred frem. Den andre omgangen ble et slags antiklimaks sammenlignet med de første 45 minuttenes tidvis elleville jeg, og et stødig Brann-lag hadde i sum god kontroll mot et Sandefjord som slet med sjanseskapingen. Nærmest redusering var gjestene ved en cornersituasjon etter vel timen, men Brann var definitivt nærmere et fjerde enn vestfoldingene var redusering og potensiell ny spenning. Alt i alt solide 90 minutter av Brann i duskregnet på Åsane Arena, og rødtrøyene kan med dette se frem mot semifinale mot Stabæk om en drøy måned.
VG Live er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her