8 503

Ble dekket av Axel Fagerbakke

Hei og velkommen til denne dekningen av storkampen mellom Brann og Bodø/Glimt!
    Brann stiller i en 4-3-3-formasjon: Håkon Opdal - Jon Helge Tveita, Ole Martin Kolskogen, Vegard Forren, Ruben Kristiansen - Petter Strand, Daniel Pedersen, Kristoffer Barmen - Thomas Grøgaard, Daouda Bamba, Robert Taylor.
    En rekke endringer fra hjemmelagets trener Kåre Ingebrigtsen, og mest bemerkelsesverdig er at de har byttet målvakt etter 5-1-tapet i Oslo.
    I tillegg er Kolskogen tilbake i laget etter sykdom, kaptein Pedersen det samme, og Koomson glimrer med sitt fravær etter bruduljene denne uken.
    Bodø/Glimt stiller også i 4-3-3: Nikita Haikin - Alfons Sampsted, Marius Lode, Brede Moe, Fredrik Bjørkan - Sondre Brunstad Fet, Patrick Berg, Ulrik Saltnes - Philip Zinckernagel, Victor Boniface, Jens Petter Hauge.
    Trener Kjetil Knutsen viser ingen tegn til å prioritere Milan-kampen på torsdag. De stiller med de samme 11 som smadret Odd 6-1 sist.
    Apropos smadret: Bodø/Glimt vant hele 5-0 over dagens motstander i Bodø tidligere denne sesongen. Får vi reprise eller revansje?
    Bodø/Glimt vil for øvrig være hele 16 poeng foran Molde med seier i dag.
    Da er lagene på vei inn på banen. Snart kamp i Bergen!
    Glimt med avspark.
    1'
    Brann legger seg veldig lave.
    1'
    Gjestene triller litt rundt med ballen. Er det fortsatt oppvarming?
    3'
    Lode prøver en lang ball i bakrom til Jens Petter Hauge, men Tveita klarerer unna.
    4'
    Brann prøver seg, men innlegget fra Grøgaard er keepermat.
    5'
    Saltnes får stå helt fri inne i feltet på innelgget fra Sampsted. Han styrer den såvidt utenfor.
    7'
    Hjørnespark til Brann
    8'
    Blir klarert ut av Hauge. Kunne ha kjørt en kontring der, litt merkelig valg.
    9'
    Glimt har vært best de første ti minuttene. Det står derimot fortsatt 0-0, så godkjent av Brann så langt.
    11'
    Forren og Opdal holder nesten på å kløne bort ballen til Boniface. Ikke stødig utspill fra eget forsvar.
    12'
    Hjørnespark til Bodø/Glimt
    16'
    Opdal fanger hjørneparket og setter raskt i gang.
    17'
    Glimt vinner tilbake ballen.
    17'
    Barmen og Strand kombinerer med noen lekre detaljer som inkluderer hode, skulder og tå.
    18'
    Grøgaard får en gyllen mulighet til å sette 1-0 fra 8 meter. Backen som spiller kant i dag viser at han fremdeles har en del å arbeide med når det kommer til avslutninger.
    19'
    Brann er kommet mer og mer inn i kampen.
    20'
    Det har vært noen halvhjertete forsøk fra hjemmelaget på å spille Bamba og Strand gjennom i bakrom. Dårlig presisjon ødelegger for det som kunne blitt flere gode muligheter alene mot keeper.
    24'
    Der lykkes de endelig med å spille fri Bamba! Spissen vinner løpsduellen mot Moe og får avfyrt et skudd mot mål, men Haikin har kontroll.
    25'
    Brann står etter og vinner mange andreballer nå. Glimt virker til å være litt ute av rytmen.
    27'
    Boniface får tilsnakk fra dommer etter flere dueller som har resultert i frispark andre veien. "Victor! No more!"
    28'
    31'
    Dårlig slått av Zinckernagel. Brann får klarert.
    32'
    32'
    Et visst press fra gjestene her nå.
    33'
    33'
    Tre hjørnespark på rappen fra Zinckernagel som alle blir klarert på første stolpe av Grøgaard.
    34'
    Det er nesten bare Glimt her nå, men Brann forsvarer seg bra.
    35'
    Bamba blir igjen spilt alene gjennom, men klarer ikke å dempe ballen. Det der kunne blitt en veldig god mulighet!
    36'
    Frispark til Glimt i veldig god posisjon.
    38'
    Zinckernagel skyter over.
    38'
    Tveita vinner ballen høyt fra Hauge på vei fremover. Når han skal avlevere den så blir det en blanding av innlegg og skudd. Kunne utnyttet den bedre.
    40'
    Til Brann. Fra hjørnet av sekstenmeteren.
    41'
    Rett i muren.
    41'
    Brann bygger opp et bra angrep, men Taylor slår den plutselig rett utover sidelinjen. Misforståelse med Strand.
    45'
    Gult kort til Brann
    Kristoffer Barmen
    Stopper Hauge på en kontring.
    45'
    Lagene går til pause på 0-0. Det ble etterhvert en jevnspilt første omgang etter at gjestene åpnet best. Det har derimot vært lang mellom de store sjansene. Vi håper på mer underholdning i andre omgang!
    Da er vi i gang igjen!
    46'
    46'
    Klareres ut av Glimt.
    47'
    Barmen ser ut til å slite med en liten skade.
    49'
    Han kan fortsette. Det er bra for Brann, for på benken er det for det meste juniorspillere.
    49'
    Mål for Bodø/Glimt!
    Brann 0 - 1 Bodø/Glimt
    Mål: Philip Zinckernagel
    Målgivende: Jens Petter Hauge
    Glimt får mulighetene til å kontre og lar seg ikke be to ganger. Angrepstrioen fyrer på alle sylindrene og stormer i angrep. Hauge setter fint opp Zinckernagel som setter den lekkert bak Opdal.
    51'
    Kan Brann svare på dette?
    53'
    Glimt ser ut til å ha fått kampen inn i sitt spor. Hjemmelaget blir løpende i mellom.
    56'
    Boniface fra skrått hold! Skyter fort og overraskende på Opdal, men veteranen reagere lynkjapt og varter opp med en strålende redning.
    57'
    Brann med noen fine kombinasjoner som plutselig setter Barmen fint opp alene inne i sekstenmeteren. Avslutningen holder ikke samme nivå som forspillet og havner utenfor.
    58'
    Brann er frempå nå. To nesten muligheter etter hverandre på kort tid, men det mangler litt "killer instinct" på siste tredjedel.
    61'
    Bamba prøver seg fra tjue meter. Langt utenfor.
    62'
    Pedersen slår en dødball fra midtsirkelen rett utover sidelinjen. Mye rart fra Brann nå.
    65'
    Brann 0 - 2 Bodø/Glimt
    Målgivende: Alfons Sampsted
    LEKKERT! Dansken får ballen på 20 meter og prikker den elegant nederst i motsatt hjørne. Opdal kan ikke gjøre annet enn å se på.
    67'
    Nå har serielederen virkelig våknet. Står høyt på ett usikkert hjemmelag. Ser ikke ut til at de er ferdigscoret for i kveld.
    69'
    Brann 0 - 3 Bodø/Glimt
    Mål: Jens Petter Hauge
    Han bare løper og løper og et passivt Brann lag rygger og rygger. Opdal redder, men Hauge bare fortsetter og løper returen i mål.
    71'
    Minner om at forrige oppgjør mellom lagende endte 5-0. Vil vi se det samme i kveld?
    74'
    Spillerbytte - Brann
    Inn: Bismar Acosta
    Ut: Vegard Forren
    76'
    Inn: Erlend Hustad
    Ut: Robert Taylor
    76'
    Spillerbytte - Bodø/Glimt
    Inn: Marius Høibråten
    Ut: Brede Moe
    76'
    Mål for Brann!
    Brann 1 - 3 Bodø/Glimt
    Mål: Thomas Grøgaard
    Målgivende: Erlend Hustad
    Innbytter Hustad er sterk inne i feltet og triller til Grøgaard som er helt fri. Han gjør ingen feil og setter den kontant i mål.
    78'
    Den reduseringen smakte nok godt for hjemmelaget.
    80'
    Ser ut som Brann vil gå for det. Etterlater seg store rom som Glimt kan kontre i.
    82'
    83'
    Hjørnesparket klareres, men ikke lenger enn til Petter Strand som fyrer løs rett over krysset.