1-1

Ble dekket av Mathias Fløtaker

BRANN (4-3-3): Opdal - Teniste, Eggen Rismark, Wormgoor, Kristiansen - Barmen, Yttergård Jenssen, Haugen - Berisha, Bamba, Koomson.
    BODØ/GLIMT(4-3-3): Ricardo - Dahl Reitan, Moe, Bergan, Bjørkan - Evjen, Berg, Saltnes - Zinckernagel, Boniface, Hauge.
    Lagene er klare på Brann stadion. Bodø/Glimt stiller med tilsvarende ellever som i 0-0-kampen mot Mjøndalen. Midtstopper Marius Lode fortsatt er ute med en hamstringskade, hvilket betyr at Vegard Bergan utgjør stopperpar sammen med Brede Moe. Heller ikke Ole Amund Sveen er med for gultrøyene.
    For hjemmefansen er det gledelig å se at både Fredrik Haugen og Daouda Bamba er tilbake fra start. Førstnevnte starter sin første kamp i Brann-drakten på 127 dager, mens Bamba får tillit på topp. Det har vært bråk rundt spissen etter han albuet Simen Wangberg mot Tromsø 25. august, men nå har omsider Lars Arne Nilsen funnet plass til ham. Treneren må derimot klare seg uten Bismar Acosta. Costaricaneren, som har figurert som midtbaneanker de siste kampene, fikk sitt fjerde gule kort for sesongen mot Sarpsborg 08 og må derfor se kampen fra tribunen.
    Sesongens første kamp mellom lagene, endte med 2-1-seier til Brann. Rødtrøyene er dermed det eneste laget som foreløpig har tatt tre poeng på Aspmyra denne sesongen. Den gangen var det Bamba og Acosta som sikret tre poeng for bergenserne.
    Rohit Saggi dømmer kveldens oppgjør. Med seg på linjene har han Geir-Oskar Isaksen og Kristoffer Gullhåv.
    Brann har hatt et godt tak på Bodø/Glimt de siste sesongene. I 2016 vant rødtrøyene begge oppgjørene, i 2018 endte det med én Brann-seier og én uavgjort, mens sesongens kamp mellom lagene som nevnt endte med borteseier på Aspmyra.
    Hjemmelaget har slitt fryktelig foran mål denne høsten. På sine siste fem kamper har bergenserne kun ett mål - det kom fra Taijo Teniste i 1-1-kampen mot Sarpsborg 08 sist. Kanskje kan en revansjesugen Daouda Bamba bidra til å gjøre slutt på den dårlige trenden i kveld?
    Det nærmer seg kampstart på Brann stadion. Med syv minutter til kampstart kan en fastslå at det neppe blir fullt på tribunen. Meget glissent.
    Rohit Saggi leder lagene ut på gresset.
    Fredrik Haugen mottar blomster og drakt fra Brann-leder Vibeke Johannessen etter å ha rundet 250 kamper i den rød drakten.
    Nystemten er unnagjort og vi er klare for kamp.
    Haugen sparker i gang oppgjøret.
    1'
    Brann går rett i angrep. Kristiansen finner Bamba med et innlegg og spissen får skutt. Forsøket blokkeres av Bodø/Glimt og Ricardo får kontroll. Brukbar mulighet.
    1'
    Berisha felles av Dahl Reitan og får frispark helt nede ved hjørneflagget.
    2'
    Haugen svinger frisparket inn foran mål, men Bergan header unna i egen sekstenmeter.
    3'
    Brann har startet kampen best og tatt initiativet.
    4'
    Kristiansen løper opp Zinckernagel og vinner ball. Bra jobb av venstrebacken.
    4'
    Bjørkan slår bort ballen tre ganger på kort tid. Ender til slutt i beina på Haugen, som slår et godt innlegg. Dahl Reitan header den til corner.
    6'
    Haugen svinger corneren inn foran mål, men Boniface er høyest og header unna.
    6'
    Moe finner Boniface med fin langpasning. Wormgoor tror spissen er i offside, men heldigvis for nederlenderen får ikke Boniface kontroll på ballen.
    7'
    Mål for Bodø/Glimt!
    Brann 0 - 1 Bodø/Glimt
    Mål: Ulrik Saltnes
    Målgivende: Philip Zinckernagel
    Der sitter 1-0 for bortelaget. Først er det Boniface som tvinger frem en god redning fra Opdal. Zinckernagel fanger opp returen og finner Saltnes på seks meter. Indreløperen er oppmerksom og setter ballen resolutt i det lengste hjørnet via stolpen.
    9'
    En vanvittig mulighet for Bodø/Glimt. Boniface og Zinckernagel kombinerer glimrende og sistnevnte tar seg inn i sekstenmeteren. Han legger inn mot Hauge, men Wormgoor får på forunderlig vis foten på ballen og det ender med corner. Der er Brann heldig.
    12'
    Corneren fra Zinckernagel stusses over hele feltet og Brann får til slutt kontroll.
    13'
    Haugen er sterk i duellen med Bergan og vinner frispark.
    15'
    Frisparket fra Haugen er meget bra, men ingen Brann-spillere får hodet på ballen.
    16'
    Bodø/Glimt har fått mer kontroll etter scoringen. Ricardo har foreløpig hatt lite å gjøre med unntak av et par gode involveringer i feltet.
    18'
    Berisha går i duell med Ricardo som får frispark.
    19'
    Brann forsøker å stå høyt, men Bodø/Glimt har foreløpig klart å spille av presset på glimrende vis.
    21'
    Ny fin mulighet for Bodø/Glimt. Zinckernagel finner Saltnes i feltet. Han tar ned ballen på brystet og legger igjen til Hauge. Dessverre for bortelaget går avslutningen noen meter over mål.
    23'
    Koomson drar seg fint inn i banen og er nær ved å finne Bamba, men Bergan får klarert unna.
    24'
    Brann får en fin kontringsmulighet ødelagt når Saggi blåser frispark for tidlig. Dommeren hever hånden og beklager.
    25'
    Fin Brann-mulighet. Barmen får ball på ti meter, vender opp og finner Koomson. Avslutningen fra kantspilleren er derimot svak og Ricardo redder forsøket.
    26'
    Ny mulighet for Brann - denne gangen fra Berisha. Bamba tar ned ballen og legger igjen til angrepskollegaen, men nok engang er Ricardo raskt nede og får en arm på forsøket.
    27'
    Tredje sjansen på to minutter. Nok engang får Koomson prøve seg når ballen fra Kristiansen finner ham på 20 meter. Heller ikke denne gangen klarer kantspilleren å få ballen i mål, til tross for at han får bra treff.
    28'
    Corneren fra Zinckernagel lander på fem meter, før Berisha sparker ballen rett opp i været. Danske Zinckernagel plukker opp, utfordrer Wormgoor og fikser en ny corner.
    29'
    Fin corner fra Zinckernagel, men Opdal er bra ute og bokser unna.
    30'
    Det svinger bra på Brann stadion for øyeblikket.
    30'
    Brann skusler bort en meget bra mulighet. En feilpasning havner i beina på Bamba, som bare skal slå gjennom Koomson alene med Ricardo. Pasningen er dog for upresis og keeperen kommer ut og klarerer unna.
    33'
    Saltnes får tid og rom på 20 meter, men skuddet med venstrefoten går noen meter over og til side for målet.
    34'
    Zinckernagel er høyt oppe med foten i duellen med Haugen. Får tilsnakk av Saggi og slipper unna det gule kortet.
    37'
    Bamba banker til fra 20 meter, men skuddet blokkeres til corner.
    39'
    Boniface header unna corneren fra Haugen.
    40'
    Bodø/Glimt får en gyllen kontringsmulighet, men Boniface sklir når han er på vei gjennom. Der kom bortelaget med mange spillere, men Brann slipper med skrekken.
    40'
    Teniste kaster langt, men Eggen Rismark får frispark i mot når han er for tøff mot Boniface.
    42'
    Glimt kombinerer fint på venstresiden, men innlegget fra Bjørkan blokkeres av Wormgoor. Viktig jobb fra Brann-kapteinen.
    45'
    Yttergård Jenssen stjeler ballen fra Berg og setter i gang Bamba. Han finner Barmen, som presser frem en corner.
    45'+1
    Haugen svinger corneren foran mål, men der står Boniface og header unna. Det påfølgende innlegget går langt over feltet og til femmeter.
    45'+1
    Det pipes litt sporadisk på Brann stadion når lagene går til pause. Bodø/Glimt tar med seg 1-0 i garderoben i en nokså underholdende omgang. Brann startet best, men etter ni minutter var det Ulrik Saltnes som satte inn 1-0 etter svakt forsvarsspill fra hjemmelaget. Begge lag hadde muligheter til å score flere mål, men foreløpig er det kun indreløperen fra Brønnøysund som har funnet veien til nettmaskene.
    Spillerbytte - Brann
    Inn: Thomas Grøgaard
    Ut: Veton Berisha
    46'
    Inn: Gilli Rólantsson
    Ut: Taijo Teniste
    46'
    Lars Arne Nilsen gjør to bytter i pausen. Både Teniste og Berisha forlater banen med strekk i henholdsvis hamstring og legg. Det betyr at Grøgaard erstatter Berisha på kant, mens Rolantsson tar rollen som høyreback.
    47'
    Gult kort til Bodø/Glimt
    Patrick Berg
    Berg tar et gult kort når han feller Bamba på vei fremover. Frispark i brukbar posisjon for Brann.
    47'
    Frisparket fra Haugen er presist og finner hodet på Bamba. Han header rett på Ricardo.
    48'
    Vanvittig Bodø/Glimt-sjanse. Yttergård Jenssen roter bort ball på midtbanen og bortelaget får kontre. Evjen slipper perfekt til Zinckernagel, som stoppes to ganger av en god Opdal. Deretter går dansken i bakken, men Saggi lar spillet gå videre.
    51'
    Mål for Brann!
    Brann 1 - 1 Bodø/Glimt
    Mål: Daouda Bamba
    Målgivende: Vito Wormgoor
    Brann utligner og hvem andre enn Bamba? Corneren fra Haugen finner Wormgoor på bakerste stolpe. Kapteinen vinner duellen og ballen ender hos Bamba, som tar et touch, før han header den i mål bak Ricardo.
    53'
    Bodø/Glimt går umiddelbart i angrep og er nær ved å sette 2-1 like etter utligningen. En fantastisk takling fra Wormgoor hindrer i midlertidig scoring for Hauge.
    56'
    Brann kontrer på herlig vis. Koomson drar seg fint ned langs høyre og finner Haugen med en god ball. Dessverre for Haugen er ryggsekken på og skuddforsøket går langt over mål.
    57'
    Nå skjer det mye begge veier på Brann stadion. Meget underholdende.
    58'
    Zinckernagel drar seg inn i banen og banker til fra relativt skrått hold. Skuddet har god retning, men går en liten meter over målet til Opdal. Har vært meget frisk i dag, dansken.
    59'
    Grøgaard slår et fint innlegg mot Bamba, men Ricardo er ute og plukker.
    60'
    Wormgoor klinker til med en perfekt takling på Saltnes.
    61'
    Koomson forsøker å finne Bamba på vei gjennom, men Brede Moe får stokket beina i siste liten og stopper pasningen.
    62'
    Evjen spilles fri og setter ballen i mål bak Opdal, men assistentdommer er oppe med flagget. Fine tendenser fra bortelaget.
    63'
    Gult kort til Brann
    Fredrik Haugen
    Haugen er oppe med armen i ansiktet på Boniface og får det gule kortet fra Saggi.
    64'
    Glimrende fra Evjen som sklir unna tre-fire Brann-spillere, før han finner Zinckernagel. Dansken banker til, men skuddet blokkeres til corner.
    65'
    Corneren heades unna fra Brann.
    65'
    Nok engang et håpløst ballmist fra Yttergård Jenssen. Ankeret er heldig at Bodø/Glimt og Zinckernagel ikke straffer ham hardere. En god forsvarsjobb fra Kristiansen gjør at det til slutt ender med corner.
    67'
    Klareres til ny corner.
    67'
    Forsøk nummer to fra Zinckernagel heades unna fra Wormgoor.
    68'
    Hauge utfordrer Rolantsson, men innleggsforsøket ender hos Opdal.
    68'
    Eggen Rismark misfornøyd med alternativene foran seg nå.
    69'
    Kristiansen drar seg frem i banen og finner Barmen. Innlegget blokkeres, før Kristiansen header ballen utenfor. Har vært frisk på venstrebacken i dag.
    71'
    Vegard Leikvoll Moberg gjør seg klar på Bodø/Glimt-benken.
    72'
    Grøgaard presser frem en corner.
    73'
    Haugen svinger inn, men Ricardo er uten og får kontroll på ballen. Brasilianeren setter i gang Hauge med et nydelig utspill, men Kristiansen får taklet til innkast.
    73'
    Spillerbytte - Bodø/Glimt
    Inn: Vegard Leikvoll Moberg
    Ut: Victor Boniface
    Et defensivt bytte fra Knudsen. Midtbanespiller Leikvoll Moberg erstatter spissen Boniface.
    74'
    Ser ut som Leikvoll Moberg legger seg på topp for gultrøyene.
    75'
    Zinckernagel finner rom like utenfor sekstenmeteren og fyrer av et rapt skudd med venstrefoten. Opdal er med på notene og får slått til corner.
    76'
    Corneren fra Zinckernagel heades unna og Koomson er nære ved å kunne løpe fritt mot Ricardo. Dahl Reitan kommer dog til unnsetning i siste liten.
    77'
    Feil på feil gjør at Glimt får kontre. Zinckernagel utfordrer Wormgoor og fyrer av. Forsøket ender med en ny corner.
    78'
    Slås på første stolpe fra Zinckernagel. Brann får rensket unna.
    79'
    Glimt presser frem nok en corner.
    79'
    Stor Glimt-sjanse. Evjen slår lekkert gjennom Bjørkan på tur inn i feltet. Han får skutt brukbart, men Opdal leverer en kjemperedning.
    80'
    Brann får en glimrende sjanse til å kontre, men pasningen fra Bamba er litt upresis. Mottaket fra Koomson er like svakt og muligheten forsvinner.
    80'
    Inn: Emil Kalsaas
    Ut: Fredrik Haugen
    Haugen går av banen og gjør vei for en debutant. Emil Kalsaas får sine første serieminutter i Brann-drakten.
    80'
    Fine kombinasjoner fra Kristiansen og Grøgaard. Sistnevntes innlegg blokkeres til slutt til corner.
    83'
    Rolantsson banker corneren inn, men Bergan er høyest og header unna.
    83'
    8875 solgte billetter på Brann stadion i dag.
    84'
    Roet seg litt igjen etter noen svært innholdsrike minutter i denne andreomgangen.
    85'
    Kveldens andre annulerte scoring for Glimt. Evjen drar seg fint inn i banen og finner Hauge med en fantastisk ball. Han setter ballen i mål bak Opdal, men assistentdommer er oppe med flagget. På reprisen ser det ut til å være feil.
    86'
    Ny kontring fra Glimt. Heller ikke denne gangen finner Zinckernagel målet. Fint forarbeid fra Leikvoll Moberg.
    87'
    Hauge vinner ball og avanserer 40 meter, før han fyrer av like utenfor sekstenmeteren. Forsøket går en liten meter til side for målet til Opdal.
    88'
    Evjen finner Leikvoll Moberg. Han blir blokkert av Eggen Rismark, før Wormgoor får klarert unna til slutt.
    90'
    Det er lagt til tre minutter.
    90'
    Bodø/Glimt presser på for 2-1 nå.
    90'+2
    Glimt får frispark i brukbar posisjon. Evjen legger inn og Grøgaard må gi til corner.
    90'+3
    Zinckernagel svinger hjørnesparket inn, men Bamba får headet unna.
    90'+3
    Bodø/Glimt-spillerne er umiddelbart borte hos assistentdommeren. Tydelig frustrert over avgjørelsen om å annulere Hauges scoring. Det ender 1-1. Et resultat hjemmelaget kanskje kan være mest fornøyd med gitt sjansestatistikken.