Ble dekket av Magnus Gamlem

Velkommen til dekningen av Brann mot Aalesund i Bergen denne lørdagskvelden.
    Det er lett regn i luften.
    Brann fikk en solid opptur i Trondheim tirsdag etter tre måneder uten en seier.
    Lars Arne Nilsen er tilbake på Brann Stadion for avskjeden med bergenserne i august. Nå håper han å stjele poeng fra sin tidligere klubb. De hadde en opptur mot Vålerenga forrige helg. Godt spill ga likevel bare ett poeng. De må vinne resten av kampene sine for å ha noe som helst håp om å beholde plassen i Eliteserien. Taper de her er de altså nede.
    Brann (4-2-3-1): Håkon Opdal - Ole Didrik Blomberg, Jón Gudni Fjóluson, Vegard Forren, Ruben Kristiansen - Petter Strand, Kristoffer Barmen (k), Sander Svendsen, Robert Taylor, Thomas Grøgaard - Daouda Bamba
    Aalesund i (4-5-1): Gudmund Kongshavn - Kasper Jørgensen, Ben Karamoko, Daan Klingenberg (k), David Olafsson - Erikson Spinola, Jørgen Hatlehol, Izunna Uzochukqwu, Markus Karlsbakk, Parfait Bizoza - Vetle Fiskerstrand.
    Niklas Castro er i karantene etter landslagsspill for Chile. Simen Bolkan Nordli er ute, det samme er Sigurd Hauso Haugen (karantene, 6 gule kort). Dermed får 20-åringen Vetle Fiskerstrand en ny sjanse på topp.
    Keeper Ali Ahamada (coronakarantene) og kaptein Daniel Pedersen (kne) er ute for Brann.
    Brann sparker i gang kampen.
    1'
    Hjemmelaget forsøker å gå i angrep umiddelbart. Men Aalesund legger seg tilbake i 4-5-1 og bryter greit. Roer ned inngangstempoet på et frispark.
    2'
    Håkon Opdal bruker også lang tid på sitt første utspill. Svært bedagelig åpning i Bergen.
    3'
    Vetle Fiskerstrand får ballen i rom. Forsøker på egenhånd å løpe gjennom Brann-forsvaret. Har tempo, 20-åringen, men Fjoluson rydder opp.
    4'
    Brann angriper med pasninger på tvers rundt 16-meteren. Innlegget til Blomberg fra høyre går utover mållinja.
    4'
    Blomberg fortsetter initiativene på høyre som vi så på Lerkendal tirsdag. Robert Taylor også meget god i den kampen. Med flere.
    5'
    Brann med innkast på midten av banen, påfølgende angrep brytes.
    7'
    Aalesund får frispark foran 16-meteren. Blåtrøyene, for anledningen, stoppes på vei frem.
    8'
    Brann vinner et hjørnespark takket være godt press etter en langpasning.
    10'
    Oi, nære på. Ballen havner rundt Vegard Forren som forsøker å få avsluttet med ballen i lufta. Gikk bare nesten.
    10'
    Blomberg får vist frem en herlig kroppsfinte og får Strand med på overlapp på høyre. Velger i stedet et innlegg. Det var ikke godt. Altfor hardt slått.
    11'
    Brann står godt i forsvarslinjen på midten nå. Tvinger Aalesund til å feile i fremspillene.
    12'
    Frispark Brann. Ikke med god nok adresse. Klareres.
    13'
    AaFK bare klarerer mot en enslig Fiskerstrand. Enkelt for Brann å stå imot dette.
    14'
    Her kommer Brann igjen. Men får ikke tråklet seg gjennom på venstresiden. Med Ruben Kristiansen i spissen her. Backene tørr å være offensive. Godt tegn for vertene.
    14'
    Daouda Bamba
    Bamba! I nettveggen! En strålende kontring av Brann. Petter Strand åpner opp AaFK med en pasning til Sander Svendsen i mellomrommet, spiller gjennom Bamba som klerrer til. Treffer nettveggen på høyresiden av målet. Kongshavn har kontroll, men bra av hjemmelaget.
    15'
    Gult kort til Aalesund
    Davíð Kristján Ólafsson
    16'
    Sander Svendsen bryter AaFK på vei frem. Olafsson tar et gult kort for å unngå sjanse mot.
    17'
    Innlegget er ok, men AaFK får ryddet unna.
    17'
    Brann igjen. Petter Strand på ferten. Venter lenge med å skyte. Ender meg å dra noen piruetter før ballen går utover linjen.
    18'
    Brann presser på for å få den første skikkelige målsjansen.
    19'
    Aalesund har ingenting å komme med de første minuttene her.
    19'
    Straffespark til Brann!
    20'
    Taylor går i bakken først, Brann beholder ballen mens de roper på straffe. Taylor får tilbake ballen og går i bakken på dramatisk vis. Overspilling, men er kontakt.
    21'
    I Stolpen!! Kristoffer Barmen stopper i tilløpet og triller straffen i venstre stang. Brann får ikke satt inn returen. Var Kongshavn ute for tidlig, kan ha sett sånn ut? Men blir ikke dømt ny straffe.
    21'
    Aalesund kontrer.
    22'
    Blir et slags innlegg, fint av Fiskerstrand først. Men Bizozas croser er ikke god nok. Første gang i kampen Aafk flytter frem folk.
    23'
    Brann i angrep igjen. Barmen til Thomas Grøgaard som skyter i en skliende Kasper Jørgensen.
    23'
    Innlegg fra venstre mot Bamba. Går over knollen hans.
    25'
    Frispark Brann på egen halvdel. Bygger opp spillet igjen bakfra.
    27'
    Bamba får ballen foran 16-meteren. Legger den til rette og klemmer av fra 17 meter. Krutt i skuddet, men det går ganske så langt over.
    28'
    Men; Godt spilt av Brann der. Forren med en fin pasning gjennom ledd til Taylor som slipper til Bamba. Sånn vil Brann at det skal se ut.
    28'
    Gudmund Kongshavn
    Kongshavn får altså gult kort for drøying av tid etter 28 spilte minutter. Må vel kalles destruktivt.
    28'
    Bamba med en avslutning. Corner Brann. Bra trøkk av hjemmelaget.
    30'
    Hjørnesparket rett i klypene på Kongshavn.
    31'
    Brann-avslutning igjen. Grøgaard klemmer til, men over.
    33'
    Barmen prøver et skudd. Må jo skje noe med avslutningene snart.
    36'
    Mål for Brann!
    Brann 1 - 0 Aalesund
    Mål: Daouda Bamba
    Målgivende: Robert Taylor
    ENDELIG FOR BRANN! Det måtte komme etter vedvarende press. Bamba får ballen til høyre i sekstenmeteren. Han setter den perfekt stang inn i motsatt hjørne.
    36'
    Veldig, veldig fortjent ledelse til Brann. Totaldominans her.
    37'
    Aalesund kontrer...
    39'
    Mål for Aalesund!
    Brann 1 - 1 Aalesund
    Mål: Vetle Fiskerstrand
    Målgivende: Kasper Poul Molgaard Jorgensen
    UTLIGNING PÅ FØRSTE SJANSE. Nei nei nei Brann, slipper seg ned og Aalesund svarer. Godt slått inn fra høyre. Til Fiskerstrand i perfekt posisjon - rett opp i nettaket. Effektivt.
    39'
    Brann tilbake i angrep. Lei utligning å få før pause.
    41'
    Aalesund klamrer seg fast til det ultra-mikroskopiske håpet om fornyet kontrakt i Eliteserien.
    42'
    Brann klamrer seg fast rundt gjestenes sekstenmeter. Innlegg på innglegg. Blir ingen sjanse.
    43'
    Brann 2 - 1 Aalesund
    BAMBA BAMBA BAMBA! Kan bli helten i Bergen i kveld. Vinner ballen, drar seg fri og setter den i mål. Gjør alt selv. Takler som en kriger og hamrer inn 2-1. For en jobb av spissen. Svakt press av Daan Klinkenberg. Passivt.
    44'
    To tillagte minutter.
    45'+1
    Lars Arne Nilsen begravde ansiktet i hendene på TV-reprisen fra 2-1 målet. Det forsvarsarbeidet der likte han ikke.
    45'+2
    En siste mulighet for Aafk etter et langt innkast. Ender med å dra seg hjemover og da blåser dommer. Pause.
    45'+3
    Tre bytter fra Lars Arne Nilsen – inkludert keeperen!
    46'
    Spillerbytte - Aalesund
    Inn: Jonas Grønner
    Ut: Nenass
    46'
    Inn: Shaquill Sno
    Ut: Markus Seehusen Karlsbakk
    46'
    Inn: Andreas Lie
    Ut: Gudmund Kongshavn
    46'
    Problemer med lysken var grunnen til at de byttet keeper.
    48'
    «Det er jo ikke Barcelona vi møter, så det er mulig!» sa Lars Arne Nilsen til Eurosport i pausen.
    48'
    Så får Brann nesten en stor mulighet! Er jo bare å spille på tvers til Daouda Bamba, men Blomberg går seg isteden fast.
    53'
    Taylor fyrer! Men den går over tverrliggeren.
    55'
    Lang ball. Heades tilbake til keeper.
    56'
    Litt tvilsom offsideavgjørelse imot Sno der.
    59'
    Inn: Mamadou Diaw
    Ut: Jørgen Hatlehol
    59'
    Spillerbytte - Brann
    Inn: Ole Martin Kolskogen
    Ut: Jón Gudni Fjóluson
    59'
    Brann 3 - 1 Aalesund
    PANG! Hat trick på Bamba! Han nekter å score. Lie bokser et innlegg rett i beinene til spissen, som banker ballen inn via et forsvarsbein.
    61'
    Brann på nok en overgang. Taylor trer gjennom, men fra kanten finner ballen aldri veien til en ledig Bamba foran mål. AaFK henger ikke sammen her
    63'
    Svendsen prøver seg fra distanse. Går et lite stykke utenfor.
    66'
    Grønner stopper en god pasning fra Grøgaard. Var farlig i bakrom der. Brann som fortsetter å trykke på.
    68'
    Stor Brann-sjanse! En fryktelig feilpasning fra Aalesund, som gjør det veldig vanskelig for seg selv nå. Taylor kommer alene gjennom, men Andreas Lie gjør seg stor og redder godt.
    69'
    AaFK står fast på at de skal spille seg ut bakfra. Det er har ført til flere farlige ballmist. Forbereder taktikk for neste sesong i OBOS-ligaen?
    72'
    Inn: Peter Orry Larsen
    Ut: Vetle Fiskerstrand
    Inn mot gamleklubben.
    74'
    Diaw med et skuddforsøk. Chipper den opp til seg selv, men langt utenfor. Det er en avslutning i det minste.
    76'
    Taylor banker ballen via gresset og utenfor. Vært god i dag, finnen.
    79'
    Langt innkast inn i boks fra Jørgensen. Kommer et hode på den, men høyt over.
    81'
    Nesten farlig fra AaFK! Jørgensen som upresset får spilt ballen foran mål. Men det blir for upresist!
    84'
    Inn: Mathias Rasmussen
    Ut: Daouda Bamba
    84'
    Tremålsscoreren går av.
    84'
    AaFK er noen få minutter unna å rykke ned. Kommer ikke som et sjokk på spillerne, skulle man tro, da det lenge har sett bekmørkt ut i bunnen der. Brann er i ferd med å klatre mot trygg grunn.
    87'
    Kampen har dødd litt ut. Tempoet er lavt. Begge lag vet vel hvordan dette ender.
    89'
    Kolskogen sparker Diaw i hodet. Frispark til gjestene. Skal svinges inn i feltet.
    89'
    Innlegget er godt. Karamoko skal heade mot mål, men ender opp med å klarere i stedet. Er uansett i offside.