5 747
755

Ble dekket av Simon Zetlitz Nessler

Hei og velkommen til livedekingen av kampen mellom Borussia Dortmund og Hertha Berlin.
    Lagoppstillingene er inne og det er en nordmann på hvert lag.
    Borussia Dortmund (4-2-3-1): Hitz - Morey, Can, Hummels, Schulz - Dahoud, Bellingham - Reus, Brandt, Hazard - Braut Haaland.
    Hertha Berlin (3-4-1-2) Almenning Jarstein - Klünter, Stark, Dárdai - Zeefuik, Tousart, Ascacibar, Mittelstädt - Darida - Piatek, Córdoba.
    Viktig kamp for begge lag i dag. Borussia Dortmund vil med seier kunne nærme seg en Champions League-plass, mens Hertha Berlin vil kunne ta et steg vekk fra nedrykksstreken.
    Braut Haaland scoret fire ganger mot Hertha da lagene møttes i Berlin tidligere i sesongen. Den gang var Jarstein på benken og Haaland var selv skadet da Dortmund spilte mot Hertha forrige sesong. Det kan altså bli første gang Braut Haaland scorer mot Almenning Jarstein i en tellende kamp, hvis han skulle klare det i dag.
    Dortmund tar kontroll fra start.
    2'
    Braut Haaland ivrig i presset i åpningsminuttene. Vinner et kast høyt i banen.
    3'
    Reus legger inn mot Haaland, men Jarstein kommer raskt ut og får tak i ballen først.
    4'
    Løpsduell mellom Can og Córdoba. Can kommer seg inn foran og får frispark etter at Córdoba dytter ham i ryggen.
    4'
    Reus med et farlig innlegg, som nesten sniker seg inn ved bakre stolpe, men Jarstein kan puste lettet ut.
    6'
    Tøff luftduell mellom Zeefuik og Schulz. Frispark til sistnevnte, i god innleggsposisjon for Dortmund.
    8'
    Hummels løper seg fri og kommer seg til avslutning, men flagget kommer opp. Avslutningen var også svak og gikk godt til side for mål.
    9'
    Kampens første sjanse. Morey slår inn fra høyre og Reus prøver seg med en volley fra seks meter, men treffer ikke rent og ballen går høyt over.
    12'
    Dortmund ruller fint opp på venstresiden. Schulz prøver å legge inn, men må nøye seg med et hjørnespark etter en god blokkering av Zeefuik.
    15'
    Hertha får klarert.
    15'
    Reus felles og frispark til Dortmund i en meget god posisjon, rundt 18 meter fra mål.
    17'
    Nesten! Reus går for skudd selv og er nær ved å lykkes, men ballen går i tverrliggeren og over. Jarstein var også godt etter ballen der.
    18'
    Reus prøver seg med et innlegg fra høyre, men får ikke nok kraft i det og enkelt inn til Jarstein.
    19'
    Bellingham finter seg lekkert fri og skyter fra 16 meter, men rett i Plattenhardt.
    19'
    God sjanse for Haaland! Reus slår inn et frispark fra høyre og i feltet rager nordmannen høyest. Bommer litt med timingen og må snu hodet akkurat når han skal heade ballen og da går det et stykke utenfor.
    23'
    Gult kort til Borussia Dortmund
    Nico Schulz
    Prøver å vinne tilbake ballen etter å ha slått den bort, men er altfor sent inne i taklingsforsøket på Zeefuik.
    24'
    Nesten for Hertha! Fint innlegg fra høyre og fra fem meter skal Mittelstädt styre ballen i mål med hodet, men han bommer og ser ut til at han treffer med skulderen. Ballen triller like utenfor stolpen.
    24'
    Hertha har hevet seg de siste minuttene. Ruller opp et nytt angrep, men inne i feltet får Hummels headet unna.
    26'
    Hertha ser veldig solide ut defensivt. Dortmund prøver å spille seg rundt forsvarsmuren, men sliter med å skape noe særlig.
    31'
    Et sleivspark fra Dardai gjør at Dortmund nesten kommer seg gjennom, men Brandt får ikke helt med seg ballen og må ta til takke med et hjørnespark.
    33'
    Heades unna. Dortmund overtar igjen.
    33'
    For en redning, Jarstein! Dortmund finner åpningene og Hazard legger ut til Bellingham. Fra åtte meter skal han bare bredside ballen i mål, men Jarstein er lynraskt ute med en hånd og får slått ballen over og ut til hjørnespark.
    34'
    Hertha klarerer.
    35'
    Hazard med et innlegg langs bakken. Hertha klarerer enkelt.
    39'
    Dortmund får en sjelden kontringsmulighet. Haaland er på vei gjennom, men pasningen fra Reus blir upresis og Hertha snapper opp ballen.
    40'
    Nok en god kontringsmulighet for Dortmund. Denne gangen sitter pasningene bedre, men den avgjørende pasningen havner akkurat utenfor rekkevidden til Reus.
    43'
    Innlegg fra høyre. Jarstein slår ballen videre og Hertha unngår et hjørnespark imot.
    44'
    Schulz utfordrer Zeefuik, men kommer seg ikke forbi og får heller ikke hjørnespark.
    45'
    Halvspilt i Dortmund. Hjemmelaget har styrt, men det er målløst etter 45 minutter. Dortmund har hatt de største sjansene, men tverrliggeren og en god Rune Almenning Jarstein har stått i veien.
    Dortmund kontrollerer kampen, slik de gjorde i den første omgangen. Enn så lenge har Hertha god kontroll.
    48'
    Bellingham stikker inn mot Brandt, men timingen mellom løp og pasning sitter ikke for Dortmund.
    50'
    Haaland kommer seg til en god sjanse etter at Reus legger ned ballen til ham. Skuddet går utenfor og offsideflagget kommer også opp. Reus som stakk inn for tidlig der.
    52'
    Zeefuik kommer seg rundt og slår farlig inn foran mål, men ingen av lagkameratene kommer frem i tide.
    54'
    Mål for Borussia Dortmund!
    Borussia Dortmund 1 - 0 Hertha BSC
    Mål: Julian Brandt
    Målgivende: Marco Reus
    Dortmund tar ledelsen! Brandt skyter i mål fra 25 meter, men for en tabbe av Jarstein! Kommer mer eller mindre rett på ham, men Jarstein bommer helt. Ser ut som han rett og slett feilberegner duppen.
    54'
    Spillerbytte - Borussia Dortmund
    Inn: Dan Axel Zagadou
    Ut: Mats Hummels
    Må ut med skade.
    58'
    Gult kort til Hertha BSC
    Deyovaisio Zeefuik
    Løper ned Bellingham og stanser en kontringsmulighet.
    59'
    Spillerbytte - Hertha BSC
    Inn: Dodi Lukebakio
    Ut: Deyovaisio Zeefuik
    60'
    Inn: Mathew Leckie
    Ut: Marvin Plattenhardt
    60'
    Dahoud legger inn inn fra høyre og innlegget går via Darida og i tverrliggeren! Den hadde ikke Jarstein kontroll på.
    61'
    Inn: Javairo Dilrosun
    Ut: Jhon Cordoba
    69'
    Hertha har hatt mer ball de siste minuttene, men langt mellom sjansene for begge lag.
    69'
    Fin pasning fra Bellingham opp mot Haaland. Nordmannen løper seg fri fra forsvaret, men Jarstein er også raskt ute og får klarert.
    70'
    Haaland spiller fint gjennom til Reus, som får ballen forbi Jarstein, før den reddes på strek. Men Reus er for tidlig ute og i offside.
    71'
    Inn: Thomas Meunier
    Ut: Mateu Morey
    71'
    Inn: Giovanni Reyna
    Ut: Thorgan Hazard
    71'
    Brandt kommer seg fint inn i feltet, men går seg fast og får ikke spilt videre til Haaland, som lurte like foran mål.
    75'
    Dortmund er nær ved å komme til en stor sjanse igjen. Haaland spiller til Brandt, men han får ikke skutt.
    77'
    Reus skaffer et hjørnespark.
    77'
    Can møter foran første stolpe og header hardt mot mål. Jarstein er raskt oppe med armen og får slått unna.
    78'
    Slås like over Braut Haaland. Løftes inn igjen - enkel mat for Jarstein.
    78'
    Meunier prøver å spille mot Reyna, men han er altfor hard på labben og ut til utspark for Jarstein.
    79'
    Rødt kort til Hertha BSC
    Vladimir Darida
    Feller Reus stygt bakfra. Ikke så voldsom kraft, men knottene rett i ankelen og det røde kortet kommer umiddelbart opp.
    80'
    Reus blir liggende etter taklingen.
    81'
    Spillet er i gang igjen.
    83'
    Inn: Youssoufa Moukoko
    Ut: Marco Reus
    84'
    Frispark til Can på midtbanen.
    85'
    Ser ikke ut som at det er Hertha som jager mål her. De ligger lavt i banen.
    86'
    I STOLPEN! Dortmund ruller opp et prakangrept og Moukoko banker inn på tvers av mål. Reyna sklir inn, men får akkurat ikke styrt ballen innenfor stengene!
    89'
    Borussia Dortmund 2 - 0 Hertha BSC
    Mål: Youssoufa Moukoko
    Unggutten banker den inn! Haaland mister ballen på vei fram og Moukoko plukker den opp. Han runder en Hertha-forsvarer og banker ballen mellom beina på Jarstein fra spiss vinkel!