Ble dekket av Jens Friberg

Hei og velkommen til dekningen av Bodø/Glimt mot Vålerenga på Aspmyra!
    Bodø/Glimt i 4-3-3: Haikin - Sampsted, Lode, Moe, Bjørken - Fet, Hagen, Saltnes - Solbakken, Pellegrino, Botheim.
    Vålerenga også i 4-3-3: Haug - Borchgrevink, Nation, Näsberg, Zuta - Bjørdal, Oldrup Jensen, Thiago Holm - Jatta, Kjartansson, Christensen.
    Som vi ser glimrer VIF-vingen Amor Layouni med sitt fravær mot gamle lagkamerater. Han fikk sesongens fjerde gule kort i kampen mot Molde sist og er følgelig suspendert.
    Vålerenga med ball innledningsvis her.
    3'
    Solbakken tvinger frem et hjørnespark, men burde nok helst vært frispark.
    4'
    Bjørkan banker ballen i tverrliggeren! Flott Glimt-angrep, Pellegrino til Bjørkan - men ballen snitter toppen av målramma.
    5'
    Bjørkan frampå igjen, denne gangen blokkeres innlegget av Borchgrevink.
    8'
    Jatta forstår lite av frisparket Sampsted får i duell med ham.
    10'
    Botheim spilt gjennom, men han er i offside.
    11'
    Glimt-frispark på midtbanen.
    14'
    Corner til hjemmelaget etter litt rotete forsvarsspill.
    15'
    Ballen spretter opp i armen til Oldrup Jensen, men via egen kroppsdel og således ikke straffe.
    16'
    Bjørkan farlig frempå igjen, men lemper innlegget rett til Haug.
    17'
    Bjørdal langt fremme i banen - for langt, ifølge assistentdommer.
    18'
    Glimt får gjøre litt som de vil her så langt.
    20'
    Pellegrino hardt til mot Borchgrevink, lager frispark.
    21'
    Haug har ikke strålende kontroll på første stolpe. Gir til corner.
    22'
    Vålerenga ligger dypt. Veeeldig dypt.
    25'
    Frispark og pusterom til Vålerenga.
    25'
    Vålerengas høyreside får kjørt seg her så langt. Bjørkan og Pellegrino er i det lekne humøret.
    27'
    Pellegrino takler Bjørdal og er på ball, men får likevel frispark mot seg.
    29'
    Jatta til Zuta og til hjørnespark for gjestene, på en sjelden visitt.
    30'
    Ut fra Moe.
    31'
    Pellegrino på blank kasse! Det blir klarert. Men burde Fet hatt straffe i duellen med Haug rett i forkant?!
    32'
    Ser ikke ut til at Haug er på ball her, altså. Der tror jeg Vålerenga var heldige.
    33'
    Burde Sondre Brunstad Fet fått straffespark i duellen med Kjetil Haug?
    Antall stemmer: 3029
    Vålerenga kontrer, Christensen løser det ved å skyte ballen ut til Lofoten og Vesterålen.
    35'
    Saltnes fyrer av med venstra, rett på Haug.
    36'
    Bjørdal vender bort Hagen og blir felt, Glimt-vikaren slipper unna med tilsnakk.
    39'
    Solbakken grunnlurer Holm og blir felt.
    40'
    PERLE FRA CHRISTENSEN! Tverrliggeren stopper Vålerenga-ledelse rett før pause. Han skjærer seg inn og fyrer av, rett i metallet.
    42'
    47'
    Ettersom Molde tapte poeng mot Viking, har Bodø/Glimt nå muligheten til å få en luke i toppen med seier.
    49'
    Enga forsøker Bjørdal i bakrom, men det lykkes ikke.
    49'
    Fet fyrer løs fra 18 meter. Til side for mål.
    50'
    Holm forsøker å curle ballen i lengste hjørne. Blir litt for lite skru på den fra stortalentet.
    51'
    Lode avanserer effektivt med ballen oppover i banen og spiller fri kanten. Innlegget mangler litt presisjon.
    52'
    En nydelig stikker til Solbakken, som slår inn foran mål. Der er det ingen som lukter mål.
    53'
    Pellegrino på vei gjennom etter fint kombinasjonsspill. Vinkelen er spiss og avslutningen svak.
    54'
    Enga henger ikke med nå. Glimt spiller seg fint gjennom og det er Fet som slår inn foran mål. Der er keeper og slår unna.
    55'
    Hjørnespark til Bodø/Glimt
    56'
    Haug plukker den corneren enkelt.
    57'
    Tollås med en fin crosser til Jatta, men han står i offside.
    58'
    Glimt som har vært det klart førende laget de siste minuttene. Kan gjestene stå imot serielederen?
    58'
    Glimt kombinerer seg gjennom, men Tollås stopper Botheim effektivt før spissen får skutt.
    61'
    Jatta banker til fra distanse og tvinger frem en god redning fra keeper.
    61'
    Spillerbytte - Bodø/Glimt
    Inn: Marius Høibråten
    Ut: Brede Moe
    62'
    Hjørnespark til Vålerenga
    62'
    Ender med en avslutning fra Holm på returen fra 25 meter. Langt unna.
    62'
    Moe haltet inn i garderoben. Ikke bra for Glimt, som har et tett kampprogram fremover.
    63'
    Bjørkan i treverket! Trekker seg inn i feltet og forbi backen, før han banker ballen krysstanga ut.
    63'
    Oldrup Jensen med et innleggsforsøk. Over alt og alle. Utspill for Glimt.
    65'
    Nå koker det! Glimt får headet mot mål. Haug holder ballen og faller bakover mot eget mål. Får kastet ballen unna før det ender med baklengsmål.
    67'
    Enga prøver å finne veien gjennom Glimts forsvar. Sliter i øyeblikket, men mer positive trender fra gjestene nå.
    70'
    Hagen med krutt i støvelen! Banker til og ballen suser en meter til side for mål.
    72'
    Gjestene forsøker å spille seg rundt på kanten og inn i feltet. Ender med et dårlig touch over dødlinjen.
    74'
    Innlegget fra Sampsted får en styring høyt opp i luften før Haug plukker den enkelt.
    75'
    Hagen prøver igjen, og denne gangen forandrer ballen retning. Haug med en god redning.
    77'
    78'
    Enga får ballen unna.
    78'
    Mål for Bodø/Glimt!
    Bodø/Glimt 1 - 0 Vålerenga
    Mål: Erik Botheim
    Målgivende: Ulrik Saltnes
    NUMMER 11 FOR SESONGEN FOR BOTHEIM! Saltnes kombinerer og spiller vegg med Botheim. Finner spissen 45 grader ut foran mål. Botheim setter sikkert inn kampens første scoring.