5 604
1 817

Ble dekket av Daniel Nerli Gussiås

Hei, og velkommen til vår livedekning av eliteserieoppgjøret mellom Bodø/Glimt og Sarpsborg 08.
    Hjemmelaget har muligheten til å gjenerobre tabelltoppen med poeng i kveld. I skrivende stund er Molde foran på målforskjell etter gårsdagens seier mot Tromsø. De blåhvite har for øyeblikket en kamp mer spilt enn Glimt.
    Bodø/Glimt XI (4-3-3): Haikin, Sampsted, Moe, Lode, Bjørkan, Fet, Berg, Konradsen, Solbakken, Botheim, Pellegrino
    Kjetil Knutsen stiller uforandret fra borteseieren mot Stabæk før landslagspausen.
    Glimt-benken: Smits, Høibråten, Vetlesen, Hagen, Nordås, Kvile, Pernambuco, Mvuka og Koomson.
    Sarpsborg 08 XI (3-4-3): Kristiansen - Ødegård, Dyrestam, Karamoko - Vetti, Thomassen, Maigaard, Wichne - Saletros, Kone, Lindseth
    Sarpsborg 08-benken: Nilsen, Utvik, Næss, Halvorsen, Ofkir, Soltvedt, Jarl og Fardal Opseth.
    Da lagene møttes i midten av juli i år, endte det 2-2 etter scoringer av Saletros, Kone, Høibråten og Erik Botheim.
    Mens Glimt kan gjeninnta tabelltoppen, kan tre poeng for Sarpsborg 08 bety et endelig farvel til lagene bak på tabellen. Da skal mye gå galt utover høsten om de skal blande seg inn i nedrykksstriden. For øyeblikket er kveldens gjester nummer tolv på tabellen og står med 23 poeng.
    Straks innmarsj på Aspmyra! Tradisjon tro fyrers det av fyrverkeri og pyro.
    Der er vi i gang!
    1'
    Solbakken slår inn. Dyrestam blokkerer.
    1'
    Gjestene har omtrent ikke rørt ballen de første minuttene.
    3'
    Bohinen var klar på at her gjelder det å parkere bussen. Tydelig 5-4-1 fra start her.
    3'
    Pellegrino går ned i feltet. Roper på straffe, men dommer Aslam lar den gå. Så riktig ut, det.
    3'
    Bjørkan med enorme klyv inn i feltet, men innlegget treffer ingen medspillere.
    5'
    Fortsetter gjestene å være så dype, er det bare et spørsmål om tid før scoringen kommer. Aldri i verden om de står imot dette i 85 minutter til.
    5'
    Glimt fortsetter å presse, men har ikke skapt veldig store muligheter hittil.
    8'
    Konradsen fyrer av fra 20 meter, og får ordentlig klem på den! Kristiansen varter opp med en god redning som forhindrer 1-0. Corner nå!
    10'
    Hjørnesparket fra Berg er i lengste laget.
    10'
    Gjestene kan kontre, men pasningen mot Kone er for upresis.
    12'
    Mål for Bodø/Glimt!
    Bodø/Glimt 1 - 0 Sarpsborg 08
    Mål: Erik Botheim
    Målgivende: Fredrik Bjørkan
    Der sitter den! Pasningen fra Bjørkan er så strøken at det nesten er umulig for Botheim å ikke sette den i nettet fra seks meter.
    13'
    Glimt spiller rundt med gjestene for øyeblikket.
    16'
    Kone fryktelig alene på topp for Lars Bohinens menn.
    17'
    Pellegrino kjører show med Wichne.
    18'
    Bjørkan fyrer av fra 22 meter. Skuddet er godt, men ikke godt nok til å sette Kristiansen på prøve.
    19'
    Haikin mister i feltet. Får frispark i duell med Dyrestam.
    22'
    Sarpsborg ligger fortsatt bare og venter.
    23'
    Brunstad Fet pådrar seg et frispark.
    27'
    Gjestene låner ballen litt nå.
    28'
    Glimt virker faktisk litt tilfredse med å bare lede med det ene målet hittil.
    32'
    Saletros skyter fra 30 meter. Et godt stykke til side for mål.
    33'
    Wichne slår inn mot Kone. Lode får den unna.
    35'
    Vetti forsøker seg fra distanse - med mindre hell.
    36'
    Bjørkan misforstår løpet til Solbakken. Utspill fra Kristiansen.
    38'
    Nytt Sarpsborg-skudd fra distanse. Rett i blokka.
    39'
    Kone forsøker seg på en akrobatisk variant inne i feltet, men kommer ingen vei med det.
    40'
    Denne kampen har virkelig dødd ut etter en sterk første halvtime av vertene.
    44'
    Glimt-frispark på egen halvdel.
    45'
    Bjørkan farlig frempå! Spilles igjennom, og rekker akkurat ballen foran keeper. Spiller den ut i feltet, og mener han blir tatt. Dommer lar den gå!
    45'+1
    Gult kort til Bodø/Glimt
    Erik Botheim
    Får det gule kortet for kjeftbruk etter at dommer Aslam lot spillet gå.
    45'+1
    Haikin varter opp med en sterk redning i det Saletros kommer alene med keeper!
    49'
    Sarpsborg triller litt ball her nå - uten å skape noe.
    54'
    Bjørkan lager frispark på midtbanen omtrent.
    59'
    Fint Sarpsborg-spill, og Lindseth kommer til avslutning på hjørnet av 16-meteren til Glimt. Via en gul spiller og til corner.
    69'
    Kjempsjanse! Ballen faller ned midt i Glimt-feltet og spretter litt hit og dit før Glimt får den vekk til en ny corner. Lever litt farlig her nå.
    70'
    Sarpsborg fortsetter å trille ball på Aspmyra.
    74'
    Konradsen legger inn, men rett i klypene på Kristiansen. Var mange Glimt-spillere i boksen, så om innlegget hadde vært bedre kunne det blitt farlig.
    75'
    Nytt hjørnespark til Sarpsborg. Glimt får klarert.
    76'
    Spillerbytte - Bodø/Glimt
    Inn: Morten Konradsen
    Ut: Hugo Vetlesen
    79'
    Inn: Amahl Pellegrino
    Ut: Gilbert Koomson
    80'
    Mål for Sarpsborg 08!
    Bodø/Glimt 1 - 1 Sarpsborg 08
    Mål: Jonathan Lindseth
    Målgivende: Anton Jonsson Saletros
    Og der sitter den! Lindseth stuper inn på et innlegg fra venstre og stanger den i mål. Ikke ufortjent at Sarpsborg utligner her.
    81'
    Spillerbytte - Sarpsborg 08
    Inn: Nicolai Næss
    Ut: Jonathan Lindseth
    82'
    Straffe til Bodø/Glimt! Brustad Fet går ned i feltet og dommeren peker på 11-meteren. Ser litt billig ut, eller?
    84'
    Inn: Mikael Dyrestam
    Ut: Bjørn Inge Utvik
    85'
    Bodø/Glimt 2 - 1 Sarpsborg 08
    Mål: Ola Solbakken
    Solbakken tar straffen og er sikker fra 11-meteren. Sender Kristiansen til høyre, setter den til venstre.