3-1
Omoijuanfo83' (Str.)
3-2

Ble dekket av Nils Christian Mangelrød

Hei og velkommen til denne høyinteressante kampen på Aspmyra mellom Bodø/Glimt og Molde!
    BODØ/GLIMT (4-3-3): Ricardo Friedrich - Erlend Dahl Reitan, Marius Lode, Vegard Bergan, Fredrik Bjørkan - Vegard Leikvoll Moberg, Ulrik Saltnes, Morten Ågnes Konradsen - Håkon Evjen, Geir André Herrem, Amor Layouni.
    Hjemmelaget gjør kun én endring, og det er at Bergan kommer inn for Brede Moe. Ricardo Friedrich starter i mål bare åtte dager etter at han måtte til sykehus under kampen mot Mjøndalen, som betyr at Moberg får ta plass på sin vante midtbaneposisjon.
    Eurosports Gunnhild Toldnes opplyser med små bokstaver på Twitter at det er sykdom som holder Moe ute av dagens Glimt-tropp.
    MOLDE (4-4-1-1): Andreas Linde - Kristoffer Haraldseid, Martin Bjørnbak, Ruben Gabrielsen, Kristoffer Haugen - Eirik Hestad, Fredrik Aursnes, Martin Ellingsen, Mattias Moström - Magnus Wolff Eikrem - Ohi Omojuanfu.
    Én endring også hos Molde også. Eirik Ulland Andersen er erstattet av Mattias Moström.
    - Molde er det beste laget offensivt i Norge, mener Glimt-trener Kjetil Knutsen overfor Eurosport.
    Det er også en real toppkamp vi har i vente. Glimt har vunnet begge sine to første kamper, hjemme mot Rosenborg (2-0) og borte mot Mjøndalen (4-5).
    Gjestene spilte på sin side 1-1 borte mot Sarpsborg i serieåpningen, men tok ingen fanger hjemme mot Stabæk (3-0) og Vålerenga (4-1). Dermed tar de over tabelltoppen med seier i dag. Det kan også Glimt gjøre - om de vinner med to mål.
    Ellers er det jo et ekstra herlig krydder at forhenværende Glimt-kaptein Martin Bjørnbak starter for Molde i dag, for første gang mot gamle lagkamerater. Det er som kjent av sine egne man skal ha det, så det er slettes ikke utenkelig at han blir avgjørende i dag.
    Det er for øvrig interessant å se på innbyrdes statistikk mellom de to lagene, for det er bortelaget som har hatt best grep om disse kampene. Hele fem av de siste seks kampene mellom lagene har endt uavgjort - og Glimt har ikke slått Molde i ELiteserien på Aspmyra siden 2005 ...
    Dagens dommer er Sigurd Smehus Kringstad.
    Forsøk på et lite fyrverkerishow mens lagene går på banen her, men det skaper nesten mer røyk enn stemning i den lyse Bodø-kvelden.
    Jeg trekker det tilbake! Et veldig kult show. Kjør da, toppkamp!
    Kampen har startet - Magnus Wolff Eikrem sparker oss i gang!
    Glimt-spiss Herrem rett i strupen på sin gamle kaptein Herrem. Hjemmelaget har tydeligvis bestemt seg for å stå høyt her!
    1'
    Moberg lager frispark til Ellingsen midt på banen.
    2'
    Denne gang er det Gabrielsen som er for tøff i ryggen til Herrem.
    2'
    Og Moberg tar frisparket kjapt, og sender Herrem alene gjennom! Men det blir en litt vanskelig vinkel, og skuddet går redd på Linde. Frisk start!
    3'
    Moström mot røkla! Han går forbi tre-fire mann og slår inn på tvers, Lode beiner ut til corner for bortelaget.
    3'
    Kort tatt, elendig utnyttet, men Evjen gir Molde nok en corner.
    4'
    Denne stanges ut av Bergan, men Molde vinner ballen høyt og holder trykket oppe.
    4'
    Men etter litt frem og tilbake i feltet, ser Friedrich sitt snitt til å storme ut og plukke ballen.
    5'
    En langpasning mot Layouni finner svensken, men han er i høy fart og under press fra Haraldseid, så han ender med å løpe den utover dødlinja.
    6'
    Konradsen prøver seg! Han vender opp på sekstenmeterstreken og fyrer av et rapt skudd, men Linde er med på notene og slår ut til corner.
    7'
    Linde bokser også hjørnesparket unna.
    7'
    Saltnes går på skudd, han, men det truer aldri Linde. Men den går via en Molde-spiller og til nok en Glimt-corner.
    8'
    NESTEN FOR MOBERG! Layounis corner er presis på første stolpe, Bergan stusser den videre på bakre, men Moberg kommer akkurat hundredelet for sent til å styre den i mål. Enorm sjanse!
    8'
    Molde vinner et frispark på midtbanen og haster med å ta det.
    9'
    KONRADSEN IGJEN OG LINDE MÅ I FULL STREKK! Midtbanespilleren har åpnet sesongen forrykende og druser til fra distanse igjen, men Linde kaster seg opp som en panter og får slått den over.
    10'
    Moberg får ballen på bakre stolpe, men klarer ikke annet enn å tvinge frem et nytt hjørnespark.
    11'
    Godt slått igjen! Linde har store problemer i feltet, men får bokset unna.
    11'
    KJEMPEREDNING AV FRIEDRICH! Moström finner seg plutselig i mye rom og fosser frem, fra tjue meter klemmer han til. Redningen er god, men Friedrich er helt nede ved stolperota og slår den ut!
    12'
    Evjen er først på det påfølgende hjørnesparket, men Glimt klarer ikke å utnytte den påfølgende kontringssjansen.
    12'
    En rett og slett utsøkt åpning på denne kampen!
    13'
    Molde roterer mye på posisjonene, og plutselig er Wolff Eikrem nede som sittende midtbanespiller, mens Aursnes er oppe med Ohi på topp. Vanskelig for Glimt å forholde seg til.
    14'
    Smart chip gjennom mot Wolff Eikrem, men midtbanespilleren er på feil side av Glimt-forsvaret.
    15'
    Molde får holde en del i ballen, nå, og triller seg rundt på Glimts banehalvdel. Hjemmelagets høye press har avtatt noe.
    18'
    Bjørkan er meget for sent inne i Haraldseid og får tilsnakk. Burde trolig fått kortet, for der stoppet han en god kontringsmulighet.
    19'
    Glimt gjør en god jobb i å stresse Andreas Linde, som lemper ballen ut til kast.
    20'
    Moberg på skuddhold! Men det går via Kristiansen og til hjørnespark.
    20'
    Mål for Bodø/Glimt!
    Bodø/Glimt 1 - 0 Molde
    Mål: Ulrik Saltnes
    Målgivende: Amor Layouni
    OG DET ER IKKE UFORTJENT! Corneren fra Layouni er meget presis på første stolpe, og der får Ulrik Saltnes gå helt uhindret opp og styre ballen i mål!
    21'
    Molde går rett i angrep. Men Hestads flikk blir plukket opp av en offensiv Friedrich.
    22'
    GLIMT FOSSER VIDERE! Moberg spiller en presis pasning frem mot Evjen, som skal slå inn til mange Glimt-spillere foran mål. Men Gabrielsen får kastet ut en fot og blokkert!
    24'
    Denne gangen klarer Molde å stange unna corneren fra høyre.
    25'
    Herrem lykkes i presset mot Bjørnbak, men pasningen mot Layouni blir akkurat brutt av Haraldseid.
    27'
    Bjørkan forsøker å ta seg forbi Haraldseid, mister ballen - og lager frispark. Nærmer seg kort her, trenersønnen.
    27'
    Ohi har vært anonym så langt, vinner et frispark på midtbanen.
    28'
    AMPERT! Haugen mister ballen til Reitan og dytter ned Glimt-backen, som svarer med samme mynt. Det fører til at begge lag fyrer på alle plugger og ender i konfrontasjon ved hjørneflagget!
    28'
    Gult kort til Molde
    Kristoffer Haugen
    28'
    Gult kort til Bodø/Glimt
    Erlend Dahl Reitan
    28'
    Hjemmelaget har spilt en tilnærmet perfekt hjemmekamp mot gullfavoritt Molde til nå. Varierer presshøyden fint, er aggressive og kompakte.
    30'
    Hjemmelaget presser videre og vinner et hjørnespark nok en gang.
    33'
    Ohi stanger unna denne gang.
    33'
    Layouni meget for aggressiv når han stopper en Molde-overgang, men slipper unna kort og får dermed god uttelling.
    33'
    STRÅLENDE KOMBINASJONER! Bjørkan finner Layouni, som finner backen igjen, men i det han skal styre ballen på mål fra god posisjon, mister han fotfestet og sender den utenfor. En glitrende mulighet.
    35'
    Molde vinkes av for offside igjen, Ohi denne gang. Lite har stemt for dem offensivt så langt i kampen.
    36'
    FOR EN KONTRINGSMULIGHET! Layouni tar med seg Bjørkan på en real løpetur og grunnlurer stopperen, det tidlige innlegget mot Herrem er også perfekt, men spissen kommer akkurat for sent til å styre den i mål!
    37'
    Glimt vinner et frispark høyt i banen og Layouni skal ta det.
    37'
    Bodø/Glimt 2 - 0 Molde
    Mål: Vegard Bergan
    BJØRNBAKS ERSTATTER SCORER I SIN DEBUT! Layounis innlegg er glitrende slått igjen, og når Herrem bommer på ballen, må Linde gi en farlig retur. Der venter Vegard Bergan, som helt alene får styre inn 2-0. Glimt leder Eliteserien!
    38'
    Sterkt av Ohi! Han utfordrer hele Glimt-forsvaret på egen hånd, og kriger seg til avslutning. Den går via et Glimt-bein og til corner.
    40'
    Men Glimt får klarert begge forsøk.
    40'
    Layouni mister litt oversikt og så også ballen, og legger utilsiktet ned Haraldseid. Frispark like fullt, i brukbar innleggsposisjon.
    41'
    Men Glimt klarer nok en dødball. Glimt best i begge bokser til nå.
    42'
    Men så sliter Glimt med å klarer, og Ohi kommer til skudd! Men det går rett på en takknemlig Friedrich.
    42'
    Ruben Gabrielsen
    Ruben Gabrielsen drar i trøya til Saltnes og får et gult kort i samme slengen.
    43'
    Gabrielsen setter seg ned med en liten skade. På benken sitter Vegard Forren, så Molde er godt skodd ved et eventuelt bytte.
    45'
    Neida, litt mirakelspray på innsiden av låret er nok.
    45'+1
    To minutter er lagt til.
    45'+1
    Ellingsen på skuddhold! Men avslutningen tar i et Glimt-bein og mister all kraft.
    45'+2
    For en omgang av Bodø/Glimt - her har Molde virkelig et fjell å bestige. Følg med oss om 15 minutter for avslutningen av denne høydramatiske kampen.
    Molde var ikke fornøyd etter 1. omgang og blir presset bakover på direkten.
    47'
    Moberg skaffer corner til hjemmelaget. Nær å putte i 1. omgang. Får se nå. Layouni denne gang til Moberg men får ikke headingen på mål.
    49'
    Vinkes for offside på Molde. Så skummel ut. Tøff duell mellom Ohi og Ricardo foran mål.
    52'
    Moström med godt treff fra 18-19 meter. Til side for mål.
    53'
    Hjemmelagets fans roper på straffe når Herrem går ned. Men ser ut som dommeren gjør det helt rette med ikke å reagere.
    55'
    Spillerbytte - Molde
    Inn: Erling Knudtzon
    Ut: Mattias Moström
    56'
    Bedre tedenser for Molde, men Haugen kommer ikke til avslutning.
    60'
    Bodø/Glimt har altså per nå 9-4 i målforskjell og full pott med ni poeng etter tre kamper (forutsatt at resultatet holder seg)
    61'
    Godt skudd. Eikrem. Men rett til keeper.
    62'
    Spillerbytte - Bodø/Glimt
    Inn: Philip Zinckernagel
    Ut: Amor Layouni
    63'
    Bytter altså ut Layouni som har vært servitør på begge scoringene.
    64'
    Bra forsøk. Knudtzon legger ballen til Ohi som på direkten klinker til fra 18-19 meter. Over.
    68'
    Ohi skaffer Molde corner fra venstre.
    69'
    I øyeblikket er altså Bodø/Glimt på topp og RBK på sisteplass i Eliteserien. Åtte poeng skiller lagene. 20 minutter før full tid.
    72'
    Molde scorer selvmål!
    Bodø/Glimt 3 - 0 Molde
    Mål: Martin Bjørnbak
    Reitan legger inn. Først ser det ut som Herrem header ballen i mål bak en fremrusende Molde-keeper. Men det er altså selvmål av Bjørnbak.
    72'
    Inn: Eirik Ulland Andersen
    Ut: Eirik Hestad
    72'
    Molde kritiseres for manglende press og på scoringen fikk virkelig Reitan allverdens tid da han la inn.
    75'
    Kjempesjanse for Eikrem. Men treffer ikke godt nok i boksen.
    77'
    Inn: Felix Horn Myhre
    Ut: Morten Konradsen
    77'
    Stolpeskudd der fra Zinckernagel! Drar seg fra 20 meter fra mål og sikter mot nærmeste hjørne. I stolpen. Så nesten 4-0 der. Sterkt av hjemmelaget!
    79'
    Kvikke nå hjemmelaget og drevet frem av optimisme nå.
    81'
    Tverrligger for Moberg. Nå kjører de over Molde!
    82'
    Kommer i overtall. Får ballen fra Bjørkan og får nesten for god tid, men klinker ballen i tverrliggeren.
    82'
    Molde får straffe. Ricardo feller Ohi. Får ikke helt riktig kameravinkel til å bedømme om det var riktig.
    82'
    Molde scorer på straffe!
    Bodø/Glimt 3 - 1 Molde
    Mål: Ohi Omoijuanfo
    Sikker på straffen der og setter den høyt i målet mot keepers høyre hjørne.
    83'
    Inn: Leke James
    Ut: Martin Ellingsen
    84'
    Inn: Jens Petter Hauge
    Ut: Geir André Herrem
    84'
    Mål for Molde!
    Bodø/Glimt 3 - 2 Molde
    Mål: Leke James
    Der satt den igjen for Molde. Ballen legges inn fra høyre. Går via Ohi i duellen med Ricardo. Leke James kan sette ballen i mål. Nå er det spenning.
    86'
    Fem minutter er lagt til og Molde jakter utligning.
    90'+1
    Molde slår langt nå og jager utligning i en kampå som så død ut.
    90'+5
    Bodø/Glimt tar tre nye poeng og Molde var en tøff prøvelse. Men hadde full kontroll på 3-0.