11 000
995

Ble dekket av Jostein Magnussen

Stéphanie Frappart ble første kvinne til å dømme i Ligue 1 hjemme i Frankrike. I kveld dømmer 38-åringen Europa League-møtet mellom Glimt og FC Zürich.
    Glimt spilte 1-1 borte mot PSV Eindhoven i den første gruppespillkampen. Zürich tapte 2-1 for Arsenal.
    Den estlandske landslagsforsvareren Karol Mets, med en fortid i Viking, er i troppen til Zürich. Ole Selnæs er det norske innslaget i troppen til Franco Foda.
    Glimt har gått tre kamper uten seier. Den forrige kom 27. august borte mot Jerv (2-0).
    Slik starter Glimt (4-3-3): Haikin - Sampsted, Lode, Høibråten, Wembangomo - Vetlesen, Berg, Saltnes - Mugisha, Salvesen, Solbakken.
    Zürichs utvalgte i kveld (4-3-3): Brecher - Boranijasevic, Kamberi, Kryeziu, Guerrero - Dzemaili, Krasniqi, Selnæs - Rohner, Tosin, Okita.
    - I dag skal vi ha signalspillere med intensitet. Vi skal presse med kraft. Vi må ha spillere som tør å ta ballen med seg. Kampen er egentlig perfekt. Vi er på hjemmebane og i dag må vi bare tørre å være oss selv og slå oss løs, sier Glimt-trener Kjetil Knutsen til Viaplay.
    Vi er i gang. Røyken er i ferd med å legge seg på Aspmyra.
    Glimt forsøker å tråkle seg gjennom. Zürich får avklart. Glimt må begynne bakfra igjen.
    2'
    Selnæs gjør god forsvarsjobb når Saltnes skal fyre. Blokkerer også sjanse nummer to. Foto: Bjørn S. Delebekk
    2'
    Vetlesen får en stor mulighet! Kommer til skudd, men keeper får blokkert. Bruker ikke mange tidelene før han fyrer.
    5'
    Vetlesen prøver et innlegg som blir blokkert. Bra spill i forkant av Mvuka. Det er småpent.
    11'
    Haikin er våken og er ute og rydder opp utenfor egen 16-meter.
    12'
    Offside for FC Zurich
    13'
    Solbakken prøver seg med et innlegg. Det ender med utspill til Zürich. Trodde det var skulderen han hadde operert ... Begynner å bli en stund siden 9. juli - sist Solbakken var i aksjon.
    14'
    Nå treffer Solbakken. Salvesen kommer ikke over ballen, og headingen går over og til side for mål.
    16'
    Gult kort til Bodø/Glimt
    Marius Lode
    En klar søknad til gult kort! Lode mister ballen og må bruke hendene for å hindre en kontring. Det er litt tidlig å få et gult kort når du er midtstopper.
    17'
    Mvuka prøver å komme seg rundt backen. Ender med å løpe han ned. Frispark til Zürich.
    19'
    Fint samspill mellom Saltnes og Solbakken. Sistnevnte legger inn, men Zürich får beinet ballen unna.
    23'
    Hjørnespark til Bodø/Glimt
    24'
    Berg slår på bakerste stolpe. Corneren blir for høy og keeper plukker enkelt.
    25'
    Mvuka med feilpasning. Ødelegger en mulighet der.
    26'
    Sampsted prøver et innlegg fra hjørneflagget. Ender med corner.
    27'
    Småkaotisk i Zürich-forsvaret. Selnæs får spilt ballen ut til corner.
    27'
    Solbakken ligger ute og lurer for å ta returer. Kliner til, men ballen sklir av foten. Skuddet går langt utenfor.
    28'
    Glimt presser høyt.
    29'
    Mvuka med balltap igjen. Vetlesen ser faren og klinker til i en takling.
    31'
    Zürich venter med å sette inn presset på midtbanen.
    32'
    Hjørnespark til FC Zurich
    33'
    Wembangomo står for høyt og må ta løp for å hindre innlegg. Blir corner av det.
    33'
    Vetlesen finner Saltnes på bakerste, men Saltnes får ikke noe dreis på det skuddet. Bommet like ille som Sampsted noen sekunder tidligere.
    35'
    Mvuka har gått over på venstre nå. Solbakken på høyre.
    36'
    Wembangomo er på etterskudd - igjen. Zürich klarer ikke å utnytte det.
    37'
    Zürich og Tosin scorer, men den blir annullert for offside.
    39'
    Offsiden sjekkes. Det dømmes offside.
    40'
    Sampsted med feilpasning, Zürich kontrer. Høibråten får beinet ballen unna.
    41'
    Zugelj, Pellegrino og Grønbæk er i lett oppvarming for Glimt.
    41'
    Zürich får en ny mulighet. Nå er det Wembangomo som får blokkert et skudd til corner.
    42'
    Zürich står høyere nå. Har fått ferten av mål nå.
    42'
    Haikin må ut i full strekk på et langskudd. Ny corner.
    43'
    Glimt er i trøbbel nå.
    43'
    Tosin får plass til å skyte fra 5-6 meter. Veldig passivt av Glimt-forsvaret. Skuddet går over.
    44'
    Solbakken er tilbake på sin venstreside nå. Foto: Bjørn S. Delebekk
    45'
    Mvuka har ikke dagen. Lykkes med fint lite på sin høyrekant.
    45'
    Glimt har mye å rette på til 2. omgang. Salvesen har knapt vært involvert, Berg har blitt markert ut av kampen og når Zürich først setter inn presset på midtbanen blir det risikofylt for stopperne å forsøke å passere et pressledd - slik vi ser så ofte. Wembangomo har heller ikke vært noe involvert fremover.
    45'
    Det er lagt til ett minutt.
    45'+1
    - Starten er bra, så må vi drive opp tempoet enda mer. Vi mangler det siste trykket, samtidig som vi har balanse. Det er små ting å justere på, så ser dette lyst ut, sier Hugo Vetlesen til Viasat.
    Ut: Lars-Jørgen Salvesen
    46'
    Jøss, en feilpasning fra Berg ... Haikin retter opp den feilen.
    48'
    Så hvordan har dommer Stephanie Frappart klart seg? Hun har vært veldig god, så godt som feilfri.
    49'
    Gult kort til FC Zurich
    Ole Kristian Selnæs
    Selnæs er litt for sen og hekter Berg.
    52'
    Vetlesen med godt returløp. Er med på å hindre en kontring.
    53'
    Nydelige kombinasjoner av Glimt! Saltnes får ballen fra Solbakken. Får tatt den ned, men bruker litt for lang tid. Skuddet blokkeres til corner.
    54'
    FC Zurich scorer selvmål!
    Bodø/Glimt 1 - 0 FC Zurich
    Mål: Ole Kristian Selnæs
    Corner er mål! Saltnes på første stolpe på Bergs presise innsvinger og får heade. Ballen går jo via Selnæs ser det ut til og i mål. Foto: Bjørn S. Delebekk
    54'
    Mål for Bodø/Glimt!
    Bodø/Glimt 2 - 0 FC Zurich
    Mål: Hugo Vetlesen
    Målgivende: Ola Solbakken
    Dette målet er Glimt sitt! Hugo Vetlesen fullfører et nydelig Glimt-angrep fra Saltnes til Solbakken til Vetlesen. Keeper får en hånd på ballen, men det holder ikke. Vetlesen luktet den pasningen fra mannen som har vært borte siden juli. Det er Selnæs som ikke klarer å følge Vetlesen. Foto: Bjørn S. Delebekk
    58'
    Tosin Aiyegun
    Tosin får som fortjent. Feller Vetlesen.
    61'
    Okita får kjempetreff. Skuddet går i tverrligger og treffer Haikin på returen. Han får fanget ballen.
    62'
    Espejord er plutselig alene med keeper. Setter skuddet rett i beina på keeper. Der skal det stå 3-0.
    64'
    Vetlesen vil ha straffe, mener han blir tatt når han skal skyte. Det VAR ikke straffe mener man i bussen.
    66'
    Spillerbytte - FC Zurich
    Inn: Donis Avdijaj
    Ut: Fabian Rohner
    67'
    Inn: Antonio Marchesano
    Ut: Bledian Krasniqi
    67'
    Inn: Amahl Pellegrino
    Ut: Joel Mugisha
    67'
    Saltnes nærmer seg noe. Nå skyter han fra 15 meter. Det er hardt, men det er utenfor stolpen.
    68'
    Inn: Cheick Oumar Conde
    Ut: Jonathan Okita
    71'
    Lode får seg en karamell. Blir truffet midt på leggen. Er passe forbannet.
    75'
    Solbakken har krampe. Det er til å forstå.
    76'
    Inn: Isak Amundsen
    Ut: Marius Lode
    77'
    Inn: Albert Grønbæk
    Ut: Ola Solbakken
    77'
    Inn: Bogdan V'Yunnik
    Ut: Blerim Dzemaili
    78'
    Vi tillater oss å ta frem tabellen i gruppe A.
    80'
    Mål for FC Zurich!
    Bodø/Glimt 2 - 1 FC Zurich
    Mål: Donis Avdijaj
    Målgivende: Ole Kristian Selnæs
    Selnæs gjør opp for selvmål. Serverer innbytter Avdijaj som får stå fullstendig alene og kan sikte på det lengste hjørnet. Han treffer jo også.
    81'
    Inn: Ivan Santini
    Ut: Tosin Aiyegun
    83'
    Da er det plutselig kamp igjen.
    83'
    Ny mulighet for bortelaget. Innbytter Santini får umarkert avslutte med høyrefoten. Heldigvis for Glimt går skuddet over mål.