1-0
2-0
4-0
5-0
Supporterfordeling på VG
12 589
5 456

[14002] - Noe gikk galt

Denne videoen er kun tilgjengelig i Norge

Author avatar

Ble dekket av Fredrik Tombra

    God ettermiddag! Serielederen får i dag besøk av Brann, som ikke har tapt på bortebane denne sesongen. Å ta poeng på Aspmyra har imidlertid vist seg omtrent like vanskelig som å nyte en lunsj i sola på havna i Bodø uten å bli angrepet av måker. Dette blir definitivt en tøff dag på jobben for Lars Arne Nilsens gutter, men de klarte det da de vant 2-1 her i fjor.
    Bodø/Glimt (4-3-3): Smits - Sampsted, Moe, Lode, Bjørkan - Fet, Berg, Saltnes - Zinckernagel, Junker, Hauge
    Benk: Haikin, Høibråten, Boniface, Tounekti, Skytte, Sveen, Foosnæs
    Kjetil Knutsen kjører på med samme mannskap!
    Brann (4-3-3): Ahamada - Teniste, Kolskogen, Forren, Kristiansen - Ordagic, Pedersen, Strand - Koomson, Bamba, Taylor
    Benk: Opdal, Eggen Rismark, Grøgaard, Hustad, Acosta, Rolantsson, Mehnert
    Hverken Fredrik Haugen eller Kristoffer Barmen er med i troppen for Brann i dag. Førstnevnte er syk, mens sistnevnte fikk en kjenning i lysken mot Sarpsborg 08.
    Mens Bodø/Glimt spilte allerede onsdag klokken 18, var Brann i aksjon så sent som klokken 20.30 borte mot Sarpsborg 08 torsdag. Det blir interessant å se om ett døgn mindre hvile og attpåtil to bortekamper på rad kan gi negative utslag for dette Brann-laget.
    Espen Eskås fra Bækkelagets SK er kveldens kampleder. Han har med seg Øystein Simon Ytterland og Jørgen Rønning Valstadsve på linjene.
    Ifølge Brann-kjenner Alexander Osdal, som selvsagt er på plass også i dag, er det bare Viking (1973), Lillestrøm (1977) Molde (1995) og Rosenborg (2003) som har klart å vinne sesongens seks første kamper i Eliteserien siden alle begynte å møte alle på øverste serienivå i 1961/62. Sistnevnte lag klarte attpåtil syv seirer på rad, så Bodø/Glimt tangerer ikke rekorden med seier her i dag. Da Glimt vant fire kamper på rad satte de samtidig klubbrekord. Den er forbedret allerede, og kan forbedret igjen her i dag.
    Banen vannes mens de fremmøtte Glimt-supporterne fyres opp før kamp slik at de 200 som er til stede skal skape litt atmosfære i dag.
    Det er ganske godt drag i flaggene her. Nå er det ikke Kristen Gislefoss som er sendt ut for å livedekke dagens kamp på Aspmyra, men det ser ut til at det blåser inn fra den mest åpne kortsiden på stadion. Det er mulig det blåser nok til at det kan være en ørliten faktor.
    Falt nesten av stolen her idet fyrverkeriet smalt like foran pressetribunen her. Var som det var både nyttårsaften og Staysman og Lazz-konsert på samme tid plutselig. Mistet nok et par leveår av sjokket der, men det skaper i hvert fall en enorm ramme her på Aspmyra.
    Kampen har startet
    Kasper Junker sparker i gang kampen for vertene.
    1'
    Junker prøver en stikker, men den går inn til Ahamada.
    2'
    Glimt-fansen synger at Kjetil Knutsen elsker Bodø/Glimt og hater Brann, idet gjestene får en corner.
    3'
    Sampsted header unna. Forren skaffer et nytt hjørnespark fra motsatt side.
    4'
    Robert Taylor skal slå fra venstre.
    4'
    Forren går i bakken inne i feltet, men det er vinket for offside.
    5'
    Glimt ruller nesten opp et flott angrep! Fet bryter og slipper til Saltnes. Han prøver Junker i midten, men Brann får presset ham til å slippe ballen til Hauge. Ender med en corner.
    5'
    Rett i klypene til Ahamada.
    6'
    Marius Lode med god kontroll på Gilbert Koomson etter et raskt utspill.
    6'
    Virker som Petter Strand orienterer seg veldig nøye om hvor Patrick Berg er. Brann forsøker helt tydelig å hindre Glimts anker i å være for mye involvert i spillet.
    7'
    Mål for Bodø/Glimt!
    Bodø/Glimt 1 - 0 Brann
    Mål: Kasper Junker
    Målgivende: Philip Zinckernagel
    Så sitter den for Bodø/Glimt! Ballen løftes i bakrom mot Philip Zinckernagel, som løper fra Ruben Kristiansen. Slett jobb av venstrebacken. Ali Ahamada sklir når han skal løpe ut, og da blir det bare krøll i Glimt-forsvaret. Kristiansen klarer ikke å få tak i ballen denne gangen heller, og da kommer Junker og setter den i det tomme buret.
    7'
    Ny lang ball mot Kasper Junker. Klarer ikke å holde den i spill.
    10'
    Glimt opprettholder presset. Det er spill mot ett mål akkurat nå.
    10'
    Mål for Bodø/Glimt!
    Bodø/Glimt 2 - 0 Brann
    Mål: Kasper Junker
    SUPERLAG! Dette kan bli en tøff dag på jobben for Brann om det fortsetter slik. Saltnes kommer seg ned til linjen og slår inn. Junker står der og setter inn 2-0!
    12'
    Dette Glimt-laget er en nytelse å se på nå! Brede Moe trer opp til Patrick Berg, som slipper den til rettvendt indreløper. Alfons Sampsted kommer på overlapp og slår inn. Zinckernagel header, men rett på Ahamada.
    15'
    Bamba er sterk med Brede Moe i ryggen, men litt for aktiv med armene, mener dommer Espen Eskås.
    16'
    Patrick Berg! Sniker seg bak ryggen på Petter Strand på utmerket vis. Deretter trer han ballen i bakrom til Philip Zinckernagel, men dansken er litt for treg på avtrekkeren. Da blir det bare en corner, men det er en god mulighet!
    17'
    Ordagic med en fin crosser til Kristiansen. Brann beholder ballen og kan bygge opp noe her.
    18'
    Bodø/Glimt triller nå. Brann ligger lavt.
    20'
    Det går raskt med få touch når Bodø/Glimt skal bryte ned lavtliggende lag. Det gjør de godt og presist, og da får Brann problemer selv med mange spillere bak ballen. Denne gangen ender det med et blokkert skudd fra Zinckernagel.
    20'
    Litt lavere tempo i kampen nå. Er det avgjort allerede?
    22'
    Misforståelse mellom Brede Moe og Kasper Junker. Midtstopperen vil spille spissen i beina, men den danske spissen starter i bakrom. Brann får muligheten til å kontre, men stoppes av en våken målvakt.
    25'
    Tendenser til nok et vakkert Brann-angrep, men Forren får taklet den vekk.
    25'
    Marius Lode viser frem farten og ballkontrollen han har i beina. Det gjør at Glimt nesten snur fra forsvar til angrep på få sekunder, men Saltnes får et dårlig touch.
    28'
    Ballen sitter i mål, men det blir annullert! Dommer mener at Bamba bruker armene til å dytte Glimts midtstopper i den situasjonen. Keeper Smits kommer ut og bommer skikkelig der.
    29'
    Ruben Kristiansen header ned til Ahamada. Veldig risikabelt, for det er bare centimeter unna at Junker får den.
    31'
    Straffespark! Zinckernagel finner Junker, som går i bakken innenfor sekstenmeteren. Dommeren peker på krittmerket. Zinckernagel skal ta den.
    31'
    Mål for Bodø/Glimt!
    Bodø/Glimt 3 - 0 Brann
    Mål: Philip Zinckernagel
    Brann får juling! Ahamada kaster seg til venstre. Zinckernagel står med nesen andre veien og setter også ballen til venstre. Regnestykket da er scoring når den treffer innenfor stolpene. 3-0!
    32'
    Mål for Bodø/Glimt!
    Bodø/Glimt 4 - 0 Brann
    Mål: Ulrik Saltnes
    ER DET MULIG? Jens Petter Haugen skyter. Ahamada redder, men der står Saltnes og setter inn 4-0. Hvor skal dette stoppe?
    34'
    Glimt er som sinte veps rundt Brann-spillerne nå!
    35'
    Stor sjanse for Brann! Marius Lode er klønete og bommer på avskjæringen. Bamba kommer alene med Smits og skyter, men keeperen med navnet Joshua Gerardus Petrus Wilhelmus Smits redder like mesterlig som navnet skulle tilsi.
    36'
    NESTEN 5-0! Ruben Kristiansen kløner det til igjen og Zinckernagel snapper ballen. Han slipper den til Hauge, som ikke klarer å overliste Ahamada. God redning av keeperen, men der skal Hauge score.
    37'
    Brann-sjanse! Nå er det åpent i begge ender her. Ballen slippes til Teniste, som har en fin skuddmulighet der. Det blir en slags hybrid mellom skudd og innlegg, og assistentdommeren er oppe med flagget.
    39'
    Zinckernagel slår inn fra høyre. Upresist.
    40'
    Gult kort til Brann
    Amer Ordagic
    Frustrasjonen tar overhånd der.
    42'
    Milde skaper for et angrepsspill! Bodø/Glimt ser ut som en blanding av Barcelona, Manchester City og alt mulig når de spiller på ett touch der. For et spill. Saltnes stoppes av Ahamada.
    43'
    Zinckernagel slår inn. Går forbi alle, men gjenvinningsspillet til Glimt er enormt.
    44'
    Pause
    For en førsteomgang av Glimt! Man blir nesten tom for ord. Undertegnende trenger et lite kvarter på å forstå hva de gule egentlig holder på med her, og det tror jeg absolutt Lars Arne Nilsens gutter også gjør. Kjetil Rekdal sier i Eurosports studio at det er tre-fire divisjoner forskjell, og det er vanskelig å være uenig.
    2. omgang
    Spillerbytte - Brann
    Inn: Bismar Acosta
    Ut: Ole Martin Kolskogen
    46'
    Spillerbytte - Brann
    Inn: Gilli Rólantsson
    Ut: Taijo Teniste
    46'
    Brann angriper langs venstresiden. Innleggsforsøket fra Petter Strand blir effektivt klarert.
    48'
    Glimt fortsetter der de slapp og angriper med mange alternativer. Spiller med en helt annen ro enn Brann-laget.
    49'
    Hauge spiller vegg med Saltnes og avslutter med en markkryper i lengste hjørnet. Ahamada får slått den til corner. Der kunne det fort stått fem.
    50'
    Nesten for Zinckernagel! Sa i pausen at det kunne stått både fem og seks, og nå kunne det kanskje det. Sniker seg foran Brann-stopperne og header rett på Ahamada fra kloss hold.
    51'
    Acosta er i trøbbel, noe som nesten sender Zinckernagel alene med Ahamada. Men de kommer seg på rett side og avslutningen går i brystkassen til keeper uten altfor høy fart.
    53'
    Mål for Bodø/Glimt!
    Bodø/Glimt 5 - 0 Brann
    Mål: Kasper Junker
    Målgivende: Philip Zinckernagel
    HAT TRICK! Kasper Junker er fremme igjen – og er nå Eliteseriens toppscorer med ni mål. Zinckernagel med nok et målpoeng, etter å ha spilt lagkameraten fint fri.
    54'
    Zinckernagel kommer til avslutning fra skrått hold og det er ikke langt unna at han legger på til 6–0. Ahamada parerer til corner.
    57'
    Toppkampen mellom laget som var nummer én og tre før kveldens kamp, ser ikke lenger ut som en toppkamp. Bodø/Glimt er fullstendig overlegne i alle faser av spillet.
    58'
    Amer Ordagic får tilsyn etter en liten smell.
    58'
    Brann er fulltallig igjen. Kunne nok trengt både en og to mann ekstra i dag.
    59'
    Spillerbytte - Brann
    Inn: Christian Eggen Rismark
    Ut: Vegard Forren
    60'
    Spillerbytte - Brann
    Inn: Thomas Grøgaard
    Ut: Ruben Kristiansen
    60'
    Brann har da byttet hele forsvarsrekken sin.
    61'
    Saltnes lader til skudd, men snubler i tilslaget. Forsøket stryker stolpen.
    64'
    Brann ser ikke bra ut nå. Lykkes nesten ikke med noe som helst.
    65'
    Glimt fortsetter å være best i banespillet, men det er ikke like tett mellom de store sjansene.
    68'
    Spillerbytte - Bodø/Glimt
    Inn: Victor Boniface
    Ut: Kasper Junker
    Hat trick-helten går av banen. Skal nok bare hviles litt.
    70'
    Spillerbytte - Bodø/Glimt
    Inn: Marius Høibråten
    Ut: Marius Lode
    70'
    Spillerbytte - Bodø/Glimt
    Inn: Sammy Skytte
    Ut: Sondre Brunstad Fet
    70'
    Ordagic ligger nede. Det signaliseres om bytte.
    76'
    Spillerbytte - Brann
    Inn: Marcus Johnson Mehnert
    Ut: Amer Ordagic
    78'
    Koomson med innlegg for Brann. Ballen går en meter over.
    80'
    Spillerbytte - Bodø/Glimt
    Inn: Ole Amund Sveen
    Ut: Brede Moe
    81'
    Spillerbytte - Bodø/Glimt
    Inn: Sebastian Tounekti
    Ut: Philip Zinckernagel
    82'
    Hjørnespark til Glimt.
    82'
    Innlegg fra Boniface, men ballen treffer ikke helt innenfor.
    88'
    God mulighet for Brann, men de lykkes ikke.
    90'
    To minutter er lagt til i kampen.
    90'+1
    Boniface alene med fire Brann-spillere. God mulighet, men innlegget når ikke nettet.
    90'+2
    Kampen er slutt
VG Live er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her