0-1
1-1
1-2
2-2
Author avatar

Ble dekket av Erik Eikebrokk

    Hei, og velkommen til Aspmyra stadion, der Bodø/Glimt tar imot serieleder Brann. Mitt navn er Erik Eikebrokk, og jeg skal referere scoringer, atmosfære og fotballens drakamp, fra én side til den andre, på en slik måte at det nesten vil føles som å være på stadion. Avspark er én time unna, og lagoppstillingene er på vei.
    Bortelaget Brann kommer fra et braknederlag sist, hjemme på Brann stadion, da Einar Braut Håland scoret alle målene i Moldes 4-0-seier. Tapet var Branns første for sesongen. Laget er fortsatt ubeseiret på bortebane i Eliteserien i 2018.
    Hjemmelaget Bodø/Glimt har ikke tapt siden 21. mai. Siden dét har laget spilt tre uavgjorte kamper, senest mot Vålerenga, og vunnet én. Glimt ligger på 12. plass på tabellen, fire poeng over direkte nedrykksplass.
    I det omvendte møtet, i Bergen, vant Brann 2-0, etter scoringer av Vito Wormgoor og Steffen Lie Skålevik. Sist lagene møttes på Aspmyra, i 2016, vant Brann 3-1.
    Totalt har Brann møtt Bodø/Glimt 42 ganger i obligatoriske oppgjør siden 1977. Glimt har vunnet 19, Brann har vunnet 17 og seks har endt uavgjort, ifølge Brann sin hjemmeside.
    Bodø/Glimt-trener Kjetil Knutsen har tatt ut følgende startellever, i 4-3-3: Ricardo Friedrich - José Isidoro, Martin Bjørnbak, Brede Moe, Thomas Jacobsen - Vegard Leikvoll Moberg, José Ángel, Ulrik Saltnes - Philip Zinckernagel, Kristian Fardal Opseth, Amor Layouni.
    Brann-trener Lars Arne Nilsen sender også ut sitt mannskap i 4-3-3: Samuel Sahin-Radlinger - Gilli Rolantsson, Vito Wormgoor, Bismar Acosta, Ruben Kristiansen - Fredrik Haugen, Sivert Heltne Nilsen, Peter Orry Larsen - Gilbert Koomson, Steffen Lie Skålevik, Ludcinio Marengo.
    På Glimt-benken sitter Bror Grøtterud (k), Jens Petter Hauge, Håkon Evjen, Eirik Wollen Steen, Geir André Herrem, Patrick Berg og Emil Jonassen.
    Skulle Brann-trener ha behov for taktiske endringer, kan han snu seg til benken for håp. Der finner han i så fall Emil Harloff (k), Amer Ordagic, Azar Karadas, Daniel Braaten, Henrik Kjelsrud Johansen, Marius Bildøy og Nicholas Marthinussen.
    Fredrik Haugen forteller til sitt lags medieavdeling at laget har tenkt å slå tilbake etter braknederlaget for Molde. - Vi har trent godt og er forberedt. Nå er alle tankene rettet mot søndag og Bodø/Glimt, sier Haugen.
    – Bodø/Glimt er et godt lag, og det blir helt sikkert en veldig tøff kamp. Samtidig har vi vært gode borte den siste tiden. Hvis vi leverer noe av det samme som vi gjorde mot Odd og Rosenborg borte, bør vi ha gode muligheter til å ta poeng på Aspmyra, sier Brann-trener Lars Arne Nilsen til brann.no.
    Tilskuerne er også i ferd med å trekke inn på sitteplassene, som heldigvis er under tak, for det drysser regn fra oven. Det er likevel ingen tvil om hvem som har den beste utsikten på Aspmyra, det er beboerne i leilighetene som fyller den ene kortsiden på stadion. Derfra vaier vimpler i gult og sort. God stemning!
    Lagenes keeperteam, bestående av førstekeeper, andrekeeper og keepertrener, har entret matta. Utespillerne glimrer foreløpig med sitt fravær.
    Kampen ledes av hoveddommer Espen Andreas Eskås. Sidelinjene flankeres av Øystein Simon Ytterland og Isak Elias Skjeseth Bashevkin. Fjerdedommer er ingen ringere enn Mathias Smehus Kringstad.
    Lagene står klare i tunnelen, og er straks klare til å entre matta til lyden av HIghasakites etter hvert så velkjente Eliteserie-hymne. Avspark er fire minutter unna.
    Bodø/Glimt gjør seg klare til å ta avspark.
    Brann med en suser fra langt hold, høyt over.
    3'
    Ballinnehavet veksler mellom lagene i innledningen av kampen. Tempoet i kampen har vært høyt, og ballen har knapt være ute av spill. Vi får se hvilket av lagene som tar eierskap over kampen etter hvert.
    6'
    Det kan se ut som det er serieleder Brann som fester det første overtaket. Har hele laget inne på Glimt sin halvdel nå, og hjemmelaget ligger veldig lavt. Corner til de rødfargede.
    7'
    Mål for Brann!
    Bodø/Glimt 0 - 1 Brann
    Mål: Sivert Heltne Nilsen
    Målgivende: Steffen Lie Skålevik
    Det er 1-0 til bortelaget, helt ut av ingenting. Glimt får ikke klarert en corner skikkelig, og Marengo får skutt fra tjue meter. Ballen treffer først Lie Skålevik, før den havner hos Sivert Heltne Nilsen, som smeller ballen i mål med venstre fot fra kort hold. Hjemmelaget roper på offside, men linjedommeren løper mot midtstreken. Det betyr scoring!
    8'
    Kan Glimt svare? Kontrer på venstre, men innlegget fra Layouni treffer bare Brann-kaptein Wormgoor.
    10'
    Brann får ned kula, og triller ball i bakre rekker. Glimt starter presset først på egen halvdel. Det er serielederen som bestemmer på Aspmyra nå, og det er bortefansen som synger høyest.
    13'
    Ny corner til Brann, fra høyre. Haugen skal slå.
    13'
    Det signaliseres bytte. Inntil videre spiller Glimt med én mann mindre.
    14'
    Thomas Jacobsen ligger nede rett utenfor Glimts femmeter, og får tilsyn av Glimts medisinske apparat.
    15'
    Glimt-keeper Friedrich tar seg godt tid med fem-meteren mens innbytter Emil Jonassen gjør seg klar.
    16'
    Spillerbytte - Bodø/Glimt
    Inn: Emil Jonassen
    Ut: Thomas Jacobsen
    Tidlig bytte for Glimt.
    16'
    Layouni svinger inn et innlegg fra venstre. Ender med innkast til Brann på motsatt side. Bøyer hodet i vemmelse over egen prestasjon.
    17'
    Fra den ene keeperen til den andre. Friedrichs femmeter holder nesten på å nå Glimt-spiss Fardal Opseth, men Aosta og Brann-keeper Radlinger har kontroll.
    18'
    Brann går i angrep, og kommer seg innenfor Glimts 16-meter, ved Marengo. Ender med innkast.
    19'
    Brann har vært det beste laget så langt, og har hatt ballen mest. Glimt har hatt noen spede forsøk, som regel etter lange baller i bakrom.
    19'
    Glimt forsøker seg med en ny ball i bakrom, på venstre kant, men Wormgoor får akkurat taklet ballen før Layouni kommer stormende.
    20'
    Glimt angriper på høyre. Strålende finte av Zinckernagel, som drar av Kristiansen. Innlegget er godt, men Brann får headet unna. Ender med corner.
    20'
    Vegard Leikvoll Moberg
    Corneren er strålende, men Leikvoll Moberg blir akkurat litt for lav på bakerste stang. Glimts beste sjanse i kampen.
    21'
    Brann er Eliteseriens beste bortelag, og er det eneste laget som ikke har tapt på bortebane. Det er en formidabel jobb Bodø/Glimt har foran seg, om de skal snu kampen.
    22'
    Hjemmefansen forsøker å hjelpe spillerne med kort trampeklapp. Og det hjelper!!!
    23'
    Mål for Bodø/Glimt!
    Bodø/Glimt 1 - 1 Brann
    Mål: Kristian Fardal Opseth
    Målgivende: Isidoro
    Brann forsøker å spille seg ut, men Glimts høyreback José Isidoro leser spillet, og tar med seg ballen mot Branns 16-meter. Stikkeren til Kristian Fardal Opseth er perfekt, og Glimt-spissens avslutning er kontant i lengste hjørne. Vi er like langt.
    23'
    Zinckernagel spilles gjennom i bakrom, etter at Glimt vinner ballen og kontrer. Men sveitseren er offside.
    26'
    Brann nå, på høyre. Kjemien stemmer ikke, og ballen ruller ut til femmeter for Bodø/Glimt.
    27'
    Emil Jonassen har kommet godt igang etter at han kom inn på venstreback for Jacobsen. Vinner en hodeduell mot Koomson, og Glimt kan angripe.
    28'
    Det har vært en actionfylt første halvtime, med mye tut og kjør, der lagene har vekslet på å være det beste laget.
    29'
    Koomson, Rolantsson og Haugen forsøker å spille seg til innlegg på Branns høyre side, men Glimt får ryddet unna.
    29'
    Amor Layouni
    Layouni forsøker seg på en skikkelig frekkis (eller er det et innlegg?) fra langt hold. Brann-keeper Sahin-Radlinger står langt ute, men ballen lander på nettaket, til hjemmefansens unisone sukk.
    30'
    Brann angriper på høyre. Glimt ligger med hele laget rundet egen 16-meter, og hindrer Brann i å spille seg gjennom linjene.
    31'
    Corner eller ikke corner? Dommer Eskås viser med alt sitt kroppsspråk at han ikke har peiling. Gjetter på corner, til hjemmefansens irritasjon.
    32'
    Glimt får ryddet unna, men det ender med ny corner fra Haugen.
    32'
    Marengo knuser Layouni i en duell rett utenfor Glimts 16-meter, men dommer Eskås mener Marengo er for tøff. Frispark.
    33'
    Glimt står høyere nå, det gjør at Brann-keeper Sahin-Radlinger slår oftere langt enn tidligere i kampene. Det fungerer godt, for Brann-keeperen er presis.
    34'
    Glimt angriper med flere spillere på høyre, og belønnes med corner.
    35'
    Nok en gang slås corneren på lengste, men Glimt-spillernes innløp har nok en gang startet for tidlig.
    35'
    Kampen fortsetter å bølge. Corner til Brann nå, innoverskrudd fra venstre.
    36'
    Peter Orry Larsen
    Dobbelsjanse for Brann. Glimt mister ballen på vei frem. Koomson slår inn fra høyre, men Acosta skyter bakover i stedet for fremover. Wormgoor plukker opp ballen utenfor 16-meteren, og legger inn mot Peter Orry Larsen, men det spektakulære brasseforsøket går utenfor.
    37'
    Gode Glimt-tendenser. Fardal Opseth bruker tid, men får til slutt spilt ut til høyre, der Zinckernagels oversteg gir ham rom til å legge inn. Brann får klarert til corner.
    39'
    Igjen slås det på lengste, men heller ikke denne gangen greier Glimt å få et hode på ballen, til tross for mange fyldige og lange hårmanker.
    39'
    Glimt med mange folk i angrep, og vinner igjen ballen høyt. Idet Jonassen kommer susende på en overlapp på venstre, er det dessverre vinket for offside. Der var Brann i trøbbel.
    41'
    Brann sliter med å finne åpninger i Glimts lave, tette forsvar, og blir ofte tvunget til å spille ballen helt tilbake til egen keeper.
    42'
    Strålende diagonalpasning fra Heltne Nilsen, til Marengo, på venstre ving. Ender med nok en corner til Brann.
    43'
    Peter Orry Larsen
    Orry Larsen får et hode på innlegget, men avslutningen går rett på en Glimt-spiller, og det ender med en klang klarering. To minutter igjen til pause.
    44'
    Marengo utfordrer på venstre. Går innover i banen, og slår inn. Men innlegget går over Lie Skålevik, og rett i klypene til Glimt-keeper Friedrich.
    44'
    Saltnes forsøker å stikke gjennom Layounu, men Rolantsson har tatt ut nok dybde, og det ender med frispark til bortelaget, etter at Glimt-vingen drar færøyingen i skjorta.
    45'+1
    Det skal spilles minimum ett minutt tillegg.
    45'+1
    Pause
    45'+1
    Omgangen ebber ut med 1-1, og det er etter spill og sjanser helt rettferdig. Brann kom best igang, og har hatt ballen mest, men Glimt har flere ganger vært farlig med gode kontringer og godt vingspill. Det borger for en spennende andre omgang.
    45'+1
    Brann-trener Lars Arne Nilsen har sendt spillere i oppvarming. Er det et signal til spillerne ute på banen om at de risikerer å bli byttet ut, om prestasjonene ikke blir bedre?
    47'
    Philip Zinckernagel
    Kjempesjanse for Glimt. Det er Zinckernagel som kommer alene med Sahin-Radlinger på høyre. Glimt-vingen får en ok touch, men skuddet er ikke godt nok til å lure Brann-keeperen.
    48'
    Branns midtbaneanker blir liggende nede. Får isspray på baksiden av låret. Er det en strekk? Han tusler av banen, med tydelig ubehag. Han kommer inn på banen igjen.
    48'
    Også Glimts trenerduo, Bjørkan og Knutsen, har sendt spillere i oppvarming. Den ene langsiden av Aspmyra er overbefolket av innbyttere nå.
    50'
    Fredrik Haugen
    Dårlig klarering av Glimt, som går rett til værs, og havner hos Fredrik Haugen i god posisjon. Haugen drar av sin oppasser, og har en kjempemulighet fra seks meter. Haugen brenner til, men Glimt-keeper Friedrich svarer med en kanonredning.
    51'
    Gult kort til Brann
    Bismar Acosta
    51'
    Begge lag fortsetter i samme stil som i første omgang. Det er fartsfylt og levende, og begge lag angriper, om enn på hver sin måte: Brann med mye balltrilling, Glimt på kontringer på flankene.
    52'
    Amor Layouni
    Ny god Glimt-kontring. Layouni stormer frem på venstre, og distanserer Acosta. Innlegget er litt for langt inne mot Brann-keeper Sahin-Radlinger, men sistnevnte slipper ballen ut i feltet. Fardal Opseth kommer litt for sent inn, og Brann slipper med skrekken.
    54'
    Amor Layouni
    Layouni viser med all tydelighet at han er best med venstre fot. Dribler innover i banen, og er i strålende avslutningsposisjon fra tjue meter, men skuddet med høyre fot går forferdelig langt over og utenfor.
    54'
    Brann sliter med å holde følge når Glimt-vingene setter på storfarten.
    55'
    Elendig pasning av Koomson. Bommer på medspilleren med flere meter, fra fire meter...
    56'
    Glimt er det klart beste laget nå, og spesielt på venstre ving er det fart i sakene. Rolantsson får lite, eller ingen hjelp defensivt, av høyreving Koomson. Layouni kommer til innlegg eller skudd nesten hver gang han har ballen.
    57'
    Brann med ballen på midtbanen. Glimt rygger ned i 4-5-1. Det har fungert godt for nordlendingene.
    58'
    Nok en gang pådrar dommer Eskås seg hjemmefansens vrede. Dømmer corner til bortelaget.
    58'
    Ballen havner i målet, men ikke før etter at Glimt-keeper Friedrich er puffet over ende, og får frispark.
    59'
    Saltnes smeller til i en takling på midtbanen, og holder på å snike med seg ballen fra Acosta. Men Brann unngår kontringen, og går i stedet rett i angrep...
    60'
    Mål for Brann!
    Bodø/Glimt 1 - 2 Brann
    Mål: Peter Orry Larsen
    Målgivende: Steffen Lie Skålevik
    Brann går rett i angrep på venstre, der Steffen Lie Skålevik har funnet rom. Han flytter ballen over på høyre fot, og svinger innlegget. Foran mål kommer Peter Orry Larsen stormende, og header ballen kontant i mål.
    60'
    Ruben Kristiansen jobber frem en corner i kamp mot to Glimt-spillere. Nå er det god stemning blant Brann-fansen.
    63'
    Amor Layouni
    Kjempemulighet for Glimt. Isidoro er med frem på høyre, og spilles fint gjennom. Spanjolen slår inn foran mål, men to Glimt-spillere kommer akkurat for sent til å sette ballen i åpen kasse.
    64'
    Glimt var inne i en god periode, men spørsmålet er om de ble straffet fordi angrepslysten ble for stor.
    65'
    Spillerbytte - Brann
    Inn: Daniel Braaten
    Ut: Gilbert Koomson
    Branns første bytte. Koomson har ikke hatt noen god dag på jobben. Inn kommer legenden Daniel Braaten.
    65'
    Mål for Bodø/Glimt!
    Bodø/Glimt 2 - 2 Brann
    Mål: Kristian Fardal Opseth
    Målgivende: Amor Layouni
    Glimt svarer umiddelbart, og det er et strålende angrep. Saltnes spiller ut til Layouni på venstre. Og det betyr bare én ting; innlegg eller skudd. Layouni stormer forbi Rolantsson, og legger inn langs bakken mot bakerste. Hvem der? Kristian Fardal Opseth har en enkel jobb med å bredside inn 2-2.
    66'
    Glimt er i dytten nå, og høyt press tvinger Acosta til å gi bort et billig innkast høyt i banen.
    69'
    Innkastet klareres dårlig av Brann-forsvaret, og Glimt kommer til skudd fra fjorten meter. Skuddet blokkeres av desperate Brann-forsvarere, som virker rystet etter å ha sluppet inn seks mål på de siste to kampene.
    70'
    Rolantsson gjør en strålende defensiv jobb når han stopper fremspillet til Layouni. Viktig tå.
    71'
    Braaten! Innbytteren skjærer inn fra høyre og kommer gjennom alene mot Ricardo etter en strålende pasning av Haugen, men avslutningen går midt på mål.
    72'
    Emil Jonassen får en smell i duell med egen keeper der. Er oppe på beina igjen.
    73'
    Godt forsøk fra Marengo! Han klemmer til på hel volley etter en svak Glimt-klarering, den er godt utført - men dupper millisekunder for sent!
    73'
    Marengo igjen! Han skjærer inn fra venstre og skrur ballen mot mål, men rett på Ricardo - som bokser over!
    74'
    Corner til Brann ... Tas kort.
    75'
    Marengo går på skudd nok en gang! En nydelig innleggsfinte sender ham fri ned mot dødlinja, han skjærer inn og skyter - men reddet av Ricardo igjen! Vingen er forbannet - ville ha mer ut av den...
    75'
    Ny corner - denne gangen elendig utnyttet av serielederen.
    75'
    Gult kort til Brann
    Steffen Lie Skålevik
    Skålevik lager frispark i duell med Jose Angel. Og får det gule.
    76'
    Spillerbytte - Brann
    Inn: Henrik Kjelsrud Johansen
    Ut: Steffen Lie Skålevik
    Rent spissbytte.
    76'
    Gult kort til Bodø/Glimt
    Jose Angel Jurado
    Angel får det gule denne gang. Braaten bryter, drar fram i banen og blir taklet av spanjolen - som må stå over neste kamp.
    78'
    Frisparket fra Haugen er svakt slått og heller ikke oppfølgingen er særlig bra.
    79'
    Spillerbytte - Bodø/Glimt
    Inn: Patrick Berg
    Ut: Jose Angel Jurado
    Glimt bytter sentralt, kanskje for å gi Berg kamptrening i og med at Angel nå må stå over neste kamp?
    79'
    Emil Jonasson taper ballen til Braaten, men kjemper seg bra inn og vinner tilbake.
    81'
    Marengo takler - på ball - men får likevel frispark mot. Eskås ikke populær akkurat nå.
    81'
    Glimt får en corner via Orry Larsen. Dette kan bli en mulighet ...
    82'
    Men rett ut av Orry Larsen. Svakt slått.
    82'
    Gode innleggsmuligheter på Branns halvdel nå, men Glimt har virkelig ikke utnyttet dem godt.
    83'
    Saltnes avslutter fra tjue meter, men det går fem meter over mål.
    84'
    Brann forsøker å etablere et press på Glimts halvdel, men også de mangler presisjon. Spillet stoppes når Heltne Nilsen ligger nede, men han er tilbake på beina igjen.
    85'
    Fire minutter igjen pluss tillegg. Ingen av lagene tør å risikere all verden.
    87'
    Marengo lemper inn i boks, men Ricardo er våkent ute og plukker.
    88'
    Braaten har jobbet som en helt etter han kom inn. Men lager frispark akkurat i denne situasjonen.
    89'
    NESTEN FOR BRAATEN! Jonassen glipper, Braaten snuser og han får nesten plukket den opp - men keeper Ricardo er våkent ute og beiner unna!
    90'
    Spillerbytte - Bodø/Glimt
    Inn: Jens Petter Hauge
    Ut: Amor Layouni
    Meget bra kamp av vingen nok en gang.
    90'
    Tre minutter er lagt til.
    90'+1
    Braaten vinner frispark i en duell på egen halvdel.
    90'+1
    Marengo vinner et frispark i duell med tre Glimt-spillere. Herfra kan de slå inn i boksen.
    90'+2
    Spillerbytte - Brann
    Inn: Azar Karadas
    Ut: Ludcinio Marengo
    Luftskytset skal inn!
    90'+2
    Kjelsrud Johansen får avsluttet! Men det er lett for Ricardo.
    90'+3
    Tretti sek igjen. Brann får kampens siste angrep,.
    90'+3
    Frispark til Glimt. Da renner nok dette ut i sanden ...
    90'+4
    Kampen er slutt!
    90'+5
VG Live er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her