1-0
2-0
2-1
Berg90'
4-1
Mugisha90'+4
5-1
Supporterfordeling på VG
5 447
3 490

[14002] - Noe gikk galt

Denne videoen er kun tilgjengelig i Norge

Author avatar

Ble dekket av NTB

    Hjertelig velkommen til live-dekning fra Aspmrya stadion. De kommende timene skal vi holde dere der hjemme oppdatert på alle små og store hendelser i dette toppoppgjøret som finner sted i regntunge Bodø. Kampstart er 17:00.
    Dette er en vaskeekte toppkamp mellom én og to på tabellen. Bodø/Glimt troner suverent på topp med 22 poeng på åtte kamper. Kun Brann har maktet å lure med seg poeng i møte gultrøyene denne sesongen. Viking fikk en tung start på sesongen tap mot Rosenborg i første serieomgang. Siden har Stavanger-laget virkelig åpnet poengkontoen. De påfølgende seks kampene har resultert i fire seiere og to uavgjorte. Det betyr at "siddisene" står med 14 poeng på syv kamper - og er á poeng med Brann på plassen under.
    Begge lag var i aksjon i midtuken, da cupens første runde ble unnagjort. Bodø/Glimt imponerte ingen, men tok seg komfortabelt videre med 3-0 borte mot Mosjøen. Viking hadde hakket mindre trøbbel med å beseire Forus og Gausel. Kampen endte til slutt 5-0 etter blant annet to scoringer av forsvarsspiller Sondre Bjørshol.
    De siste to oppgjørene på Aspmyra mellom dagens motstandere har bydd på underholdning av en annen verden. Først i seriekamp på tampen av fjoråret. Viking ledet oppgjøret 4-2 med 20 minutter igjen å spille. Så våknet Glimt., som snudde til seier 5–4 etter et kunstverk signert Hugo Vetlesens like før slutt. Like heftig ble det i kvartfinalen i cupen i år, hvor Viking ledet 3–1 etter at Lars-Jørgen Salvesen hadde stanget ballen i nettmaskene forbi Julian Faye Lund. De helgule slo derimot knallhardt tilbake med fire scoringer på rad og vant til slutt 5-3.
    Glimt-trener Kjetil Knutsen uttalte til Avisa Nordland for et par dager siden følgende: – Jeg må nesten kalle disse kampene som "Rock'n'Roll". Kanskje også litt for mye "Rock'n'Roll". Det har nesten vippet over mot Heavy Metal, sier han og fortsetter: – Jeg liker utviklingen Viking har i sitt mannskap. Så får vi se om det tør og være seg selv eller ikke denne gang.
    Til tross for et par fravær, stiller Glimt med et slagkraftig lag til dagens oppgjør. Lasse Nordås pådro seg en sykdom etter kampen mot Mosjøen, og står over dagens kamp. Det gjør også Runar Espejord, som fortsatt ikke er kampklar, mens Morten Ågnes Konradsen på det nåværende tidspunkt ikke tåler belastningen av flere kamper i uka. Han er derfor heller ikke med i kamptroppen i dag.
    Aspmyra har vært et fort for Bodø/Glimt de seneste sesongene. Viking er faktisk et av lagene som har bydd på mest trøbbel. Viking-kaptein Zlakto Tripic har lagt følgende plan for å slå årets suverene serieleder: - Vi må være modige. Våge å ha mye ball mot dem. Så tror jeg det aller viktigste er at vi faktisk har troen på at vi kan slå dem der oppe, uttalte han til Rogalands Avis tidligere denne uka.
    Det er også knyttet spenning til hvilken formasjon Stavanger-laget starter med. Lagoppstillingen viser en klassisk 4-3-3-formasjon på gjestene. Men trener Morten Jensen uttalte følgende til samme avis om hvorfor han tror så mange lag møter Bodø/Glimt i en 5-3-2-formasjon: ? Fordi Glimt sliter med det. De liker å komme ut med et overtall bak i banen. Tar du ut begge stopperne deres med to spisser, og har to backer som tar ut deres vingbacker, så får de ikke etablert overtall derfra i alle fall. I lavt press springer indreløperne deres rett i sidestoppere. Spissen blir stående på den midtre stopperen. Da har de slitt med å bryte det ned, men når de får spille «powerplay» over tid vil de skape situasjoner. I kontringsfasen vil de samtidig tømme backene sine slik at du selv kan kontre med to spisser mot to stoppere, forklarer Jensen.
    Regnskyene har ligget tungt over Bodø i dag. Det medfører akkurat nå en klissvåt kunstgressbane. Men, regnet har stilnet, og skal vi stole på prognosene til Yr.no, så vil det heller ikke komme noe mer nedbør i løpet av de neste timene. Ser man bort i fra at gradestokken kun viser seks røde, er det brukbare spilleforhold. Den beryktede Bodø-vinden glimrer i stor grad med sitt fravær akkurat i dag.
    Begge lag er godt i gang med sine respektive oppvarminger, i takt med at Aspmyra gradvis begynner å fylle seg opp.
    Mannen på Vikings venstre indreløper, Birkir Bjarnason, spilte for dagens motstander tilbake i 2008-sesongen. Den da 20 år gamle spilleren leverte en glimrende sesong på utlån fra Viking og noterte seg for fem scoringer på 22 kamper. Bodø/Glimt tok en råsterk 4.-plass og ønsket en overgang for den unge islandske spilleren, men klubbene kom ikke til enighet om overgangssum, og Bjarnason returnerte dermed til Viking. Senere tok han turen ut i det store utland. Bjarnason har spilt for deriblant Standard Liege, Sampdora, Basel og Aston Villa - før han tok turen hjem til Viking igjen.
    Det er tydelig at Glimt vil ha fart på ballen i dag. Til tross for at himmelens sluser har åpnet seg, så vanner Glimt banen. Det er spesielt. Det har knapt vært oppholdsvær i Nordlands "hovedstad" siden mandag for én uke siden.
    Begge lag har trukket inn i garderobene. Der gjennomfører de sine siste forberedelser før toppkampen på Aspmyra sparkes i gang.
    Lagene entrer det regntunge kunstgresset og kampstart er bare noen små øyeblikk unna.
    Kampen har startet
    0'
    Faris Pemi sparker i gang oppgjøret.
    0'
    Glimts midtspiss er farlig frempå allerede før minuttet er spilt. Får ballen på høyresiden og avanserer innover i banen. Finner nesten Vetlesen med en pasning inne foran mål.
    1'
    Sander Svendsen viser prov på fin nærteknikk. Drar seg forbi både én og to spillere før han sender i vei et skudd. Dessverre for angriperen står ikke avslutningen i stil med forarbeidet.
    2'
    Bjørkan kjemper fram et hjørnespark.
    2'
    Kort variant til Bjørkan. Slår lavt inn i feltet. Der er det masse klabb og babb. Ender med en avslutning rett på keeper Gunnarsson. Småfarlig av vertene.
    2'
    Kampen har åpnet i et forrykende tempo. Vi minner om at de to siste oppgjørende mellom lagene har bydd på henholdsvis åtte og ni mål.
    5'
    Slås langt. Ender til slutt opp hos Moe på bakre, som forsøker å få ballen inn foran mål, men Gunnarsson er våken og med på notene.
    5'
    Pellegrino tryller ballen forbi Viking-forsvaret til Vetlesen som kommer på et sugende løp. Sender i vei en avslutning, men får feil skru på skuddet som går utenfor.
    8'
    Like etterpå er rollene snudd. Denne gang kommer Gunnarsson skliende ut og snapper ballen foran Pellegrino.
    9'
    Avblåses inne i Vikings straffefelt.
    9'
    Tripic forsøker å finne Svendsen i bakrom. Haikin er ute og beiner ballen unna.
    11'
    Tripic får seg en karamell i møte med Pemi. Blir liggende nede.
    12'
    Der er Viking-kapteinen på beina igjen og spillet fortsetter.
    13'
    Vetlesen settes fint opp rettvendt i mellomrommet. Avanserer fremover med ballen og bestemmer seg for å prøve lykken. Kula glir rett av den våte skoen og havner langt utenfor.
    14'
    Plutselig kommer Viking på en farlig overgang hvor de plutselig er i overtall. Odin Bjørtuft trer inn som reddende engel for hjemmelaget.
    15'
    Slås høyt og ender ikke opp i noen ting.
    15'
    Viking rudder unna.
    16'
    Bodø/Glimt viser klasse. Spiller på én touch og broderer seg igjennom gjestenes forsvar. Mvuka avslutter, men Pattynama blokkerer med en susende takling.
    17'
    Mål for Bodø/Glimt!
    Bodø/Glimt 1 - 0 Viking
    Mål: Albert Grønbæk
    Målgivende: Brice Wembangomo
    Vertene tar ledelsen! Wembangomo setter opp Bodø/Glimts danske juvel. Han vender opp på 16 meter og fyrer av gårde et skudd. Via et Viking-bein og bak en utmanøvrert Gunnarrsson i Viking-målet.
    17'
    En susende takling fra Solbakken gir Salvesen en gyllen mulighet. Men skuddet står ikke i stil med taklingen til lagkamerat Solbakken og Haikin kan avverge med en brukbar redning.
    21'
    Glimt vrir spillet fra høyre til venstre. Igjen ender ballen opp hos Grønbæk. Denne gangen forsøker han å skru den som Beckham i lengste hjørne. Men det blir bare nesten.
    22'
    Glimt biter seg fast. Masse klabb og babb inne i gjestenes straffefelt, før bortelaget før beinet ballen unna.
    23'
    Plutselig får Svendsen muligheten motsatt. Drar seg fri og får skutt, like over mål. Farlig frempå der. Kampen bølger voldsomt fram og tilbake nå. Vi kan gå så langt som å garantere flere scoringer i dag!
    24'
    Et innlegg fra Pattynama finner pannebrasken til Salvesen som knuser til i luftrommet. Haikin kaster seg til høyre og holder hodestøtet.
    25'
    For dem som følger denne kampen: Her er det bare å feste sikkerhetsbeltene! Dette er fartsfylt fotball med stor underholdningsverdi.
    27'
    Mål for Bodø/Glimt!
    Bodø/Glimt 2 - 0 Viking
    Mål: Joel Mugisha
    Målgivende: Faris Pemi Moumbagna
    Mvuka er ikke kjent for å være noen klinisk avslutter, men her leverer høyrekanten et skudd fra øverste hylle. Venstrevingen plukker opp ballen på midtbanen og tar den med seg. Han avanserer helt opp til Vikings 16-meter. Der bestemmer han seg for å vende opp, for så å sende ballen helt ned i lengste hjørne. Praktscoring av Mvuka!
    27'
    VAR-situasjon
    Scoringen skal VAR-sjekkes for et mulig frispark i forkant av scoringen.
    29'
    Dommer Eskås konkluderer med at målet blir stående!
    29'
    Mvuka ruller til Vetlesen på vei fremover. Han sender ballen via et Viking-bein og til hjørnespark.
    30'
    Ender opp hos Brede Moe som får skutt. Gunnarsson er rask som en panter og avverger skuddet nede i korthjørnet. Fin redning av Vikings sisteskanse.
    30'
    Frispark blåses til gjestene.
    31'
    Glimt stormer i angrep. Denne gangen blåses målscorer Mvuka av.
    32'
    Selv om Glimt leder 2-0 har de tidligere oppgjørende mellom disse lagene vist at kampen på ingen måte er over. I begge de to siste kampene mellom Glimt og Viking har sistnevnte ledet med to mål på det meste, før Glimt begge gangene har snudd til seier. Siste scoring er neppe scoret.
    36'
    Haikin har tjuvflaks! Kommer ut for å avverge en ball i bakrom. I stedet ender ballen rett opp hos Salvesen. Han ser like overrasket og fortumlet ut som alle andre, og Haikin får til slutt rettet opp.
    38'
    Glimt står høyt og Viking har store problemer med å få ballen unna. Mange "nesten-farligheter" på rappen nå.
    40'
    Kampbildet har stabilisert seg noe mer og det går lengre tid mellom de virkelig store farlighetene nå.
    42'
    Grønbæk fremskaffer på egen hånd et hjørnespark til vertene.
    43'
    Heades unna av Viking.
    43'
    Pellegrino plukker opp nedfallsfrukten og får ballen i "perfekt" posisjon. Stensness med en viktig blokkering.
    45'
    Plutselig rundlurer Vetlesen offside-fella. Blir frispilt av Grønbæk, men skuddet alene med Gunnarsson settes like utenfor. Enorm sjanse til å legge på til 3-0!
    45'+1
    Tre minutter legges til.
    45'+1
    Gult kort til Viking
    Gianni Stensness
    Pemi vinner ballen og holdes igjen av Stensness. Frarøver vertene en skummel mulighet.
    45'+3
    Frisparket fra Pellegrino svinges inn, men Viking-forsvaret stanger unna.
    45'+3
    Pause
    45'+4
    Glimt leder 2-0 i en særdeles fartsfylt og underholdende første omgang. Hjemmelaget har vært det førende laget og fikk betalt i scoringer fra Grønbæk og Mvuka. Når det er sagt har Viking slett ikke vært ueffen, og kunne ved flere anledninger ha satt ballen i nettmaskene bak Haikin. Én ting er sikkert, denne kampen er langt fra avgjort! Vi gleder oss allerede til denne heseblesende bataljen av en fotballkamp rulles i gang igjen.
    2. omgang
    45'
    Salvesen ruller i gang oppgjøret.
    45'
    Tripic med en ball i bakrom mot Salvesen. Den spretter rett inn i klypene til Haikin.
    46'
    Fredrik Bjørkan holder seg til baksiden av høyre lår. Kan se ut som en strekk i hamstring. Adam Sørensen sendes rett i oppvarming.
    47'
    Bjørkan blir sittende nede. Han er nok ferdig før i dag.
    48'
    Spillerbytte - Bodø/Glimt
    Inn: Adam Sorensen
    Ut: Fredrik Bjørkan
    En landslagsspiller ut og en nesten fullgod erstatter kommer inn. Sørensen har virkelig levert varene de gangene har har spilt denne sesongen.
    49'
    Pemi spilles fri i bakrom etter en glimrende pasning fra Grønbæk. Han dyttes av Stensness akkurat idet han skal til å avslutte. Skuddet går rett i keeper Gunnarsson, med det gjør også Faris Pemi. En kollisjon med Glimts tankspiss unner vi absolutt ingen. Vikings sisteskanse blir liggende nede. Dommeren blåser frispark til gjestene, til store protester fra publikum.
    51'
    Gunnarsson ligger fortsatt nede. Mye tyder på at det kan bli et keeperbytte for Viking.
    53'
    Tv-bildene viser at Gunnarsson fikk kneet til Pemi rett inn i brystet. Det sammenstøtet så langt fra deilig ut.
    54'
    Gunnarsson velger likevel å fortsette kampen, som nå er i gang igjen.
    54'
    Mvuka og Glimt klarer nesten å tre seg forbi Viking-forsvaret.
    57'
    Berg feller Svendsen på vei fremover. Sistnevnte holder seg til kneet og blir liggende nede.
    58'
    Gult kort til Bodø/Glimt
    Patrick Berg
    58'
    Svendsen får behandling av Vikings medisinske personell.
    58'
    Viking og Tripic gjør seg klar. Har fått frispark på 25 meter.
    58'
    Salvesen banker til, via et Glimt-bein og til corner.
    59'
    Stanges unna av luftens konge, Brede Moe.
    59'
    Spillerbytte - Viking
    Inn: Nicholas D'Agostino
    Ut: Sander Svendsen
    60'
    Spillerbytte - Viking
    Inn: Harald Nilsen Tangen
    Ut: Birkir Bjarnason
    60'
    Haikin er nonchalant og bruker alt for lang tid med ballen i beina. Salvesen gjør et helhjertet forsøk og blokkerer faktisk utsparket til sisteskansen. Men uheldigvis for angriperen, har ballen adresse Bodø/Glimt.
    62'
    Vetlesen viser frem lekre detaljer idet han forserer forbi den ene etter den andre langs dødlinja. Legger ballen ut 45 grader, men Viking får beinet ballen unna.
    63'
    Pellegrino med frispark på 20 meter. Dette kan bli farlig.
    64'
    Den går rett i muren. Dårlig utført forsøk av toppscoreren.
    64'
    Nå ligger Bjørshol nede etter å ha blokkert skuddet. Det har vært mye brudd i spillet så langt i andre omgang. Denne kampen kommer til å ha mye tilleggstid når omgangen nærmer seg slutten.
    66'
    Gult kort til Viking
    Zlatko Tripic
    Takler Vetlesen småstygt på vei fremover.
    67'
    Viking overtar, før Wembangomo snapper ballen tilbake. Glimts høyreback har virkelig levert varene i dag. Det er slettes ingen selvfølge at den tidligere landslagskapteinen Omar Elabdellaoui skal ta plassen hans.
    68'
    Berg finner en feilvendt Pemi. Han vender opp og banker til. En liten meter til side for Gunnarssons venstre hjørne.
    71'
    Spillerbytte - Viking
    Inn: Niklas Sandberg
    Ut: Zlatko Tripic
    73'
    Spillerbytte - Viking
    Inn: Patrick Yazbek
    Ut: Yann-Erik de Lanlay
    73'
    Et betydelig annet kampbilde nå sammenlignet med den første omgangen. Ingen av lagene har helt funnet rytmen i angrepsspillet etter hvilen.
    75'
    For øyeblikket er det ingenting som tyder på at Viking har noen sluttspurt å komme med. De få farlighetene som oppstår på Aspmyra er det Glimt som står bak.
    76'
    Mål for Viking!
    Bodø/Glimt 2 - 1 Viking
    Mål: Lars-Jørgen Salvesen
    Målgivende: Patrick Yazbek
    Salvesen spilles fri og fraløper Bjørtuft. Avslutter i fra skrått hold, men avslutning er mer enn god nok til å overliste Haikin i Glimt-buret. Dermed er det full kamp igjen!
    77'
    Spillerbytte - Bodø/Glimt
    Inn: Sondre Brunstad Fet
    Ut: Albert Grønbæk
    79'
    Så gjenstår det å se om dette var den nødvendige vitamin-innsprøytningen som Viking hadde behov for.
    80'
    Nå er det Viking som dominerer banespillet for fullt.
    83'
    D'Agostino får en enorm mulighet til å utligne. Får gå opp upresset å heade på syv meter. Men innbytteren styrer ballen utenfor. Denne kommer han til å drømme om, dersom Viking reiser poengløse fra nord.
    84'
    Gult kort til Viking
    Niklas Sandberg
    Uten noen protest.
    84'
    Plutselig snapper Pemi opp en løs ball. Men pasningen han serverer er håpløs og Viking overtar igjen.
    86'
    Vertene sliter med å holde på ballen. Gjestene styrer det meste som skjer ute på kunstgresset akkurat nå. De jakter utligning.
    86'
    Frispark
    86'
    Mål for Bodø/Glimt!
    Bodø/Glimt 3 - 1 Viking
    Mål: Amahl Pellegrino
    Målgivende: Adam Sorensen
    Glimt straffer gjestene med en god og effektiv kontring. Innbytter Sørensen plukker opp en løs ball og setter fart fremover. Gjestene fyller på med mange inne i boksen og finner Pellegrino med et vakkert innlegg. Toppscoreren får gå opp uforstyrret å stange inn 3-1.
    87'
    Spillerbytte - Bodø/Glimt
    Inn: Omar Elabdellaoui
    Ut: Brice Wembangomo
    88'
    Spillerbytte - Bodø/Glimt
    Inn: Nino Zugelj
    Ut: Amahl Pellegrino
    88'
    Spillerbytte - Bodø/Glimt
    Inn: Marius Lode
    Ut: Odin Bjørtuft
    88'
    Mål for Bodø/Glimt!
    Bodø/Glimt 4 - 1 Viking
    Mål: Patrick Berg
    En kanonkule signert Patrick Berg! Gjør alt selv. Vinner ballen på 25 meter. Tar den med seg noen små steg fremover før han bestemmer seg for å banke til! Det gjør han lurt i. Ballen fyker opp i hjørnet og inn bak keeper Gunnarsson. 4-1 er en skikkelig praktscoring.
    90'
    Vi er langt fra ferdige. Ti minutter legges til.
    90'+2
    Mål for Bodø/Glimt!
    Bodø/Glimt 5 - 1 Viking
    Mål: Joel Mugisha
    Målgivende: Hugo Vetlesen
    Viking tømmer seg fullstendig bakover. Glimt spiller ball i hatt med gjestenes forsvar. Plutselig serveres Mvuka ballen helt alene med keeper Gunnarsson. Han har all tid i verden og har ingen problemer med å sette den bak keeper Gunnarsson.
    90'+4
    Der burde det ha stått 6-1! Mvuka spilles helt fri med keeper Gunnarsson, men velger denne gangen uselvisk å gi ballen videre til Pemi. Pasningen er upresis og har ingen adresse. Der burde Mvuka gått for hat-trick!
    90'+7
    Spilles fri og får avsluttet. Linjemannen har flagget oppe.
    90'+10
    Kampen er slutt
    90'+10
    Bodø/Glimt fortsetter seiersmarsjen. Gultrøyene vinner til slutt fullt fortjent over Viking. Når det er sagt lyver sifrene 5-1. Det var lenge stor spenning i kampen, men mot slutten røynet det virkelig på for Stavanger-laget. Seier i toppkampen gjør at Glimt troner enda mer suverent på toppen av tabellen. Med 25 poeng av 27 mulige, har Bodø/Glimt allerede skaffet seg en luke på åtte poeng til toer Brann.
VG Live er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her