Supporterfordeling på VG
5 790
683

[14002] - Noe gikk galt

Denne videoen er kun tilgjengelig i Norge

Author avatar

Ble dekket av Sondre Skandsen

    Hjertelig velkommen til livedekningen av Bodø/Glimt mot Lech Poznan! E det noe liv her?
    Endelig et norsk lag i aksjon ute i europeisk turnering igjen! Det gleder vi oss over. Så skal man vel være forsiktig med å kalle dem "hele Norges Bodø/Glimt", for da får man et par RBK- og Molde-supportere på nakken tror jeg. Kanskje Vålerenga også. Suksessen til Glimt har plaget mange supportere i flere år nå - men vi gleder oss til å se om de kan få en god start i dobbeltoppgjøret mot Lech Poznan.
    Det står altså om plass i Conference League-sluttspillet, men da må denne playoffen forseres først.
    Kristoffer Velde (tidligere Haugesund) spiller jo for Lech. Han har rukket å markere seg der. Har både blitt sammenlignet med Ronaldo (fordi han ikke tok treneren i hånda etter å ha blitt byttet ut) og scoret mot Villarreal i Europa League. Skjer ofte litt rundt Kristoffer Velde.
    Glimt har Hugo Vetlesen ute med suspensjon. Det er et stort tap. Både Fredrik Bjørkan og Omar Elabdellaoui er uaktuelle. De er ikke registrert i Europa-troppen.
    Det samme gjelder Ulrik Saltnes og Sondre Brunstad Fet - de er ikke med i dag. Så den, til vanlig, enorme Glimt-troppen er ikke så enorm akkurat for anledningen.
    Vi venter på lagene!
    Bodø/Glimt (4-3-3): Julian Faye Lund - Brice Wembangomo, Brede Moe, Marius Lode, Adam Sørensen - Morten Ågnes Konradsen, Patrick Berg, Albert Grønbæk - Joel Mvuka, Pemi Faris, Amahl Pellegrino
    Lech Poznan (5-4-1): Bednarek - Periera, Salamon, Kvekveskiri, Milic, Czerwinski - Szymczak, Murawski, Karlström, Skoras - Ishak
    - Det har vært periodevis bra og periodevis langt under pari, sier Kjetil Knutsen i Viplay-intervjuet om tiden i Spania, der de har forberedt seg på sesongen.
    - Jeg er spent på hvordan vi står, fortsetter han.
    Morten Ågnes Konradsen er inne på laget: - Hvis han er der han pleier å være, så blir dette bra. Han kjenner rollen godt, sier Knutsen.
    Av de siste 16 hjemmekampene til Bodø/Glimt i Europa har de gule vunnet 14 (!) av dem! De to andre var tap, og det er også de to siste kampene mot PSV og Arsenal i fjor høst.
    Det blir naturligvis spennende å se hva spissen Faris Pemi får til i kveld! Han var et lyspunkt blant mye annet mørkt i Kristiansund i Eliteserien 2022. Får sjansen her foran både Runar Espejord og Lars Jørgen Salvesen.
    Trangt i spillertunellen på Aspmyra, men nå slipper spillerne det, i det de ledes ut på den klissvåte februar-matta!
    Ett minutts markering for jordskjelvofrene i Tyrkia og Syria.
    Kampen har startet
    Kjør!
    Glimt med ballen innledningsvis her. Lech ligger lavt i sin 5-4-1-formasjon. Alle bak ballen.
    1'
    Joel Mvuka plukker opp en andreball inni feltet. Går ned, men får ikke straffe. Så grei ut den.
    2'
    Corner til våre norske representanter!
    3'
    Den blir helt ufarlig.
    3'
    Fin Glimt-mulighet! Adam Sørensen, den nye venstrebacken, slår langt nedover siden mot Grønbæk. Finner landsmannen, som går ned mot linja, men får aldri slått ordentlig inn. Gode takter fra Glimt, som virkelig har styrt dette til nå!
    5'
    Første gangen Lech har ballen mer enn 10 sekunder i strekk nå.
    7'
    Og plutselig skaper de noe også! Svenske Ishak løper gjennom og er plutselig alene med Faye Lund, men offside-flagget kommer etter det som føltes som 3-4 istider.
    7'
    Mvuka får skjære innover og tester venstrebeinet. Blir blokkert.
    8'
    Vinner Glimt dagens kamp?
    Ja!
    74%
    Nei.
    26%
    Antall stemmer: 1093
    Danske Adam Sørensen har vært veldig frisk på venstrebacken til nå! God i gjenvinningen, friske baller og bra løpskraft.
    12'
    Men her lager han frispark til Lech.
    12'
    Så kommer et godt innlegg fra Wembangomo, men det heades ut igjen.
    12'
    STOR GLIMT-SJANSE! Patrick Berg svinger inn fra høyre. Pellegrino jager ballen på bakre stolpe og får foten på ballen. Sender den inn mot Faris Pemi, men han når ikke ballen. Centimetre unna!
    15'
    Reprisene viser faktisk at Faris Pemi får en liten dytt i ryggen der. Dommer uinteressert. Det er jo en kontaktsport, men så litt hardt ut det der.
    15'
    Går til andre enden og vinner et hjørnespark.
    16'
    Får to muligheter der, Lech. Forsøk nummer to blir headet litt umotivert utenfor målet. Hadde ikke helt troen på det selv.
    17'
    Godt Glimt-angrep igjen. Wembangomo slippes på overlap av Mvuka og får lagt inn fra linja. Men Faris Pemi må litt ut igjen fra startposisjonen for å avslutte på volley. Går langt over.
    20'
    68-32 i ballbesittelse fordel Glimt de første 20 minuttene!
    21'
    Konradsen banker til fra langt hold. Ville vært et drømmemål. Det ble det ikke.
    22'
    Glimt har fortsatt mye ball.
    22'
    Faris Pemi får nok en mulighet på volley. Langt innlegg som han ser hele veien. Lander på venstrebeinet hans på bakerste stolpe. Blåses over under vanskelige forhold. Innlegget kommer veldig ovenfra.
    24'
    Oi. Der går det nesten galt for Albert Grønbæk. Sleiver ballen mot eget mål og Ishak jager, men Glimt-stopperne får kontroll.
    25'
    Ishak nesten gjennom igjen. Faye Lund på alerten og plukker ballen.
    27'
    Glimt kommer igjen! Sørenesen med framover, som vanlig, slipper til Pellegrino, og han prøver å stikke gjennom flere lagkamerater som har tatt turen inn i feltet. Men pasningen er litt unøyaktig og muligheten svinner hen.
    28'
    Patrick Berg skyter fra distanse! Intet dårlig forsøk, men rett på Bednarek i Lech-målet.
    29'
    Lech-fansen synger konstant i bortesvingen. Glimt-fansen svarer. Bra liv på tribunen!
    29'
    Grønbæk går i bakken nede ved linja. Får ikke frispark. Bues fra J-feltet.
    32'
    Strålende av Faris Pemi som tar med seg ballen ut fra eget forsvar og blir felt. Blir en forlengs salto ut av det faktisk. 8/10.
    34'
    Gult kort til KKS Lech Poznan
    Radoslaw Murawski
    Får det gule for fellingen av Faris. Ødela den overgangen.
    35'
    Grønbæk prøver seg med en curler! Bednarek må kaste seg for å bokse ut.
    36'
    Corner til Glimt!
    37'
    Spillet stoppes. Hodeskade på Murawski. Løper inn i egen spiller. Så seig ut.
    37'
    Kommentator Roar Stokke sier Faris Pemi ligner litt på en spiss som forsvant i 2022 og henvender seg til Lars Tjærnås, ekspertkommentator. "Ja, han minner om David Fofana" sier Tjærnås. Men det må da ha vært Victor Boniface han mente, godeste Stokke? Nå får jeg ikke sove i natt.
    37'
    Begge er jo relativt like spillertyper som Faris Pemi, så jeg lar det stå åpent. Send meg gjerne en mail på skandsen@vg.no om du har det du mener er fasit!
    38'
    Spillet er i gang igjen, hurra!
    39'
    Pellegrino bryter foran. Blir kakket bakpå foten. Får frispark!
    39'
    Kjempekombinasjoner av Glimt! Samtlige spillere på venstresiden involvert. Morten Konradsen sist på den når han forsøker å finne Mvuka på bakre. Men meget pent spill!
    40'
    Ishak, spissen til Lech Poznan, er 6/10 Karim Benzema. Både som spillertype og utseendemessig.
    42'
    God mulighet for gjestene! Og det er nettopp Ishak. Slås inn fra høyre. Spissen kaster seg inn og forsøker å styre ballen i nettet, men bommer med centimetre. Skummelt!
    43'
    Wembangomo løper sirkler rundt Lech-spillerne på høyresiden før han slipper til Mvuka! Men innlegget fra sistnevnte blir for høyt fra Faris Pemi.
    43'
    Straks pause her, men blir nok litt tilleggstid først.
    45'
    Nei, ble bare ett minutt, gitt.
    45'
    Faris knallsterk når han blir spilt opp feilvendt. Forsøker å slippe til Grønbæk fra indreløperen, men dansken når aldri ballen.
    45'+1
    Pause
    Pause på Aspmyra! Glimt har presset, og glimt har vært best. Men de enorme sjansene har uteblitt. Lech Poznan er nok veldig fornøyde med status nå. Da kan dette avgjøres på hjemmebane i en heksegryte av de sjeldne med hjemmefans i ryggen.
    45'+1
    Men Glimt har 45 minutter pluss tillegg å gjøre dette på. De har hvert fall balletak på selve kampen, så får vi se om gultrøyene klarer å komme seg til enda større muligheter etter hvilen.
    Dette er vinnerne av førsteomgangen.
    Disse har ikke lagd like mye liv. Men jeg tror de vinner pub-fighten. Lech-fansen kjent for å være knallharde på det meste.
    2. omgang
    Vi er tilbake i spill!
    Glimt går rett i angrep. Mvuka sørger for at vertene får en corner.
    46'
    Spillerbytte - KKS Lech Poznan
    Inn: Filip Marchwinski
    Ut: Nika Kvekveskiri
    Bytte for gjestene i pausen. Ut med stopper, inn med midtbanespiller.
    46'
    Patrick Berg lager frispark når Szymczak er på vei gjennom midtbaneleddet. Men Lech roter vekk ballen.
    47'
    Glimt presser også tidlig i andreomgangen! Wembangomo tar med seg ballen inn i feltet og slipper ned til Konradsen på dødlinja. Ballen inn i feltet finner ingen og på returen blåser Mvuka ballen over.
    49'
    Glimt har 9-0 i skudd. Den er grej.
    51'
    Salamon får hånda til Faris i ansiktet. Overlever.
    51'
    KJEMPESJANSE TIL LECH POZNAN! Og det er kampens største mulighet til nå også. Innlegget fra høyre er fantastisk slått. Det er bare å bredside inn 0-1 for Marchwinski. Men han sleiver den ned i bakken, før den spretter over.
    52'
    Der slipper Glimt med skrekken!
    52'
    Lech prøver igjen. Innlegget fra Szymczak (som jeg håper blir byttet ut snart, for det er helt forferdelig å stave navnet hans) blir dog for langt for Ishak.
    54'
    Lech Poznan mye bedre nå!
    55'
    Joel Pereira kviknet til litt på høyrebacken også. Samtlige spillere står høyere.
    57'
    Det hjalp med stopper mot midtbane i pausen, ja. Lech Poznan farligst nå. Har vunnet en corner nå, så får vi se.
    57'
    Løpsduell mellom Skoras og Mvuka. Mvuka er rask han. Men det var jaggu motstanderen også, gitt. Så det ble ingen parkering der, slik Aspmyra-publikummet håpet på.
    57'
    Lenge siden sist Glimt-farlighet nå.
    58'
    JINX! Der kommer en sjanse. Godt skudd fra Grønbæk. Går på tvers, før han skyter tilbake der han kom fra. En liten meter til side for mål.
    59'
    Grønbæk kommer i lange klyv igjen. Holder igjen skuddet, og slipper til Mvuka. Hans forsøk går via et Lech-bein og til corner. Får ingenting ut av hjørnesparket.
    60'
    Kampen har roet seg litt nå.
    62'
    Sørensen et friskt pust fra backen tidlig i kampen. Har ikke blitt involvert i det hele tatt etter hvilen.
    63'
    Jinx igjen. Der får han kombinert seg inn i feltet og sluppet mot Faris. Han jakter ballen, men feier ned Czerwinski i stedet. Klipper han ned. Får nok det gule.
    65'
    Gult kort til Bodø/Glimt
    Faris Pemi Moumbagna
    Ble gult, ja.
    66'
    Konradsen bryter Karlström og får dunket ballen opp på Pellegrino som er én mot én. I stedet for å utfordre slår han inn på første. Går rett på nærmeste Lech-hode. Kunne hatt litt mer is i magen der vel, Amahl?
    68'
    Spillerbytte - Bodø/Glimt
    Inn: Runar Espejord
    Ut: Faris Pemi Moumbagna
    69'
    Spillerbytte - Bodø/Glimt
    Inn: Nino Zugelj
    Ut: Joel Mugisha
    69'
    Spillerbytte - Bodø/Glimt
    Inn: Sondre Sørli
    Ut: Amahl Pellegrino
    69'
    Litta trippeltbytte for Glimt! Grep må tas for å få med seg et resultat til bortekampen i Polen! 0-0 er ikke bra nok, signaliserer Kjetil Knutsen.
    71'
    Spillerbytte - KKS Lech Poznan
    Inn: Kristoffer Velde
    Ut: Filip Szymczak
    Heia Norge!
    72'
    Får vi en avgjørende scoring?
    Ja!
    45%
    Nei ...
    55%
    Antall stemmer: 1034
    Spillerbytte - Bodø/Glimt
    Inn: Isak Amundsen
    Ut: Brice Wembangomo
    79'
    Spillerbytte - KKS Lech Poznan
    Inn: Filip Dagerståhl
    Ut: Jesper Karlstrom
    Svensk bytte!
    80'
    Ti minutter igjen nå.
    80'
    Hjørnespark til Glimt!
    83'
    Går gjennom hele feltet.
    83'
    Om det ender 0-0. Tror du Glimt går videre?
    Ja!
    35%
    Nei ... den heksegryta i Polen blir tøff
    65%
    Antall stemmer: 1506
    Spillerbytte - Bodø/Glimt
    Inn: Ask Tjærandsen-Skau
    Ut: Albert Grønbæk
    87'
    Spillerbytte - KKS Lech Poznan
    Inn: Artur Sobiech
    Ut: Mikael Ishak
    88'
    Kampen er slutt
    Det ender 0-0 på Aspmyra! Det blir spennende å se hvordan de gule fra Nord klarer seg borte i Polen i returoppgjøret. Takk for at du fulgte kampen her.
    90'+4
VG Live er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her