0-1
0-2
1-2
Author avatar

Ble dekket av Mats Arntzen

    Solen skinner over Aspmyra. Fjelltoppene som danner vakre omgivelser over tribunetaket er fremdeles dekket av snø, men temperaturen kryper opp mot 15 grader. Publikum er allerede i ferd med å traske inn stadionportene, og det meldes at det kan bli nesten fullsatt i Bodø i dag.
    Bodø/Glimt har åpnet forrykende denne sesongen, mens Brann ser ut til å være i ferd med å finne formen. Det er en vanskelig kamp å spå på foran – det er en god forutsetning for det som forhåpentligvis blir en åpen og morsom fotballkamp!
    BODØ/GLIMT (4-3-3): Friedrich - Dahl Reitan, Bergan, Lode, Bjørkan - Evjen, Berg, Saltnes - Zinckernagel, Herrem, Layouni
    Benk: Khaikin, Isidoro, Hauge, Konradsen, Leikvoll Moberg, Sigurjonsson, Kupen
    BRANN (4-3-3): Opdal - Teniste, Acosta, Wormgoor, Kristiansen - Ordagic, Yttergård Jenssen, Strand - Koomson, Bamba, Berisha
    Benk: Holmen Johansen, Grøgaard, Karadas, Eggen Rismark, Rolantsson, Løkberg, Kjelsrud Johansen
    Ingen store overraskelser hos noen av lagene. Til tross for at det kun er tre dager siden lagene var i aksjon på 16. mai, stiller både Kjetil Knutsen og Lars Arne Nilsen nesten helt uforandret i kveld. Glimt gjør én endring: Ulrik Saltnes kommer inn for Vegard Leikvoll Moberg.
    Brann-trener Lars Arne Nilsen har byttet mye på laget tidligere i sesongen, men ser nå ut til å ha funnet sitt lag.
    Det er Dag Vidar Hafsås som er kveldens kampleder. Med seg har han Geir-Oskar Isaksen og Jørgen Rønning Valstadsve på linjene, mens fjerdedommer Martin Berg skal sørge for å holde ro og orden mellom de to bergenske trenerne på sidelinjen.
    I underkant av ti minutter til kampstart. Ballguttene knoter noe voldsomt med Eliteserieduken som skal ligge i midtsirkelen, men det ser ut til at de finner ut av det etter hvert.
    Eliteseriehymnen akkompagneres taktfast av hjemmepublikumet som synger om sine egne, mens et lite pyroshow med fyrverkerier lyser opp og røyklegger Aspmyra. Skvatt nesten litt her da det begynte å smelle, men er jo artig med litt show. Skulle tro det var Staysman og Lazz som skulle til å starte konsert her, men det er altså Eliteseriekamp mellom Bodø/Glimt og Brann.
    Lukter veldig 1. nyttårsdag her nå, ja.
    Kampen har startet
    Ruben Yttergård Jenssen sparker i gang kampen på Aspmyra med en støttepasning i retning de kanskje 50 tilreisende fra Bergen. Brann angriper mot høyre, i retning flyplassen i den første omgangen. Kanskje ikke en spesielt «fun» fact, men i hvert fall en fact.
    1'
    Håkon Opdal slår ballen langt opp mot venstre, en oppspillsvariant vi har blitt kjent med å se Brann bedrive de siste sesongene. Nå er det imidlertid ikke nakkeplagede Kristoffer Barmen som tar ned ballen der, men Petter Strand.
    3'
    Erlend Dahl Reitan forsøker å tre gjennom flere gule lagkamerater, som har tatt plass på offsidelinjen som gjestene setter. Pasningen er imidlertid ikke presis nok, og dermed går den inn til Håkon Opdal.
    4'
    Ricardo Friedrich slår ballen upresset utover sidelinjen idet speaker leser opp resultatene i de andre Eliteseriekampene, kanskje i ren forskrekkelse eller forundring over at Rosenborg endelig vant en kamp. Neida.
    6'
    Dette er kanskje ikke breaking news, men må nesten få kommentere hårsveisene til stopperduoen til Brann. Første gang undertegnede ser disse i levende live denne sesongen, og jeg er mildt sagt imponert.
    7'
    Og om leserne av denne liven savner litt mer fotballrelaterte oppdateringer så skyldes det altså at det ikke har vært så veldig mye å melde om i åpningsminuttene her. Begge lag evner å spille seg ut bakfra, men kampen har foreløpig ikke stått i stil det voldsomme pyroshowet som ble dratt i gang før kampstart her.
    9'
    Geir André Herrem mottar ballen bak forsvarslinjen til Brann, men linjemannen er oppe med flagget. Holdt på å ryke på en 17. mai-relatert vits her, men klarte akkurat å holde meg i skinnet. Flaks.
    10'
    Layouni viser at han har bra fart i beina når han utfordrer Teniste på kanten. Inne foran mål er Herrem og Zinckernagel sultne, men ballen passerer begge. Håkon Evjen plukker opp i andrebølgen. Deretter fyrer han av, men vi får ingen reprise av kanonen fra Nedre Eiker.
    11'
    Brann er veldig ivrige på å stå høyt og nekte Bodø/Glimt å spille seg ut bakfra. Akkurat ved denne anledningen klarer de det meget godt. Først blokkeres et oppspill til kast, deretter vinner Koomson ballen på motsatt side ved neste anledning.
    12'
    Brann leter etter Bamba i bakrom. Ricardo Friedrich i Glimt-buret er våken, og får applaus fra hjemmepublikumet.
    14'
    Er nesten fullsatt på begge langsidene i dag. Vakkert å se!
    14'
    Et frispark tas raskt i retning Koomson, men assistenten er oppe med flagget.
    16'
    Må berømme Brann for måten de har presset Glimt det første kvarteret her. Bamba og Berisha står høyt og låser av midtstopperne til de gulkledde så godt de kan. Det gjør at keeper Friedrich må lete etter alternativer høyere i banen.
    18'
    Kampens første sjanse! Også Bodø/Glimt tyr til samme oppskrift. Da blir det en lang ball fra Opdal. Brann vinner den første duellen, og også den andre. Koomson drar seg forbi Bjørkan og fyrer av, men den spretter en liten meter til side for Friedrichs høyre stolpe.
    20'
    Det er ikke akkurat noen takknemlig oppgave for Geir André Herrem å skulle ta ned høye baller i duell med Vito Wormgoor og Bismar Acosta, men det er det som er arbeidsforholdene for øyeblikket. Brann får kampen akkurat i det sporet de ønsker.
    22'
    Så er spørsmålet hva Brann kan utrette når de har ballen selv da? Lars Arne Nilsen snakket før kampen om viktigheten av å ikke gi Bodø/Glimt gunstige brudd, og det kan kanskje gå litt på bekostning av hva de klarer å skape offensivt.
    23'
    Men her kombinerer Brann fint! Berisha får igjen ballen fra Strand, og Glimt må ned og takle. Kampens første corner.
    23'
    Der må Friedrich ut i full strekk og slå ballen til en ny corner. Han er ute på en liten blåbærtur der etter at Strand og Yttergård Jenssen går for en kort variant. Førstnevnte vipper ballen inn, og Friedrich feilberegner litt. Ny corner.
    25'
    Den blir ufarlig.
    25'
    Glimt sin tur nå! Først trer de seg vakkert gjennom ledd. Ballen havner ute hos Philipp Zinckernagel, som drar seg innover i banen og fyrer av. Via en Brann-spiller og til corner.
    26'
    Det er Marius Lode som tar med seg ballen fremover og trer den gjennom. Vakkert av midtstopperen når han skaper overtall der. Det bør Glimt gjøre mer av!
    26'
    Opdal bokser den ut av farlig sone.
    26'
    Mål for Brann!
    Bodø/Glimt 0 - 1 Brann
    Mål: Daouda Bamba
    Målgivende: Bismar Acosta
    BAMBA GJØR DET! En lang ball feilberegnes av Marius Lode, og da er Brann-spissen nådeløs! Han runder Ricardo Friedrich og setter den i mål. Det der er svakt stopperspill.
    28'
    Også akkurat idet det ble delt ut ros til Marius Lode... At den lange ballen der skulle komme kunne Lode leste i gårsdagens avis. Da må han bare falle av og få den vekk.
    30'
    Ny corner til Brann.
    30'
    Mål for Brann!
    Bodø/Glimt 0 - 2 Brann
    Mål: Bismar Acosta
    FOR EN SCORING! Bismar Acosta utnytter en svak klarering fra Vegard Bergan når han hopper opp og saksesparker ballen i mål på nydelig vis. BANG! Før det er det Ordagic som kommer rundt på kant. Det blir såkalt "klabb og babb" i feltet, før Acosta hamrer den inn.
    31'
    Ble veldig stille blant hjemmepublikumet her nå, og man hører sporadisk og spredte rop fra frustrerte bodøværinger som roper "kom igjen, Glimt!".
    35'
    Glimt med et lite trykk mot Brann-målet, men Wormgoor får klarert den vekk.
    35'
    Vegard Bergan slår ballen rett til Petter Strand, men klarer vel delvis å rette opp egen feil. Glimt får i hvert fall tak i ballen.
    36'
    Nytt innlegg fra Bjørkan. Denne gangen ser det ut som den har god retning mot Herrem, men han når ikke opp på den.
    36'
    Zinckernagel ignorer overlappen til høyreback Dahl Reitan, og pumper isteden ballen i retning Håkon Opdal. Rett i klypene til Brann-målvakten.
    37'
    Brann har ligget litt dypere et par minutter, men når de står opp igjen og presser så slår Ricardo Friedrich den ut til kast. Ingen tvil om hva som bør være oppskriften for bergenserne her.
    38'
    Opdal slår opp mot Bamba. Hafsås mener at sistnevnte er i overkant ivrig med armene, og blåser Glimts vei i duellen med Lode der.
    38'
    Bedre tendenser fra Glimt nå! De spiller seg ut av Brann sitt press på vakkert vis. Den forløsende pasningen ut til Erlend Dahl Reitan etterfølges av en pasning i medløp til Ulrik Saltnes på vei inn i mellomrom. Ballen havner deretter ute hos Layouni, som takker ja når han får tilbud om en corner.
    41'
    Et lite forventningsfullt stønn over Aspmyra når den svinges inn. Det blir ny corner!
    41'
    Oisann, den er nære! Treffer beinet til en Brann-forsvarer på bakre stolpe og går like utenfor.
    41'
    Skal det skje på den tredje? Nei, skal ikke det. Saltnes stusser den over.
    42'
    Reprisen viser at Bergan holdes ganske kraftig av Acosta, men ingenting som dommerne mente det var verdt å blåse på.
    42'
    Fredrik Bjørkan får rom rom ute til venstre. Han velger å løfte den høyt på bakre, og da kommer det et skuffelsens sukk blant hjemmepublikumet. Men Glimt biter seg fast, og får ballen inn i boksen. Ender i en corner.
    43'
    Nå da?
    43'
    Mål for Bodø/Glimt!
    Bodø/Glimt 1 - 2 Brann
    Mål: Fredrik Bjørkan
    GLIMT REDUSERER! Ny corner fra Patrick Berg. Det er litt tilfeldig når ballen plutselig tilfaller Fredrik Bjørkan, som dytter den over streken fra kloss hold. Denne kampen lever virkelig!
    43'
    Acosta slår ballen rett til Layouni. Sistnevnte er veldig frustrert på Geir André Herrem når spissen ikke klarer å ta vare på pasningen fra svensken. Ikke hatt noen stor omgang, Herrem.
    45'
    Pause
    Brann åpnet best og virket til å ha full kontroll, men Bodø/Glimt tente håpet med en scoring fra Fredrik André Bjørkan like før pause. Dermed er stemningen på topp når vi får litt pauseunderholdning i form av en konkurranse om å komme nærmest midtbanen her. Fem supportere kledd i gul poncho prøver seg her litt. Mulig øynene mine ikke er helt med meg, men ser da vitterlig ut som at det er komiker Erlend Osnes som er vert med mikrofonen ute på kunstgresset her. Bekreftelse/avkreftelse på sistnevnte påstand kan sendes på elektronisk brev til mats.arntzen@vg.no eller andre foretrukkede kanaler for kommunikasjon.
    Uansett: Fra et nøytralt perspektiv var det tipp topp med Glimt-scoring like før pause der. Denne kampen lever for alvor! Klarer Brann å fortsette å stenge av Glimt så høyt som de gjorde i den første omgangen? Eller fortsetter tendensen med at vertene klarer å spille seg oftere i fordelaktige situasjoner?
    Undertegnede skal bare fyke i kiosken og få seg en pølse og en brus, så er vi tilbake om få strakser.
    Så benytter jeg anledningen til å takke for lynrask respons på mail. Erlend Osnes har vært vert på samtlige kamper denne sesongen, og er også det i dag. Takk for bekreftelsen mottatt på e-post!
    Registrerer med sjokk og vantro at det serveres kokt grillpølse i brød over hele stadion her. Det har det visstnok blitt gjort siden mannen i boden var en neve stor. Ingen kulinarisk opplevelse, men bedre enn fryktet. Terningkast tre.
    2. omgang
    Da er også den andre omgangen i gang på Aspmyra.
    46'
    Nydelig av Vegard Bergan som drar på seg press før han slipper den ut til høyre. Zinckernagel slurver litt i ballbehandlingen, og muligheten til å slå inn renner ut i sanden.
    48'
    Det er Glimt som tar initiativet i kampen innledningsvis. Zinckernagel mottar en flott crosser fra Lode, men Ruben Kristiansen henger med på innleggsfintene til dansken.
    49'
    Layouni felles av Koomson borte ved sidelinjen. Glimt er imidlertid svært lite interessert i å bruke tid på dødball og flytte opp folk. De setter isteden ballen raskt i gang.
    50'
    Håkon Evjen kommer nesten til en skuddmulighet, men den triller inn til Opdal.
    50'
    Får for øvrig flere tilbakemeldinger på at lett trekte grillpølser er helt vanlig her oppe i Bodø. Kanskje bare sør for Trondheim at absolutt alt skal grilles. Vaflene ble heller ikke servert med syltetøy, men med brunost. Ja ja, hver sin smak.
    52'
    Men nå får vi la kioskvarer være kioskvarer. Håkon Evjen forsøker å tre gjennom Geir André Herrem, men klarer ikke å treffe Glimt-spissen.
    53'
    Zinckernagel har vært aktiv i åpningsminuttene etter pause her, men Ruben Kristiansen har foreløpig stått bra imot.
    53'
    Petter Strand krummer nakken og setter fart fremover. Han slipper til Berisha, som løfter ballen inn foran mål. Der er det ingen Brann-spillere.
    54'
    Det kan se ut til at Glimt forsøker å løse utfordringene de hadde med Branns høye press med å legge tre spillere ute til høyre, og løfte ballen ut dit. Det klarte de fint ved en anledning her nå, og det er ingen tvil om at Glimt har evnet å styre denne andre omgangen betydelig bedre enn de gjorde før pause.
    55'
    Fine kombinasjoner mellom Koomson og Teniste, men Layouni er mykere enn en ballerina når han løfter foten og bryter den pasningen halvannen meter over bakken.
    57'
    Tendenser fra Glimt! Layouni drar seg ned til linja og slår hardt inn foran mål. Opdal slår den videre ut til innkast.
    58'
    Spillerbytte - Brann
    Inn: Gilli Rólantsson
    Ut: Daouda Bamba
    Bytte hos Brann samtidig som bien til Glimt driver rampestreker med noe gul røyk på motsatt side. Bamba ut betyr nok Berisha inn som midtspiss.
    58'
    Så er Berisha på farten umiddelbart, men Glimt-forsvaret gjør en god jobb og får blokkert til corner. Det er vel Bergan som kommer til unnsetning der.
    60'
    Ballen havner etter hvert hos Acosta, som brenner til. Det blir imidlertid bare femmeter.
    60'
    Glimt-keeper Ricardo Friedrich er jo tidligere lagkamerat med Liverpool-keeper Alisson, men har foreløpig ikke vist samme presisjon i de lange oppspillene som Liverpools ballsikre målvakt.
    61'
    Brann står høyt, men det skremmer ikke Bodø/Glimt fra å forsøke å spille seg ut.
    62'
    Gult kort til Brann
    Ruben Yttergård Jenssen
    Hindrer Evjen på vei fremover.
    62'
    Spillerbytte - Bodø/Glimt
    Inn: Vegard Leikvoll Moberg
    Ut: Vegard Bergan
    Glimt gjør endringer. Vegard inn og Vegard ut.
    63'
    Spillerbytte - Bodø/Glimt
    Inn: Endre Kupen
    Ut: Geir André Herrem
    63'
    Kan nesten se ut som Ulrik Saltnes går ned som midtstopper. Jeg tipper at Kjetil Knutsen ønsker en midtstopper som er enda bedre til å behandle ball her.
    64'
    Samtidig får Glimt selvsagt mer fysikk høyere i banen. Det kan være en fordel når de tvinges til å slå halvlange oppspill forbi Branns høye press.
    64'
    Corner til Glimt: Opdal bokser ut til innkast.
    68'
    Overlater live-spakene her til Jonas Wikborg idet Layouni skyter via et bein og til Glimt-corner. Eventuelle klager på livedekningen videre kan sendes til jw@vg.no.
    67'
    Ny corner til Glimt. Berg går ut for å slå.
    68'
    Corner til Glimt: Wormgoor vinner i feltet. Header unna, men hjemmelaget beholder ballen.
    69'
    Koomson vipper Berisha nydelig gjennom, men spissen får et dårlig touch. Dessuten er han vinket av for offside. En hårfin en.
    70'
    Berg forsøker skuddfoten fra distanse. Via en motstander og til corner.
    70'
    Corner til Glimt: Igjen vinner Wormgoor. Header til innkast.
    70'
    Acosta ligger nede. Ble nikket i kinnet av Moberg i forbindelse med corneren.
    71'
    På beina igjen nå, Brann-stopperen.
    71'
    Layouni, som for øvrig har byttet side med Zinckernagel og nå er på høyre, rekker akkurat ballen og får slått inn. Kupen bommer med touchet i feltet. Femmeter.
    72'
    Det aller meste dreier seg om hjemmelaget i øyeblikket.
    73'
    Zinckernagels innlegg går helt inn til Opdal.
    74'
    Moberg rettvender seg i mellomrommet, men pasningen til Layouni er upresis. Brann kan kontre...
    75'
    Komsoon har bare med seg Berisha, men de finner hverandre. Så tar Rolantsson ansvar, setter fart og får ballen. Kommer seg inn i feltet, men avslutningen blokkeres av Saltnes.
    76'
    Corner til Brann: Saltnes vinner også den. Header til innkast.
    76'
    Spillerbytte - Bodø/Glimt
    Inn: Jens Petter Hauge
    Ut: Philip Zinckernagel
    Ikke truffet med altfor mye i dag, dansken. Inn med Hauge, som i morgen setter kurs for U20-VM.
    76'
    Corner til Brann: Layouni header unna ved første stolpe.
    77'
    Brann får holdt litt på ballen. Klarer ikke skape en ordentlig sjanse, men får klokka til å nærme seg 90 minutter.
    78'
    Bortelaget står kompakte bakover. Cirka kvarteret igjen inkludert tillegg.
    79'
    Rolantsson setter fart, men klarer ikke løpe fra Lode.
    79'
    Brann triller...
    81'
    Opdal glipper et innlegg han skal ha full kontroll på, men slipper med skrekken. Og forhindrer også at det blir corner.
    83'
    Glimt ser ut til å ha gått litt tom for idéer i øyeblikket.
    84'
    Komsoon kommer til innlegg. Keeper plukker.
    85'
    Layouni peker hvor han vil ha ballen, Berg ser det, men klarer ikke utføre med presisjon. Pasningen ender bak vingen.
    86'
    Speaker takker de 3721 som har funnet veien til Aspmyra denne maikvelden.
    88'
    Patrick Berg løfter mot Layouni, men det er igjen for upresist. Opdal plukker.
    88'
    Kristiansen har satt seg ned. Tar seg til lysken, og det ser ikke ut som om han kan fortsette.
    89'
    Brann-backen blir hjulpet av banen.
    89'
    Lars Arne Nilsen må bestemme seg for hvem som skal inn. I øyeblikket er det spill 11 mot 10.
    90'
    Hauge kommer seg til kortlinja. Vinner corner.
    90'
    Spillerbytte - Brann
    Inn: Christian Eggen Rismark
    Ut: Ruben Kristiansen
    90'
    Corner til Glimt: Det er nære! Men det blir vel ingen avslutning foran mål. En liten touch inne foran feltet der, så hadde det blitt mål, for corneren til Layouni var godt slått.
    90'+1
    Det er for øvrig lagt til fire minutter.
    90'+1
    Spillerbytte - Brann
    Inn: Henrik Kjelsrud Johansen
    Ut: Veton Berisha
    90'+2
    Glimt presser litt på og Opdal velger noe merkelig å bokse ut. Der står en Glimt-spiller, men avslutningen til Berg er svak.
    90'+4
    Glimt pumper langt, men det ender i frispark mot Moberg i duell mot Wormgoor. Vi har passert den annonserte tilleggstida.
    90'+5
    Kampen er slutt! Brann får med seg alle tre poengene fra Bodø og nå har de to lagene like mange poeng: 17 i tallet. Glimt er på 4. plass med bedre målforskjell - og har også én kamp til gode på bergenserne. Totalt er det faktisk fire lag med 17 poeng. De to andre er Vålerenga og Kristiansund.
VG Live er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her