5-0
9 120
869

Ble dekket av Sindre Øgar

Vi nærmer oss kampstart (18:00)i det VG+-sendte oppgjøret mellom Glimt og Zalgiris, som altså er den tredje kvalikrunden til Champions League. Vinneren over to oppgjør spiller play off (mot enten Ludogorets eller Dinamo Zagreb), som er siste hinder før CL-gruppespillet. Taperen spiller play off om en plass i Europa League-gruppespillet.
    Etter det VG erfarer kommer Lars-Jørgen Salvesen til å gå rett inn på Glimt-laget. Spissen ble nylig signert fra Strømsgodset.
    Disse 11 starter for Glimt: Haikin - Sampsted, Moe, Høibråten, Wembangomo - Vetlesen, Hagen, Saltnes - Mvuka, Salvesen, Pellegrino.
    Dermed får den nyinnkjøpte spissen Lars-Jørgen Salvesen sin debut for Glimt i kveld - og atpåtil fra start.
    Bortelaget i en 4-4-2-formasjon: Gertmonas - Bopesu, Pavelic, Ljubisavljevic, Mamic - Buff, Gorobsov, Milickovic, Ourega - Oyewusi, de Oliveria
    Zalgiris beseiret Malmö i forrige runde med hele 3-0 sammenlagt. Med andre ord: Ingen enkel oppgave som venter Glimt i kveld.
    Bortelagets brasilianske spiss Oliveira er en å se opp for. Står med åtte ligamål på 13 kamper. Han scoret også i borteoppgjøret mot Malmö (2-0) i forrige kvalikrunde.
    Glimt-benken: Faye Lund, Amundsen, Espejord, Konradsen, Høberg Vetti, Sjøvold, Selvåg Nordås, Sørli, Trærandsen-Skau, Koomson
    Zalgiris-benken: Duka, Kazukolovas, Kashken, D. Kazlauskas, Mikoliunas, Tatomirovic, Tadic, Kyeremeh, Mikulenas, Kuklys, Jarusevicius.
    Vi er i gang. Lars-Jørgen Salvesen tar første spark på ballen.
    Tverrrliggeren fra bortelaget! Oliveria driver fremover og slår et vakkert innlegg på hodet til spissmakker Oyewusi, som header i tverrliggeren fra kloss hold. Gigantsjanse.
    2'
    Sampsted på farten inne i Zalgiris-feltet, men pasningen videre inn i feltet blir stoppet.
    5'
    Litt dårlig presisjon fra Glimt så langt.
    6'
    Nesten for Salvesen! Mvuka driver vakkert fremover og spiller til Salvesen, som nesten får vippet ballen forbi keeper.
    7'
    Nok en Glimt-sjanse. Pellegrino lukter bakerst i feltet og forsøker å skru den inn med innsiden av foten. Får ikke plassert den godt nok.
    8'
    Nå spiler Bodø/Glimt bra fotball. Ruller opp et nytt angrep som havner hos Mvuka. Han får ikke avsluttet skikkelig.
    9'
    Oliveria driver fremover for bortelaget. Skyter utenfor. Brasilianeren er stor og sterk. Glimt skal få slite med han i dag.
    10'
    Innholdsrikt på Aspmyra så langt. To gode sjanser til hjemmelaget, én til Zalgiris.
    12'
    Godt spill igjen av Glimt. Vetlesen vrir den over til Mvuka, som avslutter via keeper og til hjørnespark. Mvuka har vært frisk i åpningen.
    13'
    Brede Moe må muligens gi seg allerede. Glimt gjør klar et bytte.
    15'
    Mvuka igjen. Finter seg forbi sin motstander, går innover i banen og fyrer løs. Et godt og hardt skudd, men dessverre for dårlig plassert.
    17'
    Mvuka med et bunnsolid returløp. Veldig sterk åpning av kantspilleren.
    19'
    Spillerbytte - Bodø/Glimt
    Inn: Isak Amundsen
    Ut: Brede Moe
    19'
    Så kommer altså byttet. Moe halter av banen. Han må dessverre gi seg.
    19'
    Bodø/Glimt har vært gode etter en litt forsiktig åpning. Ser hvasse ut i de fleste angrep.
    20'
    Inne i en litt roligere periode nå. Glimt styrer det aller meste fortsatt, men roligere foran Zalgiris-målet.
    25'
    Flott vending og drit på Hugo Vetlesen. Får ballen litt for langt foran seg og får frispark mot seg. Men spørs om det var riktig. Så feil ut.
    27'
    Enorm sjanse for Saltnes. Blir spilt helt fri, men avslutter for dårlig.
    30'
    Så roper Pellegrino og Glimt på straffespark. Dommeren skal ut og se på skjermen sin. Mulig straffe til Glimt. Pellegrino stormer gjennom for å avslutte et presist Vetlesen-innlegg, men hindres av en arm i skulderpartiet. Det er straffe!
    30'
    Hugo Vetlesen skal ta straffesparket, som blir idømt etter en VAR-sjekk.
    33'
    Bodø/Glimt scorer på straffe!
    Bodø/Glimt 1 - 0 Vilnius FK Zalgiris
    Mål: Hugo Vetlesen
    Den sitter. Vetlesen er sikker fra straffemerket. Legger den til høyre for keeper, som går andre vei.
    33'
    Mål for Bodø/Glimt!
    Bodø/Glimt 2 - 0 Vilnius FK Zalgiris
    Mål: Amahl Pellegrino
    Målgivende: Ulrik Saltnes
    Lekestue på Aspmyra. Saltnes venter og venter, holder på ballen - og så triller han den gjennom til Pellegrino, som setter den sikkert alene med keeper. For et angrep. Zalgiris er utspilt.
    37'
    Begynner å lukte en ny, stor Europa-kveld for Glimt dette.
    38'
    Glimt kommer i bølger i denne omgangen. Igjen og igjen.
    40'
    Gult kort til Vilnius FK Zalgiris
    Fabien Ourega
    41'
    Herlig forsøk fra Pellegrino, som prøver på en liggende volley etter innlegg fra Mvuka. Treffer ikke helt, faktisk treffer han ganske dårlig. Men trampeklapp blir det.
    44'
    Nettsus, men det er på feil side! Mvuka er i godt slag i dag, han også, og sniker seg mot dødlinja. Innlegget går i nettveggen.
    - Jeg blir tatt, det er ikke annet det, det er soleklar straffe. I dag er vi heldige som har VAR, for dommeren klarer ikke åpne øynene sine og se situasjonen, sier Glimts Amahl Pellegrino til VG i pausen.
    45'+2
    Stor mulighet for gjestene! De spiller seg til innlegg på bakre stolpe, men Zalgiris-angriperne står litt i veien for hverandre der.
    Mvuka drar seg innover, men blir stoppet. Glimt fortsetter presset.
    50'
    Mvuka danser seg forbi to spillere - slår blant annet en luke - før han blir stoppet. Morsom å se på 19-åringen.
    51'
    Gult kort til Bodø/Glimt
    Brice Wembangomo
    Stopper overgangen når han går hardt i kroppen på Oyewusi.
    52'
    Joel Mvuka med nye frekke dragninger, men igjen går han litt for lenge. Har blitt litt melodien det utover i kampen for stortalentet. Først et par meget gode ting, så blir det litt mye.
    54'
    Nesten for Mvuka. Vetlesen dytter den ut til høyre, der Mvuka er fri til å utfordre.
    57'
    Bodø/Glimt 3 - 0 Vilnius FK Zalgiris
    Mål: Lars-Jørgen Salvesen
    Målgivende: Amahl Pellegrino
    For et kongemål av Salvesen! Zalgiris gir bort ballen og Pellegrino triller den videre til Salvesen. Han setter kula høyt - og vakkert - i mål. Pellegrino involvert i sin tredje scoring for kvelden. Og Salvesen får debut-målet.
    58'
    Nesten 4-0 til Glimt. Pellegrino serverer Amundsen på bakerste stolpe, men Glimt-forsvareren sleiver litt. Ballen går inn i feltet igjen.
    60'
    Bodø/Glimt 4 - 0 Vilnius FK Zalgiris
    Mål: Marius Høibråten
    Målgivende: Elias Hagen
    Det er så vakkert igjen! Høibråten stuuuuper frem og stanger ballen i nettaket. Få ting er finere en et skikkelig svalestup-mål. Kan ikke akkurat klage på innlegget fra Hagen heller.
    61'
    Salvesen igjen. Slenger frem en fot på 16-meteren. Zalgiris-keeperen har grei kontroll på den.
    64'
    Stang ut fra Mvuka! Zalgiris roter det til igjen, og Hagen spiller frem Mvuka. Han skyter i stolpen, på innsiden av stolpen. Det er så nære.
    64'
    Saltnes kan og bør lage 5-0. Wembangomo kommer seg ned på dødlinjen og finner Saltnes, som er fri i feltet. Skuddet blokkeres. En enorm mulighet,.
    66'
    Og så en gigantsjanse til Mvuka! For noen sjanser. Helt utrolig. Ballen daler ned foran 19-åringen, som bare kan smelle den i mål fra kort hold. Men han skyter over. Skal sitte hver gang den.
    67'
    Spillerbytte - Vilnius FK Zalgiris
    Inn: Saulius Mikoliunas
    Ut: Joel Fey d'Or Bopesu
    67'
    Inn: Donatas Kazlauskas
    Ut: Kehinde Mathias Oyewusi
    67'
    Inn: Gustas Jarusevicius
    Ut: Fabien Ourega
    67'
    Vanskelig å beskrive forskjellen på lagene nå. Zalgiris har kapitulert. Glimt bare kjører på. Burde vært mer enn 4-0 her.
    69'
    Sjelden sjanse til bortelaget. Ballen daler ned til Buff, som smeller til fra 15-16 meter. Haikin stopper den. Men ikke langt unna redusering.
    77'
    Petar Mamic
    79'
    Inn: Runar Espejord
    Ut: Lars-Jørgen Salvesen
    80'
    Inn: Sondre Sørli
    Ut: Amahl Pellegrino
    81'
    Lars-Jørgen Salvesen takker for seg etter en bunnsolid debut. Jobber hardt, deltar i spillet og kroner det med en vakker goal.
    81'
    Mamic prøver å skru ballen i lengste kryss med yttersiden av foten, etter at han først drar seg innover. Hadde vært et c-moment fra Zalgiris-spilleren om det hadde lyktes.
    83'
    Mvuka får sin n´te sjanse for kvelden. Lekkert veggspill med Vetlesen, som hæler den tilbake til 19-åringen. Mvuka kan skyte uforstyrret, men igjen er det for dårlig sluttprodukt. Rett på keeper.
    84'
    Inn: Gilbert Koomson
    Ut: Joel Mugisha
    87'
    Inn: Mantas Kuklys
    Ut: Oliver Buff
    88'
    Kazlauskas med en stor mulighet for bortelaget. Skjærer inn i feltet og avslutter i nettveggen.
    89'
    Det legges til tre minutter.
    90'+1
    Bodø/Glimt 5 - 0 Vilnius FK Zalgiris
    Mål: Runar Espejord
    Runar Espejord, mine damer og herrer. Zalgiris gir bort ballen og Espejord stormer mot målet fra litt skrått hold. Banker ballen opp i nettaket, ved nærmeste stolpe.