87
417

Hei, og hjertelig velkommen til livedekningen av oppgjøret mellom Häcken og Lyon fra Champions League! Ada Hegerberg er med i troppen for første gang siden vinteren 2020!
    Mandag kom beskjeden om at Ada Hegerberg var tatt ut som en av 21 spillere i troppen til trener Sonia Bompastor. Hegerberg har ikke spilt fotball siden januar 2020, da hun ødela et korsbånd. Opptreningen siden har gitt henne mange tilbakefall, og etter tre operasjoner var hun endelig tilbake i trening for et par uker siden.
    På spørsmål om Ada Hegerberg kunne få spilletid i kveld, sa Sonia Bompastor at alt var mulig. Hun fortalte også om en Hegerberg som naturligvis var veldig spent etter hun har vært satt ut av spill i 20 måneder. Hegerberg står med rolige 144 mål på 117 kamper for Lyon før kampen i kveld!
    Lyon topper den franske serien med fem av fem seire og 23-1 i målforskjell så langt. Ingenting nytt der med andre ord. Häcken på sin side ligger på 2. plass i Damallsvenskan, tre poeng bak serieleder Rosengård. Det er to svært gode fotballag som møtes til sesongens første Champions League-match i kveld!
    Om vår egen Ballon d'Or-vinner fra 2018 får spilletid i kveld får vi vite etterhvert. Vi er uansett tilbake med lagoppstillinger og siste nytt rundt en time før kampstart. Vel møtt!
    Lagene er klare! Ada Hegerberg starter på benken for bortelaget, så da får vi håpe hun kommer inn til sitt comeback etter 20 måneder ute med skade i løpet av kampen! Ellers ser begge lag ut til å komme i en 4-3-3!
    0'
    Lyon sparker i gang oppgjøret!
    1'
    Tidlig frispark til Lyon på midtstreken i det van de Donk blir felt. Tas raskt.
    1'
    Malard får nesten ballen med seg på venstresiden, men blir stoppet før hun kommer inn i sekstenmeteren.
    2'
    Lyon best i gang her. Setter Häcken under press med en gang.
    3'
    Bokses unna før det avsluttes på akrobatisk vis, utenfor.
    3'
    Nesten for Lyon! Häcken spiller bort ballen på egen banehalvdel, og van de Donk plukker. Hun avslutter i det hun ser keeper på halvdistanse, men Falk rekker akkurat tilbake!
    5'
    Så er det nesten for Häcken! Et innlegg fra høyre styres nesten i eget nett av en Lyon-forsvarer!
    6'
    Treffer Zigotti Olme på bakerste stolpe, men hun får ikke avsluttet på mål!
    6'
    Morsom åpning på kampen! Lyon best i gang, men hjemmelaget har også vært farlig frempå her!
    7'
    En lang ball i bakrom plukkes nesten opp av Bruun, men Häcken-stopperene samarbeider godt og får ballen unna!
    9'
    Malard forsøker seg. Høyrevingen skjærer inn i banen og klinker til, rett på Falk.
    10'
    Mål for Lyon!
    BK Häcken 0 - 1 Lyon
    Mål: Melvine Malard
    Målgivende: Daniëlle van de Donk
    Strålende scoring av Lyon! van de Donk vinner ballen på kanten av sekstenmeteren, og tar med seg ballen inn mot mål. Deretter slår hun ballen ut de berømte 45 gradene til Malard som setter ballen sikkert i hjørnet!
    10'
    Lyon fortjent i ledelsen. Det lukter mange scoringer her!
    11'
    Spennende å se om Häcken kan svare på dette! Lyon med ballen i laget og god kontroll i skrivende stund.
    13'
    Malard blir spilt ballen til inne i sekstenmeteren, men et dårlig touch fra målscoreren ender det som kunne blitt farlig.
    15'
    Cascarino med et fint touch forbi en av hjemmelagets forsvarere før hun legger inn, rett i blokka.
    16'
    Heades unna.
    17'
    Nesten så Lyon kan spille seg gjennom igjen etter at Häcken mister i bakre rekker, men hjemmelaget slipper med skrekken denne gang.
    18'
    Zigotti Olme får avsluttet fra 15 meter, men forsøket går rett i en medspiller og ut til dødball!
    19'
    Blackstenius blir nesten spilt gjennom, men en strålende involvering av Buchanan hindrer det!
    20'
    Macario forsøker seg fra 17 meter, men Falk holder amerikanerens avslutning enkelt!
    22'
    Malard herjer på venstresiden og vinner en corner. Har vært aldeles strålende første halvdel av denne omgangen, Malard.
    22'
    Hjemmelaget får klarert til Cascarino. Hun legger inn igjen og det blir avsluttet mot mål, men Falk redder igjen.
    23'
    Gejl forsøker seg på en piruett på sekstenmeterstreken før hun blir stoppet, men får ikke frispark.
    24'
    Gult kort til BK Häcken
    Luna Gevitz
    Kampens føtste gule går til hjemmelaget. Strengt sådan. Stopper Macario på vei fremover på venstresiden.
    24'
    Lyon som kjører her nå, men Häcken har vist seg farlige på overganger.
    26'
    Cascarino legger inn fra høyre, og motsatt er selvfølgelig Malard. Hun får ikke avsluttet, men ballen triller videre til Carpenter. Høyrebacken avslutter, til side for mål.
    26'
    Malard utfordrer Rubensson, men denne gangen kommer hjemmelagets høyreback seirende ut av den duellen!
    27'
    Bacha med en lang ball fremover, men denne gangen blir det for upresist fra den ellers gode venstrefoten til backen.
    29'
    Häcken litt mer med nå, men det er vanskelig å skape sjanser på dette Lyon-laget!
    32'
    Langskudd fra Häcken og Kaneryd, men ingen problemer for Lyon-keeper Endler.
    33'
    Bacha viser frem sin giftige venstrefot! Backen tar med seg ballen fremover i banen. Hun legger så et strøkent innlegg på Bruun, men spissen får ikke avsluttet skikkelig. Nydelig innlegg, avslutningen ikke like pen! God mulighet!
    34'
    Hard ball langs bakken. En slags variant, men det blir blokkert.
    34'
    Enorm mulighet for Häcken og Blackstenius! Spissen er plutselig alene gjennom. Hun forsøker å runde keeper, men Endler er raskt nede og stjeler ballen! De skal sitte om det skal bli poeng mot Lyon!
    35'
    Macario forsøker seg fra distanse igjen, men Falk holder greit!
    37'
    Falk får seg en smell, samt et frispark.
    37'
    Falk ligger nede etter smellen, og det er stopp i spillet. Det medisinske teamet entrer banen. Det ser ut som det går greit med keeperen, heldigvis!
    38'
    Falk er på beina igjen, og spillet starter igjen!
    40'
    Häcken triller litt nå, men kommer seg ikke veldig langt frem i banen. Solide Lyon står godt i mot.
    41'
    Kaneryd utfordrer på vei inn mot sekstenmeteren, men Lyon får stoppet vingen.
    43'
    Bruun holdes feilvendt, og må spille i støtte. Häcken-forsvaret har passet bra på Lyon-spissen så langt.
    44'
    Cascarino viser sin klasse. Drar enkelt av Ökvist før hun legger inn mot Malard, men målscoreren kommer ikke skikkelig på det innlegget.
    44'
    Det legges til to minutter i Sverige.
    45'+1
    Malard forsøker seg! Vingen tar en skuddfinte før hun klinker til fra 20 meter, over målet til Falk.
    45'+1
    Spinnvill dobbeltsjanse for Lyon, men Falk er enorm i buret nå! Først avslutter Manard fra fin posisjon, men keeperen er raskt nede og redder. På returen får Bruun avsluttet på strålende vis, men den slår Falk i tverrliggeren og ut! Enormt keeperspill!
    45'+2
    Tas kort.
    45'+3
    45'+3
    En meget underholdende omgang i Sverige er over, og Lyon leder 1-0! Lyon har vært det beste laget her, og leder fortjent takket være en fin scoring av Malard da det var spilt ti minutter. Lyon har stått for det meste av underholdning, men Häcken har også vært frempå ved et par anledninger! Veldig morsom omgang, så får vi håpe andreomgang blir like underholdende! Pluss litt Ada Hegerberg, takk! Heng med!
    45'
    Hjemmelaget sparker i gang den andre halvdelen!
    46'
    van de Donk klarer nesten å tre gjennom Cascarino etter 12 sekunder, men Ökvist bryter.
    46'
    God sjanse for Lyon med en gang! Carpenter er med fremover og legger inn foran mål. Der står Lyon-spillerne i kø, men ingen treffer ballen!
    47'
    BK Häcken 0 - 2 Lyon
    Mål: Catarina Macario
    Drømmestart på omgangen for Lyon! Macario har skutt og skutt, og endelig sitter den i garnet! Bacha legger inn fra venstre, noe som ender i at Cascarino får tuppet ballen mot mål. Ballen blir klarert på strek, men på ti meter står Macario klar. På direkten setter hun ballen sikkert i nærmeste hjørne!
    48'
    Verst mulig start på omgangen for Häcken. Nå må det et lite mirakel til for at svenskene skal få med seg noe her.
    49'
    Cascarino finner Malard inne i boksen, men godt forsvarspill fra Häcken hindrer målscoreren i å sette sitt andre.
    50'
    Kan forresten melde om at Ada Hegerberg varmet opp i pausen. Mye tyder på at vi endelig får se henne i aksjon igjen i dag! 20 måneder siden sist!
    51'
    Hjørnespark til Lyon
    52'
    BK Häcken scorer selvmål!
    BK Häcken 0 - 3 Lyon
    Mål: Stine Larsen
    Lyon på god vei mot å sikre seieren! Bacha slår corneren knallhardt inn i boksen, og der er Larsen uheldig når hun stangen den i eget nett! 3-0, og da er det nok avgjort her!
    53'
    Lyon har full kontroll på dette, og kjører på for det fjerde. Får vi se Ada Hegerberg snart, da?
    56'
    Hjemmelaget får klarert, men bortelaget plukker nedfallsfrukten.
    56'
    Malard får ballen inne i sekstenmeteren, men Rubensson er fint med og bryter.
    58'
    Spillerbytte - Lyon
    Inn: Janice Cayman
    Ut: Delphine Cascarino
    58'
    Ada Hegerberg sendes i oppvarming!
    59'
    Kaneryd forsøker å spille gjennom Blackstenius, men Lyon-forsvaret er nærmest umulig å komme forbi. Spissen blir stoppet.
    60'
    Stopp i spillet i det to av hjemmelagets spillere ligger nede.
    62'
    Vi er i gang igjen. Lyon med ballen i laget.
    62'
    Godt slått igjen av backen. Hardt inn, men blir aldri veldig farlig.
    63'
    Spillerbytte - BK Häcken
    Inn: Dylan Holmes
    Ut: Julia Zigiotti Olme
    Holmes kommer inn til Champions League-debut!
    63'
    Malard får ballen på venstresiden. Hun finner Bruun inne i seksten, men ballen brytes av en Hacken-forsvarer.
    65'
    Inn: Emelyne Laurent
    Ut: Melvine Malard
    65'
    Falk bokser unna.
    65'
    Laurent jager en lang ball, men innbytteren klarer ikke holde ballen i spill.
    67'
    Inn: Milica Mijatovic
    Ut: Mille Gejl Jensen
    67'
    Ada Hegerberg i intens oppvarming nå. Nærmer det seg endelig?
    67'
    Häcken har så vidt fått låne ballen i denne omgangen. Lyon kjører alt.
    69'
    Frispark til hjemmelaget i det de er på en sjelden visitt på bortelagets halvdel. Blackstenius som vinner det. Rubensson skal slå inn.
    69'
    Frisparket fra Rubensson er godt slått det, men det er vinket for offside.
    70'
    Frispark til Lyon og Laurent 25 meter fra mål. Litt for skrått hold for et skudd kanskje? Vi får se.
    72'
    Bacha står klar med ballen, det gjør også målscorer Macario. Det blir sistnevnte, men avslutningen er av det svake slaget.
    72'
    Blackstenius med 4-5 skuddfinter før hun avslutter, via og til corner!
    73'
    Rett i klypene på Endler.
    73'
    Blackstenius er nesten gjennom, men det blåses for en hands på spissen!
    74'
    Macario forsøker å tre gjennom, men ballen går hele veien inn til Falk.
    76'
    Inn: Perle Morroni
    Ut: Ellie Carpenter
    78'
    Inn: Ada Stolsmo Hegerberg
    Ut: Catarina Macario
    ENDELIG!
    78'
    Inn: Laurine Baga
    Ut: Daniëlle van de Donk
    78'
    Januar 2020. Over 20 måneder siden! Det var sist vi fikk se vår egen Ballon d'Or-vinner i aksjon. Nå entrer hun endelig banen igjen etter et skademareritt av de sjeldne. Kjør da, Ada!
    80'
    En lang ball i bakrom går hele veien inn til Falk. Rolige minutter i Sverige nå.
    80'
    Ada Hegerberg fikk applaus fra det svenske publikum da hun entret banen. Nydelige scener!
    81'
    Hegerberg jakter et innlegg fra høyre, men Häcken får ballen ut til hjørnespark!
    81'
    Bortelaget får kriget ballen ut av boksen.
    81'
    Blackstenius legger inn fra høyre, men rett i klypene på Endler som har full kontroll.
    83'
    14 mål og 10 assist på Blackstenius i den svenske serien. Enorme tall! Litt vanskeligere for spissen i dag.
    83'
    Forbi alle.
    83'
    Häcken får plutselig en god overgangsmulighet. Blackstenius finner til slutt Larsen som avslutter til side for mål.
    85'
    Inn: Diljá Zomers
    Ut: Anna Johanna Rytting Kaneryd
    85'
    Gult kort til Lyon
    Damaris Egurrola
    For tøff i en duell på midtbanen.
    86'
    Kamera fanger Andrine Hegerberg og resten av familien på tribunen for å endelig se Ada i aksjon igjen!
    87'
    Hegerberg legger ballen i støtte før hun får den tilbake på venstresiden. Tydelig spillesugen her, forståelig nok!
    89'
    Bacha legger inn fra venstre, men denne gången ender den bak mål.
    89'
    Det legges til fire minutter i Sverige!
    90'+1
    Hegerberg nede på egen banehalvdel og henter ballen. Vinner til slutt et frispark.
    90'+2
    Hegerberg forsøker å flikke ballen på et touch inn i bakrom, men en Häcken-forsvarer stopper forsøket.
    90'+3
    Ballen går ut til dødball fra Falk, og da er det nok over her!
    90'+5
    90'+5
    Der er det over, og Ada Hegerbergs Lyon starter Champions League-gruppespillet på best mulig vis! Kampen var egentlig avgjort åtte minutter ut i andreomgang, da Stine Larsen var uheldig å sette 3-0 i eget mål. Lyon var enkelt og greit mange hakk bedre enn sin svenske motstander i kveld, og vinner fullt fortjent. Høydepunktet her blir uansett at Ada Hegerberg spilte fotball igjen, etter over 20 måneder ute med skade. En strålende fornøyd Ada Hegerberg etter kampslutt feirer med resten av Lyon-jentene. Nydelige bilder å avslutte med. Med det takker jeg for følget, og ønsker deg en nydelig uke videre!