4 579
2 302

Ble dekket av Jostein Overvik

Velkommen til kveldens storkamp. Bayern München-PSG i Champions Leagues åttedelsfinale.
    Bayern har et godt utgangspunkt for å gå videre. Kingsley Coman sørget for 1-0-seier i Paris 14.februar.
    De to klubbene møttes også i Champions League for to år siden. Da handlet det om kvartfinale. PSG vant 3-2 i Tyskland og Bayern 1-0 i Frankrike. Sammenlagt 3-3 over PSG videre på bortemålsregelen, som nå er fjernet.
    Bayern München har vært gode den siste tiden. Det ble riktig nok tap 3-2 for Borussia Mönchengladbach fire dager etter seieren over PSG 14. februar. Men Bayern har vunnet fire av sine fem siste i Bundesliga og har til sammen scoret 14 mål. Lørdag ble Stuttgart slått 2-1 borte etter scoringer av Eric Choupo-Moting og Matthjis de Ligt.
    PSG har tre strake seire med 11 scoringer i Ligue 1 siden tapet for Bayern. Både Lionel Messi og Kylian Mbappe kom på scoringslisten da Nantes ble slått 4-2 sist lørdag.
    Neymar spiller ikke kampen på grunn av skade. Presnel Kimpembe og Renato Sanches er også ute for PSG, mens det er usikkert med Achraf Hakimi, Marquinhos og Nordi Mukiele.
    Bayern-keeper Manuel Neuner er langtidsskadet. Han erstattes av Yann Sommer, som ble hentet fra Gladbach i januar. Lucas Hernandez er også skadet, mens Benjamin Pavard er suspendert.
    PSG-kaptein Marquinhos er meldt i startoppstilling, men skal ha gått av oppvarmingen, ifølge TV 2. Nordi Mukiele er mulig erstatter i PSGs bakre ledd.
    Det ser ut til at Marquinhos starter kampen. Står klar i tunellen.
    Da er vi i gang!
    Bayern bygger opp kampens første angrep. Men slår ballen tvers gjennom PSG-laget og inn til keeper Donnarumma.
    1'
    Mbappe kommer løs på kveldens første kontring. Parkerer Dayot Upamecano. Men enkelt skudd å redde for Yann Sommer.
    2'
    Musiala tryller litt på 16-meterstreken til PSG. Det franske forsvaret får rensket unna.
    3'
    Bayern eier ballen. Bygger rolig opp. Får frispark på midtbanen.
    4'
    Messi prøver å spille gjennom Mbappe. Bayern-stopper Upamecano kommer mellom og rapper ballen.
    5'
    Frispark PSG 10 meter inn på egen banehalvdel.
    6'
    Mbappe prøver å finte seg løs på venstre kant, men lykkes ikke. Mbappe har scoret fem mål på sine tre siste for PSG.
    7'
    Det skjer lite nå. Begge lag er avventende.
    9'
    Hakimi legger inn fra høyre for PSG. Men ballen går ut til utspill for Bayern.
    11'
    Choupo-Moting danser med ballen 18 meter fra PSG-målet, men Bayern-spissen får ikke noe ut av det.
    12'
    Mbappe starter på gjennombrudd, men Bayern-keeperen er først på ballen. Sammenstøtet gir Yann Sommer frispark.
    13'
    Davies prøver seg på et lite finteshow til venstre. Blir stoppet av Veratti.
    14'
    Bayerns Goretzka kommer til skudd fra 25 meter. Donnarumma redder den.
    16'
    Hakimi lurer unna De Ligt. Bayern-back Davies kommer til unnsetning. Corner PSG.
    17'
    PSG får ingen ting ut av hjørnesparket.
    18'
    Messi starter et angrep som ender med at Mbappe kommer fri på spiss vinkel. Skuddet går i nettveggen.
    19'
    Bayern får en sjelden kontringssjanse. Men stopper med et dårlig mottak fra Choupo-Moting.
    20'
    Lionel Messi mer aktiv nå. I ferd med å komme seg inn i kamp etter sikkert å ha vurdert arbeidsforholdene i Bayern-forsvaret de første minuttene.
    22'
    De Ligt lykkes ikke med et oppspill. Rett ut over sidelinjen fra Bayern-stopperen.
    23'
    Messi slipper løs i Bayern-feltet. Kampens beste mulighet. Ballen ender i fanget på Yann Sommer etter en blokkering av Matthjis De Ligt.
    25'
    Kimmich finner Coman til venstre. Innlegget helt inn til Donnarumma.
    26'
    Musiala spilles opp i mellomrommet. Har massevis av fart. Men slår en en svak pasning ut over sidelinjen.
    27'
    Davies finner Musiala. Smeller til. God redning av Donnarumma. Ender i corner for Bayern.
    30'
    Danielo Pereira stanger unna hjørnesparket.
    32'
    Frispark Bayern ute til høyre. Kan bli farlig dette.
    33'
    Joshua Kimmich slår frisparket hardt langs bakken. Men lurer ikke PSG-keeperen med den.
    34'
    Marguinhos ligger nede. PSG-kapteinen har slitt med vond rygg. Må gå av.
    34'
    Spillerbytte - Paris Saint-Germain
    Inn: Nordi Mukiele
    Ut: Marquinhos
    35'
    Ikke gunstig å miste kapteinen for PSG.
    36'
    Musiala stikker i angrep med ballen for Bayern, men der 36 år gamle Ramos. Kan fortsatt rappe ballen PSG-stopperen.
    36'
    Gigantsjanse PSG. Bayern-keeper Yann Sommer går seg helt bort med ballen. Vitinha får en kjempesjanse. Men De Ligt redder ballen på streken. Større sjanse får PSG ikke. Bayern lever farlig!
    38'
    Den nederlandske stopper Matthjis De Ligt har stoppet to PSG-mål allerede.
    40'
    Alphonso Davies skaffer Bayern en corner.
    41'
    PSG får ryddet opp.
    42'
    Messi spiller gjennom Mbappe med en veldig fin pasning, men spissen når ikke ballen. Yann Sommer fanger den.
    42'
    Tøff duell mellom Messi og Gortezka. Den vinner Bayerns midtbanemann. Sterkt gjort.
    43'
    Bayerns Davies utfordrer PSGs Haikimi. Sistnevnte vinner. Suverent backspill.
    45'
    To minutter lagt til.
    45'+1
    Inn: El Chadaille Bitshiabu
    Ut: Nordi Mukiele
    46'
    Innbytter El Chadaille Bitshiabu er født 16. mai 2005, og er altså 17 år gammel.
    47'
    Store sjanser til Bayern!
    48'
    Offside for Bayern München
    51'
    Bayern har ballen i mål, men flagget er oppe.
    52'
    Situasjonen skal sjekkes av VAR. Kan det bli mål til Bayern her da? Nei, det er offside. Choupo-Moting header ballen i mål, men Müller jager ballen som er på vei i buret - og det dømmes offside. Foto: AP Photo/Matthias Schrader
    52'
    Bayern kommer i bølger nå. Musiala er sentral i angrep etter angrep.
    53'
    Nuno Mendes ligger på gresset med smerter i foten. Blir taklet i ankelen.
    56'
    Goretzka får til en brukbar avslutning med hodet, men styrer den utenfor.
    57'
    Mål for Bayern München!
    Bayern München 1 - 0 Paris Saint-Germain
    Mål: Eric Maxim Choupo-Moting
    Målgivende: Leon Goretzka
    Spissen får en enkel jobb når han spilles fri foran mål. Kan trille den i åpent bur. Målet kommer etter et balltap av Veratti til Thomas Müller, som spiller videre til Goretzka.
    61'
    Også den skal sjekkes av VAR. Målet står.
    62'
    Kjempesjanse til PSG! Messi server corneren på hodet til Ramos, som tvinger frem en god redning fra Sommer.
    64'
    PSG må altså score to mål her for å få ekstraomganger.
    65'
    Mbappé skyter fra skrått hold. Ikke særlig farlig.
    65'
    Spillerbytte - Bayern München
    Inn: Leroy Sane
    Ut: Eric Maxim Choupo-Moting
    68'
    Messi blir blokkert. Bayern kommer på en farlig kontring! Sané slipper ballen mot Coman, men den kommer ikke frem.
    68'
    Hjørnespark til Bayern München
    70'
    Ser tungt ut for PSG. Bayern har kommet opp i gir og styrer spillet.
    70'
    Sané kommer for Bayern. Går innover, finter seg tilbake - og sklir idet han avslutter.
    71'
    Nesten for Bayern igjen. Coman er helt fri til høyre og forsøker å finne innbytter Sané foran mål, men han får ikke stokket bena.
    76'
    Syltynt det PSG presterer her. Virker rett og slett ikke gode nok. Trenger to mål, men det er hjemmelaget som koser seg og skaper ting.
    79'
    Mbappé skaffer et hjørnespark.
    80'
    Hjørnespark til Paris Saint-Germain
    81'
    Inn: Hugo Ekitike
    Ut: Vitinha
    81'
    Inn: Juan Bernat
    Ut: Nuno Mendes
    81'
    Inn: Sadio Mané
    Ut: Jamal Musiala
    81'
    Ramos er nærme på hjørnesparket igjen! Rager høyest og får til en god heading. Like utenfor.
    82'
    Hakimi er nesten fri i Bayern-feltet. Men stoppes i siste liten.
    83'
    Inn: Serge Gnabry
    Ut: Kingsley Coman
    85'
    Inn: Joao Cancelo
    Ut: Thomas Müller
    86'
    For noen folk Bayern har byttet inn her: Sané, Mané, Gnabry... klasse.
    87'
    PSG er småskumle igjen. Zaïre-Emery kommer seg rundt og slår inn.
    88'
    Bayern München 2 - 0 Paris Saint-Germain
    Mål: Serge Gnabry
    Målgivende: Joao Cancelo
    Kimmich vinner ballen for Bayern. Cancelo spiller frem Gnabry, som setter den vakkert i lengste hjørne.