Haaland77' (Str.)
453
7 825

Ble dekket av Simon Zetlitz Nessler

Hei og velkommen til livedekningen av kampen mellom Bayer Leverkusen og Borussia Dortmund.
    Begge lagene har fått en relativt god start på sesongen. Leverkusen er på andreplass før runden med syv poeng, mens Dortmund ligger på femteplass med seks poeng.
    Leverkusen endte nede på sjetteplass i Bundesliga forrige sesong, mens Dortmund ble nummer tre. Det er to lag som er forventet å kjempe i toppen denne sesongen og dagens kamp blir en god test i kampen om en plass i Champions League neste sesong.
    Erling Braut Haaland har for øvrig spilt mot Leverkusen tre ganger tidligere. Han gikk målløs av banen de to første gangene, mens det ble to mål da Dortmund vant 3-1 i sesongens siste Bundesliga-kamp forrige sesong.
    Borussia Dortmund (4-2-3-1): Kobel - Meunier, Akanji, Pongracic, Guerreiro - Dahoud, Witsel - Brandt, Reus, Bellingham - Haaland.
    Bayer Leverkusen (4-2-3-1): Hradecky - Frimpong, Kossounou, Tah, Bakker - Demirbay, Andrich - Diaby, Wirtz, Paulinho - Schick.
    Da har lagene kommet inn på banen.
    Brandt felles midt på banen. Frispark Dortmund.
    1'
    Brant er nær ved å vinne ballen fra Andrich 20 meter fra mål, men Leverkusen kan puste lettet ut når Brandt får en litt vel lang berøring og ballen forsvinner over dødlinja.
    2'
    Diaby med et par gode involveringer. Akanji stopper den første pasningen, men han får ballen tilbake igjen og skyter fra 25 meter. En liten meter over mål.
    3'
    Reus setter full fart fremover og skaffer Dortmund et frispark rundt 30 meter fra mål.
    4'
    Ballen slås inn i feltet. Der rager Akanji høyt og går mer eller mindre umarkert til værs, men headingen fra ti meter er svak og går over.
    4'
    Haaland har vært veldig lite involvert så langt. Han lurer stort sett inne foran mål, men foreløpig har ikke Dortmund klart å spille seg til de store sjansene.
    6'
    Dahoud med en fin stikker mot Brandt. Hradecky er våken og kommer først på ballen.
    7'
    Mål for Bayer Leverkusen!
    Bayer Leverkusen 1 - 0 Borussia Dortmund
    Mål: Florian Wirtz
    Leverkusen tar ledelsen! Dortmund mister ballen på egen halvdel og da setter hjemmelaget på turboen. Paulinho spiller til Wirtz, som kommer seg inn i 16-meteren og tupper ballen ned i hjørnet.
    9'
    Kjempemulighet for Dortmund! Haaland spiller fint gjennom til Brandt, som alene med keeper bommer helt med lobben og sender ballen utenfor fra seks-syv meter.
    11'
    Wirtz kommer alene med keeper, men flagget er oppe.
    14'
    Haaland med en ny fin stikker. Denne gangen til Reus. Han dribler seg mot keeper, men får ikke avsluttet fra spiss vinkel.
    16'
    Meunier prøver seg med et slags innlegg, men det er svakt - for å si det mildt.
    17'
    Reus plukker opp ballen 25 meter fra mål, avanserer og fyrer til fra 15 meter. Skuddet er hardt, men det blokkeres.
    18'
    Corner til Dortmund.
    18'
    Bokses unna. Ut til kast.
    18'
    For et angrep fra Leverkusen! De ruller lynraskt opp og Wirtz prøver å finne Schick alene foran mål, men innlegget går via en Dortmund-forsvarer, som gjør at Kobel får tak i ballen.
    19'
    Gult kort til Borussia Dortmund
    Thomas Meunier
    Feller Paulinho rundt 30 meter fra mål.
    20'
    Oioioi Schick får meget bra treff, men det går like utenfor!
    22'
    Dortmund kontrer og får et kast høyt i banen.
    22'
    Reus spiller opp på en feilvendt Haaland. Nordmannen prøver å legge igjen til Reus, men pasningen blir for hard.
    23'
    Paulinho kjører karusell! Vekk med Meunier, vekk med Brandt! Han kommer seg inn i 16-meteren, men der sier det stopp.
    24'
    Dortmund sliter virkelig med å få tak på Paulinho og Wirtz så langt.
    24'
    Haaland skyter fra 13 meter, men han får ikke noe godt treff og ballen ruller enkelt inn til Hradecky i Leverkusen-målet.
    25'
    Litt roligere tempo i kampen.
    29'
    Schick går i bakken inne i feltet og hjemmefansen roper på straffe, men spillet vinkes videre.
    30'
    Andrich skyter fra 25 meter. Godt treff, men like utenfor.
    31'
    Dortmund spiller seg fint inn i feltet, men Brandt nøler for lenge og får ikke skutt fra tolv meter!
    33'
    Wirtz har fått seg en liten smell og får litt legehjelp, men ser vel ut til at det skal gå bra.
    34'
    Tøff duell mellom Pongracic og Andrich. Førstnevnte ligger nede en liten stund, men han kommer seg opp igjen.
    36'
    Mål for Borussia Dortmund!
    Bayer Leverkusen 1 - 1 Borussia Dortmund
    Mål: Erling Braut Haaland
    Målgivende: Thomas Meunier
    Utligning! Haaland scorer ikke ofte på hodet, men der sitter den! Meunier med et fint innlegg og fra åtte meter header Haaland ballen bort i det lengste hjørnet!
    37'
    Det er nesten en reprise, men istedenfor å heade mot mål, header Haaland innlegget fra Meunier inn i fem-meteren. Der kommer Bellingham i stor fart og stanger Dortmund i ledelsen, men scoringen annulleres!
    41'
    Så ut som om Leverkusen nok skulle hatt et frispark ganske mange trekk før scoringen.
    41'
    Og de får medhold i det. Scoringen annulleres.
    42'
    Schick går i bakken og roper på straffe! Igjen vinkes det videre, men denne situasjonen så mer tvilsom ut enn den første ...
    44'
    Nesten for Dortmund! Reus spiller gjennom til Bellingham, som er nær ved å tråkle seg fri, men han er i ubalanse når han skal avslutte og da får ikke sendt av gårde skuddet mot mål.
    44'
    Krasjet nesten inn i Haaland der, Bellingham.
    45'
    Det er lagt til to minutter.
    45'
    Bayer Leverkusen 2 - 1 Borussia Dortmund
    Mål: Patrik Schick
    Målgivende: Florian Wirtz
    Nok en superkontring! Leverkusen kommer tre mot tre. Wirtz stikekr gjennom til Schick, som skyter ballen fint ned i det lengste hjørnet.
    45'+1
    Puh! Den første omgangen er ferdig, i en kamp som har bølget frem og tilbake. Fartsfylt omgang, men hvem står løpet best i den andre omgangen?
    Den andre omgangen er i gang.
    46'
    Nesten for Dortmund! Brandt spiller fri Guerreiro, som fra skrått hold går for skudd. Ballen sniker seg utenfor stolpen.
    47'
    Bayer Leverkusen 2 - 2 Borussia Dortmund
    Mål: Julian Brandt
    Målgivende: Erling Braut Haaland
    Utligning! Meunier spiller inn til Haaland, som spiller direkte videre til Brandt. Han drar seg fri og avslutter høyt forbi Hradecky og i mål fra skrått hold!
    49'
    Ja, hvor skal dette ende? Det kan nok komme flere mål her i dag.
    52'
    Dahoud skyter fra 18 meter, men han er ikke helt i balanse og skuddet går et par meter til side for mål.
    53'
    Hjørnespark til Leverkusen.
    54'
    Bayer Leverkusen 3 - 2 Borussia Dortmund
    Mål: Moussa Diaby
    Haaland header hjørnesparket unna. Diaby står i returrom og får tak i ballen 20 meter fra mål. Han bommet på det første skuddforsøket, men Bellingham snur rumpa til og da får Diaby en ny mulighet. Via stolpen og inn!
    55'
    Andrich ligger nede og har veldig vondt etter en duell med Meunier.
    58'
    Meunier har gult kort fra før ...
    58'
    Dommeren har tatt frem boka og det ser ut til at har tenkt å gi et kort her.
    59'
    Meunier stempler inn i kneet til Andrich der.
    59'
    Dommeren skal dele ut kort nå. Men til hvem?
    60'
    Gult kort til Bayer Leverkusen
    Florian Wirtz
    Var litt oppe i Meunier etter duellen.
    60'
    Erling Braut Haaland
    Får gult kort for en dytt.
    61'
    Ekspertkommentator Lars Tjærnås mener Dortmund og Menuer der var "griseheldige".
    61'
    Spillerbytte - Bayer Leverkusen
    Inn: Amine Adli
    Ut: Paulinho
    63'
    Spillerbytte - Borussia Dortmund
    Inn: Donyell Malen
    Ut: Axel Witsel
    Offensivt Dortmund-bytte.
    65'
    Haaland jobber bra og vinner ballen tilbake inne i 16-meteren. Han prøver å spille på tvers til Reus, men Hradecky er fint ute og får tak i ballen like foran Reus.
    67'
    Corner til Leverkusen.
    67'
    Gjennom hele feltet.
    68'
    Guerreiro slurver og mister ballen. Frispark til Leverkusen 30 meter fra mål.
    68'
    Demirbay skyter. Kobel slår ganske enkelt unna.
    69'
    Bellingham felles 20 meter fra mål og frispark til Dortmund.
    70'
    Jeremie Frimpong
    Får gult kort å holde igjen Malen tidligere i angrepet.
    70'
    Reus og Guerreiro står ved ballen.
    70'
    Bayer Leverkusen 3 - 3 Borussia Dortmund
    Mål: Raphael Guerreiro
    For et mål!!! Guerreiro skyter over muren og ballen suser inn i nettet, nesten helt oppe ved tverrliggeren.
    71'
    Reus tar seg til ansiktet etter en tøff duell inne i feltet. En arm fra Kossounou der.
    73'
    Dommeren skal se på situasjonen.
    74'
    Det blir straffe til Dortmund!
    75'
    Odilon Kossounou
    75'
    Haaland gjør seg klar ...
    76'
    Borussia Dortmund scorer på straffe!
    Bayer Leverkusen 3 - 4 Borussia Dortmund
    Haaland er sikker! Hardt og kontant til siden for keeper.
    77'
    Mange ølbeger som har blitt kastet inn på banen. Så ut til at Haaland luktet litt på det ene, men han kastet det fort fra seg igjen.
    78'
    Inn: Karim Bellarabi
    Ut: Kerem Demirbay
    79'
    Inn: Lucas Alario
    Ut: Patrik Schick
    79'
    Fullt kaos i Dortmund-boksen! De blir tatt helt i ubalanse og Leverkusen kommer seg til flere gode skuddmuligheter, men de slipper med skrekken og Leverkusen må nøye seg med et hjørnespark.
    80'
    Får ikke noe ut av det.
    81'
    Inn: Mats Hummels
    Ut: Marin Pongracic
    Inn med litt rutine bak i Dortmund-forsvaret.
    83'
    Moussa Diaby
    Presser Kobel hardt. For hardt, ifølge kampens dommer.
    86'
    Haaland er på et farlig løp, men Reus klarer ikke å prikke pasningen til nordmannen.
    87'
    87'
    Bellingham ligger nede. Krampe ser det ut til.
    88'
    Inn: Marius Wolf
    Ut: Jude Bellingham
    90'
    Det er lagt til seks minutter.
    90'
    Reus finner nesten Haaland på et godt løp, men Hradecky er lynraskt ute og får klarert.