1-2
1-3
2-4

Ble dekket av Hans Christian Boge-Fredriksen

Hei og velkommen til live-oppdateringen fra Bundesliga-kampen mellom Bayer Leverkusen og Bayern München.
    Slik starter Bayer Leverkusen (3-4-3): Hradecky - Dragovic, Tapsoba, Bender - Bellarabi, Baumgartlinger, Aranguiz, Amiri - Diaby, Alario, Bailey.
    Slik starter Bayern München (4-2-3-1): Neuer - Pavard, Boateng, Alaba, Davies - Kimmich, Goretzka - Gnabry, Müller, Coman - Lewandowski
    Stortalentet Kai Havertz er ikke i Leverkusen-troppen. Lagets toppscorer sliter med en muskelskade, som han pådro seg i 1-0-seieren mot Freiburg sist fredag. Trener Peter Bosz sa Havertz ville rekke kampen, men etter rapportene har 20-åringen hatt et tilbakefall på trening i midtuken. Inn kommer Lucas Alario.
    Bayern gjør en endring fra 5-0-seieren mot Fortuna Dusseldorf i forrige runde. Jerome Boateng kommer inn for Lucas Hernandez på stopperplass.
    Det er to lag i storform som møtes lørdag. Leverkusen har vunnet tre av fire etter coronapusen. Bayern har vunnet alle sine fire kamper etter gjenopptakelsen av serien. Totalt står de med åtte strake seiere.
    Leverkusen ligger på 5. plass, og jakter viktige poeng i kampen for en topp fire-plassering som vil gi Champions League-plass. De ligger bare bak Borussia Mönchengladbach (som tapte fredag) på målforskjell, og går forbi med poeng i dag.
    Bayern leder serien med sju poeng ned til Erling Braut Haalands Borussia Dortmund, og kan ta et nytt, stort steg mot sin åttende strake Bundesliga-tittel.
    Manuel Grafe er kampens dommer.
    Leverkusen sparker i gang kampen.
    1'
    Bayern er nok ute etter å revansjere 0-1-tapet fra det omvendte oppgjøret i november.
    1'
    Bayern med mye ball innledningsvis.
    3'
    Skadede Kai Havertz ser kampen fra tribunen. Unggutten har vært linket til en overgang til flere klubber, blant annet Bayern.
    3'
    Historisk har ikke Bayarena vært et drømmested for Bayern München. Bare én seier på sine siste seks besøk, og Robert Lewandowski har faktisk aldri scoret der i ligasammenheng for Bayern.
    6'
    Rolig åpning på kampen. Lagene føler litt på hverandre.
    8'
    Gult kort til Bayern München
    Kingsley Coman
    Franskmannen får gult kort for filming.
    8'
    Mål for Bayer Leverkusen!
    Bayer Leverkusen 1 - 0 Bayern München
    Mål: Lucas Alario
    Målgivende: Julian Baumgartlinger
    HJEMMELAGET TAR LEDELSEN! Alario spilles fint gjennom av Baumgartlinger, og setter ballen sikkert forbi Neuer. Bayern roper på offside, men etter litt venting er det ingen tvil: 1-0!
    10'
    Med Haverts på tribunen, tar altså Alario vare på muligheten fra start. Argentinerens syvende scoring denne sesongen.
    11'
    Bayern er ikke på sitt beste så langt i denne kampen. Får ikke til allverden.
    16'
    Alarios scoring var faktisk det raskeste Bayern har sluppet inn siden Leon Bailey scoret i det motsatte oppgjøret 30. november. Også den ble scoret i det tiende minuttet.
    18'
    Bayern triller mye ball, men kommer ikke til noen muligheter. Stort sett unøyaktighet på den siste avgjørende pasningen.
    21'
    Boateng bryter høyt i banen, og Bayern kommer med mange i angrep. Ballen legges ut til Müller. Han forsøker et lavt innlegg, men det stoppes i den første Leverkusen-forsvareren.
    22'
    SÅ FÅR LEWANDOWSKI MULIGHETEN! Ballen løftes inn i feltet mot toppscoreren, som prøver å plukke den med foten. Han får ikke kontroll på den, men i stedet lander den på hodet til Coman. Han header tilbake til Lewandowski, som header videre mot mål. Hradecky får akkurat plukket den. Kan se ut som det var en offside innblandet i situasjon, så scoring hadde nok ikke blitt uansett.
    25'
    Mål for Bayern München!
    Bayer Leverkusen 1 - 1 Bayern München
    Mål: Kingsley Coman
    Målgivende: Leon Goretzka
    DER SPRAKK FORSVARET! Goretzka bryter, og sender Coman heeeelt alene gjennom. Franskmannen får all tid i verden, og sender ballen kontrollert forbi Hradecky.
    27'
    Bayern har løftet seg betraktelig de siste minuttene, så scoringen er nok fortjent.
    30'
    Gult kort til Bayer Leverkusen
    Nadiem Amiri
    Klipper ned Davies rett utenfor hjørnet av sekstenmeteren. Kimmich gjør seg klar med frisparket.
    30'
    Går for skudd Kimmich, men det er verken godt plassert eller hardt. Rett i fanget på Hradecky.
    31'
    Robert Lewandowski
    Feller Sven Bender midt på banen. Da må han stå over neste seriekamp mot Borussia Monchengladbach.
    32'
    Karim Bellarabi
    Enda et gult kort. Bellarabi blir passert av Davies, og svarer med å felle unggutten.
    35'
    David Alaba med en flott ball opp til Lewandowski, som lekkert plukker ned den med brystet. Avslutningen går langt utenfor.
    39'
    Thomas Müller
    Kampens femte gule kort. Også han mister kampen mot Gladbach.
    40'
    Bayer Leverkusen 1 - 2 Bayern München
    Mål: Leon Goretzka
    Målgivende: Thomas Müller
    BAYERN HAR SNUDD DET! Bortelaget kontrer etter et hjørnespark. Müller får dyttet ballen videre til Goretzka, som klinker til med venstre rett utenfor sekstenmeteren. Hradecky får et par fingre på den, men skuddet er for hardt, og sniker seg inn. Mål og assist for Goretzka så langt i kampen.
    42'
    Bayer Leverkusen 1 - 3 Bayern München
    Mål: Serge Gnabry
    Målgivende: Joshua Kimmich
    NYDELIG CHIP! Kimmich løfter flott over til Gnabry, som ser at Hradecky står langt ute. Tyskeren trenger bare ett touch, og løfter den lekkert over keeper.
    45'
    Leverkusen straffes knallhardt etter at de fortjent tok ledelsen. Bayern løftet seg etter en dårlig start, og går til pause med 3-1.
    Spillerbytte - Bayer Leverkusen
    Inn: Wendell
    Ut: Leon Bailey
    46'
    Inn: Florian Wirtz
    Ut: Karim Bellarabi
    46'
    Inn: Kerem Demirbay
    Ut: Nadiem Amiri
    46'
    Bayer Leverkusen har en fryktelig tøff oppgave foran seg hvis de skal ha med poeng fra denne kampen. Peter Bosz' mannskap gjør hele tre bytter i pausen.
    46'
    Med den nye regelen har de fortsatt to bytter igjen.
    47'
    Gnabry spilles gjennom på venstre, og legger inn mot Müller. Leverkusen får ballen til et hjørnespark som Hradesky plukker enkelt.
    48'
    Leverkusen kontrer etter hjørnesparket, og Diaby får en god skuddmulighet. Den tar han ikke vare på, og ballen suser opp på den tomme tribunen.
    49'
    Coman legger ballen til Müller, som helt upresset får skyte fra 17 meter. Prøver å plassere den nede til høyre, men ballen sniker seg noen meter på feil side.
    51'
    Ballen slås langt mot Coman. Blir en løpsduell mellom han og Tapsoba. Leverkusen stopperen klarer å få kroppen mellom ballen og Coman, og redder hjemmelaget.
    53'
    Diaby sender et fint innlegg på hodet til Alario på bakerste stolpe. Han header mot mål, men der står Alaba og får den til corner. Hjørnesparket blir ikke farlig.
    55'
    Kimmich ligger nede etter å ha blitt stemplet på hælen. Kommer seg etterhvert opp.
    57'
    Alario blir spilt alene gjennom, men er flere meter i offside.
    60'
    Ballen spiller seg nydelig ut helt bakfra. Davies slår inn fra venstre til Coman, som står helt alene i feltet. Han får dog ikke kontroll på ballen, og Leverkusen får den ut til corner.
    61'
    Müller header mot mål, der Hradecky redder enkelt.
    62'
    Inn: Paulinho
    Ut: Julian Baumgartlinger
    62'
    Leverkusen har altså gjort fire av fem mulige bytter allerede. Bayern har ikke gjort noen.
    63'
    Coman snurrer rundt på venstre, før han serveret Gnabry. Han får en kjempe mulighet fra omtrent 13 meter, men sender ballen utenfor. Den burde han tatt bedre vare på.
    65'
    Bayer Leverkusen 1 - 4 Bayern München
    Mål: Robert Lewandowski
    TOPPSCORER SLÅR TIL IGJEN! Müller legger inn til Lewandowski som har har revet seg løs i boksen. Kontant header han ballen i nettet. Hans 30. scoring i Bundesliga denne sesongen!
    66'
    Scoringen var Lewandowskis første for Bayern på Bayarena i Bundesliga.
    67'
    Spillerbytte - Bayern München
    Inn: Ivan Perisic
    Ut: Kingsley Coman
    68'
    Aleksandar Dragovic
    River ned Goretzka.
    74'
    Inn: Javi Martinez
    Ut: Leon Goretzka
    Gjort en veldig god kamp, Goretzka.
    74'
    Inn: Thiago
    Ut: Serge Gnabry
    Thiago er tilbake fra skade, og kommer inn til sin 150. Bundesliga-kamp.
    74'
    Inn: Kevin Volland
    Ut: Lucas Alario
    Målscoreren Alario går ut. Ikke vært veldig synlig utenom scoringen.
    76'
    Diaby får masse plass på venstre, og får assistanse fra Volland foran mål. Velger ikke å bruke han, og i stedet blir det noe halvveis mellom skudd og innlegg som Neuer får dyttet til corner.
    78'
    Blir ikke farlig.
    78'
    Inn: Lucas Hernandez
    Ut: Alphonso Davies
    Nok en god kamp på backen for 19-åringen.
    85'
    Bayern har fullstendig kontroll på dette. Leverkusen vil nok bare at dommeren skal blåse av kampen.
    88'
    Bayer Leverkusen 2 - 4 Bayern München
    Mål: Florian Wirtz
    17-ÅRINGEN SCORER! Wirtz skrur ballen lekkert forbi Neuer. Stort øyeblikk for unggutten, som med det er tidenes yngste målscorer i Bundesliga.
    89'
    Det legges til fire minutter.
    90'
    Bayern vinner til slutt fullt fortjent. Nå er luken hele ti poeng ned til Erling Braut Haalands Borussia Dortmund, før de møter Hertha Berlin 18.30.