1 965
1 094

Velkommen til dagens livedekning fra Avaldsnes hvor det står svært mye på spill for begge lag. Avaldsnes ønsker å sikre seg de tre poengene de må ha om de skal kunne sikre seg kvalifiseringsplassen. Røa ønsker å sikre seg minst det ene poenget de trenger for å unngå kvalifiseringsplassen. Mitt navn er Joakim Ellingsen og jeg skal holde dere oppdatert på det som skjer her på Avaldsnes idrettssenter i dag.
    Dette er siste serierunde i nedrykkssluttspillet. Kolbotn er allerede klar for nedrykk. Avaldsnes ligger nest sist og ligger med det på den andre nedrykksplassen. Det er to poeng fra Avaldsnes opp til TIL 2020. Avaldsnes har bedre målforskjell enn TIL 2020. Det betyr at Avaldsnes MÅ vinner her i dag om de ikke skal rykke direkte ned. Samtidig må Lyn ta poeng fra TIL 2020 i Oslo.
    Røa ligger fjerde sist og har to poeng ned til TIL 2020 på kvalifiseringsplass. Røa har også mye bedre målforskjell enn TIL 2020. Tar Røa ett poeng her i dag er plassen sikret. Taper Røa er Røa avhengig av at Lyn tar poeng fra TIL 2020 for å ikke havne på kvalifiseringsplassen. Denne siste serierunden er med andre ord avgjørende og svært spennende for både Avaldsnes og Røa.
    Da lagene møttes i grunnspillet endte det 1-1 mellom lagene her på Avaldsnes, mens Avaldsnes vant 2-0 i bortekampen mot Røa.
    Dagens hoveddommer er Ola Kellerhals fra Vaulen. Med seg på linjene har han Johan Veland Kjelelsvik fra Haugar og Bjørn Reidar Klingenberg Schaal fra Forus og Gausel. Fjerdedommer er Amir Ajjour fra Vidar.
    Etter en flott høstdag på Haugalandet i går, har det vært skikkelig høst i morgentimene i dag. Det har blåst og regnet en god del. Nå ser det ut til at det verste regnværet har gitt seg og det er meldt 13 grader, oppholdsvær og noe vind under kampen.
    Dagens kamp beskrives som den viktigste i Avaldsnes sin historie. Det er også knyttet stor nasjonal oppmerksomhet til dagens kamp, mye på grunn av at Avaldsnes trenes av John Arne Riise. Riise sier før kampen følgende til Haugesunds Avis: " Jeg ledet Flint i en avgjørende kamp også, men dette er tross alt Toppserien. Så er det 100.000 ganger verre før kampen som trener enn som spiller. Mye verre enn Champions League-finalen også. Som spiller har du på en måte kontroll på det du skal gjøre. Som trener er jeg avhengig av at alle elleve spillerne gjør som vi har avtalt. Du har ikke kontroll."
    Lagoppstillingene er klare. Avaldsnes gjør ett bytte i forhold til startelleveren mot Arna-Bjørnar (tap 1-3) i forrige serierunde. Lokale Kristina Svandal kommer inn på topp. Maya Ladhani er den som gir plass. Ellers er Avaldsnes uforandret. Det betyr uten viktige Cille Nlsen og Susan Duah også i dag. Nilsen er riktignok oppført på benken, men er ikke ventet å være klar for spill etter sin skade ennå.
    Også hos Røa er det én forandring i startelleveren i forhold til hvem som startet i forrige serierunde (2-2 mot LSK). Tulkki erstattes på midtbanen av Cassandra Bogere.
    Da er det straks klart for avspark her på Avaldsnes. Lagene er på banen og tribunene er fullsatte. Det er gratis inngang her i dag og hjemmelaget håper at økt publikumsoppmøte kan hjelpe dem til de tre nødvendige poengene.
    0'
    Da er vi i gang. Hjemmelaget spiller fra nord mot sør.
    0'
    Mål for Røa!
    Avaldsnes 0 - 1 Røa
    Mål: Ragne Hagen Svastuen
    Målgivende: Synne Masdal
    For en start på kampen. Godt slått frispark fra Masdal heades i lengste hjørne fra Svastuen.
    1'
    Badu vender opp og skyter fra 25 meter. Langt utenfor.
    3'
    Livlig start på kampen her. Begge lag angrepsvillige.
    4'
    Kaja Olsen med en glimrende pasning ned høyresiden. Selma Løvås kommer til innlegg, men Røa får headet unna.
    5'
    Dahl legger inn fra venstre.. Ballen treffer ei hånd. Dommer Kellerhals blåser for hands. Frispark like utenfor 16-meteren nede ved dødlinjen.
    9'
    Strålende gjennombruddspasning av Natvik mot Dahl. Dahl får vendt bort en spiller og kan avslutte fra god posisjon med høyrefoten, men hun vil ha ballen over på venstre. Da kommer Røa tilbake og får stoppet henne.
    12'
    Det er Avaldsnes som fører kampen her, noe som også er naturlig. Røa er strålende fornøyd med resultatet slik det står. Avaldsnes må fram og score minst to mål.
    13'
    Kristina Svandal får vendt opp og skutt på mål fra skrått hold. Skuddet går rett på keeper, men er hjemmelagets beste mulighet så langt i kampen.
    15'
    Avaldsnes slår inn i boksen gang på gang, men Røa forsvarer seg godt og stanger unna det som kommer.
    19'
    Løvås får ballen ute på høyrekanten, men treffer dårlig med sitt innleggsforsøk. Ballen går ut av spill.
    21'
    Gult kort til Avaldsnes
    Kaja Olsen
    Midtstopperen er på etterskudd i en duell og holder motspiller igjen. Klart kort.
    22'
    Lyn har tatt ledelsen 1-0 mot TIL 2020. Det er godt nytt for begge lag her.
    25'
    Svastuen fyrer løs fra 25 meter. Høyt over.
    25'
    Pavlovic ligger nede etter en ettersleng. Dommer Kellerhals får den ikke med seg og Riise er ikke fornøyd. Stopp i spillet.
    27'
    Et langt framspill mot Natvik blir litt for langt.
    30'
    Corneren er nær ved å skrus rett inn, men Siri Ervik får så vidt bokset den unna.
    31'
    Avaldsnes får klarert.
    34'
    Avaldsnes kommer til mange innlegg, men enten er kvaliteten på innleggene for svake eller så har Røa full kontroll i luftrommet. Hjemmelaget har ikke skapt en eneste stor målsjanse ennå.
    38'
    Stor målsjanse for Avaldsnes. Dahl legger inn fra venstre. Det lave innlegget finner Natvik foran mål. Spissen får avsluttet fra kort hold, men keeper Josefine Ervik får stoppet avslutningen med føttene. Nær 1-1.
    40'
    Løvås slår inn fra høyre. Et farlig innlegg denne gangen, men det passerer alle i boksen. Røa får til slutt klarert.
    42'
    Det skal spilles minimum to minutters overtid.
    45'
    45'+2
    Da er det pause her på Avaldsnes. Røa tok ledelsen på en dødball etter et drøyt minutt og har etter det forsvart seg godt. Bortelaget kunne økt til 2-0 på en ny dødball, men da endte avslutningen i stolpen. Avaldsnes har hatt mesteparten av spillet, men det har blitt få målsjanser av det. Nærmest var hjemmelaget da Natvik fikk avsluttet fra kort hold etter et lavt innlegg fra Hanna Dahl, men Natviks avslutning fra kort hold ble stoppet med beina av keeper Josefine Ervik.
    Lyn leder 1-0 over TIL 2020 til pause, så det ser ut som Avaldsnes får den hjelpen de trenger. Det er i tilfelle helt opp til Avaldsnes selv om de skal klare kvalifiseringsplass, men de trenger i tilfelle minst to mål her i 2. omgang.
    45'
    Vi er i gang med 2. omgang. Ingen av lagene har gjort noen bytter i pausen.
    45'
    Avaldsnes er farlig frampå nesten direkte fra avspark. Et langt framspill fra Øritzland forlenges mot mål av Kristina Svandal, men ballen triller like utenfor.
    46'
    Et Røa-framspill blir for langt og triller inn til keeper Siri Ervik.
    48'
    Dagens tilskuertall er 748.
    51'
    Avaldsnes klarerer
    55'
    I Oslo har TIL 2020 utlignet mot Lyn. Det står nå 1-1 der. Om TIL spiller uavgjort eller taper, spiller ikke stor rolle for verken Avaldsnes eller Røa, men skulle TIL 2020 vinne rykker Avaldsnes ned uansett hvordan det går her. Røa må ta poeng for å holde TIL 2020 bak seg om Tromsø-laget skulle vinne.
    56'
    Røa forsvarer seg godt og hindrer Avaldsnes i å komme til avslutninger.
    58'
    Øritzland header utenfor. Røa har kontroll.
    60'
    Spillerbytte - Avaldsnes
    Inn: Viktoria Sørensen
    Ut: Kristina Svandal
    Dagens første bytte. Sørensen kommer inn på topp for Svandal.
    61'
    Espås avslutter fra 20 meter, en meter over Avaldsnes-målet.
    62'
    Pavlovic skyter fra 25 meter. Via en Røa-fot og ut til corner.
    63'
    Forsøk på en innøvd variant ender med at ballen går ut av spill.
    64'
    Gult kort til Røa
    Tuva Lotte Leschbrandt Espås
    Ser ut til å være for munnbruk.
    64'
    Mye lange framspill fra Avaldsnes, men Røa har gjennom hele kampen hatt god kontroll på alle de høye framspillene som slås inn.
    67'
    Øritzland avsluttet fra 16 meter. Langt utenfor.
    68'
    Hjemmelaget forbereder et dobbelbytte.
    69'
    Sara Pavlovic
    For sen i en duell.
    69'
    Inn: Maya Ladhani
    Ut: Sandra Østenstad
    70'
    Inn: Gi Santos
    Ut: Emma Endresen
    70'
    Avaldsnes setter midtstopper Gi Santos opp på topp de siste 20 minuttene. Kan hun vinne noen av de mange høyre framspillene Avaldsnes har pumpet på med gjennom hele kampen?
    71'
    Mål for Avaldsnes!
    Avaldsnes 1 - 1 Røa
    Mål: Viktoria Sørensen
    Et langt framspill av Øritzland blir forsøkt stusset videre av Gi Santos. Ballen går imidlertid over hodet på innbytteren og spretter så i kroppen til Vatshelle Raa. Røa-stopperen får ikke klarert og innbytter Sørensen kaster seg fram og sklir ballen i mål fra kort hold!
    72'
    Trine Øritzland
    Kommer altfor sent i en duell.
    73'
    Oline Fuglem
    76'
    Pavlovic ligger nede og får behandling. Hun reiser seg og halter, men fortsetter.
    77'
    Gi Santos går i bakken inne i Røa-boksen. Det ropes på straffespark, men dommer Kellerhals vinker spillet videre.
    78'
    Kaotisk foran Røa-målet nå, men bortelaget fortsetter å forsvare seg godt. Denne gangen ender det med at ballen treffer dommeren og ballen skal droppes.
    80'
    Spillerbytte - Røa
    Inn: Malene Alfredsen
    Ut: Tuva Lotte Leschbrandt Espås
    Røas første bytte for dagen.
    81'
    Røa forsvarer seg fortsatt godt her.
    84'
    Langt framspill stusses av Gi Santos. Avslutningen går utenfor. Ikke ufarlig.
    85'
    Inn: Nadia Ryan Pinto
    Ut: Vilde Fjelldal
    Spissbytte hos bortelaget.
    85'
    Langt framspill fra Avaldsnes som går over alle. Utspill fra keeper.
    87'
    Stopp i spillet grunnet hodeskade på Røa-spiller.
    88'
    Spillet er i gang igjen. Kast til Avaldsnes høyt i banen.
    89'
    Sara Pavlovic er kåret til Avaldsnes sin beste spiller i dag.
    90'
    Det skal spilles minimum fem minutters tilleggstid.
    90'
    Dagens tilskuertall korrigeres av speaker til 886.
    90'
    Badu skyter fra 40 meter. Langt over.
    90'+1
    Ballen ender hos Løvås i returrommet. Hun skyter via et Røa-hode og ut til ny corner.
    90'+2
    Ballen går via en Avaldsnes-spiller og ut til utspill fra keeper. Var det siste sjanse for Avaldsnes?
    90'+2
    Avaldsnes 2 - 1 Røa
    Innbytter Sørensen blir tomålsscorer. Røa får ikke klarert et langt framspill. Sørensen får ballen inne i feltet, vender opp og skyter via keeper og i mål.
    90'+3
    Trener John Arne Riise får gult kort i jubelen etter scoringen.
    90'+4
    90'+5
    Store jubelscener her i det sluttsignalet går. Avaldsnes får kvalifiseringsplass hvis TIL 2020 ikkje scorer helt på slutten her. Den kampen er ikke slutt. John Arne Riise står og ser på mobiltelefonen sin. Spillerne vil juble med han, men Riise vinker dem bort. Avaldsnes-treneren vil naturlig nok ikke juble før TIL 2020 sin kamp er ferdig. Enorme jubelscener her i begge leire. TIL 2020 har spilt uavgjort i sin kamp. Dermed har Røa berget plassen og Avaldsnes tar kvalifiseringsplassen. Avaldsnes skal møte Øvrevoll/Hosle i to kvalifiseringskamper.