Fotball

Atletico Madrid U18 - Liverpool U18

Ble dekket av Camilla Vesteng

God Champions League-kveld. Dette er stas. Nedtellingen mot Atletico Madrid og Liverpool går mot slutten. Det er snart kampstart.
    Mohamed Salah spiller sin kamp nummer 100 i en UEFA-turnering i kveld. Den egyptiske målkongen har 40 mål på 99 kamper.
    Salah har scoret i sine åtte siste Liverpool-kamper.
    Atletico Madrid kan gå til kampen med en god følelse, den spanske hovedstadsklubben har ikke tapt mot Liverpool de fire siste kampene.
    Forrige gang disse lagene møttes var 11. mars 2020. Da verden var i ferd med å gå inn i corona-lockdown. Men 52.000 mennesker så kampen på Anfield. I ettertid ble flere coronadødsfall knyttet til kampen. Kampen endte med at gjestene gikk videre til kvartfinalen i Champions League, etter 3-2-seier på Anfield og 4-2 sammenlagt.
    Liverpool starter med disse 11: Becker - Alexander-Arnold, Matip, van Dijk, Robertson - Milner, Henderson, Keita - Salah, Firmino, Mane.
    Hjemmelaget Atletico Madrid starter slik: Oblak - Hermoso, Kondogbia, Felipe - Carrasco, de Paul, Koke, Lemar, Trippier - Griezmann, Felix.
    Det betyr at tidligere Liverpool-måljeger Luis Suarez starter på benken.
    I kveld tror jeg på
    en kjempekamp.
    48%
    kjedelig fotball, men Liverpool vinner, så da er det greit.
    23%
    hjemmelaget, som kommer til å kjøre over Liverpool.
    9%
    hjemmelaget, som tar en knepen seier.
    11%
    uavgjort.
    10%
    Antall stemmer: 4820
    Jürgen Klopp etterlyser Suarez foran kampen. - Hvorfor spiller han ikke? De har et sterkt lag, sier klopp til BT Sport like før kampen.
    Atletico-manager Diego Simeone får den største applausen foran kampen.
    Voldsom stemning på stadion i den spanske hovedstaden. Lagene står og tripper før de skal ut av spillertunnelen.
    Tidligere Liverpool-spiller Peter Crouch foran kampen til BT Sport: - Når i form, jeg tror ikke du kan velge noen andre som verdens beste spiller enn Salah.
    Spillerne er på banen.
    Liverpool med avspark.
    1'
    Hjemmelaget kommer mot 16 meteren, van Dijk får en fot på innlegget og klarerer.
    1'
    Liverpool bygger opp. Spiller bakover. Og frem, men der er det ingen.
    4'
    Innkast hjemmelaget ved midtstreken.
    6'
    Van Dijk spiller Alexander-Arnold som setter fart fremover, men ombestemmer seg. Salah er med. Og etter neon trekk er ballen tilbake hos van Dijk før Robertson legger inn.
    7'
    Mål for Liverpool!
    Atletico Madrid 0 - 1 Liverpool
    Mål: James Milner
    Målgivende: Mohamed Salah
    Kjempedefensivt Ateltico-forsvar rygger når Salah tar med seg ballen innover fra høyresiden (og går og går og går), og drar seg forbi tre-fire motstandere. Han skyter med venstrefoten og foran mål står Milner og gjør en styring, så ballen går i hjørnet til høyre for keeper.
    8'
    Atletico Madrid 0 - 2 Liverpool
    Mål: Naby Keita
    Nå går det unna. Trent legger inn, Firmino får en ball på beinet, ballen går via en Atletico-spiller Felipe og ut til Keita, som fra 14 meter drar til på direkten og setter ballen lekkert i mål.
    13'
    Simeone tar begge hendene i rolige bevegelser på bakken. Han ønsker seg vel en pust i bakken nå.
    16'
    Trippier nede.
    17'
    Liverpool mister midt på egen halvdel ved streken, innkast hjemmelaget. Så får Atletico firspark etter at Milner blokkerer ballen, eller hva han gjør der han ligger og spreller på bakken foran Trippier.
    18'
    Hjemmelaget legger inn. Virgil van Dijk rydder opp.
    19'
    Målgivende: Koke
    Corner. Lemar legger inn, Koke drar til inn foran mål, der står Griezmann og styrer ballen sikkert i mål.
    20'
    Målet sjekkes.
    22'
    Målet står.
    22'
    Ok, nå er det flere enn Simeone som trenger å trekke pusten. Dette var en spinnvill start på kampen. Hjemmelaget får et frispark på egen halvdel.
    23'
    Hjemmelaget legger inn, Henderson får en fot på ballen. Liverpool spiller opp mot Salah. Får innkast.
    24'
    Liverpool spiller helt hjem til Alisson. Spiller på tvers. Salah blir med før Trent spiller tilbake til keeper igjen.
    25'
    Salah er verdens beste fotballspiller!
    Ja.
    48%
    Han er helt der oppe, men nå må vi slappe av litt, aller best er han ikke.
    52%
    Antall stemmer: 6664
    Litt for lang ball fra Keita opp mot Salah. Liverpool vinner tilbake ballen. Så stormer hjemmelaget mot mål, og Griezmann kommer alene med Alisson. Alisson er langt ute og redder mesterlig. For en mulighet.
    27'
    Fotball dere. Nå er det bare å åpne potetgullposen!
    30'
    Sadio Mane blir felt. Gjestene får frispark sånn cirka ved cornerflagget. Trent slår inn. Nære.
    31'
    Liverpool roter bort ballen på egen halvdel, men vinner den tilbake.
    32'
    Robertson slår et frispark, treffer hodet til Matip, men der står det ingen lagkamerat til å foreta det siste trekket.
    33'
    Atletico Madrid 2 - 2 Liverpool
    Målgivende: Joao Felix
    Felix spiller gjennom til Griezmann. Liverpool-forsvaret er ikke på. Van Dijk er ikke tett nok på Griezmann, så franskmannen får masse plass (iallfall mer enn nok) og setter ballen i mål fra kloss hold.
    34'
    Du store tid. Her gjelder det ikke å ta blikket fra TV-skjermen ett sekund.
    37'
    Innlegg fra venstrekanten og inn fra hjemmelaget, ballen går helt over til andre siden. Men ender upresist.
    38'
    Liverpool bryter og kommer seg nesten til sjanse, men hjemmelaget kontrer og Felix kommer ned på venstrekanten, skjærer inn, skyter, men der er Alisson i full strekk nede langs gresset. Gir en liten retur, men tar den selv.
    39'
    Liverpool med ballen. Spiller frem og tilbake. Så går ballen til Alisson som spiller ut i beinet til medspiller Matip. Og det kunne fort blitt en kjempesjanse til hjemmelaget. Men Liverpool og Alisson er heldige.
    41'
    Så er Lemar i farten for Atletico. Nå er det tirsdag, lillelørdag, torsdag, fredag og helg på en kveld i Madrid.
    43'
    Hadde vært interessant å være med lagene i garderoben nå, og hørt trenerne.
    44'
    Liverpool i angrep. Småspiller, så bakover. Frem igjen. Så går ballen via Mane og ut, utspill keeper.
    45'
    Det er lagt til to minutter.
    45'+1
    Innkast hjemmelaget.
    45'+2
    Innkast Liverpool.
    45'+2
    Liverpool spiller på tvers.
    45'+2
    Lagener er på banen igjen. Fabinho skal inn.
    Spillerbytte - Liverpool
    Inn: Fabinho
    Ut: Naby Keita
    46'
    Liverpool med ballen. Trent spiller Salah. Det blir innkast til Liverpool.
    47'
    Sjanse for Liverpool da Oblak ikke er helt med.
    49'
    Alisson med ny stor redning. Og han får seg en smell i benet når han er ute og redder skuddet fra Carrasco.
    49'
    Til hjemmelaget. Etter hvert pasningen over til andre siden og ut.
    50'
    Spillerbytte - Atletico Madrid
    Inn: Jose Gimenez
    Ut: Geoffrey Kondogbia
    (Dette byttet skjedde i pausen.)
    51'
    Rødt kort til Atletico Madrid
    Antoine Griezmann
    Han har foten kjempehøyt og treffer Firmino ved øret. Rett ut. For farefullt spill.
    52'
    Liverpool spiller opp. Salah setter fart. Forsøker å finne Mane. Litt upresis.
    55'
    Innlegg som når hodet til van Dijk, hadde god plass, men headingen blir litt for enkel for Oblak.
    56'
    Robertson kommer til mulighet, avslutter med venstrefoten, strak rist. Ballen like utenfor.
    58'
    Gult kort til Liverpool
    James Milner
    59'
    Simeone i prat med dommeren. Frustrert kanskje?!
    59'
    Hjemmelaget med frispark. Ballen forbi Liverpool, Ateltico har tre mann på vei mot mål, kommer til avslutning like utenfor. Men det er offside. Soleklar.
    60'
    de Paul nede etter duell med Robertson.
    62'
    Inn: Diogo Jota
    Ut: Sadio Mané
    63'
    Inn: Alex Oxlade-Chamberlain
    Ut: James Milner
    63'
    Trent Alexander-Arnold
    Ser ut som om kortet kanskje kommer fordi han slår ballen opp i hånden.
    64'
    Fabihno fosser fremover langs høyrekanten, men blir kontant stoppet. Blir liggende en liten stund, men kommer seg på beina igjen.
    65'
    Oxlade-Chamberlain fyrer av et skudd, men det går rett på Oblak.
    66'
    Hermoso ligger nede etter en duell.
    67'
    Og der er han oppe og går igjen.
    67'
    Alexander-Arnold med opp på høyresiden, men går seg bort og hjemmelaget tar over.
    68'
    - De spiller veldig smart her nå, Atletico Madrid, sier TV 2s ekspertkommentator Brede Hangeland.
    68'
    Så kommer Liverpool på et angrep: Firmino finner Jota i feltet, men vertene får klarert.
    69'
    Så er det Robertson som får slått et innlegg fra venstre, men det klareres til corner.
    69'
    Firmino og Matip går etter samme ball i feltet: Firmino header inn i sistnevnte og da går avslutningen utenfor mål.
    70'
    Liverpool forsøker seg på en kontring - lang ball sendes til Salah i bakrom, men Oblak er offensivt ute og plukker den.
    71'
    Atletico Madrid bryter og fosser opp på en tomannskontring - men Liverpool får ryddet opp akkurat i tide til at det ikke blir farlig.
    72'
    Henderson kommer seg til et innlegg fra høyre, men Hermoso stanger unna.
    73'
    Liverpool får en corner.
    75'
    Den slås knallhardt inn på nærmeste stolpe, men det er Felix som er først på den og Liverpool får nok en corner.
    75'
    Denne gangen er det Oblak som rydder unna for hjemmelaget.
    76'
    Straffe til Liverpool
    76'
    Det slås en lang ball inn bak forsvaret og der er er Hermoso alt for tøff med Jota. Rotete forsvarsspill og Liverpool får straffe!
    76'
    Liverpool scorer på straffe!
    Atletico Madrid 2 - 3 Liverpool
    Mål: Mohamed Salah
    Salah har full kontroll fra 11 meter og Liverpool er tilbake i ledelsen! Setter den kontrollert og hardt nede til høyre for Oblak.
    78'
    Atletico Madrid får frispark i god posisjon når Henderson meier ned Lemar.
    79'
    Inn: Angel Correa
    Ut: Joao Felix
    80'
    Inn: Marcos Llorente
    Ut: Mario Hermoso
    80'
    Inn: Luis Suarez
    Ut: Thomas Lemar
    80'
    Straffe til Atletico Madrid
    81'
    Og så får Atletico Madrid straffe!! Frisparket slås på bakre og der går Gimenez i bakken etter en duell med Jota. Denne kampen fortsetter å levere.