0-4
982
2 952

Ble dekket av Øyvind Herrebrøden

Hei, og velkommen til denne livedekningen av Copa del Rey-finalen mellom Athletic Club og Barcelona.
    Med VG+-abonnement får du se denne cupfinalen. Kampen starter klokken 21.30, men allerede fra klokken 20.45 er det studiosending.
    Og ikke minst: Lagene er klare. Her kommer startelleverne...
    Barcelona XI (3-5-2): Ter Stegen - Mingueza, Piqué, Lenglet - Dest, de Jong, Busquets, Pedri - Griezmann, Messi.
    Athletic Club XI (4-4-2): Unai Simon - de Marcos, Alvarez, Inigo Martinez, Mikel Balenziaga - Berenguer, Dani Garcia, Unai Lopez, Iker Muniain - Inaki Williams, Raul Garcia.
    Ronald Koeman gjør to endringer på Barcelona-laget som tapte El Clasico mot Real Madrid 1-2: Piqué og Griezmann kommer inn for Araújo og Dembélé. Marcelino gjør på sin side hele åtte endringer fra 0-0 mot Alavés.
    Det er nok en gjeng revansjelystne baskere som møter opp til kamp på Estadio la Cartuja i dag. For bare to uker siden tapte de cupfinalen mot Real Sociedad 0-1.
    Det er de to mestvinnende lagene i Copa del Reys historie som møtes her: Barcelona troner øverst med sine 30 cuptriumfer, Athletic Club følger på andreplass med sine 23. Disse to møttes i finalen for seks år siden. Da vant Barca 3-1.
    Barcelona tar initiativet fra start.
    1'
    Athletic presser høyt.
    2'
    Barcelona spiller seg fint ut av det høye presset til Athletic.
    2'
    Alba ser mot Messi. Innlegget er litt for høyt for den argentinske magikeren.
    3'
    Fint Barca-angrep. De Jong kombinerer med Griezmann og Messi, før sistnevnte finner Alba. Stoppes av en offside.
    4'
    De Jong skyter i stolpen fra kloss hold! Den bør nederlenderen sette i mål, etter en ferdigscoret pasning fra Messi.
    5'
    Fullstendig Barca-dominans de første seks minuttene.
    6'
    Athletic har fortsatt ikke fått trille ballen i laget, og det er spilt syv minutter.
    7'
    Messi prikker en tversoverpasning på 40 meter - rett på skolissene til Alba. Ser så enkelt ut.
    9'
    Athletic får låne ballen litt for første gang i matchen.
    10'
    Den spanske landslagssjefen, Luis Enrique, er på plass på tribunen. Tok som kjent ni titler som Barca-manager fra 2014-2017.
    10'
    Griezmann mottar ballen inne i Athletic-boksen, vender opp og finner Messi. Skuddet hans blokkeres.
    11'
    Atheltic kommer seg til lagts første sjanse i kampen. Martinez kaster seg frem på et utoverskrudd frispark, men treffer ikke helt rent på ballen.
    12'
    Barca i gang med å bearbeide Athletic-forsvaret igjen nå.
    14'
    Dest med noen frekke bidrag her nå. Et par herlige detaljer.
    16'
    Dest prøver seg igjen, denne gang på en tunnel. Stoppes.
    17'
    Barcelona har hatt ballen 87 prosent av tiden de første 15 minuttene. Det er ville tall, selv for Messi og lagkameratene å være.
    17'
    Blir Barcelona cupmester?
    Ja
    75%
    Nei, Atheltic tar pokalen
    25%
    Antall stemmer: 1111
    Griezmann og Messi kombinerer igjen. Denne gangen er det førstnevnte som får avsluttet. Igjen blokkerer Athletic-forsvaret.
    21'
    Messi skyter nå. Keeper Simon redder.
    21'
    Athletic overtar ballen. Prøver å bryte gjennom Barcelona-forsvaret, men det er langt til mål hver gang de rød- og hvitstripete vinner kulen.
    24'
    Dest avanserer med ballen. Spiller til de Jong, som dytter videre til Messi. Argentineren stoppes, uten å få frispark.
    26'
    Nå begynner Athletic-spillerne å bli møre. Ingen overraskelse hvis det kommer en Barca-scoring snart.
    27'
    Lenglet er arrogant og slår bort ballen. Det blir et stygt ballbrudd for Barca, men stopperen reddes av lagkameratene som rydder opp.
    28'
    Barcelona burde allerede ha ledet her. Messi og Griezmann har vært nære, men de Jong skulle ha scoret etter bare fem minutter da han fikk sjansen fra kloss hold.
    30'
    Berenguer både sparker og river ned Pedri. Utrolig nok får ikke Athletic-spilleren gult kort. Kun frispark der.
    31'
    Hjørnespark til Barcelona
    32'
    Athletic får avverget.
    33'
    Barcelona fortsetter å kjøre kampen. Atheltic jobber hardt for å holde Griezmann og Messi unna scoring.
    34'
    Messi tas hardt. Argentineren spiller ballen fra seg før han bli kroppstaklet. Blir liggende nede. Messi illsint på dommeren for at det ikke blir gult kort på Athletic-spilleren.
    35'
    Barcelona har hatt ballen 82 prosent av tiden. Det er et vanvittig tall.
    38'
    Messi klippes ned! Denne gangen blir det gult kort til Garcia.
    39'
    Gult kort til Athletic Bilbao
    Dani Garcia
    39'
    Messi skal prøve seg på frispark fra rundt 30 meter. Det er langt, men han har scoret derfra før.
    39'
    Skuddet blokkeres.
    40'
    Williams får en sjelden mulighet på siden for Athletic. Det ender med et innlegg, som ter Stegen fanger enkelt.
    42'
    Skal Atheltic holde unna til pause her?
    44'
    Barca fortsetter å styre kampen. Athletic er for sent inne i mange dueller, men de forsvarer seg også ganske så bra så langt.
    45'+1
    Griezmann går i gresset. Ser ut til at franskmannen bør får frispark, men det får han ikke.
    45'+2
    Spillerbytte - Athletic Bilbao
    Inn: Inigo Lekue
    Ut: Iker Muniain
    Marcelino gjør ett bytte i pausen.
    46'
    Frispark Barcelona.
    46'
    Pedri avanserer gjennom ledd og tar med seg Griezmann. Spiller ut til høyre, men blir ikke gjennombrudd. Barcelona må trille bakover og starte på nytt.
    47'
    Nytt frispark til Barcelona, igjen på deres halvdel.
    47'
    KANONSJANSE! Der går det unna. Messi drar opp et angrep, slipper ballen i rett øyeblikk til Sergino Dest. Han legger til Griezmann som avslutter fra kort hold foran mål. Unai Simon redder, returen går i Griezmann igjen og suser utenfor!
    48'
    Frispark i korridoren fra Mesis.
    50'
    Dundrer inn, godt slått, men Simón ute og snapper. Trygge hender.
    51'
    Messi prøver en stikker mot Pedri. Den leser Athletic-forsvafret.
    52'
    Ok forsøk fra Pedri! Unai Simon nede og redder. Corner.
    53'
    NY BARCELONA-SJANSE! Kort corner. Jordi Alba slår inn, forsvarsfeil serverer Busquets i perfekt volleyposisjon. Parert av Unai Simon! Der skulle det vært 1-0. Blekksprutkeeper!
    53'
    Messi åpner en tunnel inn i Athletics 16-meter. Blir litt for langt foran ham.
    54'
    Inn: Mikel Vesga
    Ut: Alex Berenguer
    54'
    Vi kan fastslå - uten å ha sett fasiten - at tallene for ballbesittelse neppe har endret seg dramatisk fra 1. omgang. Barcelona styrer.
    58'
    Frenkie de Jong dundrer inn i en duell med Vesga og vil ha frispark. Får ikke det.
    58'
    Dest, Busquets og Oscar Mingueza kombinerer. Blir ikke gjennombrudd.
    59'
    Mål for Barcelona!
    Athletic Bilbao 0 - 1 Barcelona
    Mål: Antoine Griezmann
    Målgivende: Frenkie De Jong
    ENDELIG! Busquets finner Messi i mellomrom. Argentineren snur, tar med seg Frenkie de Jong, og nederlenderen slår inn til Griezmann. Spissen setter sitt giftige venstreben til ballen på førstetouchen. Den greier selv ikke Simon Unai å ta!
    60'
    VAR godkjente altså målet. Perfekt bevegelse innenfor grensene fra Griezmann.
    61'
    Athletic Bilbao 0 - 2 Barcelona
    Mål: Frenkie De Jong
    Målgivende: Jordi Alba
    Nå går det unna her! Frenkie de Jong stuper inn innlegget fra Jordi Alba på venstre. Lekkert angrep! Starter med en ballvinning midt på banen. Frenkie de Jong tar med seg kula, dribler av en mann og slår tunnel på en annen ute på høyresiden. En støttepasning bakover, ballen vris til Alba over på venstre – og vips har de Jong plassert seg smart foran mål.
    63'
    Corner Athletic, ter Stegen sliter i luften først, men får tak i ballen til slutt
    66'
    Inn: Unai Nunez
    Ut: Yeray Alvarez
    67'
    Inn: Asier Villalibre
    Ut: Inaki Williams
    67'
    Inn: Yuri Berchiche
    Ut: Unai Lopez
    67'
    Athletic Bilbao 0 - 3 Barcelona
    Mål: Lionel Messi
    NYDELIG! Tidenes Barcelona-spiller har dominert i kveld og får sitt fortjente mål. Vegger med Frenkie de Jong, får ballen tilbake inne i 16-meteren. Vender innover og plasserer ballen iskaldt nede i lengste hjørne. Unai Simón gjør som alle oss andre: Han står bare og beundrer!
    68'
    Frenkie de Jong koser seg nå. Masse involvert med og uten ball. To assist og ett mål.
    71'
    Sergi Roberto gjør seg klar til å komme inn for Barcelona.
    72'
    Athletic Bilbao 0 - 4 Barcelona
    KETCUP-EFFEKTEN! Nå går alt på skinner og ballen på føtter utpå her. Et godt gammeldags Barcelona-angrep ender ute på venstre til Jordi Alba. Innlegget hans når Messi som denger til med en bredside. Ballen er på hendene til Unai Simon, men han greier ikke stoppe det. Uno, dos, tres, cuatro!
    73'
    Spillerbytte - Barcelona
    Inn: Sergi Roberto
    Ut: Sergino Dest
    Endelig fikk han komme inn. Ble lang ventetid på siden ettersom Barcelona spilte og spilte - helt frem til de scoret.
    74'
    Athletic prøver å etablere noe. Jordi Alba klarerer.
    77'
    Frispark i ålreit posisjon for Athletic.
    77'
    Martinez skyter! Ok forsøk. Blokkeres.
    78'
    Femmeter for Ter Stegen.
    78'
    Mye kombispill fra Barcelona nå. Nesten så Messi kommer fri i 16-meteren etter mange trekk i laget.
    81'
    Inn: Ronald Araujo
    Ut: Gerard Pique
    82'
    Inn: Moriba Ilaix
    Ut: Pedri
    82'
    Corner til Athletic Bilbao.
    83'
    Nydelige gledesscener mellom Gerard Pique og trener Ronald Koeman på sidelinjen etter forsvarsveteranen ble byttet ut.
    83'
    Sjanse Athletic! Corner på lengste, Garcia header ned i bakken. Spretter akkurat over tverrliggeren!
    84'
    5-0-målet til Griezmann annulleres etter VAR-sjekk.
    87'
    Inn: Martin Braithwaite
    Ut: Antoine Griezmann
    88'
    Inn: Ousmane Dembele
    Ut: Óscar Mingueza
    88'
    Ter Stegen med skummel feilpasning gir Athletic en gratissjanse. Greier ikke utnytte det angrepet. Offside til slutt.