0-5
Jota55'

Ble dekket av Ole Kristian Strøm

Liverpool har full pott til nå, mens Atalanta har fire poeng. Jürgen Klopp sa på pressekonferansen mandag at dette blir den vanskeligste oppgaven i Champions League til nå.
    Det blir spennende å se om Liverpools helt de siste kampene, Jota, kommer til å spille fra start tirsdag.
    Atalanta er på 6. plass i Serie A med 4-0-2 foreløpig. Merk at laget har scoret hele 17 mål.
    Liverpool topper Premier League - men er samtidig det laget av alle som har sluppet inn nest flest mål.
    Liverpool har faktisk aldri tidligere vunnet sine tre første kamper i gruppespillet i Champions League. Det kan de klare med seier over Atalanta tirsdag. De har foreløpig vunnet over Ajax og Midtjylland.
    Under Gian Piero Gasperini har Atalanta nådd store høyder, med kvartfinale i siste Champions League som det beste eksempelet på det. Gasperini ble utpekt til Atalanta-sjef i juni 2016.
    Atalanta har så langt vunnet 4-0 over Midtjylland og spilt 2-2 mot Ajax i denne høstens Champions League.
    Kveldens dommer: Ovidiu Hategan fra Romania.
    Duván Zapata har scoret fem mål på 10 Champions League-kamper. Tre av dem har kommet i høst: Kraftkaren fra Colombia scoret én gang mot Midtjylland og to ganger mot Ajax (etter at Ajax hadde ledet 2-0).
    Liverpool har ifølge UEFA en dårlig statistikk i Italia i europeiske kamper: 3-3-7 på 13 bortekamper. De tre siste har endt med tap, senest 4-2 mot Roma i semifinalen i 2017/18 (men Liverpool gikk til finalen med 7-6 sammenlagt).
    Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold, Gomez, R. Williams, Robertson, Henderson, Wijnaldum, Jones, Salah, Jota, Mane.
    Atalanta: Sportiello; Toloi, Palomino, Djimsiti; Hateboer, Pasalic, Freuler, Mojica; Papu Gómez; Muriel, Zapata.
    Roberto Firmino starter på benken, mens formspilleren Diogo Jota spiller fra start.
    2001-modellen Rhys Williams skal altså spille stopper i dagens kamp. Han var sist sesong utlånt til Kidderminster Harriers - på nivå seks! Han har ikke vært på banen i Premier League.
    Salah tar avspark.
    1'
    Jota viser seg frem umiddelbart. Går gjennom og kommer alene - men keeper Sportiello kommer fint ut og redder.
    2'
    Gomez slår en fin langpasning, men Gomez rydder opp (for Liverpool!).
    3'
    Hateboer prøver å legger inn - men skyter ballen hardt i Muriel.
    6'
    Salah vil ha straffe. Tja, det er "i grenseland", som Nils J. Semb uttrykker det på TV 2-sendingen.
    6'
    Jones mister ballen og pådrar seg frispark når han prøver å vinne ballen tilbake.
    7'
    Muriel prøver å spille gjennom - men Liverpool-forsvarerne kommer tidsnok til å rydde opp.
    8'
    Mane - Wijnaldum - Jota - men det ender i ingenting for Liverpool.
    9'
    Alexander-Arnold kommer på høyresiden og legger hardt inn. Men Atalanta-forsvaret klarer såvidt å rydde vekk ballen før den når Salah.
    10'
    Bra Atalanta-angrep og innlegg i retning Pasalic - men også Liverpool klarer å rydde opp.
    11'
    Dette bølger fram og tilbake. En morsom fotballkamp så langt.
    13'
    Mane snur på femøringen og skyter - men keeper slår ballen over.
    14'
    Wijnaldum pådrar seg frispark i kamp med Gomez.
    14'
    Muriel får Atalantas første store sjanse. Ballen treffer Alisson, som er god og heldig. Dessuten fikk ikke Muriel nok kraft i skuddet. Sjansen kommer etter at Williams har pådratt seg frispark.
    16'
    Jones kommer til skudd - nesten på samme måte som Muriel i forrige angrep. Men igjen redder keeperen (denne gang på den andre siden av banen).
    16'
    Mål for Liverpool!
    Atalanta 0 - 1 Liverpool
    Mål: Diogo Jota
    Målgivende: Trent Alexander-Arnold
    Utrolig sterkt av Jota! Med Palomino i hælene holder han balansen og kontrollen over ballen og scorer vakkert på Atalanta-keeperen. Og assist-eksperten Alexander-Arnold er mannen som spiller gjennom Jota. Jota avslutter med å chippe ballen over utrusende Sportiello.
    16'
    Nå er det Muriel som får sjansen - men han klarer ikke å overliste Alisson.
    19'
    Pasalic bryter, men blir stoppet før han kommer i nærheten av Liverpool-målet.
    20'
    Gult kort til Liverpool
    Georginio Wijnaldum
    Wijnaldum tar opp kampen med Stig-Andre Berge når han skal stoppe Gomez.
    21'
    Curtis Jones
    22'
    Jones kommer fram på venstresiden, men han blir avblåst for offside.
    23'
    Jota løper fra Hateboer og får lagt inn. Men Atalanta-forsvaret klarerer.
    24'
    Robertson skyter håpløst utenfor.
    24'
    Atalanta-forsvarerne sliter med tempoet her.
    25'
    Jota på farten igjen, men blir stoppet av Toloi.
    26'
    Offside på Mane.
    26'
    Gomez på farten inne i Liverpool-feltet, men snubler og får bare til et innlegg som Liverpool tar seg av.
    27'
    Muriel legger inn - i et område der det ikke er Atalanta-spillere i nærheten.
    28'
    Zapata blir spilt alene igjennom - men det er offside. Han skyter forøvrig via Alexander-Arnold og i tverrliggeren.
    29'
    Salah får ballen i god posisjon, men mister oversikten - og mister ballen.
    31'
    Jota prøver å spille Jones igjennom, men ballen treffer Atalanta-forsvaret.
    32'
    Wijnaldum spiller til Jones, som skaffer hjørnespark for Liverpool.
    33'
    Atalanta 0 - 2 Liverpool
    Målgivende: Joe Gomez
    Jota legger ned ballen på den lange pasningen fra Gomez, lurer Hateboer og skyter pent i mål i nærmeste hjørne. Han presterer virkelig når han i dag fikk sjansen fra start.
    34'
    Atalanta gir fra seg ballen, og Liverpool sier ja takk. Mane rykker seg fri og skyter - men keeper redder til corner. Sterkt av Sportiello!
    36'
    Jota er igjen for rask for Palomino, men Atalanta-spilleren får spilt ut ballen .
    38'
    Robertsons corner blir lett klarert.
    38'
    Salah prøver å spille fri Sadio Mane, men en Atalanta-forsvarer kommer mellom.
    39'
    Jota prøver å spille Salah - men Salah løper annerledes enn det Jota regner med - og ballen går ut i ingenmannsland. Om det hadde lykkes, hadde Salah vært alene med keeper.
    40'
    Liverpool har tilsynelatende full kontroll her.
    41'
    Mane legger inn , men ballen blir for lang for Salah. Utspill fra keeper.
    43'
    TV 2 har ikke lagt stadionlyd på denne kampen. Dermed kan vi høre hva spillerne roper til hverandre. Det er interessant!
    44'
    Nok en lang ball mot Salah som går over dødlinjen og til utspill fra keeper.
    44'
    Jota med lekkert forsøk på gjennombruddspasning til Robertson - men igjen går ballen over dødlinjen.
    45'+1
    Atalanta har en stor oppgave foran seg. Men de klarte å komme tilbake fra 0-2 og redde 2-2 mot Ajax.
    46'
    Gomez spiller til Mojica, som skaffer vertene corner.
    47'
    Atalanta 0 - 3 Liverpool
    Mål: Mohamed Salah
    Målgivende: Curtis Jones
    Atalanta har hatt corner. Jones får ballen og sender en pasning fra eget målfelt- i retning Salah. Salah løper fra Hateboer, som riktignok tar igjen Salah, men egypteren tar et skritt til venstre og smeller til med venstreslegga. Ballen går vakkert opp i hjørnet. Med 3-0 er vel denne kampen avgjort?
    47'
    Atalanta 0 - 4 Liverpool
    Mål: Sadio Mané
    Målgivende: Mohamed Salah
    For en start på 2. omgang: Salah spiller igjennom Mane, som på vakkert vis lobber ballen over den utrusende Atalanta-keeperen. Dermed har alle de tre på topp scoret i Bergamo.
    49'
    Gomez klarerer til corner.
    51'
    Kjempesjanse til Atalanta, men Alisson redder headingen fra Zapata.
    51'
    Spillerbytte - Atalanta
    Inn: Matteo Pessina
    Ut: Luis Muriel
    53'
    Atalanta 0 - 5 Liverpool
    Målgivende: Sadio Mané
    Hattricket er klart! Mane spiller vakkert igjennom Jota, som drar seg forbi keeper og sette ballen i åpent mål.
    55'
    Salah prøver seg på en frekkis da Sportiello står langt ute. Men keeper rekker tilbake og redder ballen.
    60'
    Megasjanse for Atalanta. Gomez spiller igjennom til Zapata, som drar seg fri og skyter på innsiden av krysset - men ballen går ut på banen igjen. Nærmere er det ikke mulig å komme scoring uten å få uttelling.
    63'
    Inn: Ruslan Malinovskyi
    Ut: Mario Pasalic
    64'
    Spillerbytte - Liverpool
    Inn: James Milner
    Ut: Andy Robertson
    65'
    Inn: Roberto Firmino
    Ut: Diogo Jota
    66'
    Inn: Naby Keita
    Ut: Jordan Henderson
    67'
    James Milner overtar kapteinsbindet.
    67'
    Zapata viser seg nok en gang fram. Stikker gjennom Liverpool-forsvaret, men Alisson gjør en kjemperedning.
    68'
    Alisson har faktisk - tross 5-0 - hatt noen veldig gode redninger.
    71'
    Milner prøver å nå Keita, men Atalantaforsvaret får klarert til innkast.
    72'
    Firmino går og går - men skuddet blir blokkert av en Atalanta-forsvarer.
    73'
    Jones i bakken inne i Atalantas straffefelt. Men Mojica slipper å få straffe mot seg.
    74'
    Klopp får gult kort etter å ha protestert på Jones-situasjonen.
    74'
    Salah farlig på ferde, men Sportiello kan fange ballen.
    79'
    Liverpool får corner etter at Milner-skudd blir blokkert.
    79'
    Inn: Neco Williams
    Ut: Trent Alexander-Arnold
    81'
    Inn: Kostas Tsimikas
    Ut: Georginio Wijnaldum
    82'
    Inn: Sam Lammers
    Ut: Papu Gomez
    83'
    Inn: Matteo Ruggeri
    Ut: Johan Mojica
    83'
    Inn: Fabio Depaoli
    Ut: Hans Hateboer
    83'
    Alison redder igjen Zapata-sjanse!
    83'
    Mane header rett på keeper.
    85'
    Salah kommer alene med Sportiello og skyter fra skrått hold mot lengste hjørne. Men keeperen redder og ballen går på utsiden av mål.
    86'
    Kanskje 3-8 hadde vært et resultat som hadde gitt et bedre bilde av kampen? Dette har vært et fyrverkeri av en fotballkamp, og Atalanta har slett ikke vært dårlige offensivt. Forsvarsmessig derimot ...