3-0

317
0

Hei, og velkommen til livedekning av gruppespillskampen i Champions League mellom Arsenal og HB Køge! Mitt navn er Daniel Netland, og jeg skal holde dere oppdatert på hva som skjer underveis i kveld.
    Kampen er den fjerde i gruppespillet. Og det er to serieledere i sine hjemland som møtes. Men vertene Arsenal er selvfølgelig store favoritter mot våre danske venner HB Køge.
    Arsenal står med seks poeng etter tre kamper i Champions League. London-laget fikk bank i det første oppgjøret mot Barcelona, men har etter det slått Hoffenheim og kveldens motstander HB Køge med komfortable sifre. Mot sistnevnte ble det 5-1-seier - da i Danmark.
    HB Køge er overlegne i hjemlig serie, men har slitt i Champions League. Laget står med null poeng og har 1-12 i målforskjell. Dermed kan danskene se langt etter å avansere til kvartfinalen, men det blir spennende å se hva HB Køge kan varte opp med i kveld.
    Arsenal gjør ikke uventet store endringer på laget fra sitt North London-derby mot Tottenham (1-1) i helgen. Da startet norske Frida Maanum, men i kveld er hun på benken. HB Køge er uendret fra forrige ukes kamp mot Arsenal.
    Arsenal kan så å si sikre avansement ved seier mot HB Køge, etter at Barcelona knuste Hoffenheim 5-0 i Tyskland tidligere i kveld.
    0'
    HB Køge sparker i gang kampen!
    0'
    Carusa blir sendt ut på løpetur umiddelbart, og kommer seg løs på venstresiden. Men hun er ikke like heldig når hun skal finne en lagvenninne i boksen.
    1'
    Carusa på farten igjen. Hun prøver å stikkes gjennom, en Arsenal-spiller får foten på ballen, men hun ender opp med ballen ute til venstre. Slår inn, men hjemmelaget header unna.
    1'
    Parris med hardt og og kontant innlegg fra høyre, men HB Køge er først på ballen.
    4'
    Arsenal triller mye her. Dét vil vi se mye av i kveld. I Danmark hadde Arsenal 81 prosent ballbesittelse.
    5'
    Nobbs ser etter Little med en stikker, men ballen blir litt for hard.
    6'
    Pokorny kommer i stor fart for HB Køge sentralt i banen, men mister kontrollen og ballen går inn til Arsenal-keeper Williams.
    7'
    Arsenal med kampens første sjanse. Hjemmelaget kommer seg fint fri på venstresiden og slår inn, før Little får ballen litt bak seg på fem meter. Feilvendt skyter hun i HB Køge-blokka.
    9'
    Arsenal vil ha ny corner, men blir HB Køge-femmeter.
    12'
    Walti med et godt forsøk på treffe en lagvenninne på løp bak bortelagets back, men en HB Køge-spiller får en liten tå på ballen og den går inn til keeper.
    14'
    Stor Avaldsnes-sjanse! Parris tupper ballen over en HB Køge-spiller og til Foord, men Marckese varter opp med en fin beinparade.
    14'
    Mål for Arsenal!
    Arsenal 1 - 0 Køge
    Mål: Foord. Caitlin
    Målgivende: Bethany Mead
    Nobbs avanserer i banen og triller til Mead ute til venstre. Hun legger inn til Foord, som enkelt bredsider inn ledermålet. Kan se ut som offside, men ingen VAR her.
    15'
    Så kommer HB Køge, og de er i overtall litt utenfor 16-meteren, men den siste pasningen er svak. Må ta vare på de mulighetene, danskene.
    17'
    Parris leker seg forbi HB Køges forsvar, men innlegget svikter. Nobbs skyter noen sekunder senere rett på Marckese.
    20'
    Etter en litt rolig start, har Arsenal giret opp. HB Køge har nok med å forsvare seg.
    21'
    Mead med et veldig godt skuddforsøk fra distanse, men Marckese har kontroll i HB Køge-målet.
    22'
    Sajewich kan komme på en slags overgang på HB Køges venstreside, men Parris er rask og løper henne opp.
    24'
    Parris igjen med et hardt og godt innlegg, men ballen går gjennom hele feltet.
    25'
    Stusses til ny Arsenal-corner.
    25'
    Blir en kort variant, som ender i ingenting.
    26'
    En Arsenal-ball går helt inn til Marckese. Rolig periode i kampen nå, men Arsenal har full kontroll på begivenhetene.
    30'
    HB Køge mister ballen nesten med en gang de får den. Blir en lang kveld for danskene.
    32'
    En stund siden forrige avslutning. HB Køge forsvarer seg lavt og godt i øyeblikket.
    34'
    Little har mye rom å avansere i og får ikke press på seg. Skyter til slutt innenfor 16-meteren, men rett i en HB Køge-spiller.
    38'
    Marckese plukker et Arsenal-innlegg med snø på.
    40'
    HB Køge kommer på en sjelden offensiv visitt. Wubben-Moy gjør en god forsvarsjobb og får ballen ut til corner.
    41'
    Svak corner langs bakken. Arsenal klarerer.
    41'
    Parris får ballen ute til høyre og skyter, men Marckese varter opp med en god redning.
    44'
    Patton får en fot på ballen, men hun er presset og forsøket treffer nettaket.
    44'
    45'
    Pause på Meadow Park, hvor Arsenal leder 1-0 etter scoring av Caitlin Foord. Ledelsen kunne vært større, men HB Køge har forsvart seg greit. Offensivt har det ikke bydd på mange muligheter for danskene, men med kun ettmålsledelse for Arsenal, kan alt skje i 2. omgang. Heng med videre!
    45'
    Carusa får ballen av Pokorny, og får etter hvert slått inn. Innlegget er ikke særlig godt . Blir småskummelt inne i Arsenal-boksen, men vertene får ballen vekk.
    47'
    Arsenal angriper og kombinerer fint på små flater, men den siste stikkeren blir litt for upresis og går inn til Marckese.
    48'
    Hjemmelaget avanserer fremover i banen og får slått inn, men treffer ingen i rødt.
    49'
    Arsenal med kjempekombinasjoner, før McCabe får ballen ute til venstre. Innlegget er imidlertid ikke godt nok.
    51'
    McCabe slår bedre inn denne gang, men danskene får ballen unna.
    51'
    Pokorny skaffer et HB Køge-kast høyt i banen.
    54'
    Bortelaget ser etter Nilsen med en smart og god ball, men hun lager kun et frispark.
    56'
    Carusa blir sendt ut på løpetur i korridor. Hun går litt inn i banen og skyter, men det blokkeres nesten før avslutningen forlater beina hennes. Bortelagets første skuddforsøk, dog.
    57'
    Spillerbytte - Arsenal
    Inn: Steph Catley
    Ut: Katie McCabe
    61'
    Inn: Vivianne Miedema
    Ut: Nikita Parris
    61'
    Inn: Frida Maanum
    Ut: Jennifer Beattie
    Maanum inn!
    61'
    HB Køge med kampens første skudd på mål. Williams har ingen problemer med å hindre mål.
    62'
    Innbytter Miedema med fin ball i retning Mead, men headingen hennes går utenfor.
    65'
    Foord skjærer inn i banen og skyter rett på Marckese.
    66'
    Så er det Miedema som prøver seg, etter at et meget godt touch gjør at hun plutselig får mye rom. Hun skryter fra sju-åtte meter fra litt skrått hold, men får kun en corner.
    66'
    Heades ut i returrommet, hvor Arsenal har spillere. Får til slutt en ny corner på motsatt side.
    67'
    Marckese bokser vekk, før Nobbs prøver seg på en halvvolley rett utenfor 16-meteren. Men Arsenals midtbanespiller sleiver ballen i avslutningsøyeblikket.
    67'
    Blir en kort variant.
    69'
    Arsenal holder oppe trykket etter corneren, og etter rundt ett minutt med bearbeiding utenfor HB Køges 16-meter, skyter Maanum svakt på Marckese.
    70'
    Ny Arsenal-corner.
    71'
    Nok en kort variant. Ender opp i Arsenals bakre rekker.
    71'
    Veldig god sjanse for Miedema. Ballen mot henne inne i boksen får en liten retningsforandring, men avslutningen er svak. Er også litt presset når hun avslutter.
    73'
    Der skal 2-0 sitte! HB Køge får et stygt brudd imot, og Miedema finner Mead til venstre, som har massevis av tid og rom alene med Marckese. Hun forsøker å spille på tvers til samme Miedema, men Obaze kaster seg inn og får ballen til corner. Heroisk forsvart, som gjør at danskene fortsatt er med i denne kampen.
    74'
    Kort variant. Renner ut i sanden.
    74'
    Kjempesjanse for HB Køge til å utligne - helt ut av ingenting! Markvardsen slår inn, den stusses litt videre, før Pokorny venter bak i feltet og avslutter fra sju meter. Williams varter imidlertid opp med en kjemperedning med beina!
    76'
    Kort variant igjen. Lempes inn, men Marckese får en enkel jobb med å plukke.
    78'
    Spillerbytte - HB Køge
    Inn: Kelly Fitzgerald
    Ut: Lauren Sajewich
    78'
    Maanum med nydelig lobb til Nobbs, men avslutningen går utenfor fra seks-sju meter. Veldig svakt av sistnevnte. Ganske utrolig at Arsenal kun har scoret én gang i kveld.
    80'
    Hjørnespark til Arsenal
    82'
    Arsenal 2 - 0 Køge
    Mål: Carlotte Wubben-Moy
    Wubben-Woy stanger corneren til Mead i mål! Veldig fortjent at Arsenal dobler, selv om de var heldige som unngikk 1-1 for bare noen få minutter siden.
    82'
    HB Køge får frispark.
    83'
    Foord ser etter Miedema, men ballen går inn til Marckese. Vært et lyspunkt, danskenes sisteskanse.
    85'
    Færge prøver å svinge inn lavt i banen, men innlegget går over alle.
    86'
    Inn: Cornelia Kramer
    Ut: Maddie Pokorny
    86'
    Arsenal 3 - 0 Køge
    Mål: Vivianne Miedema
    Målgivende: Steph Catley
    Venstreback Catley med en nydelig ball bak HB Køge-forsvaret. Hun finner Miedema, som avslutter på skikkelig goalgettervis når hun lobber ballen inn i nettet bak Marckese. 3-0 Arsenal.
    87'
    Miedema får en fot på ballen, men hun er foran første stolpe og får en vanskelig jobb med å styre den på mål.
    90'+1
    90'+2
    Arsenal vinner 3-0 mot HB Køge fra Danmark. Seieren er fullt fortjent, og det var egentlig bare ett lag på banen på Meadow Park i kveld. London-laget tok en tidlig ledelse ved Caitlin Foord, men det skulle ta lang tid før neste scoring kom. Arsenal malte spesielt på etter trippelbyttet sitt etter drøye timen (Frida Maanum blant de som kom inn), men etter 77 minutter fikk Maddie Pokorny og HB Køge - helt ut av ingenting - en gigantsjanse, men Lydia Williams i Arsenal-målet vartet opp med en fantastisk beinparade. Når danskene ikke klarte å straffe vertene, gikk deretter Arsenal fortjent opp i både 2-0 og 3-0. Først ved Lotte Wubben-Woy på en corner og i det 87. minutt ved innbytter Vivianne Miedema. Etter kun to minutters tilleggstid, blåste deretter dommer Kateryna Monzul av avgjøret, og Arsenal er etter alle solemerker klare for kvartfinale i kvinnenes Champions League. HB Køge forblir på sisteplass i gruppen med null mål og 1-15 i målforskjell. Daniel Netland takker for følget!