1-1
4 993
3 882

Ble dekket av Camilla Vesteng

Fulham spiller for livet, iallfall livet i Premier League, når de møter Arsenal i ettermiddag. Fulham har syv poeng opp til Burnley på sikker plass for neste sesong.
    Arsenal starter slik: Ryan - Bellerin, Magalhaes, Holding, Xhaka - Saka, Ceballos, Eleny, Rowe, Marinelli - Lacazette.
    Martin Ødegaard er fortsatt ikke i Arsenal-troppen. Han fikk en skade i ankelen under landskampen mot Gibraltar. Arsenal melder at de håper Ødegaard er tilbake i lett trening til uken. Ifølge Transfermarkt har Martin Ødegaard hatt 78 skadedager denne sesongen, melder NTB.
    Fulham starter sånn: Areola - Andersen, Adarabioyo, Robinson, Aina - Cavaleiro, Lemina, Lookman, Anguissa - Decordova-Reid, Maja.
    Antall stemmer: 2313
    Lagene står på banen. Det er stillhet for Prins Philip.
    Lacazette myser mot solen. Lagene er klare.
    Spillerne kneler mot rasisme.
    Arsenal rett i angrep. Lacazette til Martinelli, som setter den like utenfor. Du verden, kjempesjanse.
    3'
    Aubameyang er ikke med på grunn av malariasmitte etter at han var med landslaget i Gabon.
    4'
    Lacazette blir stoppet rett ved midtstreken. Arsenal får frispark.
    6'
    Arsenal i angrep. Kommer på høyrekanten. Rowe forsøker å legge inn. Får et nytt forsøk, kommer seg helt ned til dødlinjen. Legger inne igjen. Der er det mange foran målet til Fulham, men hverken Martinelli eller Ceballos står helt i riktig posisjon. Du verden! Sjanse!
    8'
    Elneny og Lacazette kombinerer, men ballen går litt for fort.
    9'
    Arsenal løper i offside.
    11'
    Fulham prøver seg, Lookman tråkker seg gjennom nesten hele Arsenal-forsvaret. Arsenal kontrer.
    12'
    Arsenal får corner etter et fint angrep, som Joachim Andersen avverger med å spille ballen over linjen. Kort hjørnespark. Ender med at hjemmelaget spiller bakover, og Fulham bryter.
    14'
    Fulham spiller seg ut med store mengder baller nede på egen halvdel, tar med keeper. Arsenal jager ballen.
    15'
    Fulham fremover ved Anguissa. Men innlegget blir etter hvert for svakt Der står Mat Ryan (ikke Bernd Leno) og tar ballen.
    17'
    Lemina stopper Lacazette, ser litt voldsomt ut. Dommeren lar det gå, ingen protester på det.
    20'
    Fulham til stor sjanse. Men Holding får en legg på den. Hjørnespark.
    21'
    Rett i hanskene til Areola.
    23'
    Saka forsøker å legge inn, men blokkeres.
    26'
    Arsenal fortsetter å trille ball. Fulham forsvarer seg og venter på overgangsmuligheter.
    27'
    Lookman stjeler ballen fra Saka.
    27'
    Fulham kommer seg inn i feltet til Arsenal, men hjemmelaget får avverget situasjonen.
    29'
    Martinelli dribler i motsatt boks. Gir til Ceballos. Han blir tvunget ut av 16-meteren.
    30'
    Smith Rowe kombinerer med Bellerin. Fulham forflytter seg samtidig bra. Det bidrar til at Arsenal sliter med å bryte gjennom gjestenes forsvar.
    33'
    Martinelli utfordrer på venstrekanten.
    35'
    Martinelli spiller til Xhaka og får ballen tilbake igjen, men da er han i offside.
    35'
    Blir veldig mye én og én når Arsenal angriper. Rowe prøver å sette opp tempoet, men Fulham har foreløpig god kontroll.
    37'
    Martinelli prøver å kombinere med Ceballos, men de misforstår hverandre og ballen ruller utover sidelinjen.
    38'
    Xhaka med et svakt utøvd frispark inne på Fulhams banehalvdel.
    39'
    Ceballos scorer for Arsenal, men Saka har et par tær i offside i forkant. Målet annulleres etter en VAR-sjekk.
    41'
    Ceballos trodde han hadde scoret sitt første Premier League-mål der, stakkar.
    42'
    Kampbildet er som det var før den annullerte nettkjenningen: Arsenal har ballen mest, men de sliter med å skape sjanser på et konsentrert Fulham-lag.
    44'
    Arsenal får satt en ny ball i nettet, men igjen er det offside. Denne gangen er hele kroppen til Smith Rowe på feil side.
    45'+2
    Fulham går i angrep, men brytes. Arsenal kjører overgang.
    46'
    Lacazette fyrer av fra 20 meter. God skuddposisjon, men franskmannen setter ballen en halv meter utenfor hjørnet.
    47'
    Arteta har nok bedt spillerne være mer konsentrerte og presise i angrepsspillet. Arsenal-manageren har nok savnet bedre bevegelser, også.
    48'
    Joachim Andersen med en meget tøff takling på Zhaka. Den skal muligens VAR se på.
    50'
    Reprisene viser at duellen er tøff, men det ser ut til at Xhaka overspiller litt.
    50'
    Gult kort til Fulham
    Joachim Andersen
    50'
    Maja setter fart for Fulham. Stoppes av Xhaka.
    51'
    Xhaka og Maja kolliderer. Begge ligger nede.
    53'
    Det gikk verst utover Xhaka, men dagens venstre back kommer seg på bena, også han.
    55'
    Saka drar seg fri på høyresiden. Ser ut som han prøver seg på et innlegg, men i stedet treffer han stolpen.
    56'
    Lemina går i bakken. Og han får straffe! Eller gjør han det?
    57'
    Skal vi se her.
    57'
    Gabriel og Lemina er i duell. Sistnevnte går i bakken inne i Arsenals 16-meter. VAR i aksjon her nå.
    58'
    VAR tegner opp linjer på en mulig offside-situasjon i forkant også, men det er det ikke.
    59'
    Så det dømmes straffe til Fulham!
    59'
    Straffe til Fulham
    59'
    Mål for Fulham!
    Arsenal 0 - 1 Fulham
    Mål: Josh Maja
    Målgivende: Mario Lemina
    59'
    Maja banker ballen opp i nettaket. Et gnistrende bra straffespark.
    60'
    Fulham kjemper for å overleve i Premier League. Tre poeng her vil holde liv i det håpet.
    61'
    Kan Fulham holde seg i PL?
    Ja
    44%
    Skjer ikke
    56%
    Antall stemmer: 2739
    Med tre poeng her vil Fulham være fire poeng bak sikker plass, men de vil også ha to kamper mer spilt enn Burnley på trygg grunn. Og de vil ha fem matcher igjen å spille.
    62'
    Frispark til Arsenal. God posisjon.
    64'
    Bobby Reid
    64'
    Lacazette skal ta frisparket. Det er rett ved buen på 16-meteren.
    65'
    Franskmannen skyter. Skuddet går rett i muren.
    65'
    Ceballos prøver å tråkle seg gjennom to Fulham-spillere. Det går ikke.
    66'
    Bør Arteta få fornyet tillit som Arsenal-manager etter denne sesongen?
    Ut: Hector Bellerin
    68'
    Arteta tar ut en back og setter inn en kant.
    68'
    Lacazette er skadet! Arsenals toppscorer setter seg ned og holder seg til baksiden av låret.
    69'
    Lacazette går rolig, men rett mot spillertunellen. Signaliserer at noe er revet av bak i låret.
    70'
    Inn: Edward Nketiah
    Ut: Alexandre Lacazette
    70'
    Martinelli får lagt inn til Pepe, som header mot åpent mål. Fulham klarer på utrolig vis å avverge scoring.
    71'
    Det er Areola som forflytter seg hurtig og får reddet med benet.
    72'
    Arsenal kjører her nå.
    73'
    Og vi tåler en liten nyhet fra Tyskland, hvor Braut Haaland har gjort slutt på en over syv kamper lang måltørke med straffescoring for Dortmund.
    76'
    Samtidig er det under 15 minutter igjen i London. Arsenal jakter utligning.
    76'
    Spillerbytte - Fulham
    Inn: Ruben Loftus-Cheek
    Ut: Josh Maja
    78'
    Målscorer Maja tas av. Får gratulasjoner fra Fulham-benken.
    78'
    Arsenal prøver og prøver. Andersen får gitt til corner.
    81'
    Hjørnespark til Arsenal
    81'
    Fulham rydder unna. Samtidig setter Areola seg ned.
    82'
    Tar av seg skoen her, Areola. Virker som sisteskansen har vondt i fotbladet.
    82'
    Innbytter Nketiah er nære innenfor 16-meteren, men igjen ender et Arsenal-grep i et utspill fra Areola.
    85'
    Fulham forsvarer seg godt.
    87'
    Saka driver fremover for Arsenal.
    87'
    Stoppes av Reed.
    87'
    Martinelli drar seg gjennom Fulham-forsvaret og skyter fra kloss hold. Areola redder til corner.