3 492

Ble dekket av Camilla Vesteng

Hei! Da er det snart klart for den siste kampen i runde åtte i Premier League.
    Arsenal kan med seier innta 9. plassen på tabellen.
    Crystal Palace-manager Patrick Vieira kan bli den fjerde som har spilt for Arsenal, for så å møte dem som motstanderens leder. Tidligere har David O'Leary, Tony Adams og Remi Garde.
    Hjemmelaget Arsenal starter slik: Ramsdale - Tierney, White, Magalhaes, Tomiyasu - Partey, Saka, Ødegaard, Rowe, Pepe - Aubameyang.
    Crystal Palace starter med disse elleve: Guaita - Ward, Mitchell, Guehi, Andersen - Milivojevic, McArthuer, Gallaher - Ayew, Benteke, Edouard.
    Dette er Martin Ødegaards 21. kamp i Premier League for Arsenal. Han har to mål og to målgivende så langt. Ett mål denne sesongen, ett sist sesong.
    Arsenal har scoret fem mål på syv kamper i Premier League. Gjestene har åtte mål.
    Da er lagene på banen.
    Arsenal spiller bakover, før de bygger opp. Så kommer en dårlig pasning. Men Arsenal vinner tilbake ballen.
    1'
    Benteke forsøker seg gjennom Arsenal-forsvaret. Godt forsøk, stoppes av Partey.
    3'
    Edouard på vei frem. Men for langt til mål, og for mange Arsenal-spiller rundt ham.
    3'
    Ødegaard spiller Pepepå høyrekanten. Gjestene rydder opp.
    4'
    Dette MÅ Arsenal vinne, eller så
    er det krise.
    32%
    er det litt kjipt.
    21%
    er det sånn at Arsenal ikke er noe topplag.
    47%
    Antall stemmer: 3846
    Ødegaard får et frispark.
    6'
    Arsenal spiller bakover. Gabriel spiller opp til Saka. Palace får ballen vekk.
    6'
    Saka ned til linjen. Får corner.
    7'
    Mål for Arsenal!
    Arsenal 1 - 0 Crystal Palace
    Mål: Pierre-Emerick Aubameyang
    Ødegaard slår corner, litt frem og tilbake, før Pepe spiller vegg og forsøker et skudd,Guaita redder, på bakre stolpe står Aubameyang og setter den kontrollert i mål med venstrefoten.
    8'
    Benteke kommer til avslutning.
    13'
    Ødegaard spiller Tierney som stormer frem, men ballen når ikke Smith Rowe.
    13'
    Aubameyang sitter nede med en liten skade.
    14'
    Hurra for Arsenal-mål!
    Ja, så viktig.
    60%
    Nei, jeg heier på Crystal Palace - de slår tilbake.
    40%
    Antall stemmer: 3549
    Ødegaard slår corneren, godt slått, men Arsenal får ikke noe ut av den.
    16'
    Crystal Palace kommer ned på venstresiden, men er i offside.
    18'
    Innkast til gjestene omtrent ved cornerflagget.
    19'
    Pepe rydder opp og snurrer rundt. Spiller Ødegaard. Gjestene vinner tilbake.
    19'
    Frem og tilbake nå. Litt feilpasninger.
    20'
    Innkast til hjemmelaget på egen halvdel.
    21'
    Aubameyang spiller opp på Pepe foran mål, men gjesten står den av.
    21'
    Gallagher snurrer rundt og avslutter fra ca 16 meter. Ramsdale redder.
    24'
    Saka spiller for langt, keeper Guaita tar den i hendene.
    25'
    Mitchell tar ballen fint ned, men pasningen foran mål går ikke gjennom Arsenal-forsvaret.
    25'
    Pepe og Smith Rowe kombinerer på høyrekanten. Innlegget ikke godt nok, men hjemmelaget fortsetter. Ødegaard legger inn.
    26'
    Benteke kommer seg til avslutning med venstrefoten. Litt upresset, vrir seg rundt, men tilslaget med venstrefoten ikke godt nok der. Ramsdale tar den.
    28'
    Vieira roper noe på fransk, en beskjed til Edouard?
    28'
    Frispark til gjestene fra 18 meter, skrått hold.
    30'
    Frisparket tas og kommer akkurat på hodet til Ødegaard som dermed pannebrasker ballen ut.
    30'
    Ødegaard slår inn.
    34'
    Aubameyang jager en ball, men Guaita har kontroll.
    34'
    Mitchell spiller Edouard som snur seg like foran mål, men setter ballen over.
    35'
    Edouard nydelig driv gjennom, men spillet ut til Mitchell for hardt. De beholder ballen, men må begynne på nytt.
    36'
    Crystal Palace gyver løs igjen, men denne gangen står Benteke i offside.
    38'
    Aubameyang litt for upresist opp mot Pepe.
    39'
    Antall stemmer: 2433
    Palace frem igjen. På høyresiden. Ballen ut. Gjestene overtar igjen.
    40'
    Ramsdale bokser, før Arsenal måker ballen ut etter en dårlig touch fra Mitchell. Gjestene har noe på gang. På et vis.
    41'
    Gult kort til Arsenal
    Bukayo Saka
    Saka tar Ayew med foten fra siden bakfra.
    42'
    Gult kort til Crystal Palace
    James McArthur
    STYGT! Halloi. Hva var det? McArthur tupper Saka i leggen. Ballen er ikke i nærheten. Blind legg-vold. Får gult. Helt merkelig sparking. Saka halter litt.
    43'
    Offside. Benteke header inn. McArthur står i offside. Ramsdale reddet, så fikk vist seg frem iallfall.
    45'+1
    Palace best nå. På hugget. Legger inn foran mål, der er Benteke litt for sen og presset av Arsenal-forsvaret.
    45'+2
    Det er lagt til 3 minutter.
    45'+2
    Ramsdale on fire rett før pause, først bokser han ut en corner, mens han går ut i full strekk (og litt til) på et meget godt langskudd fra Gallagher - men der er altså Ramsdale som en flyvende gaselle.
    Lagene er på banen.
    Spillerbytte - Arsenal
    Inn: Albert Sambi Lokonga
    Ut: Bukayo Saka
    46'
    Arsenal spiller ball på gjestenes halvdel. Ødegaard legger inn. Gjestene bryter.
    47'
    Partey skyter fra 25 meter. Hardt. God retning, men litt over og litt til siden. Kjempeforsøk.
    48'
    Arsenal hissig på grøten igjen, men spiller for langt, Guaita tar ballen.
    49'
    Mål for Crystal Palace!
    Arsenal 1 - 1 Crystal Palace
    Mål: Christian Benteke
    Partey mister ballen i en duell, ballen ruller til Benteke i retning Arsenal-målet. Han tar med seg ballen, lekende lett, tar en dragning, skyter langs bakken fra distanse. Setter ballen hardt i mål til venstre for keeper.
    50'
    Antall stemmer: 2848
    Smith Rowe blir tatt i feltet, men ikke straffe-tatt.
    54'
    Gjestene fremover. De er på jobb Crystal Palace. Arteta klør seg bak øret. Det spørs om det er der han finner svar på neste trekk.
    56'
    Ayew tester skuddfoten, det er en kanon fra 17 meter. Skyter midt på mål, Ramsdale er på den, og får slått den over. Arsenal-keeperen har også en særs god dag på jobben.
    57'
    Arsenal frem nå. En litt for lang pasning til Pepe, dermed får gjestene innkast.
    60'
    Ødegaard spiller Lokonga, så blir det for upresist.
    62'
    Crystal Palace spiller opp. Arsenal bryter. Smith Rowe setter litt fart og spiller Aubameyang, som spiller på tvers, Ødegaard mister, hjemmelaget vinner ballen tilbake. Partey drar av et par spillere og skyter utenfor.
    63'
    Palace prøver seg på en lang ball i bakrom, men den går rett i klypene på Ramsdale.
    66'
    Ødegaard får ballen feilvendt på rundt 16 meter, men nordmannen mister ballen og gjestene tar over.
    66'
    Inn: Alexandre Lacazette
    Ut: Martin Ødegaard
    67'
    Og det var det for Ødegaard i kveld. Lacazette kommer inn.
    67'
    Spillerbytte - Crystal Palace
    Inn: Cheikhou Kouyate
    Ut: Luka Milivojevic
    68'
    Lacazette umiddelbart involvert når han spiller gjennom Aubameyang på hjørnet av 16. Han kommer seg ikke forbi Palace-forsvaret og det ender med corner.
    68'
    Ny corner til Arsenal når et skudd fra White blokkeres.
    69'
    Corneren klareres til innkast.
    69'
    Lacazette involvert igjen: Legger inn fra venstre til Smith-Rowe, men han bommer fullstendig på det skuddet.
    70'
    Ai ai der går det nesten galt for hjemmelaget. Tomiyasu mister ballen like utenfor 16, men avslutningen fra Palace går over.
    71'
    Inn: Michael Olise
    Ut: Jordan Ayew
    72'
    Lacazette prøver seg! Først en lekker pasning gjennom fra Aubameyang og Lacazette kommer til avslutning. Den går like utenfor.
    72'
    Arsenal 1 - 2 Crystal Palace
    Mål: Odsonne Edouard
    Men så smeller det heller i andre enden og Crystal Palace har snudd det! Lokonga mister på egen halvdel og Gallagher plukker den. Han finner innbytter Olise som spiller videre til Edouard - han banker ballen via tverrliggeren og i mål. Vakker kontring.
    73'
    Arsenal får frispark i farlig posisjon.
    75'
    Pepe skyter rett i muren.
    76'
    Kan Arsenal komme tilbake fra dette, da? Scoringen kom etter en periode med Arsenal-press og hjemmelaget fortsetter å holde trykket oppe etter målet her nå.
    78'
    Kouyate og Partey ligger nede etter en duell og spillet stoppes.
    79'
    Inn: Gabriel Martinelli
    Ut: Thomas Partey
    81'
    Spillet er i gang igjen.
    81'
    Martinelli umiddelbart involvert og prøver seg på et innlegg fra venstre. Det styres fra en Palace-spiller og tilbake til keeper.
    82'
    Inn: James Tomkins
    Ut: Odsonne Edouard
    82'
    Da takker målscoreren for seg. En spiss ut og en midtstopper inn - kan vel kalles et defensivt bytte.
    83'
    Hjemmepublikumet kommer med skuffende sukk nå som Arsenal prøver å spille seg gjennom et lavtliggende Crystal Palace uten å lykkes foreløpig.
    84'
    Nytt innlegg fra Martinelli, denne gangen på bakre hvor Aubameyang lurer. Men han når akkurat ikke frem og det ender med utspill.
    85'
    KJEMPESJANSE! Tierney får stå helt alene på bakre og banker ballen i tverrliggeren.
    87'
    Tierney legger inn fra venstre til Pepe som går i bakken ved bakre stolpe. Publikum og Pepe roper på straffe, men dommer vinker spillet videre.
    88'
    Lacazette danser litt inne i Palace' 16 meter før han fyrer av et skudd. Det går langt over.
    90'
    Det legges til fire minutter.
    90'+1
    Arsenal fortsetter å presse mot et Crystal Palace som akkurat nå har parkert bussen.
    90'+2
    Gallagher ligger nede og holder seg til hodet etter en takling fra Tomiyasu.
    90'+3
    Det slås langt mot Benteke, men det er for langt og Ramsdale plukker den.
    90'+4
    Arsenal får en corner etter et langt innkast fra Tierney.
    90'+5
    Arsenal 2 - 2 Crystal Palace
    Mål: Alexandre Lacazette
    Så sitter den fra Arsenal på overtid! Corneren klareres først, men trykket holdes oppe og det legges inn igjen. Etter klabb og babb i feltet skyter White og på returen er innbytter Lacazette som banker inn utligningen.
    90'+5
    Og det var det siste som skjedde! Den scoringen var det siste som skjedde og det ender 2-2. Takk for følget!