1-1
Murray61' (Str.)

Ble dekket av Jonas Andreassen Wikborg

Hei, og velkommen til vår livedekning av kampen mellom Arsenal og Brighton!
    Arsenal må vinne for å ha en sjanse på topp fire. Laget ligger på 5. plass med sine 66 poeng og har fem og seks poeng opp til Spurs og Chelsea, som begge har spilt én kamp mer.
    Arsenal kan også sikre CL-plass neste sesong ved å vinne Europa League. Der har de en fot i finalen etter å ha slått Valencia 3-1.
    Arsenal er i fryktelig form med tre strake ligatap. Brighton kan på sin side juble for fornyet kontrakt etter at Cardiff tapte i går. Laget ligger på 17. plass med 35 poeng.
    Lagene er inne...
    Arsenal (4-4-2): Leno - Lichtsteiner, Mustafi, Sokratis, Monreal - Mkhitaryan, Torreira, Xhaka, Özil - Lacazette, Aubameyang
    Arsenal-benken: Cech, Elneny, Koscielny, Iwobi, Guendouzi, Kolasinac og Nketiah.
    Brighton (4-3-3): Ryan - Bruno, Duffy, Dunk, Bernardo - Gross, Stephens, Bissouma - Jahanbakhsh, Murray, March
    Brighton-benken: Button, Bong, Kayal, Locadia, Andone, Knockaert og Balogun.
    STANG! Arsenal spiller seg fint inn i Brighton-boksen, men der blir det trangt. Lacazette spiller i støtte på Mkhitaryan, som fyrer av - på innsiden av stolpen.
    2'
    På returen dukker Özil opp, men han står i offsideposisjon.
    2'
    Litt ipresist fra Brighton. Arsenal overtar ballen.
    4'
    Dunk holder Lacazette nok til at Taylor blåser. Xhaka kan slå inn.
    4'
    Duffy stiger til værs og får headet unna, men bare til corner.
    5'
    Corner til Arsenal: Kort variant før ballen slås inn. Dunk får hodet på ball og stanger unna på ny.
    5'
    Brighton triller litt ball...
    6'
    ...men så misser bortelaget. Arsenal spiller seg fint ut av press.
    7'
    Straffe til Arsenal. Monreal kaster seg frem, tar ballen og blir felt rett innenfor kanten av sekstenmeteren. Taylor tenker seg om et lite sekund før han peker på krittmerket. Reprisene viser at det er en ganske så tvilsom straffe. Brigthon-spilleren er jo på ball.
    8'
    Arsenal scorer på straffe!
    Arsenal 1 - 0 Brighton
    Mål: Pierre-Emerick Aubameyang
    MÅLBAMEYANG! Banker ballen helt i hjørnet, og når Ryan går motsatt vei, blir det mål. 1-0!
    9'
    Arsenal etablerer seg rundt Brighton-feltet...
    12'
    ...men det vil seg ikke helt. Må starte på nytt.
    12'
    Murray feller Sokratis.
    13'
    Arsenal har startet ganske så klart best på eget gress.
    14'
    Gult kort til Arsenal
    Sokratis Papastathopoulos
    Sokratis går i bakken nær Brighton-feltet, men dommeren lar spillet gå. Sokratis slår oppgitt ut med armene og vil ha frispark, men da går han over streken, ifølge dommer. Taylor drar opp det gule for filming, og det ser også helt greit ut.
    15'
    Bissouma får behandling. Må en liten tur ut.
    17'
    Bissouma trekker innover i banen og får det han går for, frispark.
    18'
    Det er i svært god posisjon. 19-20 meter og ganske midt på mål.
    18'
    Gross og March står ved ballen...
    19'
    Gross prøver seg. Rett i muren.
    19'
    Roper på hands, Brigthon-spillerne, men Taylor gjør rett når han lar spillet gå. Ballen er i skulderen på Sokratis.
    20'
    Lichtsteiner legger inn. Ryan plukker.
    21'
    Mkhitaryan finner Özil i feltet, men Brigthon-spillerne kommer kjapt på tyskeren.
    23'
    Arsenal triller...
    25'
    Leno med et fryktelig utspill rett i beina på Jahanbakshs på sekstenmeteren. Han gir til Murray, som skyter i blokka. Brighton opprettholder et vanvittig trykk i et godt halvminutt, og det ender i en ny gigasjanse til Murray. Står ganske alene og får heade, men Leno redder.
    26'
    Corner til Arsenal: Sokratis når ikke opp.
    27'
    Ballbesittelse: 70-30
    28'
    Corner til Arsenal: Kort variant...
    29'
    ...det blir ingenting. Monreals innlegg er svakt.
    29'
    March drar seg innover fra venstre, men må litt tilbake igjen før han kan fyre. Treffer utsiden av nettveggen.
    30'
    March legger inn. Lichtsteiner blokkerer til corner.
    32'
    Corner til Brighton: Og det er nære! Gross holder nesten på å skru ballen rett i målet, men bare nesten.
    33'
    Nytt svakt utspill av Leno... Men hjemmelaget slipper med skrekken igjen.
    33'
    Gross sleiver i eget felt, og det er ikke langt unna at Lacazette kommer på ball. Ryan slår ham imidlertid til akkurat det.
    34'
    March legger inn, men det blir til et skudd. Rett på Leno.
    35'
    Brighton kommer mer og mer inn i kampen.
    35'
    Özil legger inn mot Lacazette. Dunk header til corner.
    35'
    Corner til Arsenal: Mustafi stuper frem og header på mål. Ryan varter opp med en refleksredning!
    36'
    Arsenal har tatt tilbake kontrollen. Triller ball.
    38'
    Publikum roper skyt når Xhaka mottar ballen på 30 meter. Han forsøker istedenfor en stikker til Lacazette, men den er litt for upresis.
    39'
    KJEMPEREDNING! Arsenal kontrer ved Aubameyang og Özil, der sistnevnte prikker ballen til spissen i feltet. Avslutningen er god, men redningen enda bedre. Ryan ligger langflat i hjørnet og slår unna.
    40'
    Corner til Arsenal: Ender med Torreira-skudd fra 20 meter. Noe utenfor.
    41'
    Det er Arsenal som har momentum i øyeblikket.
    42'
    Lacazette tar telling etter en takling. Taylor lar spillet gå...
    43'
    Bernardo er på ball, men tar også hælen til franskmannen ganske hardt. Arsenal-angriperen er uansett på beina igjen.
    43'
    Mkhitaryan banker til fra 18 meter. Ryan redder.
    45'
    Lacazette ser ut til å overliste Ryan, men Dunk kaster hodet frem og blokkerer.
    45'+1
    Corner til Arsenal: Stusses videre, og i et lite øyeblikk er det hips om haps hvem som får tak i ballen. Det blir Brighton.
    45'+1
    Monreal ser ut til å skaffe nok en Arsenal-corner, men det er ikke Taylor enig i. Femmeter.
    45'+2
    Gult kort til Brighton
    Pascal Gross
    River i shortsen til Aubameyang før han klipper ned samme mann.
    45'+3
    Pause! Fortsatt en åpen kamp, dette her. Arsenal leder 1-0 etter et tvilsomt straffespark.
    2. omgang er i gang!
    Spillerbytte - Brighton
    Inn: Anthony Knockaert
    Ut: Alireza Jahanbakhsh
    46'
    Torreira holder på å komme til skudd innenfor feltet, men får ballen for langt foran seg.
    48'
    Corner til Brighton: Leno bokser unna.
    50'
    Corner til Brighton: Får ikke noe ut av den.
    50'
    Solly March kommer seg til skudd fra syv-åtte meter, men Leno er kjapt nede og redder.
    52'
    Stephens blir for ivrig. Jager og feller Torreira. Her kaaan det bli skudd.
    53'
    Xhaka legger ballen på plass, og da lukter det vel skudd. Avstanden til mål er nær 30 meter.
    54'
    Rett i muren.
    54'
    Nytt frispark til Arsenal, men denne gang i innleggsposisjon. Sokratis ble felt.
    55'
    Xhaka forsøker skuddet igjen, selv om vinkelen er noe spiss. Igjen rett i muren.
    56'
    Aubameyang nær ved å finne Lacazette, men Dunk kommer til i siste liten.
    58'
    Straffe til Brighton & Hove Albion! Brighton kontrer og March setter fart. Tar med seg ballen og kommer seg innenfor feltet, der han blir felt av Xhaka. Klønete av Arsenal-spilleren. Klar straffe.
    60'
    Granit Xhaka
    Ingen protester der.
    61'
    Brighton scorer på straffe!
    Arsenal 1 - 1 Brighton
    Mål: Glenn Murray
    MÅLRRAY! Like sikker som Aubameyang, Brighton-spissen. 1-1!
    61'
    Godt Brighton-innlegg, og i feltet header Murray ballen inn igjen. Der går Bissouma og Knockaert i veien for hverandre.
    63'
    Lewis Dunk
    Kynisk takling på Lacazette.
    63'
    Stephan Lichtsteiner
    Rasende etter å ha fått frispark mot seg. Snakker på seg gult.
    64'
    Lacazette får skutt, men får ikke ballen frem til mål.
    67'
    Corner til Arsenal: Ender i ny corner.
    67'
    NESTEN! Corner til Arsenal: Aubameyang klemmer til på volley, men klarer ikke presse ballen under tverrliggeren.
    68'
    Xhaka kriger til seg ballen, finner Özil, som legger igjen til Aubameyang. Skuddet hans er ikke godt nok.
    71'
    73'
    Corner til Arsenal: Heades unna.
    73'
    KJEMPESJANSE! Aubameyang står helt alene på bakre og saksesparker ballen på halv-volley. Der skal det være mål, men angriperen hamrer ballen utenfor.
    75'
    Lacazette finter seg elegant til en avslutning fra kloss hold, men det blir litt for nært. Redning.
    75'
    75'
    Arsenal trykker Brighton bakover nå.
    76'
    Lacazette tupper ballen i mål, via to spillere og til corner.
    76'
    Corner til Arsenal: Ny corner...
    76'
    76'
    Spillerbytte - Arsenal
    Inn: Sead Kolasinac
    Ut: Stephan Lichtsteiner
    77'
    Inn: Alex Iwobi
    Ut: Granit Xhaka
    77'
    Inn: Matteo Guendouzi
    Ut: Henrikh Mkhitaryan
    77'
    Trippelbytta fra Emery. Noe spesielt.
    77'
    Inn: Florin Andone
    Ut: Glenn Murray
    78'
    Kolasinac starter sin kamp med å gå i offside.
    78'
    Bernardo skyter, og det er ikke dårlig. Like over krysset til Leno.
    80'
    Emery veiver noe voldsomt med armene på sidelinjen. Trenger mål.
    81'
    Hardt innlegg mot Aubameyang fra Iwobi, men spissen treffer ikke ballen.
    82'
    Matteo Guendouzi
    Tror han får frispark etter å ha gått i bakken i duell mot Andone og tar ballen med hånda. Men da blir det frispark mot istedenfor.
    84'
    Bissouma prøver skuddet fra 20 meter. Over.
    84'
    Shkodran Mustafi
    Munnbruk.
    85'
    ER DET MULIG? To kjempesjanser på like mange sekunder for Brighton. Gross skal bare sette ballen i det åpne målet på returen, men blåser ballen over og utenfor. Rett før hadde Leno vartet opp med en strålende redning på headingen til March.
    86'
    Arsenal forsøker å kontre på et Brighton-lag i ubalanse, men gjør ikke det godt nok.
    87'
    Aubameyang glemmer å sette pannebrasken ordentlig til på innlegget fra Kolasinac...
    88'
    Duffy takler ballen unna rett foran Aubameyang.
    89'
    Andone rapper ballen fra Sokratis, men grekeren rydder selv opp.
    90'
    Lacazette skyter, men forsaøket blokkeres nesten på streken.
    90'
    Lacazette tas av March innenfor feltet, men denne gang lar dommeren fløyta ligge.
    90'
    Corner til Arsenal: Andone header unna.
    90'+1
    Det er lagt til tre minutter.
    90'+1
    Andone og Gross kommer to mot én, men pasningen stoppes av Guendouzi.
    90'+1
    Lacazette skyter innlegget inn, men Dunk er først på ball.
    90'+2
    Inn: Beram Kayal
    Ut: Pascal Gross
    Kommer til å ha mareritt om den bommen sin, Gross.
    90'+2
    En siste corner til Arsenal. Vi har passert de tre annonserte tilleggsminuttene.
    90'+4
    Corner til Arsenal: Får aldri den på mål.
    90'+4
    Kampen er slutt! Det bues på Emirates etter 1-1. Nå er topp fire nær kjørt, for opp til 4.-plasserte Spurs er det tre poeng og åtte plussmål. Det holder ikke.