På benken for Villa: Steer, Hause, Young, Nakamba, Ramsey, Sanson, Bailey, El Ghazi, Archer.
    Ødegaard har startet seks ligakamper av seks mulige etter at overgangen fra Real Madrid var gjennomført. Dermed er den norske landslagskapteinen ute av Mikel Artetas ellever for første gang i Premier Leaguedenne sesongen.
    24%
    Antall stemmer: 2242
    Det blir litt krangling umiddelbart her.
    1'
    Ollie Watkins får gult kort for å kaste Gabriel i bakken. Flere spillere involverer seg, men dommeren får roet situasjonen.
    2'
    Gult kort til Aston Villa
    Ollie Watkins
    2'
    Sjanse til Arsenal. Saka løfter på bakre stolpe. Der kaster Aubameyang seg rundt og prøver å volleysparke ballen i det lengste hjørnet, men gaboneseren mislykkes.
    4'
    Arsenal starter friskt. Tavares brøyter seg fremover på venstresiden til hjemmelaget. Kommer også til avslutning, men skuddet går over mål.
    7'
    Aubameyang setter ballen i mål, men dommer Pawson har blåst for frispark mot Lacazette.
    8'
    Hjørnespark til Aston Villa
    10'
    Arsenal får ryddet unna på dødball imot. Hjemmelaget går deretter rett i angrep og vinner en corner.
    11'
    Hjørnespark til Arsenal
    11'
    Smith Rowe kommer til avslutning, men blokkeres.
    11'
    Herlig intensitet de første 12 minuttene i London.
    12'
    Lacazette går i bakken og holder seg til hodet.
    12'
    Reprisene viser at Mings treffer franskmannen med en albue. Men det ser ikke ut til å være med vilje.
    13'
    Lacazette går på et løp langs venstresiden. Ballen spilles mot spissen, men plutselig går han i bakken. Dommer Pawson vinker spillet videre.
    14'
    Foreløpig en veldig åpen kamp.
    17'
    Tomiyasu skyter fra 25 meter. Langt til side for målet til tidligere Arsenal-keeper Martinez.
    18'
    Arsenal med frispark i fin innleggsposisjon - på hjørnet av 16-meteren.
    20'
    Partey treffer tverrliggeren!
    20'
    Saka slår frisparket inn i feltet. Etter den første duellen får Partey styrt ballen mot mål. Stoppes av rammeverket.
    20'
    Mål for Arsenal!
    Arsenal 1 - 0 Aston Villa
    Mål: Thomas Partey
    23'
    Han ble stoppet av tverrligerren for bare noen minutter siden, men denne gangen styrer Partey ballen i mål.
    23'
    Martinez bør kunne ta den ballen, men sisteskansen settes kanskje litt ut av at Partey treffer ballen med skulderen og ikke hodet.
    24'
    Arsenal bryr seg uansett ikke om hvordan de scoret. Artetas menn har startet med energi og kvalitet, og nå fått belønning.
    24'
    Statistikken viser at Arsenal har hatt ni avslutninger. Astona Villa har foreløpig ingen.
    25'
    Lacazette har vist en herlig vilje til nå, etter å ha fått sjansen i denne kampen.
    27'
    Tyrone Mings
    27'
    Arsenal fortsetter å kjøre kampen.
    29'
    Hvordan klarer du å bomme der, Saka?
    30'
    Arsenal ruller opp et nydelig angrep. Tavares legger ballen på tvers av Aston Villas målgård til Saka. Han har bare Martinez mellom seg og nettet, men høyrekanten treffer Aston Villa-keeperen fra kloss hold.
    31'
    John McGinn
    32'
    Aston Villa har fortsatt ikke kommet til en eneste avslutning, og Arsenal kjører kampen. Likevel sitter man med en følelse av at bortelaget kan finne på noe her.
    35'
    Alle vet selvsagt hva typer som Watkins og Ings kan finne på.
    36'
    Saka utfordrer på høyresiden. Vender deretter spillet med hjelp av Smith Rowe, som finner Lokonga. Han skyter høyt over.
    38'
    Det nærmer seg pause. Arsenal har fortsatt god kontroll på dette, slik det er nå.
    42'
    Villa kommer til innlegg. Både Watkins og Ings er i boksen, men Ramsdale kommer ut og plukker ballen.
    43'
    44'
    Saka slår innoverskrudd fra høyresiden. Partey kommer til heading fra fire meter. Stussen går over mål.
    45'
    Aston Villa får frispark i god posisjon. McGinn holdes igjen av Lokonga ved hjørnet av 16-meteren.
    45'+1
    Villa flytter frem alle de høye spillerne.
    45'+2
    McGinn løfter ballen inn i feltet. Ramsdale kommer ut og holder den.
    45'+2
    Lacazette går i bakken inne i Villas 16-meter. Pawson skal ut og se på VAR-skjermen om dette er straffe.
    45'+3
    Straffe til Arsenal
    45'+5
    Pawson ser at Targett treffer ankelen til Lacazette, og dømmer straffe.
    45'+5
    Arsenal 2 - 0 Aston Villa
    Mål: Pierre-Emerick Aubameyang
    45'+6
    Martinez redder straffesparket fra Aubameyang, men Arsenal-angriperen setter inn returen.
    45'+6
    Spillerbytte - Aston Villa
    Inn: Leon Bailey
    Ut: Axel Tuanzebe
    46'
    Aston Villa gjør et offensivt bytte i pausen. Stopper Tuanzebe går av. Inn kommer angriperen Bailey.
    47'
    Aston Villa kommer til deres første avslutning i matchen. Ramsdale får gitt til corner for hjemmelaget.
    47'
    48'
    Arsenal får ryddet unna.
    48'
    Aston Villa langt friskere etter formasjonsendringen, fra 5-3-2 til 4-3-3.
    48'
    48'
    Saka skyter over mål for Arsenal.
    49'
    Aston Villa broderer seg gjennom Arsenal-forsvaret. Ings trekker seg 45 grader ut og får rom til å avslutte. Skuddet blokkeres.
    50'
    Spillet bølger frem og tilbake nå. Lokonga kommer til avslutning for Arsenal.
    53'
    Arsenal 3 - 0 Aston Villa
    Mål: Emile Smith-Rowe
    Målgivende: Pierre-Emerick Aubameyang
    55'
    Smith Rowe kontrer inn 3-0 for Arsenal!
    55'
    Unggutten spiller vegg med Aubameyang, skyter via Mings og stolpen før ballen triller i mål.
    56'
    Matt Targett
    60'
    Targett feller Saka. Får korrekt gult kort.
    60'
    Buendia kommer alene med Ramsdal. Arsenal-keeperen redder mesterlig.
    62'
    Arsenal prøver å tråkle seg gjennom Aston Villa-forsvaret. Lacazette som fører an, men franskmannen stoppes. Sliten nå.
    65'
    Spillerbytte - Arsenal
    Inn: Martin Ødegaard
    Ut: Alexandre Lacazette
    67'
    Ødegaard får spille de siste 23 minuttene for Arsenal.
    67'
    Partey mister ballen i farlig posisjon. Bailey plukker opp og skyter fra 16 meter. Dessverre for gjestene er skuddet for svakt til å teste Ramsdale.
    70'
    Aubameyang tvinger Martinez ut i full strekk. Nydelig, curlet skudd fra gaboneseren og en like nydelig redning fra Villas keeper.
    71'
    72'
    Partey kommer først på corneren, men headingen går over mål.
    72'
    Inn: Ainsley Maitland-Niles
    Ut: Albert Sambi Lokonga
    73'
    Inn: Jacob Ramsey
    Ut: Emiliano Buendia
    74'
    White med en god defensiv involvering for Arsenal.
    77'
    Inn: Anwar El Ghazi
    Ut: Danny Ings
    77'
    Frispark til Arsenal. Ødegaard skal slå inn.
    78'
    Det er skrått hold, men Ødegaard går for en frekk variant rett på mål. Martinez står fint plassert og holder skuddet.
    79'
    Mål for Aston Villa!
    Arsenal 3 - 1 Aston Villa
    Mål: Jacob Ramsey
    Målgivende: Leon Bailey
    81'
    Ramsey reduserer for barndomsklubben Aston Villa med en kule limt opp i vinkelen fra rundt 17 meter.
    81'
    Douglas Luiz
    84'
    Bailey har vært frisk etter innhoppet i pausen.
    85'
    Blir tatt nå, Villa-angriperen, og blir liggende nede.
    86'
    Aston Villa fikk litt ekstra energi av reduseringen, men det skal selvsagt veldig mye til for at gjestene får med seg poeng fra London nå.