Veglo90'+5
226
307

Velkommen til livedekningen av oppgjøret mellom Arna-Bjørnar og Sandviken i femte serierunde av Toppserien 2021.
    Arna-Bjørnar tapte sin fjerde strake da Vålerenga ble for sterke i Oslo, og arnabuene er med det Toppseriens tabelljumbo. Fjorårets serieåtter innledet sesongen med fire treningskamper uten tap, men siden den gang har man tapt seks av syv. Arna-Bjørnar snitter på vel tre innslupne per kamp så langt, og fryktelige 3-13 er målforskjellen før møtet med Sandviken. Hjemme i Arna har man spilt én kamp så langt, et oppgjør man tapte 0-2 mot Rosenborg.
    Serieledende Sandviken har vært Arna-Bjørnars rake motsetning så langt, og 12 poeng og 11-1 i målforskjell er så langt fasiten for hvittrøyene. Sandviken har vunnet alle oppgjør de har stilt opp i så langt i 2021, og inkludert fem treningskamper betyr det ni seire og elleville 38-5 i målforskjell. Møtet med Stabæk er den eneste bortekampen hittil for et Sandviken som tapte tre av de siste fire på fremmed gress i 2020.
    Arna-Bjørnar og Sandviken har møttes 30 ganger i offisielle oppgjør siden tusenårsskiftet, og etter at arnabuene vant 14 av de de første 18, har Sandviken vunnet syv av de siste 12. Det inkluderer seks av seks poeng både i 2019 og 2020, samt seier i Arna i 2018. Sandviken har med det tre strake seire på en bane der man tapte 10 av 12 mellom 2002 og 2017. Klubbene målte for øvrig krefter i en treningskamp i mai, et oppgjør Sandviken vant 6-0.
    Kveldens hoveddommer er Karoline Marie Jensen fra Furuflaten IL. Sefa Erdal og Andreas Austevoll Nødtvedt er assistentdommere, mens Bjørn Tore Tvedt er fjerdedommer.
    Vertene fra Arna er ventet i en 4-4-2-formasjon, og det gjøres èn endring fra laget som tapte i Oslo. Kamilla Aabel tar Tora Oses plass i midtforsvaret.
    Serielederne Sandviken er ventet i en 3-4-3-formasjon, og Alexander Straus velger å stille uendret fra laget som slo Lyn.
    Praktfulle vær- og føreforhold i forkant av lokaloppgjøret i Arna. Solen er bak en sky eller to nå, men det er ingen ulempe når det er rett i overkant av 20 grader.
    Arna-Bjørnar og Sandviken entrer nå banen i Arna. Spilleforholdene er som nevnt tipp topp, men dette er altså bunn mot topp i den fortsatt unge Toppserie-sesongen. Kampstart er få strakser unna.
    0'
    Sandviken innleder begivenhetene.
    1'
    Mye brudd på brudd de første rundt 100 sekundene her. Sandviken prøver å holde i ballen når de har den.
    2'
    Vertene presses langt inn på egen halvdel nå. Ekstremt lavt press hos hjemmelaget.
    4'
    Et innlegg jages av vertenes sisteskanse, men på vel fem meter mister Edrud ballen. Terland prøver å avslutte rundt en meter utenfor, men forsøket går rett i sisteskansens faste grep. Brukbar sjanse, selv om Edrud redder nokså greit.
    5'
    De fremmøtte har tidvis fått se et meget dypt hjemmelag så langt. Stod med 11 langt inne på egen halvdel da Sandviken angrep for noen minutter siden.
    5'
    Vertene får frispark midt på gjestenes halvdel. Tvilsomt om det er korrekt. Tar mye ball der. Grei innleggsposisjon.
    7'
    Serven fra Hjelmhaug er lur, den, men ingen i rødt kommer på ballen. Ender med 5-meter.
    8'
    Hasund og Brochmann prøver å kombinere, men Arna-Bjørnar får kontroll på egen halvdel.
    9'
    Ivanovic klemmer til fra vel 16 meter, men forsøket går langt utenfor.
    9'
    Nærmer oss 10 minutter spilt nå, og Arna-Bjørnar har maktet å heve laget betraktelig etter mye Sandviken helt i starten.
    10'
    Laupstad gjenvinner fint for vertene. Arna-Bjørnar kan overta.
    11'
    Myrseth prøver å finne Ivanovic, men innlegget mangler noe presisjon. Gjestenes australske sisteskanse kan plukke greit.
    12'
    Hasund kommer rundt til venstre og legger inn. På rundt 10 meter er Brochmann, men hun skyter i nettveggen. Ok sjanse, selv om keeper Edrud ikke er veldig skremt.
    14'
    Forholdsvis jevnte første 15 i Arna. Sandviken har vært nærmest, men definitivt ikke noe stormløp mot vertenes mål så langt.
    15'
    Ryland med en mesterlig jobb ved dødlinjen til høyre i banen, men innlegget finner ikke medspiller. Passerer flere der.
    16'
    Har helt klart sett konturene av bra pasningsspill for Sandviken her. Har ved flere anledninger vært en en sistepasning fra det helt store.
    17'
    Nok en gang er Hasund aktiv til venstre i banen, og denne gangen finner hun Terland. Fra vel fem meter går avslutningen et stykke utenfor. Nesten som da Brochmann avsluttet i sted, men denne muligheten er større. Sandviken nærmer seg nå.
    18'
    Abrahamsen stopper Terland på vei frem og er heldig som slipper det gule. Kommer inn skrått bakfra.
    19'
    Sandviken med omtrent all ballbesittelse, og vertene makter ikke gjøre mye med ballen når de vinner den. Slår som oftest fremover uten adresse.
    21'
    Lund legger inn fra venstre, men treffer ikke medspiller. Sandvikens venstreside har vært aktiv så langt.
    21'
    Vertene med en sjelden kontring, og Ivanovic får til slutt frispark midt på gjestenes halvdel. Hadde gjestene noe i ubalanse der.
    22'
    Mål for Arna-Bjørnar!
    Arna-Bjørnar 1 - 0 Brann
    Mål: Emelie Lövgren
    Lövgren stanger vertene opp i føringen! På sin første mulighet sitter den for Arna-Bjørnar. Hjelmhaug slår frisparket fra rundt midt på halvdelen innover mot farlig sone, og på snaut 10 meter er en aktiv Lövgren. Hun posisjonerer seg meget bra og får sendt i vei en heading keeper Micah aldri får kontroll på. Muligens har hun solen i øynene, men ballen ender uansett i nettet. Arna-Bjørnar i føringen mot serielederne!
    23'
    Ikke veldig fortjent at det er vertene som scorer først her, spill og sjanser tatt i betraktning.
    25'
    Sandviken fortsetter å ha ballen mest etter målet imot. Har etter hvert hatt meget mye ball her.
    27'
    Arna-Bjørnar forsvarer seg i skrivende stund bra her. Gjestene kommer til få avslutninger fra gode posisjoner.
    27'
    Sandviken med 10 av 11 på vertenes halvdel nå, men som nevnt er Arna-Bjørnar kompakte. Makter imidlertid virkelig ikke å holde i ballen når de vinner den. Ender ofte med smått paniske klaringer mot gjestenes halvdel.
    29'
    Treffer Brochmann foran i feltet, men headingen går langt over.
    30'
    Naalsund prøver seg fra vel 16 meter, men gjestenes nummer 11 bommer med en snau meter. Mye Sandviken i Arna, men store målsjanser er enn så lenge en mangelvare i solskinnet.
    32'
    Vertene er direkte mot Ivanovic, og keeper Micah må ut og gi innkast. Nesten at vertenes nummer 23 får ballen i bra posisjon der.
    33'
    Stanges til ny corner.
    34'
    Lav, hard og lur variant. Vertene får dog avverget.
    34'
    Solen er for øvrig en klar faktor her, og i denne omgangen gjelder det Micah i Sandviken-målet. Står fortsatt relativt høyt på himmelen.
    36'
    Straus noe høylytt på Sandviken-benken nå, og hans kvinner i hvitt er noe omstendelige i den siste tredjedelen. Setter fortsatt vertene på få store prøver, selv om man har ballen mye.
    37'
    Arna-Bjørnar er nokså direkte når de har muligheten, og det er nok en fornuftig tilnærming. Gjestene står forholdsvis høyt her.
    39'
    Terland klemmer til fra vel 16 meter, men Edrud tar den syv dager i uken. Gir riktignok en liten retur, men har full kontroll.
    40'
    Spillerbytte - Brann
    Inn: Vilde Veglo
    Ut: Elisabeth Terland
    41'
    Haugland holder bra i ballen med flere i rygg, men vertene må etter hvert ta til takke med innkast.
    42'
    Sandviken lemper en del baller inn mot farlig sone, men det synes ikke å være veldig fruktbart. Er nok raske kombinasjoner langs bakken som i størst grad kan true vertene her.
    43'
    Lund legger brukbart inn fra venstre, men Edrud er fint ute og plukker.
    44'
    Arna-Bjørnars bakre rekker roper 'opp med laget' når man har ballen, og det er lett å forstå. Har ofte blitt meget baktunge i denne første omgangen.
    45'
    Det er lagt til ett minutt her.
    45'+1
    45'+2
    Vi er halvveis i programmet i Arna, hvor det er Arna-Bjørnar som leder 1-0 mot Sandviken. Gjestene fra andre siden av Ulriken har hatt ballen klart mest så langt, men det er likevel et effektivt hjemmelag som kan ta pause med ledelse. Emelie Lövgren headet vertene i rødt foran rundt halvveis i omgangen, en sjanse som står igjen som Arna-Bjørnars eneste så langt. Sandviken har ikke klart å omsette spillemessig overtak i store målsjanser, og det har blitt en god del nesten for gjestene fra Stemmemyren. Alt i alt en ikke veldig spektakulær omgang med fotball i Arna, men med 1-0 på resultattavlen har vi et høyinteressant utgangspunkt før den andre omgangen.
    45'
    Arna-Bjørnar sparker i gang andre omgang.
    46'
    Er altså vertenes Edrud som har solen i øynene i denne andre omgangen. Fantastisk kveldssol i Arna i kveld.
    47'
    Veivåg klemmer til fra snaut 20 meter, men forsøket blokkeres. Vertene med en del ball på gjestenes halvdel så langt i den andre omgangen. Presser betraktelig høyere enn før hvilen.
    49'
    Sandviken kombinerer fint, og det er til slutt Ryland som legger inn fra høyre. Finner Brochmann, men fra relativt god posisjon i boksen heades det et stykke utenfor.
    51'
    Vertene byr langt mer på seg selv fremover i banen nå, og det er meget godt nytt for oppgjøret. Står som nevnt også høyere i banen.
    52'
    Markeres for frispark utover.
    53'
    Haugland i fint driv på gjestenes halvdel, men idet hun nærmer seg farlig sone, har hun ikke mange gode alternativer. Renner etter hvert ut i sanden.
    55'
    Et innlegg fra venstre fremprovoserer en involvering fra vertenes Edrud, men sisteskansen er både god og heldig idet det aldri kommer en avslutning. Kunne blitt en farlighet der.
    57'
    Spillerbytte - Arna-Bjørnar
    Inn: Martine Midtbø
    Ut: Miljana Ivanovic
    59'
    Naalsund slår mot venstre, men ballen har dårlig adresse. Timen passert nå, og fortsatt er ikke gjestene veldig farlige her.
    61'
    Inn: Ingrid Jåstad
    Ut: Meryll Abrahamsen
    61'
    Stanges unna ved første stolpe.
    62'
    Haugland med en alle tiders mulighet, men avslutningen går utenfor! Fine kombinasjoner av vertene, og det er Midtbø, Myrseth og Haugland som er involvert. Myrseth legger inn fra høyre, nær dødlinjen, og på snaut fem meter venter en umarkert Haugland. Hun får en alle tiders mulighet, men treffer ikke rent. Kampens klart største mulighet utenom scoringen.
    64'
    Står nå egentlig 1-0 i store målsjanser, i tillegg til scoringen. Sier sitt om en sjansefattig affære så langt i Arna.
    66'
    Ryland er etter et innlegg på bakerste stolpe, men flagget er oppe.
    66'
    Meget bra for kampen at også Arna-Bjørnar har sitt å by på fremover i banen nå. Ble spilt lave i store deler av den første omgangen.
    67'
    Ryland med et fint mottak til høyre i boksen, men innlegget videre blir for hardt. Man sitter liksom og venter på en stor Sandviken-mulighet her, men enn så lenge lar den vente på seg.
    68'
    Nok et innlegg, denne gangen fra høyre, men Brochmann kommer aldri på ballen.
    70'
    Inn: Kennya Cordner
    Ut: Ingrid Marie Spord
    71'
    Sandviken-trener Alexander Straus har mellomnavnet Johann, og alle som kan sin vals, vet at det ikke er en hvilken som helst navnekombinasjon i den forbindelse. Kvelden i Arna har imidlertid vært alt annet enn en dans på lette føtter for gjestene så langt.
    72'
    Kjemper iherdig nå, Arna-Bjørnars bakre rekker, noe man har måttet gjøre i store deler av oppgjøret. Sandviken kommer fortsatt til svært få målsjanser og skudd generelt.
    74'
    Aabel tar telling for vertene, trolig etter å ha fått ballen skutt opp i ansiktet. Har vært en del av et meget solid Arna-Bjørnar-forsvar så langt. Er med igjen relativt umiddelbart.
    76'
    Stanges unna. Til slutt fanger keeper Micah et innlegg nummer to.
    77'
    Lund med en markkryper fra vel 16 meter, men Edrud kan redde enkelt. Fortsatt få skudd som setter vertenes sisteskanse på reelle prøver her.
    79'
    Innbytter Midtbø med mye energi her nå, og vertenes nummer 14 gjør en god pressjobb.
    80'
    Ballen faller ned i beina på Naalsund på snaut 16 meter, men derfra går ballen over. Får skyte fra god posisjon der, og gjestenes nummer 11 er nok skuffet over at den går såpass langt over. Sandviken presser nå.
    82'
    Sandviken-frispark på rundt 30 meter. Brochmann klemmer til, hun, men forsøket går et stykke utenfor. Langt hold å skyte fra.
    82'
    Gult kort til Brann
    Maria Dybwad Brochmann
    Får for farefullt spill. Er oppe med en høy fot i duell med Hjelmhaug.
    84'
    Mange baller som slås inn i vertenes boks nå, men der gjør man en god klareringsjobb. I skrivende stund lite som tyder på at gjestene har et mål i seg her. Har blitt gjentatt en del i kveld, men serielederne skaper fortsatt få klare målsjanser.
    87'
    Inn: Ida Holm Neset
    Ut: Ingrid Ryland
    87'
    Kort slått. Holder i ballen nede ved cornerflagget, vertene.
    88'
    Inn: Tora Ose
    Ut: Linnéa Laupstad
    89'
    Det er lagt til seks minutter her.
    90'+1
    Et langt fremspill fra gjestene, men i feltet blir det en slags stussvariant utenfor. Edrud kan nok en gang forberede 5-meter.
    90'+2
    Arna-Bjørnars bakre rekker fortjener mye ros for hvordan man har fremstått i kveld. 93. minutt nå, og fortsatt har man til gode å se en stor Sandviken-sjanse. Har stått bra imot og gitt gjestene lite rom i den siste tredjedelen. Naturligvis kombinert med et bortelag som ikke har vært i sitt vante jeg.
    90'+3
    Hjørnespark til Brann
    90'+5
    Mål for Brann!
    Arna-Bjørnar 1 - 1 Brann
    Mål: Vilde Veglo
    Målgivende: Maria Dybwad Brochmann
    Langt inne i overtiden sitter den for Sandviken! De har banket på døren i stort sett hele kveld, og omsider treffer gjestene blink. Corneren blir slått inn i farlig sone, hvor ballen ikke blir klarert skikkelig unna. Østenstad header dermed innover igjen, og ikke langt fra krittmerket får Brochmann hodet på ballen. Hodestøtet ender opp som en målgivende, for på rundt fem meter får Veglo foten på ballen. I det 95. minutt får gjestene utlignet!
    90'+5
    Midtbø går i bakken i 16-meteren, men vertenes nummer 14 får ikke straffe. Korrekt avgjørelse.
    90'+7
    90'+7
    Karoline Marie Jensen markerer for full tid i Arna, hvor det ender 1-1 mellom Arna-Bjørnar og Sandviken. Etter fire strake seire sikrer serieledende Sandviken uavgjort med omtrent det siste sparket på ballen. Lagene tok pause med 1-0 på resultattavlen, og også den andre omgangen skred frem som nokså sjansefattig. Også da hadde Sandviken ballen mest, men mot et hardtkjempende hjemmelag slet man med å komme til store målsjanser. Karoline Haugland var nær dobling av ledelsen etter vel timen, et forsøk som står igjen som oppgjørets beste mulighet utenom scoringene. Sandviken presset på mot slutten, og etter en corner var det altså innbytter Vilde Veglo som fikk utlignet. Alt i alt hadde Sandviken ballen klart mest i Arna, men i fraværet av store målsjanser fremstår 1-1 som et greit resultat.