1-2
227
192

Hei, og hjertelig velkommen til livedekningen av seriestarten i Toppserien! I dag møtes Arna-Bjørnar og Lyn på Arna idrettspark.
    Dagens hjemmelag hadde en meget god sesong i fjor. Etter en varierende start på sesongen fant de virkelig formen i andre halvdel og endte på en imponerende 5. plass etter å ha kapret 21 poeng på 18 kamper. Det var ni poeng ned til Lyn på kvalik, men hele 14 poeng opp til Vålerenga på 4. plass. På hjemmebane vant Arna-Bjørnar fire kamper, spilte to uavgjort og tapte tre.
    Lyn endte på 9. plass i fjor og måtte dermed ut i kvalik mot Åsane. Laget fra hovedstaten viste imidlertid at de fortjente å spille i Toppserien og vant oppgjøret med få problemer. På bortebane vant de kun én kamp, spilte én uavgjort og tapte syv.
    Sist lagene møttes var i august i fjor på Kringsjå stadion. Laura Gashi sendte vertene i føringen etter et drøyt kvarter var spilt, og det så lenge ut som at Lyn skulle gå seirende ut av oppgjøret. Bortelaget ga seg derimot ikke og utliknet like før fulltid etter at Tora Ose scoret på straffe. Totalt har lagene møttes åtte ganger tidligere. Dagens hjemmelag har vunnet fire, to har endt med uavgjort og Lyn har vunnet to. Målstatistikken viser 15-15.
    På overgangsfronten har Arna-Bjørnar hentet inn Yuuka Kurosaki (Fukuoka), Ida Norstrøm (LSK), Kristina Herfindal Grøndal (Brann), Vilde Veglo (på lån fra Brann frem til 30.06). Emelie Lövgren (Djurgården Fotboll), Maria Østervold (lån til Åsane gjort permanent), Milena Kokosz (Åsane) har forlat klubben.
    Lyn har vært hakket mer aktive, og Una Roaldseth Søyland (tilbake fra lån til Fart), Hedda Foslie (tilbake fra lån til Fart), Kristine Gulbrandsen (Aafk Fortuna), Miriam Vilnes Mjåseth (Medkila), Cornelia Remme Fladberg (Stabæk), Jenny Røsholm Olsen (Avaldsnes), Jenny Gjerde Sætre (fra eget juniorlag), Mathea Berg-Solemdal (Eik) har alle sluttet seg til Oslo-laget. Emma Stølen Godø (LSK), Laura Gashi (LSK), Sofie Tunes (TIL 2020), Mari Refsnes Hasselknippe (legger opp/pause), Christina Elise Osnes-Ringen (Røa), Runa Lillegård (Vålerenga), Joanna Aalstad Bækkelund (Eskilstuna United), Hedda Foslie (legger opp) blir derimot ikke å finne i Lyn i år.
    0'
    Lyn triller ballen på egen halvdel innledningsvis. Forsiktig start på kampen fra begge lag.
    3'
    Aahjem er nære på å ta ned et innlegg inne i boksen, men angriperen presses hardt av Hovland som vinner ballen.
    4'
    Hernes drar seg nedover høyrekanten før hun prøver på et innlegg inn mot Mjåset i boksen, men ballen fra Lyn-spilleren er svak og klareres av Arna-Bjørnar-forsvaret.
    6'
    Myrseth prøver å slå langt ute på høyrekanten, men backen slurver det til og gir bort et innkast høyt i banen.
    8'
    Tandberg får testet skuddfoten fra omtrent 20 meter, men skuddet går rett på Norstrøm som redder enkelt.
    10'
    Hjemlhaug bruker god tid når hun skal ta et innkast ute på venstrekanten. Til slutt hiver hun ballen mot Laupstad som får en svak touch og gir fra seg et innkast.
    12'
    Mål for Lyn!
    Arna-Bjørnar 0 - 1 Lyn
    Mål: Emilie Closs
    Målgivende: Kamilla Melgård
    Closs header inn 1-0! Hernes vinner ballen høyt i banen før hun finner Melgård ute til høyre. Backen slår så inn mot bakerste hvor Closs kommer stormende og stanger gjestene i føringen.
    13'
    Litt tekniske problemer innledningsvis, men Lyn leder iallfall 1-0!
    21'
    Laupstad utfordrer nedover venstrekanten, men kantspilleren får en dårlig touch og mister ballen ut over dødlinjen.
    24'
    Lyn har dominert kampen i det vi runder 25 minutter spilt. Laget fra Oslo har full kontroll mens vertene sliter med å komme seg over midtbanen til tider.
    25'
    Ser ut som Melgård gjør et lite feilkast ute på høyrekanten, men dommerne velger likevel ikke å blåse i fløyten.
    27'
    Melgård slår inn mot Closs som igjen har tatt løpet mot bakerste, men denne gangen kommer Norstrøm ut og plukker enkelt.
    28'
    Veglo jager en lang ball i bakrom, men pasningen fra Veivåg er for hard og ruller ut over dødlinjen.
    28'
    Veivåg er veldig nære å sende Veglo alene med Odden, men Fink får satt inn en takling i siste liten og vinner ballen.
    30'
    Hjelmhaug slår inn i feltet, men ballen går over alt og alle. Olsen velger likevel ikke å ta noen sjanser og klarerer ut til innkast.
    32'
    Arna-Bjørnar har kommet litt mer med i kampen de siste minuttene, men sjansene uteblir fortsatt for hjemmelaget.
    32'
    Veivåg finner Myrseth ute til høyre som avanserer fremover, men Tandberg setter inn en kontant takling på backen og ballen går ut til innkast.
    34'
    Veglo vinner ballen like utenfor boksen før hun spiller videre til Ivanovic. Spissen drar seg innover før hun prøver å spille tilbake til sin spissmakker, men pasningen er svak og snappes av Bølviken.
    35'
    Tandberg tar ned ballen på midtbanen før hun prøver å vende opp, men Kurosaki presser Lyn-spilleren og vinner til slutt ballen. Hun spiller videre til Veivåg, men midtbanespillerne mister ballen til Olsen.
    37'
    Drøyt fem minutter igjen å spille av første omgang. Det er lite som tyder på at Arna-Bjørnar skal finne en utlikning. Hjemmelaget har ennå tilgode å komme til én avslutning.
    39'
    Melgård kommer seg rundt på høyrekanten og får lagt inn, men Hovland er først frempå og banker unna.
    41'
    Myrseth med et herlig innlegg inn mot Ivanovic som har løpt seg fri inne i boksen. Spissen får hodet på ballen, men klarer ikke å styre headingen mot mål.
    42'
    Bølviken prøver å vende spille mot Melgård ute på høyrekanten, men pasningen er for høy og flyr over hodet til Lyn-spilleren. Innkast til hjemmelaget.
    44'
    45'
    Der er det pause på Arna idrettspark - bortelaget Lyn leder 1-0 etter en meget sterk første omgang. Gjestene startet best og tok ledelsen etter at Melgård fant Closs på bakerste, og laget fra hovedstaten har nesten ikke latt Arna-Bjørnar fått kjenne på ballen. Vertene sliter med å komme til sjanser og må løfte seg flere hakk dersom de ønsker å ta poeng i dag. Vi er straks tilbake med andre omgang!
    45'
    Gjestene sparker i gang andre omgang.
    45'
    Arna-Bjørnar 0 - 2 Lyn
    Mål: Anna Aahjem
    Målgivende: Emilie Closs
    Lyn scorer omtrent med en gang! Closs kommer seg rundt på venstrekanten og får slått inn, via beinet til Myrseth. Ballen ender til slutt i beina til Aahjem som vender opp og banker kula inn i lengste. Drømmestart på omgangen for Lyn!
    45'
    Nå blir det tøft for Arna-Bjørnar. Blir spennende å se om hjemmelaget klarer å svare eller om omgangen utspiller seg likt første.
    47'
    Hjelmhaug med et fint innlegg inn fra venstrekanten, men Veglo får akkurat ikke hodet på ballen som flyr forbi spissen.
    48'
    Grøndal velger å gå direkte og slår langt opp mot Lyn-boksen, men Fink rager høyest i feltet og stanger kontant unna.
    49'
    Myrseth prøver å slå inn fra høyrekanten, men innlegget er dårlig slått og går rett i beina til Bølviken som overtar.
    50'
    Laupstad presser og vinner ballen høyt i banen, men dommeren velger å blåse frispark til Lyn. Det er ikke vertene særlig fornøyd med.
    52'
    Tandberg felles på vei fremover. Frispark til Lyn ute til venstre i fin innleggsposisjon.
    54'
    Lyn triller ball inne på egen halvdel før Olsen prøver å slå mot Closs ute til venstre, men pasningen er upresis og går ut til innkast.
    58'
    Jorde slår inn mot første, men der står Veivåg og stanger unna.
    59'
    Tandberg plukker en løs ball før hun avanserer fremover og skyter fra 25 meter, men skuddet går rett i ryggen til Hovland og ut.
    60'
    Spillerbytte - Arna-Bjørnar
    Inn: Martine Midtbø
    Ut: Yuuka Kurosaki
    61'
    Myrseth slår inn, men Bølviken header unna. Veivåg plukker deretter ballen og smeller til fra 20 meter, men midtbanespilleren treffer kun en motspiller.
    62'
    Ivanovic mottar ballen på midtbanen før hun prøver å dra av seg flere motspillere, men angriperen løpes opp av Melgård som vinner ballen.
    63'
    Aahjem tres gjennom av Tandberg og skyter fra skrå vinkel. Via Norstrøm og ut til corner.
    64'
    Tas kort. Ender med ny corner.
    64'
    Lander på hodet til Tanberg, men hun klarer ikke å styre headingen mot mål.
    65'
    Omtrent en halv omgang igjen å spille ute på Arna idrettspark. Lite som tyder på at dette ender med noe annet enn borteseier.
    67'
    Hjelmhaug klarer nesten å tre gjennom Veglo ute på venstrekanten, men Bølviken leser pasningen og får ryddet opp.
    68'
    Tanberg prøver å tre gjennom Mjåseth i bakrom, men pasningen fra midtbanespilleren er altfor hard og ender i beina til Norstrøm.
    69'
    Mål for Arna-Bjørnar!
    Arna-Bjørnar 1 - 2 Lyn
    Mål: Linnéa Laupstad
    Laupstad reduserer ut av det blå! Tandberg med en meget slurvete pasning innover i banen som Laupstad snapper opp. Vingen kommer alene med Odden og plasserer ballen enkelt i nettmaskene. Det er kamp igjen på Arna idrettspark!
    69'
    Inn: Tora Ose
    Ut: Miljana Ivanovic
    70'
    Spillerbytte - Lyn
    Inn: Monica Isaksen
    Ut: Miriam Mjåseth
    71'
    Laupstad ble altså servert på sølvfat av Tandberg da hun satte reduseringen. Det blir spennende å se om hjemmelaget klarer å finne utlikningen. De har slitt med å komme til sjanser og trengte en gavepakke for å komme seg inn i kampen igjen.
    72'
    Veivåg klarer nesten å komme seg ned til dødlinjen, men Bølviken er tett oppi midtbanespilleren og vinner ballen.
    73'
    Laupstad kommer for sent inn i en takling på Melgård og feller Lyn-spilleren ute på høyrekanten. Målscoreren er litt heldig som slipper unna det gule, der.
    74'
    Lyn-spillerne holder på ballen og triller innad i eget lag. Gjestene virker en smule nervøse idet vi nærmer oss 80 minutter spilt.
    77'
    Melgård drar seg nedover høyrekanten og legger inn mot bakerste, men innlegget lander i beina til Myrseth som banker unna.
    78'
    Veglo vender opp på midtbanen før hun prøver å chippe gjennom Veivåg som har gått på løp, men pasningen går rett i Olsen som stanger unna. Nå begynner det å haste for vertene.
    79'
    Gult kort til Arna-Bjørnar
    Ingrid Jåstad
    Kommer for sent inn i en takling på Aahjem og belønnes med det gule.
    79'
    Frispark til vertene etter at Jåstad felles ute på venstrekanten. Hjemmelaget flytter laget opp.
    81'
    Odden bokser unna.
    83'
    Melgård stormer nedover høyrekanten før hun prøver å spille videre til Aahjem, men Grøndal leser pasningen og stjeler ballen.
    86'
    Inn: Kristin Holmen
    Ut: Anna Aahjem
    86'
    Inn: Cornelia Fladberg
    Ut: Selma Hernes
    87'
    Gjestene kontrer og Tandberg utfordrer nedover venstrekanten, men Myrseth gjør en solid forsvarsjobb og får taklet ballen ut til corner.
    88'
    Tandberg felles ute til venstre for sekstenmeteren. Frispark til Lyn i meget god innleggsposisjon.
    89'
    Lyn styrer kampen idet vi er inne på overtiden. Hjemmelaget sliter med å komme seg ut av egen bandehalvdel. Dette ender nok med borteseier.
    90'
    Stopp i spillet mens en Olsen ligger nede og må få behandling. Ser ut som hun fikk seg en smell i hodet.
    90'+1
    Lyn-spilleren føres av banen og kampen er igang igjen.
    90'+2
    Ose prøver å løfte ballen over Lyn-forsvaret og mot Veglo i bakrom, men pasningen er for hard og ender i fanget til Odden.
    90'+2
    Tandberg drar seg ned til hjørneflagget for å drøye tid. Ender til slutt med utspark til hjemmelaget, men spørs om det ikke skulle vært corner istedenfor.
    90'+3
    90'+4
    Der markerer dommer Karoline Marie Jensen for fulltid - Lyn vinner fullt fortjent etter å ha vært det beste laget fra start til slutt. Gjestene startet andre omgang i fyr og flammer, og Aahjem fikk æren av å sette 2-0 smått 20 sekunder inn i omgangen. Laget fra Oslo hadde egentlig god kontroll på oppgjøret etter det, men Tandberg forærte Laupstad en scoring med 20 minutter igjen å spille. Arna-Bjørnar klarte likevel ikke å sette inn sluttspurten, og dermed ender det med 2-1-seier til Lyn. Med dette resultatet kommer Lyn opp på 4. plass, mens Arna-Bjørnar blir liggende på 8. plass. Takk for meg!