4-2
372
201

Velkommen til livedekningen av oppgjøret mellom Arna-Bjørnar og Stabæk i 11. serierunde av Toppserien.
    Arna-Bjørnar har to kamper på rad uten tap for første gang i 2023, men to poengdelinger monner lite for laget som fortsatt innehar sisteplassen. Arnabuene vant kun én av de første 10, men avstanden opp til Avaldsnes over streken er kun tre poeng idet de fleste i Toppserien har vært gjennom et tosifret antall kamper. I Arna har tre av fire endt med tap, og man er det eneste Toppserie-laget som fortsatt har til gode å vinne hjemme inneværende sesong.
    Stabæk befinner seg i et slags ingenmannsland på den fortsatt unge Toppserie-tabellen, men før turen til Arna har man likevel kun fire poeng ned til Åsane under streken. Stabilitet har vært en mangelvare så langt for bæringene, som kun ved to anledninger har tatt poeng i flere enn én kamp etter hverandre. Også på fremmed gress har det vært blandet drops, men utenom tap mot sterke RBK og VIF har man tatt totalt fire poeng mot Lyn og Røa.
    Stabæk jakter i dag sin fjerde strake seier mot Arna-Bjørnar, den forrige med 5-1 tidligere i mai, og bæringene har i det hele tatt hatt et godt tak på kveldens hjemmelag de siste sesongene. I Arna har 15 møter siden 2009 gitt 5-6-4 i favør Stabæk, og etter syv på rad uten seier her jakter bæringene i dag den andre strake triumfen etter 2-1 i fjor.
    Dagens hoveddommer er Sondre Brudvik fra Tertnes Fotball. Martin Røed Knudsen og Andrè Frøseth Jønland er assistentdommere, mens Mohammed Nabil Alzinati er fjerdedommer.
    Arna-Bjørnar gjør to endringer fra laget som startet mot Lyn sist, og Malin Dalsgård og Anna Nigardsøy er ute til fordel for Nora Nøss og Sofie Bjørnsen.
    Også Stabæk med to endringer fra forrige rundes lag, og Thea Loennecken og Iris Omarsdottir erstattes av Maren Thoresen og Zara Jönsson.
    Lite som tyder på sommer idet det lakker og lir mot juni, og regnvær akkompagneres i ettermiddag av rundt 10 grader.
    Arna-Bjørnar og Stabæk entrer nå banen i Arna. Det både regner og blåser i rikelig monn, men avspark i Toppseriens 11. runde er like fullt få strakser unna.
    0'
    Hjemmelaget innleder oppgjøret.
    0'
    Regner rett og slett kattunger i Bergen og omegn i ettermiddag. Heller ikke Arna slipper unna vanninfernoet.
    2'
    Fine kombinasjoner av hjemmelaget, men til slutt er Aas i offside på rundt 16 meter. Kunne blitt en farlighet.
    3'
    A-B-frispark et stykke inne på egen halvdel. Slås kort.
    4'
    Tette og jevne åpningsminutter her. Enn så lenge spill mellom de to 16-metrene.
    6'
    Nytt frispark til hjemmelaget, dette i nærheten av midtsirkelen. Slås kort.
    7'
    Begge lag med noe mangelfull presisjon i pasningsspillet tidlig her. Stabæk har vært oftere på hjemmelagets halvdel enn motsatt, men fortsatt ingen målsjanser å skrive hjem om.
    9'
    A-B-frispark til venstre i banen. Slås kort.
    9'
    Stor mulighet til Jönsson, men hjemmelaget slipper unna! En fin pasning finner svensken til høyre i boksen, hvor keeper Larsen er noe sen med å komme ut. Dermed får spissen god tid til å sikte, men dessverre for gjestene går forsøket rett utenfor. Marginer unna 0-1.
    12'
    Ny offside hos A-B. Trolig Aas der markeres på.
    13'
    Mest spill på hjemmelagets halvdel nå, men man settes ikke ofte på prøver. Stabæk med et slags initiativ idet vi passerer kvarteret.
    15'
    Vallotto fører ball mot 16-meteren, men pasningen videre har ikke adresse. Marginer unna at den har det.
    17'
    A-B blir tidvis ganske så baktunge nå. Stabæk med et overtak hva angår ballinnehav, men fortsatt settes ikke keeper Larsen på store prøver.
    18'
    Stabæk-frispark et stykke inne på egen halvdel. Slås kort.
    20'
    Mål for Stabæk!
    Arna-Bjørnar 0 - 1 Stabæk
    Mål: Meryll Abrahamsen
    Målgivende: Smilla Vallotto
    Abrahamsen med en lur lobb, og da står det plutselig 0-1 i Arna! Dagens første fulltreffer er definitivt en flott en. Gjestene bearbeider på A-Bs halvdel, hvor det til slutt slås en pasning mot Abrahamsen på vel 16 meter. Der velger den tidligere A-B-spilleren å skyte, noe hun gjør svært lurt i. En lobbvariant ender over en sjanseløs Larsen og i mål. Lekkert satt.
    22'
    Alt i alt fortjent at gjestene scorer først her. Har hatt det som er av sjanser så langt.
    24'
    Mål for Arna-Bjørnar!
    Arna-Bjørnar 1 - 1 Stabæk
    Mål: Tomine Svendheim
    Målgivende: Sigrid Aas
    Ut av intet sitter utligningen for Arna-Bjørnar, og det er Svendheim som til slutt setter ballen i åpent mål! Hjemmelagets nummer 14 sender nok en bukett pinseliljer til lagvenninne Aas for forarbeidet. Sistnevnte jager ballen til høyre i boksen, hvor hun til slutt kommer seg forbi Helgesen. Da er det virkelig fare på ferde, og Aas slår så på tvers til Svendheim. Hun har kommet fra dypet og kan enkelt sette 1-1 i åpent mål.
    25'
    Hjemmelaget scorer med det på sin første målsjanse i ettermiddag. I sum godt betalt med to scoringer etter de første vel 25 i Arna.
    27'
    Ny stor Stabæk-mulighet, og det er først Jönsson som tester Larsen! Et innlegg fra høyre finner Jönsson i boksen, men dessverre for gjestene er ikke hodestøtet veldig hardt. Larsen er dermed ute til sin høyre og slår unna. Returen kommer Bjånesøy på, men fra veldig spiss vinkel skytes det utenfor. Bra mulighet der.
    29'
    Arna-Bjørnar 2 - 1 Stabæk
    Mål: Miljana Ivanovic
    Ivanovic utnytter håpløst forsvarsspill og setter 2-1 på enkelt vis! Hjemmelaget med nok en scoring der gjestenes forsvarsspill virkelig ikke er forbilledlig. Bøviken nøler veldig et stykke inne på egen halvdel, hvor Ivanovic overtar og får en berøring. Hun får så ballen forbi keeper Skoglund, og da står det åpne målet og gaper. Enkelt til 2-1 for serberen!
    31'
    Pettersen header rett utenfor, og der er gjestene marginer unna 2-2! Bra slått corner, og i feltet har stopperen posisjonert seg. Hun får satt hodet til ballen i meget bra posisjon, men dessverre for gjestene går ballen rett utenfor. Ingen i rødt har kontroll der. Stabæk med nok en bra mulighet.
    33'
    34'
    Ingen tvil om at det er gjestene som har skapt mest så langt. A-B har situasjonene som førte til målene, det siste som nevnt en stor gavepakke fra gjestenes bakre rekker.
    36'
    Frispark til hjemmelaget nær midtstreken. Slås kort.
    37'
    Stabæk kommer gang på gang til enkle innlegg fra høyre. Kan fort straffe seg for hjemmelaget, det.
    38'
    Fortsatt gjestene som har mest ballbesittelse her, og man har i sum skapt fire store målsjanser så langt. Utvilsomt uheldige som ligger under.
    40'
    A-B-frispark rett inne på gjestenes halvdel. Slås mot boksen, men Skoglund kan overta.
    41'
    A-B med et par spillsekvenser nå, og man har hevet seg noe før pause her. Står høyere i banen.
    43'
    I stolpen fra Ivanovic, som nesten setter sitt andre for kampen! Fine kombinasjoner kulminerer nesten med et 3-1-mål. Serberen får motta etter et innlegg fra venstre, og avslutningen blir farlig, den. En lav markkrypervariant ser ut til å treffe stolpen. Nesten 3-1 sekunder før pause.
    44'
    45'
    Vi er halvveis i programmet i Arna, hvor det står 2-1 mellom Arna-Bjørnar og Stabæk. Hjemmelaget i rødt med ledelse etter sjanserike første 45 minutter. Riktignok Stabæk som har skapt de fleste av dem, og Meryll Abrahamsen sendte bæringene foran på lekkert vis rundt halvveis i omgangen. Tomine Svendheim sørget imidlertid for at ledelsen ble av det særdeles kortvarige slaget da hun utlignet få minutter senere. 1-1 ble til 2-1 etter vel halvtimen, og en aktiv Miljana Ivanovic utnyttet da svakt forsvarsspill og sørget for hjemmelagets første ledelse for kampen. Alt i alt sjanserikt og severdig i Arna, og et Stabæk-lag som i sum har skapt mest, har nok tenkt å vise seg fra en mer effektiv side etter hvilen.
    45'
    Stabæk innleder andre omgang.
    45'
    Kielland treffer metallet, og Stabæk er marginer unna utligning! Noe ut av intet får Stabæks nummer 8 skutt fra vel 16 meter, et forsøk som nesten ender med det helt store. Keeper Larsen ser ut til å tro at ballen ender over, men den er innom tverrliggeren først. Bra forsøk av gjestenes midtbanespiller.
    46'
    Anderdal prøver seg fra vel 16 meter, hun også, men Larsen er fint ute til sin venstre og redder. Bra med energi i gjestene etter hvilen.
    48'
    I metallet også fra Sælen, og her er det tydeligvis bare å holde på hatten! Plutselig får hjemmelagets nummer 19 forsere til høyre i banen og så boksen, noe som kulminerer med et forsøk i stolpen. Ballen går så ut. Får avslutte helt fritt der. Sjanse på sjanse i Arna!
    48'
    Svendheim god til venstre i boksen, og innlegget får Skoglund aldri helt tatt. Kunne utartet, men ingen i rødt får kommet på ballen.
    50'
    Arna-Bjørnar 2 - 2 Stabæk
    Mål: Smilla Vallotto
    Målgivende: Maren Thoresen
    Omsider setter gjestene sitt andre for kampen, og det er Vallotto som finner hjørnet bak Larsen! Thoresen med et fint innlegg fra venstre, en serve som passerer flere i rødt i boksen. Vallotto får imidlertid mottatt, og et stykke til høyre for krittmerket får hun også noe tid til å sikte. Det ender med en bra satt avslutning til venstre for Larsen. Vi er like langt i Arna!
    51'
    Stabæk setter med dette sin andre scoring på sin sjette store målsjanse. Ingen tvil om at man fortjener en andre scoring.
    53'
    Lander foran i feltet. A-B får klarert i første omgang.
    54'
    Stabæk fortsatt med taktpinnen etter 2-2 her. Bra med energi i bæringene, men A-B har tidvis antydninger til kontringer.
    56'
    De fremmøtte er nok veldig misfornøyde med været, men kampen har vært av den severdige sorten. Rikelig med målsjanser den første timen.
    59'
    Sælen på ferde til høyre i banen, men forsøket fra vel 16 meter ender rett på Skoglund.
    60'
    Ivanovic jakter et fremspill, men det markeres korrekt for offside.
    61'
    Stabæk-frispark til høyre på A-Bs halvdel. Serven er god, men blir til slutt klarert.
    62'
    Ufattelig hvor mye det regner og hvor kaldt det er, vi er jo tross alt snart i juni. Vel 400 km øst for Arna ligger Bærum, og gjestene gleder seg nok til å returnere til det yr.no forteller at er oppholdsvær og rundt 20 grader.
    63'
    Arna-Bjørnar 3 - 2 Stabæk
    Mål: Marie Andresen
    Andresen dukker opp etter Bjørnens tverrliggertreff, og da tar hjemmelaget tilbake ledelsen! Sekvensen starter med at Bjørnsens bananskudd fra et stykke ute treffer tverrliggeren, men faren er definitivt ikke over med det. Gjestenes bakre rekker ser ut til å klarere i Aas, som med det får lagt ballen til rette for Andresen nær krittmerket. Der er hjemmelagets nummer 13 sikker idet hun setter 3-2 i nettet.
    63'
    Nesten for Stabæk og Bjånesøy, men Larsen redder hjemmelaget! Kort tid etter 3-2 kommer gjestene til nok en bra mulighet. Bjånesøy får avsluttet fra godt hold, men en god Larsen er nede til sin høyre og slår unna. Bra mulighet til å sette 3-3 der. Gjestene skaper fortsatt bra med muligheter.
    66'
    Spillerbytte - Arna-Bjørnar
    Inn: Anna Nigardsøy
    Ut: Marie Andresen
    66'
    Spillerbytte - Stabæk
    Inn: Anja Rasmussen
    Ut: Maren Thoresen
    66'
    Inn: Thea Loennecken
    Ut: Andrea Anderdal
    66'
    Ikke lenge etter Bjånesøys forsøk får også Kielland skutt, men forsøket har lite kraft. Får avslutte fra meget spennende hold, men en svak variant ender rett på Larsen. Mulig å få langt mer ut av den. Noe slurv bak hos A-B nå.
    68'
    Stabæk-frispark til venstre på egen halvdel. Slås kort.
    70'
    A-B-frispark til høyre på egen halvdel. Hansen vender spillet.
    70'
    Det markeres for en offside. Trolig Sælen som er innenfor.
    71'
    Lite stopp i spillet idet hjemmelagets Nøss har tatt telling. Kan fortsette.
    73'
    Gjestene med en offside. I farten ser det ut som om Rasmussen er innenfor.
    74'
    Man sitter med en slags følelse av at gjestene har vært nærmest oftest, men ser man på sjansestatistikken, er det jevnt (6-7 i store målsjanser). Stabæk med mye ballbesittelse i jakten på en andre utligning.
    76'
    Nok et stolpetreff for hjemmelaget, som har truffet metallet fire (!) ganger i ettermiddag! En god Ivanovic får gå mot boksen, og et stykke ute velger hun å skyte. Skuddet er ikke veldig hardt, men det utmanøvrerer Skoglund bak hos Stabæk. Ballen ender i stolpen. Nesten 4-2 fra serberen.
    76'
    Sælen og nevnte Ivanovic gode for hjemmelaget, men i feltet er det ingen til å avslutte. Den nevnte duoen meget god når de har tid og rom.
    78'
    De fremmøtte har fått servert hele 14 nevneverdige målsjanser så langt her. Da kommer halvsjanser utenom. Sjanserikt så det holder i Arna.
    79'
    Ivanovic nok en gang aktiv, men denne gangen markeres det for offside.
    79'
    I metallet også fra Kielland, og denne kampen slutter aldri å levere underholdning! Dagens sjette (!!) treff i metallet etter at gjestenes nummer 8 får forsere mot boksen. Hun klemmer til, et forsøk som ender i tverrliggeren over Larsen. Ballen spretter så unna. Nok en solid målsjanse i Arna!
    80'
    Arna-Bjørnar 4 - 2 Stabæk
    Mål: Linnea Sælen
    Målgivende: Miljana Ivanovic
    Sælen dukker opp bak i feltet og setter muligens spikeren i kisten idet 4-2 blir et faktum! Hjemmelagets nummer 19 med en enkel jobb takket være et fantastisk forarbeid av Ivanovic. Hun kjører karusell med Bølviken til venstre i banen, noe som muliggjør et markkryperinnlegg mot nevnte Sælen. Bak i feltet gjør sistnevnte ingen feil idet hun setter dagens fjerde i åpent mål.
    82'
    Inn: Signe Strømnes
    Ut: Zara Jönsson
    82'
    Nok en bra redning fra Larsen, som slår unna et forsøk fra vel 16 meter! Gjestene går rett i angrep etter dagens fjerde imot. Abrahamsen prøver seg fra vel 16 meter, men forsøket slås fint unna av Larsen lenger inne. Blir corner. Hjemmelagets sisteskanse med mange kvalifiserte redninger i dag.
    83'
    Klareres etter hvert unna.
    83'
    Stabæk med mange spillere fremme i jakten på en redusering. Får ny corner.
    85'
    En del frem og tilbake i boksen, men ballen klareres unna.
    85'
    Sælen med ballen til høyre i banen, og nær cornerlagget får hun nettopp det, corner. Populært blant de fremmøtte.
    87'
    Kort variant. Ender til slutt med et skudd langt utenfor.
    87'
    Abrahamsen prøver å nå et innlegg bak i feltet, men hun er noe sent ute. Mye nesten for gjestene i ettermiddag.
    89'
    Inn: Marie Johannsdottir
    Ut: Sofie Bjørnsen
    89'
    Ivanovic i offside langt til venstre i banen.
    90'
    Hvert lag har nesten et tosifret antall store målsjanser her i ettermiddag. Det er rett og slett elleville tall.
    90'+2
    Stanges delvis unna, men Larsen får til slutt bokset. Bra involvering.
    90'+2
    A-B får frispark i egen sone etter corneren. Hovland som duellerer. Langt fra Larsen.
    90'+2
    90'+4
    Sondre Brudvik markerer for full tid i Arna, hvor det ender 4-2 mellom Arna-Bjørnar og Stabæk. En skikkelig sjansebonanza ender med hjemmelagets andre trepoenger for sesongen. Lagene tok pause med 2-1 på resultattavlen, men den andre omgangen var kun syv minutter gammel da Smilla Vallotto sørget for balanse i regnskapet for bæringene. 2-2 ble vel 10 minutter senere avløst av Marie Andresens 3-2-scoring, og da gjestene jaktet dagens andre utligning, fastsatte Linnea Sælen sluttresultatet til 4-2 rundt 10 minutter før full tid. Dette oppgjøret var det vestlandske vårværets rake motsetning, og et brennhett oppgjør som ga oss sjanser på løpende bånd, ender altså med seks fulltreffere. Alt i alt fantastisk underholdning i regnvåte Arna, og hjemmelaget får med dette kontakt med nettopp Stabæk og de andre lagene på Toppseriens nedre halvdel.