8 429
3 496

Ble dekket av Hans Christian Boge-Fredriksen

Hei og velkommen til livedekningen av VM-oppgjøret mellom Argentina og Mexico.
    I VM-sammenheng møttes Argentina og Mexico sist i 2010. Den gang vant Argentina 3-1 i åttendedelsfinalen i Sør-Afrika.
    Nasjonene har møttes i fire privatlandskamper siden VM-kampen i 2010. Én har endt uavgjort, mens Argentina har vunnet de tre siste. 4-0 ble det til Argentina forrige gang i september 2019.
    Argentina startet VM med 1-2-sjokktapet for Saudi-Arabia, mens Mexico spilte 0-0 mot Polen i sin første kamp.
    Etter Polens 2-0-seier over Saudi-Arabia tidligere i dag, er kniven virkelig på strupen til Argentina her. Hvis de taper er VM over for Lionel Messi og co. allerede før den siste kampen i gruppespillet.
    Argentina (4-4-1-1): E. Martinez - Montiel, Otamendi, Li. Martínez, Acuna - Dí María, de Paul, Rodríguez, Mac Allister - Messi - La. Martínez.
    Mexico (5-3-2): Ochoa - Alvarez, Montes, Araujo, Moreno, Gallardo - Herrera, Guardado, Chávez - Vega, Lozano.
    Lagene er på banen, og nasjonalsangene er godt i gang. Straks avspark på Lusail Iconic Stadium!
    Italienske Daniele Orsato er kveldens dommer.
    Er VM over for Argentina etter kveldens kamp?
    Nei, de vinner jo dette!
    55%
    Nei, dette ender uavgjort og håpet lever videre for Argentina.
    17%
    Ja, Mexico vinner og sender Argentina ut!
    28%
    Antall stemmer: 3469
    Mexico sparker i gang kampen! Banker ballen rett i angrep, og det ender med femmeter for Argentina.
    1'
    Argentina får frispark på midten. Tas kort.
    2'
    Mexico bryter høyt, men Vega får frispark imot når han er opp med en arm på Montiel. Der kunne mexicanerne kommet to mot en hvis Vega hadde kommet seg fri på lovlig vis.
    5'
    Montiel ligger nede etter den situasjonen. Får behandling på gresset.
    6'
    Montiel er på beina, og ser ut til å kunne fortsette. Fikk seg en ordentlig trøkk på snørra der.
    7'
    Spillet er i gang, og Montiel er med.
    7'
    Vega vinner ballen høyt i banen, men hans lave innlegg inn i det argentinske feltet blir enkelt klarert.
    8'
    Mexico kommer igjen, og Lozano vinner et hjørnespark.
    8'
    Håpløs variant fra Mexico som ender rett i beina på Messi. Argentina kan ta over.
    9'
    Argentina kommer seg ikke langt før ballen er tilbake i mexicanske føtter. Lozano legges i bakken av Montiel ute til venstre, og Mexico får frispark omtrent halvveis opp på Argentinas banehalvdel.
    9'
    Flytter opp laget, Mexico.
    10'
    Bra slått frispark inn i det argentinske feltet, men Herrera får ikke ordentlig kontakt med ballen. Ender med femmeter.
    10'
    Montiel er for øvrig én av hele fem nye spillere i den argentinske startelleveren fra tapet mot Saudi-Arabia. I tillegg har Acuna, Lisandro Martínez, Rodríguez og Mac Allister kommet inn. Molina, Tagliafico, Romero, Paredes og Gómez er ute av laget.
    11'
    Mexico bryter på midten, men Vega og Lozano blir fryktelige alene på topp for de grønnkledde. Argentina får ballen ut til kast.
    15'
    Otamendi sin tur til å gå i bakken etter en mexicansk arm. Herrera som er fremme med en liten labb, før Otamendi på teatralsk vis går i bakken. Frispark til Argentina like utenfor eget felt.
    16'
    De Paul sender ballen rett i dommer Orsato. Stopp i spillet, før Argentina får starte på nytt.
    17'
    Lautaro Martinez og Guardado smeller sammen, men det er uansett blåst offside på Martinez i forkant.
    18'
    Messi har ikke fått vist seg frem noe særlig så langt i denne kampen - i likhet med resten av Argentina. Foto: AFP
    19'
    Lozano legges i bakken igjen, og Argentina får frispark omtrent midt på Argentinas halvdel. Flytter opp laget nok en gang.
    20'
    Kommer en kort variant, før ballen løftes mot Herrera. Argentina-keeper Emiliano Martinez kommer ut og får til slutt fanget ballen etter et lite glipptak.
    21'
    Araujo med en voldsom takling på Acuna noen meter inn på Mexicos halvdel.
    22'
    Gult kort til Mexico
    Nestor Araujo
    Hadde ikke blitt sjokkert hvis det hadde blitt rødt kort, men gult kort er nok det mest riktige til Mexico-stopperen.
    22'
    Argentina tar frisparket kort, før de setter fart mot det mexicanske målet. Stoppes greit i det de nærmer seg feltet.
    23'
    Montiel kommer til innlegg, men sender den bak mål. Så ut som en mulig offside på Argentinas høyreback også.
    25'
    Argentina ruller opp et angrep som ender ute hos Acuna på venstre. Alvarez kaster seg inn i en sklitakling og blir stemplet av Acuna. Blåses frispark mot den argentinske venstrebacken. Merkelig situasjon, der Acuna ikke kunne gjort mye annet. Foto: AFP
    28'
    Lozano vinkes av for offside. Soleklar i det ballen kom fra Ochoa. Sløvt av Lozano og Vega som begge sto i offside.
    30'
    Messi mister på midten, og det ser ut som Mexico skal få storme i angrep. Dommer velger imidlertid å blåse frispark til Messi i den duellen med Herrera.
    32'
    Di Maria angriper og skaffer Argentina deres første hjørnespark i kampen.
    32'
    Mexico får den unna.
    33'
    De Paul følger opp og takles voldsomt av Vega nede ved det andre hjørneflagget. Heldig som slipper det gule kortet der, Vega.
    33'
    Argentina flytter opp hjørnesparket. Nesten som et litt nærmere hjørnespark.
    34'
    Messi slår frisparket rett på Ochoa, som bokser ballen rett i været før han får frispark.
    35'
    Messi spiller opp på De Paul, men han går og går før han legger inn. Da har han allerede gått ballen over dødlinja, og det blir femmeter for Mexico. Slurvete.
    38'
    Montiel prøver å legge inn. Går rett i blokka til Moreno, før det blir hjørnespark.
    40'
    Hjørnesparket fra Messi tas kort, før Di Maria legger inn. Lisandro Martinez får headet fra god posisjon, men det sitter ikke for Inter-spissen og den går langt utenfor. Faktisk det farligste Argentina har produsert. Foto: Reuters
    41'
    Så skal Mexico-kaptein Guardado ut her faktisk. Ser skuffet ut. Må være skade, uten at det ser veldig alvorlig ut. Foto: Reuters
    41'
    Spillerbytte - Mexico
    Inn: Erick Gutierrez
    Ut: Andres Guardado
    PSV-spiller Gutierrez kommer inn.
    42'
    Aiaiai. Gutierrez får en voldsom start på sitt innhopp, når Montiel smeller han i bakken med en fryktelig sen inngripen.
    43'
    Gult kort til Argentina
    Gonzalo Montiel
    Soleklart gult kort.
    43'
    Mexico med frispark i fin skuddposisjon altså. Vega har nok lyst til å fyre løs.
    44'
    Vega prøver seg og får den over muren! Ikke veldig skummelt uten mye kraft, så Martinez får reddet. TV-redning sådan. Foto: AP
    45'
    Det legges til fem minutter. Kunne fort vært langt mer.
    45'+1
    Nytt frispark til Gutierrez. Denne gangen midt på banen. Mexico tar det kort.
    45'+2
    Igjen avblåses en av Mexico-spissene for offside. Vega denne gangen.
    45'+3
    Vega prøver seg fra langt hold. Sender den en god del rader opp på tribunen.
    45'+5
    Flotte Argentina-kombinasjoner i angrep, som gir Acuna en fin innleggsposisjon. Blokkeres til nok et hjørnespark.
    45'+6
    Mexico header unna, og da er det pause.
    45'+6
    Argentina sparker i gang de siste 45.
    46'
    Det var for øvrig ingen bytter i pausen, så Mexicos ene fra den første omgangen er det eneste så langt.
    48'
    Nok en gang vinner Mexico ballen høyt i banen, men Vegas pasning til Lozano blir upresis. Fryktelig frustrert der, Lozano.
    49'
    Der får Messi utfordret det mexicanske forsvaret, og Gutierrez ser ingen annen utvei enn å lage frispark like utenfor feltet.
    50'
    Erick Gutierrez
    Kveldens tredje gule kort.
    50'
    Messi står klar til å fyre. Er det et øyeblikk med magi vi har i vente da?
    51'
    Forsøket til Messi går noen meter over tverrliggeren til Ochoa. Svakt skudd av en av tidenes beste fotballspillere. Foto: Reuters.
    51'
    Offside igjen. På hvem da? Mexicansk-spiss så klart. Lozano som syndet med noen centimeter denne gangen.
    52'
    Di Maria legger inn, men Montes får en veldig enkel jobb med å heade unna.
    53'
    De Paul er ute på en ny vandring med ballen. Spiller den fra seg i god tid denne gangen, men avleveringen er ikke i nærheten av å treffe noen i blå og hvit drakt.
    55'
    Argentina kommer til et farlig innlegg ved Di Maria, men Mexico får ryddet unna i egen sekstenmeter.
    56'
    Spillerbytte - Argentina
    Inn: Enzo Jeremias Fernandez
    Ut: Guido Rodriguez
    Argentina gjør sitt første bytte i kampen.
    57'
    Messi prøver å stikke gjennom til Lautaro Martinez, men den stoppes i det mexicanske forsvaret.
    59'
    Lang ball opp på Vega, som fryktelig alene skaffer frispark i duell med Lisandro Martinez.
    59'
    Frisparket løftes inn i feltet, der Argentina får den bort.
    60'
    Inn: Julian Alvarez
    Ut: Lautaro Martinez
    63'
    Inn: Nahuel Molina
    Ut: Gonzalo Montiel
    63'
    Lozano angriper ute til høyre, men blir stoppet og det ender med femmeter fra Martinez.
    64'
    Mål for Argentina!
    Argentina 1 - 0 Mexico
    Mål: Lionel Messi
    Målgivende: Angel Di Maria
    DER ER MESSI! Han har vært nærmest usynlig så langt, men når muligheten byr seg prikker han inn 1-0! Mottar ballen utenfor Mexico-feltet, og banker den inn i det høyre hjørnet. Nydelig scoring! Foto: AP
    64'
    Inn: Raul Jimenez
    Ut: Kevin Alvarez
    66'
    Inn: Uriel Antuna
    Ut: Alexis Vega
    66'
    Herrera feller Acuna på vei fremover.
    66'
    Hector Herrera
    66'
    Antuna gjør som de tidligere Mexico-spissene gjorde i denne kampen: vinkes av for offside.
    68'
    Inn: Exequiel Palacios
    Ut: Alexis MacAllister
    69'
    Inn: Cristian Romero
    Ut: Angel Di Maria
    Defensivt bytte når midtstopper Romero kommer inn for kantspiller Di Maria. Argentina legger nok om til en femmer bakerst.
    69'
    Acuna slår inn i feltet, og ballen ender på bakerste hos backkollega Molina. Han prøver seg med utsiden av foten, og blåser ballen opp på tribunen.
    70'
    Inn: Roberto Alvarado
    Ut: Hirving Lozano
    73'
    Mexico har ikke klart å sette noe trykk på Argentina etter 1-0-målet til Messi.
    76'
    Argentina angriper i store rom, og Alvarez får lagt inn i feltet. Nesten så Messi får tak i den, men Mexico rydder unna.
    77'
    Messi kommer igjen. Legger inn fra venstre, men den går rett på Ochoa. Ballen var uansett over dødlinja før innlegget til Messi kom, så det blåses for femmeter.
    78'
    Messi får kontroll på ballen på Mexicos banehalvdel, og da omringes han fort. Ballen mister han uansett ikke, men får etter hvert frispark når det stadig kom en fot fra mexicanerne.
    80'
    Frisparket tas kort, før det etter noen trekk kommer en lang ball. Den går helt inn til Ochoa.
    80'
    Lang ball inn i Argentina-feltet. Moreno får hode på den, men header ballen rett opp i lufta. Martinez plukker og legger seg på den.
    82'
    Mexico spiller seg til et hjørnespark. Skal de klare å produsere noe her da? Stopperne kommer naturlig nok opp.
    85'
    Heades unna ved første stolpe.
    85'
    Argentina får enorme rom å kontre i, men De Paul bruker for mye tid og da får Gallardo taklet det angrepet i stykker.
    86'
    Acuna i duell med Araujo. Ender med Argentinsk corner.
    87'
    Argentina 2 - 0 Mexico
    Mål: Enzo Jeremias Fernandez
    Målgivende: Lionel Messi
    ARGENTINA DOBLER! Enzo Fernandez med en utsøkt scoring! Argentina tar hjørnesparket kort til Messi, som spiller videre til Fernandez. Han drar bort Gutierrez med en lekker overstegsfinte, før han enkelt og greit bøyer ballen opp i det høyre hjørnet! For en måte å score sitt første landslagsmål! Foto: Reuters.
    87'
    Roberto Alvarado
    Oppe med en relativt høy støvel på Otamendi.
    89'
    Det legges til seks minutter.
    90'+1
    Argentina angriper med en hel haug av spillere, men Moreno stopper dem.
    90'+1
    Acuna ligger nede. Krampe nå. Får tøye-hjelp av Lisandro Martinez.
    90'+2
    Messi lager frispark i duell med Moreno på Mexicos halvdel.
    90'+4
    Mexico til innlegg, som klareres unna på strålende vis.
    90'+6
    Hvis det var noe tvil, dette går Argentinas vei.
    90'+6
    Det er slutt! Argentina vinner 2-0 etter mål og assist av Lionel Messi! Assisten var riktignok langt fra ferdigscoret, da Fernandez bøyde ballen lekker i det lengste hjørnet.
    Argentina har nå alt i egne hender før de siste kampene i gruppe C som spilles onsdag. Med seier over Polen der vil Argentina være klare for åttendedelsfinale.