2-0
2-1
950
490

Hei, og velkommen til livedekning av 2. runde-oppgjøret i cupen mellom Alta og Tromsø!
    Alta og Tromsø har bare spilt i samme divisjon én gang (2014, nivå 2) i nyere tid, men har møttes flere ganger i cupen. Mest famøs er kampen mellom lagene i 1991, av enkelte omtalt som den lengstvarende kampen i norsk historie. Alta var nære en cupbombe, men tapte etter 34(!) straffer i straffesparkkonkurransen. Det ble tap også sist lagene møttes i 2018, men i både 2005 og 2011 ble det Alta-avansement i NM.
    I 2005 ble Tore Reginiussen cupmatchvinner for Alta mot Tromsø. Det er ikke uten grunn jeg nevner det, for i dag er den tidligere landslagsspilleren og utenlandsproffen tilbake i Alta-drakta – over 15 år siden sist. Midtstopperen annonserte i mai at han skulle legge opp, men nå ser han altså ut til å avslutte karrieren i barndomsklubben. Reginiussen er spilleklar til dagens kamp.
    Mens Alta slet seg til en 1-0-seier mot 3. divisjonslaget Skjervøy, etter en overtidsscoring av Christian Reginiussen (bror av Tore), sørget Tromsø for den desidert største seieren i cupens 1. runde. 'Gutan' stoppet ikke før resulattavla viste hele 11-0 i bortekampen mot stakkars Skånland.
    I seriesammenheng ligger Alta på 5. plass i sin 2. divisjonsavdeling. I Eliteserien ligger Tromsø utsatt til på tabellen, med fattige ti poeng på 13 kamper. Det gir 14. plass og nedrykkskvalik når litt over halvparten av sesongen gjenstår.
    Alta gjør ett bytte på laget fra forrige seriekamp, hvor Dag Andreas Balto kommer inn for Niklas Antonsen. Dermed sitter Tore Reginiussen kun på benken foreløpig. Tromsø er uendret fra forrige seriemøte med Rosenborg, og stiller dermed kruttsterkt.
    0'
    Tromsø sparker i gang cupoppgjøret!
    1'
    Tromsøs Gunnersen får seg en trøkk av Nikolaisen.
    2'
    Moses spilles igjennom, men er i offside. Gode Tromsø-kombinasjoner.
    3'
    Totland prøver å hæle den i mål, men han er såpass langt foran første stolpe at det blir vanskelig. Femmeter.
    4'
    Ny Tromsø-offside etter en innsvinger. Eliteserie-laget har kommet bra ut av startblokkene her.
    6'
    Moses blir sendt ut på løpetur, men stoppes av Alta-forsvaret.
    7'
    Tromsø surrer det til på egen halvdel, men Karlstrøm er heldigvis våken og avverger en potensiell kjempemulighet.
    9'
    Nilsen med et hardt Tromsø-innlegg, men Veseth Olsen klarer akkurat å klarere til corner.
    11'
    Gundersen header via en Alta-spiller og til ny corner.
    12'
    Høy corner som heades over mål langt bak i feltet.
    12'
    Blir farlig når det slås ut mot Nikolaisen. Han chipper ballen over en Tromsø-forsvarer inne i femmeteren, men bortelaget får rensket unna til slutt.
    14'
    Mål for Alta IF!
    Alta IF 1 - 0 Tromsø
    Mål: Christian Reginiussen
    Målgivende: Magnus Nikolaisen
    Alta tar ledelsen! Nikolaisen svinger nydelig inn litt utenfor kanten av 16-meteren, og på bakre stolpe stuper kaptein Reginiussen inn 1-0!
    16'
    For en start for Alta! Nå blir det spennende her. Får vi en cupbombe i Finnmark?
    18'
    Yttergård Jensen slår en fin ball i retning Moses, men spissen er i offside.
    22'
    Nikolaisen slår igjen inn til Reginiussen, men kapteinen er markert denne gang og header over.
    23'
    Tromsø upresise, og Alta får femmeter. Tar seg god tid når de kan, hjemmelaget.
    25'
    Kitolano får ballen ute til venstre, og gir til Nikolaisen. Han klemmer til, men rett i Norbye.
    27'
    Alta IF 2 - 0 Tromsø
    Mål: Omar Fonstad el Ghaouti
    Målgivende: Mathias Dahl Abelsen
    El Ghaouti dobler for Alta! Har du sett?! Et utspill fra keeper Tollefsen stusses videre av Abelsen, som gjør at el Ghaouti havner alene igjennom. Han klasker til, og gir Alta 2-0!
    28'
    Nikolaisen ser etter målscorer el Ghaouti, men Jenssen når ballen først.
    32'
    Tromsø startet best her, men så kom Alta mer og mer inn i kampen. Og nå leder altså hjemmelaget 2-0, etter å ha vært effektive foran Tromsø-målet.
    33'
    Farlig i Alta-boksen. Svinges inn, og til slutt får midtstopper Veseth Olsen så vidt taklet ballen via en Tromsø-spiller og til femmeter.
    34'
    Tromsø har mye ball, men får lite til. Alta er komfortable nå.
    37'
    Reginiussen prøver seg, men får ikke klem på skuddet som går noen meter til side for mål. Alta-publikummet er likevel fornøyd og klapper fra tribunen. De liker naturligvis det de ser her.
    38'
    Nilsen med fin ball bak Alta-back Overvik, men Moses er i offside.
    39'
    Kjempesjanser for Moses og Tromsø! Det rotes i Alta-forsvaret og da er Moses alene med Tollefsen fra litt skrått hold. Han skyter rett i beina på sisteskansen, og returen treffer ikke mål. Den skal sitte, Moses!
    42'
    Gult kort til Alta IF
    Håvard Nome
    Stopper en Tromsø-overgang.
    43'
    Det er lagt til ett minutt.
    45'+1
    Tromsø får frispark i god posisjon helt på tampen her.
    45'+1
    Mål for Tromsø!
    Alta IF 2 - 1 Tromsø
    Mål: Kent-Are Antonsen
    Antonsen klemmer til og ballen treffer nettmaskene bak Tollefsen! Skuddet er hardt, men bør kanskje redde den, Alta-keeperen. Kjedelig for hjemmelaget bare sekunder før hvilen.
    45'+2
    45'+3
    Da er vi altså halvveis i Finnmarkshallen, eller SmartDok Arena som den heter nå. Tromsø startet best, men Alta kom gradvis mer inn i kampen. Og når hjemmelaget først fikk sjansen, lot de seg ikke be to ganger. Scoringer av kaptein Christian Reginiussen og Omar el Ghaouti sørget for sjokkledelse, men på overtid av overtiden sørget Kent-Are Antonsen for redusering etter et hardt frispark. Dermed leder Alta 2-1 før det som blir en svært spennende 2. omgang.
    45'
    Spillerbytte - Tromsø
    Inn: Sakarias Opsahl
    Ut: Eric Kitolano
    46'
    Inn: Casper Øyvann
    Ut: Isak Amundsen
    46'
    Tromsø gjør et dobbeltbytte i pausen her, så får vi se om det gjør utslag for 'Gutan'.
    47'
    Heades vekk.
    47'
    Mikkelsen skyter rett i Alta-blokka.
    49'
    Mikkelsen med ball mot Moses, men spissen får en litt dårlig touch. Som i 1. omgang har Tromsø startet omgangen best.
    52'
    el Ghaouti får ingenting i duell med Yttergård Jenssen utenfor 16-meteren ute på venstresiden.
    53'
    Nilsen beiner et innlegg fra høyre rett i fanget til Alta-keeper Tollefsen.
    55'
    Alta kommer på en hurtig kontring, men Tromsø-innbytter Øyvann rydder opp.
    57'
    Moses prøver seg for Tromsø. Går to meter til side for mål.
    58'
    Keeper Tollefsen og Alta holder på å rote det til seg for selv. Ballen er i ferd med å trille i eget mål etter at keeperen først ikke klarer å dempe et tilbakespill, men Tollefsen avverger så vidt.
    59'
    Inn: Runar Espejord
    Ut: Ebiye Moses
    Spissbytte på Tromsø.
    61'
    Keeper Tollefsen får seg en trøkk i duell med en Alta- og Tromsø-spiller, men kommer seg på beina. Alta har femmeter, og leder fortsatt 2-1 her.
    63'
    Så er innbytter Espejord helt alene inne i Alta-boksen etter en fin ball i retning spissen. Men Espejord bruker for lang tid, og Norbye takler mesterlig.
    66'
    Tromsø får frispark rett utenfor 16-meteren, fra litt skrått hold. Skal de score igjen på frispark?
    66'
    Tromsø kjører en kort variant. Lykkes ikke.
    67'
    Nome klinker til etter at nedfallsfrukten fra et Alta-innlegg havner i beina på backen. Karlstrøm har ingen problemer med å redde den.
    69'
    Espejord header og Alta redder på streken, men hjemmelaget får frispark for et eller annet.
    70'
    Inn: Mikael Norø Ingebrigtsen
    Ut: August Mikkelsen
    71'
    Spillerbytte - Alta IF
    Inn: Tore Reginiussen
    Ut: Magnus Nikolaisen
    Reginiussen gjør sitt Alta-comeback - som spiss!
    72'
    Inn: Niklas Antonsen
    Ut: Dag Andreas Balto
    72'
    Tøffe dueller i Finnmarkshallen nå. Tromsø får et frispark.
    74'
    Alta header unna.
    75'
    Opsahl med en forferdelig ball med utsiden. Alta får kast og bruker god tid.
    77'
    Runar Overvik
    Får det gule for utdrøying av tid.
    77'
    Reginiussen drar seg forbi en Tromsø-spiller og stemningen stiger i Finnmarkshallen. Han svinger fint inn, men bortelaget får akkurat foten på ballen først.
    78'
    Inn: Pål Even Heggelund
    Ut: Omar Fonstad el Ghaouti
    79'
    Slås langt mot Espejord. Han avslutter i stolpen og ut, men får frispark mot seg.
    80'
    Karlstrøm gir til corner etter et dårlig tilbakespill. Hjemmelaget jubler.
    81'
    Hjørnespark til Alta IF
    81'
    Alta IF 3 - 1 Tromsø
    Kapteinen stanger inn 3-1 på bakre stolpe, og det tar av i Finnmarkshallen! Alta er i ferd med å ta en skikkelig cupskrell!
    82'
    Tromsø har dårlig tid nå. Alta forsvarer seg godt, som de har gjort hele kampen.
    85'
    Norbye klarerer langt.
    85'
    Ballen går helt inn til Alta-keeper Tollefsen, som tar seg god tid. God stemning i hallen nå.
    86'
    Ingebrigtsen banker til, men langt utenfor.
    87'
    Så er det Espejord som prøver seg. Også han skyter utenfor.
    88'
    Øyvind Veseth Olsen
    Ikke fornøyd med dommer Ekeli Valen, og får det gule av pipeblåseren.
    88'
    Alta forsvarer seg heroisk. Dette går mot cupskrell!
    89'
    Slås langt mot Ingebrigtsen. Han vinner duellen med keeper Tollefsen og en Alta-forsvarer, men det klareres nesten på streken.
    90'+1
    Fire minutter er lagt til.
    90'+1
    Gamst Pedersen header kaldt inn til Tollefsen. Fantastisk stemning i Alta nå. Bare noen få minutter som gjenstår.
    90'+2
    En lang ball går helt inn til Tollefsen. Bare sekunder igjen nå.
    90'+4
    Christian Reginiussen
    Takler Opsahl.
    90'+4
    90'+5
    Alta er videre til 3. runde på bekostning av storebror Tromsø! Rundens hittil største cupbombe er detonert i Finnmarkshallen! Alta får trampeklapp av hjemmesupporterne her. Effektive Alta gikk opp til både 1-0 og 2-0 i 1. omgang, men da Trømsø reduserte rett før hvilen, tenkte kanskje en del at Eliteserie-laget skulle snu dette. Men slik gikk det ikke, for etter drøye 80 minutter scoret kaptein Christian Reginiussen for andre gang i kampen og sørget dermed for en historisk 3-1-seier mot Tromsø!