1 538
6 850

Ble dekket av Simon Zetlitz Nessler

Hei, og velkommen til livedekningen av kampen mellom Ajax og Borussia Dortmund.
    Erling Braut Haaland har scoret utrolige 21 mål på 17 kamper i Champions League så langt i karrieren, og har notert seg for den ene rekorden etter den andre.
    Både Ajax og Dortmund har vunnet de to første kampene i gruppespillet og har sett ut som de sterkeste lagene i gruppe C. Laget som eventuelt vinner her, vil ta et langt skritt mot avansement.
    Erling Braut Haaland starter for Dortmund.
    Dortmund (4-1-2-1-2): Kobel - Meunier, Hummels, Akanji, Schulz - Witsel - Bellingham, Brandt - Reus - Haaland, Malen.
    Kan også være en 4-3-3 med Brandt, Witsel og Bellingham på midten og Reus, Haaland og Malen på topp.
    Ajax (4-3-3): Pasveer - Mazraoui, Timber, Martinez, Blind - Alvarez, Berghuis, Gravenberch - Antony, Haller, Tadic.
    Haller er for øvrig toppscoreren i Champions League så langt denne sesongen. Han står med fem mål på de to første kampene.
    Dortmund starter med ballen.
    1'
    God stemning på tribunen i Amsterdam.
    2'
    Haaland stoppes på vei fremover av Martinez. Kast til Dortmund.
    2'
    Lang ball opp mot Haaland, som stusser fint videre mot Reus. Tyskeren prøver å komme seg fremover, men stanses og ballen går ut til et nytt kast.
    3'
    Av TV-bildene ser arenaen nærmest røyklagt ut etter litt pyro før start, men vil anta at spillerne har vesentlig bedre sikt.
    4'
    God kontringsmulighet for Dortmund, som kommer tre mot fire, men Reus stoppes ute på kanten.
    5'
    Brandt vender spillet fint ut mot Meunier. Høyrebacken legger inn mot Haaland, men ballen kommer ikke hele veien frem til nordmannen.
    7'
    Dortmund har koblet et lite grep om kampen så langt, men ingen sjanser enn så lenge.
    8'
    Kjempemulighet Ajax! Plutselig slår det helt sprekker bak i Dortmund-forsvaret. Antony spilles helt fri, men han bruker for lang tid og da rekker akkurat Hummels å få inn en takling. Ut til corner.
    9'
    Etter litt om og men ender ballen i beina til Daley Blind, som får skutt fra skrått hold. Kobel redder med beina.
    10'
    Frispark til Ajax like utenfor boksen. Skal slås inn i feltet.
    10'
    Borussia Dortmund scorer selvmål!
    Ajax 1 - 0 Borussia Dortmund
    Mål: Marco Reus
    Tadic slår ballen hardt inn foran mål. Reus stusser ballen bakover og i eget nett.
    12'
    Og etter Dortmunds gode start, er det nå Ajax som styrer.
    14'
    Haaland legger inn mot Reus. Blind står foran, men bommer på ballen. Reus forventet ikke det og rekker dermed ikke bort til ballen.
    15'
    Haaland kommer alene med de to Ajax-stopperne, men han kommer seg ikke forbi.
    15'
    God kontringsmulighet for Dortmund, men Brandts pasning mot Meunier blir for løs og høyrebacken går seg fast.
    17'
    Dortmund nærmer seg noe. Haaland slår inn fra høyresiden, men Reus rekker akkurat ikke frem.
    19'
    Upresist oppspill mot Haaland og Ajax overtar. Hjemmelaget virker komfortable for øyeblikket.
    21'
    Meunier slår inn fra høyre. Haaland lurer bak i feltet, men blir for veikt.
    22'
    Meunier ligger nede etter å ha blitt taklet av Blind. Stygg takling fra Blind, som er heldig som slipper unna kort i den situasjonen.
    23'
    Meunier kommer inn igjen.
    24'
    Mål for Ajax!
    Ajax 2 - 0 Borussia Dortmund
    Mål: Daley Blind
    Målgivende: Sebastian Haller
    Ajax slår til igjen! De klarer å bite seg fast etter et kast. Haller legger ned til Blind, som scorer med et pent skudd fra 18 meter. Via stolpen og inn!
    25'
    Hva nå, Dortmund? Det har ikke helt sprudlet fremover så langt.
    26'
    Det er Ajax som presser på. Plutselig slår de på turboen ute på venstresiden. Antony kommer seg fri og spiller ut til Berghuis, men skuddet fra 16 meter går til side for mål.
    29'
    Kjempesjanse for Ajax! Hjemmelaget er klart best nå. Det er Haller som får muligheten ti meter etter en nydelig flikk fra Berghuis, men Kobel er raskt nede og får slått unna.
    32'
    Gult kort til Ajax
    Edson Alvarez
    Feller Malen på vei fremover.
    33'
    Ballen spilles opp mot Schulz ute på venstrekanten, men Dortmund-spilleren får ikke kontroll på ballen.
    34'
    Malen slår inn mot Haaland, men ballen går over nordmannen.
    34'
    Ajax ruller opp. Mazraoui skyter, via Schulz, og til corner.
    36'
    Blir ikke noe farlig ut av hjørnesparket.
    36'
    Ball i bakrom mot Gravenberch, men han feilberegner spretten og får ikke tatt den med seg. Var på vei til å komme alene med Kobel der.
    37'
    Gravenberch får ballen i glimrende skuddposisjon, men han snubler nærmest i skuddøyeblikket og ballen sleives enkelt inn til Kobel.
    38'
    10-1 i skudd nå.
    38'
    40 minutter spilt og vi noterer null målsjanser for Borussia Dortmund. Det er det ikke ofte du ser.
    40'
    Samtidig honnør til Ajax, både for å stenge igjen helt bakover og å se svært farlige nærmest hver gang de kommer fremover. Hjemmelaget har virkelig sprudlet den siste halvtimen.
    40'
    Gult kort til Borussia Dortmund
    Axel Witsel
    Witsel river ned Tadic like utenfor 16-meteren.
    42'
    Frispark i meget farlig posisjon, 18 meter fra mål omtrent.
    42'
    Mange gode føtter i dette Ajax-laget ...
    42'
    I stolpen! Gravenberch går for skuddet, i keeperhjørnet. Alvarez løper inn litt tidlig og står noe i veien, slik at flagget kommer opp for offside. Kobel fikk uansett akkurat en hånd på ballen og fikk slått ballen i stolpen og ut.
    43'
    Haller går i bakken inne i feltet og hele stadion roper etter straffe, men spillet vinkes videre!
    44'
    Akanji som er litt sent inne der. Helt klart kontakt, så får vi se om VAR eventuelt skulle gripe inn.
    45'
    Det er lagt til ett minutt.
    45'
    Så kom Dortmunds første mulighet. Malen med en fin ball opp mot Haaland. I løpsduell med Timber kommer han seg ikke fri med en gang, og han vender istedenfor opp. Skuddet går via Timber, men Pasveer er raskt oppe med labben og redder.
    45'+1
    Ajax leder 2-0 til pause! Hjemmelaget har levert en meget god omgang, både offensivt og defensivt, mens Dortmund har sett ganske bleke ut. Fullt fortjent ledelse for Ajax!
    Ser ut til at Emre Can skal inn for Dortmund.
    Spillerbytte - Borussia Dortmund
    Inn: Emre Can
    Ut: Nico Schulz
    46'
    Blir vel kanskje da et formasjonsbytte for Dortmund.
    46'
    Nesten for Ajax. Haaland header farlig tilbake mot eget mål og Ajax snapper opp ballen. Kommer seg etter hvert til et innlegg fra venstre, men Hummels leser spillet godt og er først på innlegget.
    46'
    Mazraoui skyter fra 18 meter. Rett på keeper.
    47'
    Nesten for Haaland! Hummels slår nydelig inn i bakrom. Haaland fyrer av på halv volley fra 16 meter med høyrefoten, men Pasveer varter opp med en kjemperedning og får slått ballen opp i tverrliggeren.
    48'
    Returen havner hos Reus, men han får ikke styrt skuddet på mål.
    49'
    Ny stor sjanse - denne gang til Gravenberch! Midtbanespilleren kommer på et fint løp fra dypet når ballen kommer inn fra høyresiden. Skuddet styrer han lavt mot mål, men Kobel varter opp med en strålende redning.
    49'
    Det kommer nok flere mål her, men spørsmålet er om det blir et mål som punkterer kampen eller et mål som setter fyr på kampen ...
    50'
    Inn: Thorgan Hazard
    Ut: Donyell Malen
    53'
    Mange balltap fra Dortmund når de prøver å spille seg ut. Ajax har vært veldig gode i presspillet i dag.
    53'
    Alvarez får ballen ved hjørnet av 16-meteren. Blir en mellomting mellom skudd og innlegg og et godt stykke til side for mål.
    54'
    Antony spilles gjennom, men han løpes opp av Can. Antony vender opp og skyter, men til side for mål.
    55'
    Ajax 3 - 0 Borussia Dortmund
    Mål: Antony
    Og da er vel kampen avgjort! Nydelig scoring! Vingen har vært et friskt pust i hele dag og denne gangen finner han hjørnet! Haller får hodet på et innlegg, Antony plukker opp, drar seg inn i banen og skyter ned i det lengste hjørnet.
    57'
    Bellingham med et farlig innlegg, men Haaland rekker akkurat ikke frem.
    59'
    Bellingham skyter fra 16 meter. Pasveer redder fint.
    59'
    Bellingham er sent inne i en takling på Alvarez. Heldig som slipper unna gult kort.
    63'
    Brandt skyter fra 15 meter. Blokkeres ut til corner.
    65'
    Slås ganske lavt mot første, men den kommer seg gjennom og spretter inn i fem-meteren. Dortmund har spillere som lurer ved bakerste stolpe, men så langt kommer ikke ballen. Klareres unna i siste liten!
    66'
    Ny god sjanse for Haaland, men igjen redder Pasveer mesterlig! Nordmannen drar seg fri inne i feltet og skyter fra ti meter, men keeperen er med på notene og får slått unna.
    67'
    Spillerbytte - Ajax
    Inn: Davy Klaassen
    Ut: Steven Berghuis
    69'
    Ajax 4 - 0 Borussia Dortmund
    Mål: Sebastian Haller
    Målgivende: Daley Blind
    4-0! Og det er Champions Leagues toppscorer som gjør det! Blind slår inn og Haller header enkelt tilbake i hjørnet.