3 309

Ble dekket av Jens Friberg

Hei og velkommen til denne dekningen av Aalesund mot Vålerenga! Det er storm og det er kamp, det er minner som aldri vil dø.
    Aalesund i 5-4-1: Gudmund Kongshavn - Kasper Jørgensen, Jonas Grønner, Ben Karamoko, Dan Klingenberg, David Olafsson - Erikson Spinola, Izunna Uzochukqwu, Simen Bolkan Nordli, Parfait Bizoza - Vetle Fiskerstrand.
    Kun en endring fra laget som tapte 7-0 for den kommende seriemester i Bodø for to uker siden. Fiskerstrand inn for Castro til venstre i banen.
    Vålerenga i 4-3-3: Kristoffer Klaesson - Christian Borchgrevink, Jonathan Tollås Nation, Ivan Näsberg, Samuel Adekugbe - Henrik Bjørdal, Magnus Lekven, Herolind Shala - Aaron Dønnum, Vidar Örn Kjartansson, Omar Sahraoui.
    Ikke noe dårlig lag som reiser til Color Line Stadion, med andre ord. Ingen endring fra laget som slo Odd 2-0 før landslagsperioden.
    Nei, det var visst ikke så ille storm likevel. Litt skal man tåle. Kampstart om litt!
    Tommy Skjerven fra Kaupanger IL er kveldens dommer.
    Kampen har startet - Herolind Shala tar avspark for gjestene.
    Vålerenga rett i angrep med flotte kombinasjoner, men det siste innlegget fra Bjørdal stemmer ikke. Frisk åpning!
    2'
    Vetle Fiskterstrand er håpløst alene på det som virker som en ensom spissplass. Skal få vanskelige arbeidsforhold i aften.
    4'
    Nordli lager frispark i duell med Adekugbe.
    4'
    Nytt frispark til gjestene, denne gangen ute ved hjørneflagget til AaFK.
    5'
    De taper duellen i feltet og ender med å lage eget frispark. Karamoko holdes igjen av Sahraoui.
    6'
    Olafsson får slått inn et godt innlegg foran mål, men ingen i oransje trøye er der for å ekspedere i mål.
    8'
    Virker som Aalesund har kommet seg mer inn i kampen nå. Strukturen er litt mer satt.
    11'
    Sahraoui mister ballen under hardt press, og ender med selv å lage frispark.
    13'
    Godt Vålerenga-spill til venstre, og Adekugbe slår inn mot Bjørdal! Men avslutningen er slapp og blir enkelt blokkert.
    14'
    Stillingskrig på midtbanen nå. Klaesson plukker en svak avslutning etter litt småspill.
    17'
    Karamoko får ballen et heller ugunstig sted og Skjerven viser nåde ved å blåse av spillet.
    19'
    Fiskerstrand vender opp og fyrer av! Flott spill av Bolkan Nordli i forkant. Skuddet går rett i Tollås Nation, dog.
    21'
    Borchgrevink lemper ballen inn foran mål, men Grønner stanger ut til corner.
    22'
    Kongshavn blir pakket godt inn i femmeteren, men kommer likevel ut av situasjonen med ballen i behold.
    22'
    Vålerenga får en god overgangsmulighet og Bjørdal har masse plass! Klinkenberg er imidlertid på rett sted med en god takling. Corner til gjestene.
    24'
    God sjanse for Kjartanssson, som får fyre av fra seks meter! Men skuddet blokkeres av Grønner. Kampens største mulighet!
    25'
    Klinkeberg stanger unna den påfølgende corneren.
    26'
    Sahraoui med et par lekre vendinger, men overvurderer seg selv og går seg fast i Karamoko.
    28'
    Kjartansson kommer fra offside.
    29'
    Vinden har begynt å ta seg opp nå. Kan bli spennende utslag utover kampen.
    29'
    Vålerenga får en brukbar kontringsmulighet, men herr Adekugbe blir meget for alene.
    30'
    Stor Aalesund-sjanse! Nenas drar seg lekkert fri og kommer til en god skuddmulighet, med Klaesson bokser unna.
    32'
    Mål for Aalesund!
    Aalesund 1 - 0 Vålerenga
    Mål: Parfait Bizoza
    Målgivende: Simen Bolkan Nordli
    Og på den påfølgende corneren stanger Bizoza hjemmelaget i ledelsen! Sam Adekugbe er ikke god i duell med Bizoza, som relativt upresset får stange inn hjørnesparket.
    32'
    Det var for øvrig VIFs første baklengsmål på hjørnespark denne sesongen.
    34'
    Bizoza fyrer av via Adekugbe og til corner. Bra trøkk i den avslutningen.
    36'
    Corneren blåser rett og slett bak mål fra Olafsson.
    37'
    Dønnum vender bort Olafsson lekende lett og fyrer av fra distanse, men avslutningen går en meter til side for mål.
    39'
    Grønner tabber seg ut og mister ballen til Kjartansson, før han høvler islendingen ned like utenfor feltet! Og nå som det gikk så bra for AaFK. Frispark i god posisjon.
    40'
    Litt fiks variant, men Dønnums avslutning går utenfor igjen.
    41'
    Nei, Vålerenga angriper uten potens og uten en plan i dag. Fagermo har ingen grunn til å være fornøyd med denne førsteomgangen.
    43'
    Kjartansson fører fram mot mål, men blir stoppet av klippen Karamoko.
    45'
    Ingen stor forestilling av noen av lagene, men Vålerenga har mest å rette på i pausen her. Vi følger spent med i andre omgang!
    - Vi vet de er gode hjemme, sier Ivan Näsberg til Eurosport i pausen. Hyggelig sagt om et lag med fem poeng på tolv kamper på Color Line Arena.
    - Vi gjør ikke det vi har jobbet med hele uka, så det er litt overraskende, sier Fagermo til Eurosport i pausen. Lars Arne Nilsen er på sin side fornøyd med første omgang.
    Ingen endringer i noen av lagene ved pause.
    46'
    Klinkenberg går inn i Dønnum med stor kraft. Greit frispark.
    48'
    Nå er Sunnmøre veldig sunnmørsk. Regner sidelengs.
    49'
    Hjørnespark til hjemmelaget. Lekven klarerer til ny corner.
    50'
    Bolkan Nordli river ned Näsberg i VIF-feltet, men det er ingen tvil om at hjemmelaget har åpnet denne omgangen best.
    52'
    Vålerenga forsøker å spille seg til til høyre, men Kjartansson kommer ikke på Borchgrevinks pasning.
    53'
    Offside på Vetle Fiskerstrand, som fortsetter å jobbe heroisk alene på topp.
    53'
    Aalesund får et noe billig hjørnespark. Klaesson bokser heroisk unna.
    54'
    Gult kort til Aalesund
    Benjamin Karamoko
    Høy temperatur i VIF-feltet! Klaesson og Karamoko i tottene på hverandre. Tommy Skjerven gir gult kort til sistnevnte, men jeg er usikker på om Skjerven fikk med seg det som skjedde.
    55'
    Shala mister ballen og lager frispark i den påfølgende situasjonen.
    56'
    Sahraoui vinner frispark.
    56'
    Uzochukwu skader seg i duellen med Sahraoui, faktisk. Virker å måtte gå ut her.
    58'
    Olafsson er alene med to VIF-spillere, men kommer fra det med frispark.
    59'
    Lekven slurver med mann i rugg og ender opp med å gi bort frispark.
    60'
    Spillerbytte - Aalesund
    Inn: Sigurd Haugen
    Ut: Vetle Fiskerstrand
    61'
    Bolkan Nordli går på skudd, men det går rett i Ivan Näsberg.
    62'
    Straffe til Vålerenga! Uzochukwu er for sent inne i Sahraoui, men det ser virkelig ikke ut som et er kontakt der ...
    64'
    Vålerenga scorer på straffe!
    Aalesund 1 - 1 Vålerenga
    Mål: Aron Dønnum
    LETT! Sunnmøringene forsøker å psyke ut Eidsvolds store sønn ved å si at han "bruker for lang tid", men han bare smiler og spaserer ballen nonchalant i mål. Vi er like langt!
    64'
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Bård Finne
    Ut: Herolind Shala
    65'
    Klart frispark til AaFK når Jørgens blir løpt overandre av Adekugbe.
    66'
    Via Dønnum og til corner.
    67'
    Vålerenga beholder initiativet etter scoringen, og presser frem en corner.
    69'
    Ingen tvil om at VIF er mest sultne på seier her.
    71'
    Haugen er like ensom som Fiskerstrand på topp og lager frispark etter å ha mistet ballen.
    73'
    Inn: Markus Seehusen Karlsbakk
    Ut: Izunna Uzochukwu
    73'
    Hjørnespark til VIF, men også denne gangen blåser den bak mål. Medvind ikke bare en fordel.
    75'
    HAUGEN ER ALENE GJENNOM! Men han lobber ballen like utenfor mål. Hvilken Aalesund-sjanse!
    77'
    Tollås Nation ikke patent i pasningsspillet i foranledningen til sjansen ...
    77'
    Haugen ser ut til å bli spilt alene gjennom igjen, men denne gangen blir Aalesund avblåst.
    79'
    Inn: Matthias Vilhjalmsson
    Ut: Vidar Orn Kjartansson
    80'
    Inn: Odin Thiago Holm
    Ut: Henrik Bjørdal
    80'
    Inn: Peter Orry Larsen
    Ut: Parfait Bizoza
    81'
    Orry Larsen lager frispark nær umiddelbart.
    84'
    I STOLPEN FRA BÅRD FINNE! Han banker til fra distanse, Kongshavn blir stående - men blir reddet av stolpen!
    86'
    Sahraoui følger opp og banker til, men like utenfor.
    87'
    Dønnum danser rundt, men skuddet går langt over.
    89'
    Inn: Benjamin Stokke
    Ut: Osame Sahraoui
    90'
    Fire minutter er lagt til.
    90'+1
    Kasper Poul Molgaard Jorgensen
    90'+2
    Vålerenga fyller på med mange mann, men klarer ikke få til en avslutning. Vinner en sen corner.