Vi er i gang i Aalesund.
    Rosenborg prøver å komme seg rundt på venstrekanten, men går seg fast.
    Edvard Tagseth får spille i en indreløperrolle i dag. Spilt mye vingback tidligere i sesongen.
    7'
    Aalesund forsøker å spille seg ut bakfra, men det ender bare opp i rot. Barmen holder på å lempe et tilbakespill over egen keeper, men den går over mål og til corner.
    8'
    Hjemmelaget får den unna.
    8'
    Tagseth kommer til innlegg fra venstre. Det ender opp i en ny corner til RBK.
    9'
    Halvfarlig fra Pereira, som kommer til avslutning, men Grytebust har kontroll på den.
    10'
    Ødemarksbakken blir spilt gjennom og kommer til en avslutningen ute til venstre i sekstenmeteren. Får ikke ordentlig klem i det skuddet.
    12'
    Tagseth vinner ballen høyt i banen. Spiller ballen til Pereira i boksen som blir ordentlig felt av Serbecic. Treffer ballen der, men det sammenstøtet er det trøkk i.
    14'
    Fiabema fikser frispark til Rosenborg like til høyre utenfor sekstenmeteren.
    16'
    Farlig den! Frisparket fra Holse går via muren og Grytebust blir helt utspilt. Den går like utenfor stolpen. Corner til gjestene.
    17'
    Barmen header unna den corneren.
    17'
    Rosenborg sin tur til å rote litt i eget forsvar nå. Henriksen spiller enkelt bort ballen, men tangotrøyene får ikke til å straffe bortelaget.
    19'
    Rosenborg har hatt en frisk start på kampen.
    22'
    Canadjija blir felt ute til venstre. Aalesund med innleggsmulighet nå.
    23'
    Veldig godt slått frispark av Simen Nordli! Mangler bare at noen får en liten stuss på den, men det er det ingen som gjør, og da ender ballen opp i fanget til Hansen i mål.
    23'
    Rogers prøver seg på et skudd fra rundt 20 meter. Det går godt til side for mål.
    27'
    Litt mer med nå Aalesund.
    28'
    Nytt frispark til Aalesund. Nærmest i identisk posisjon som sist. Nordli skal prøve seg igjen.
    29'
    Ikke like presis nå. Den går forbi alt og alle, og til utspark.
    30'
    Hjemmelaget med klart mest ball de siste fem minuttene.
    32'
    Fine tendenser fra Aalesund. Nordli kommer til innlegg fra høyre, men ingen i boksen får hodet på den.
    32'
    Ingen av lagene har klart å produsere det helt store av målsjanser.
    36'
    Skarsem prøver å gjøre litt med akkurat det. Smeller til fra 18 meter med venstrebenet. Går like over mål.
    38'
    Tankene begynner å drifte litt når det skjer så lite foran begge mål. Akkurat nå tenker jeg mest på hvordan Edvard Tagseth klarer å treffe på så mange pasninger med det håret.
    40'
    Golubovic med en stygg takling. Rosenborg får frispark ute til venstre. Aalesund-spilleren er heldig som slipper unna kort der.
    44'
    Blir blåst frispark til Aalesund i den situasjonen.
    45'
    Tror de fleste på stadion gleder seg til pause nå. Det meste i kiosken er bedre enn det som har blitt servert på banen.
    45'+1
    - Litt for labert, men jeg synes vi har god kontroll, sier Markus Henriksen om første omgangen.
    Der sparkes den andre omgangen i gang!
    Spillerbytte - Rosenborg
    Inn: Renzo Giampaoli
    Ut: Tobias Børkeeiet
    47'
    Tagseth avslutter, men skuddet hans blokkeres av Fällmann. Går rett i strupen på hjemmelaget her RBK!
    47'
    Pereria kommer på venstrekanten og slår et strøkent innlegg inn i boksen. Der har Dahl Reitan kommet seg fri, men avslutningen hans går via en Aalesund-spiller og til side for målet.
    49'
    Canadija med en avslutning inne i boksen til RBK! Tester Hansen der kroaten, men førstnevnte redder ut til corner.
    50'
    Hjørnespark til Aalesund
    50'
    RBK klarer corneren og kontrer, men spillet stoppes og gjestene får frispark! En god start på omgangen får den nøytrale seer dette.
    51'
    Bolkan Nordli får ballen utenfor sekstenmeteren, men pakkes godt inn av RBK-forsvarerne.
    52'
    Canadija sitter nede og trenger behandling ser det ut som. Går av banen med medisinsk personell, men ser ut til at han skal fortsette her. Tilbake i spill nå kroaten.
    52'
    Nok en gang kommer Aalesund seg inn i boksen til RBK. Canadija får ballen ved sekstenmeteren og slår inn, men der får RBK klarert!
    54'
    Golubovic kommer til innlegg fra høyre for Aalesund. RBK får klarert.
    55'
    Fiabema løper i kampens første offside.
    56'
    DET ER NÆRE FOR AAFK! Canadija spiller gjennom til Määtä som slår inn til Ødemarksbakken. Han prøver å flikke ballen med hælen, men Rosenborg-forsvaret får klarert til slutt.
    57'
    Frispark i farlig posisjon for hjemmelaget. Bolkan Nordli står klar fra 20 meter omtrent. Nordli skrur ballen over muren og over målet til Hansen.
    58'
    Gult kort til Aalesund
    Kristoffer Barmen
    Barmen feller Skarsem rundt 20 meter fra mål.
    60'
    Frispark i god posisjon for RBK dette! Skarsem slår inn i feltet. Den treffer Rogers på bakre, men avslutningen går utenfor.
    60'
    Serbecic venter for lenge på en pasning, og Holse plukker opp og spiller Fiabema gjennom. Han prøver å slå inn, men det lykkes han ikke med. Aalesund tar over!
    62'
    Aalesund kaster langt, men RBK klarerer unna. Ballen ender opp hos Canadija, men innlegget hans går over alt og alle.
    63'
    Så ropes det på straffe, men Sinnes dømmer ikke. Skarsem og Määtä duellerer skulder til skulder i boksen, og førstnevnte går over ende. Den hadde vært billig om det ble dømt!
    64'
    Inn: Pawel Chrupalla
    Ut: Bryan Solhaug Fiabema
    65'
    Inn: Per Ciljan Skjelbred
    Ut: Edvard Tagseth
    65'
    Kjetil Rekdal gjør to bytter. Kan det endre kampbildet da?
    65'
    Dario Canadija fyrer av inne i boksen til RBK, etter et godt innlegg, men skuddet går utenfor.
    66'
    Spillerbytte - Aalesund
    Inn: Torbjørn Kallevåg
    Ut: Simen Bolkan Nordli
    67'
    Inn: Mamadou Diaw
    Ut: Kristoffer Ødemarksbakken
    67'
    De to innbytterne markerer seg umiddelbart. Kallevåg spiller Diaw gjennom, men RBK-forsvaret har kontroll.
    68'
    Pereira får frispark etter en liten dytt.
    68'
    69'
    Ballen havner hos Golubovic som fyrer av fra langt hold. Hansen redder greit.
    69'
    Det er ingen tvil om at hjemmelaget har hevet seg i den andre omgangen. De har kommet til to store sjanser etter hvilen!
    70'
    Antall stemmer: 1908
    Holse får nesten ballen med seg inn i hjemmelagets boks, men ballen triller inn til Grytebust.
    72'
    Inn: Vebjørn Hoff
    Ut: Victor Jensen
    73'
    Henriksen får frispark i duell med innbytter Kallevåg. Rutinert av den tidligere landslagsspilleren som legger seg ned i det han får dytten.
    75'
    Diaw får en lang ball slått opp mot seg, men i duell med RBK-forsvaret har han ingen sjans der. Ballen går inn til Hansen!
    76'
    Canadjija slår en fin ball i bakrom mot Diaw, men den blir litt for lang for senegaleseren. Utspill fra mål.
    78'
    Pereira slår inn i boksen, men Grytebust plukker den.
    80'
    Under ti minutter igjen av ordinær tid nå! Skal vi få en scoring i det hele tatt da?
    81'
    Inn: Marius Broholm
    Ut: Olaus Skarsem
    Unge Broholm kommer inn de siste minuttene. Har faktisk gener fra Brasil unggutten med en fortid i Tiller.
    81'
    Rosenborg som løfter laget høyt nå. Samtlige AAFK-spillere inne på egen banehalvdel.
    83'
    Så slår Pereira inn på tvers i feltet. Den pasningen treffer Broholm, men skuddet hans med høyrefoten går himmelhøyt over målet til Grytebust.
    84'
    Rosenborg har skapt veldig lite i den andre omgangen.
    85'
    Petar Golubovic
    Går alt for tøft inn i en duell med Skjelbred! Sistnevnte blir liggende.
    85'
    Frispark for Holse og bortelaget! Ballen blir slått inn i feltet, men der kommer offsiden.
    87'
    Offside for Rosenborg
    87'
    Inn: Simen Rafn
    Ut: Petar Golubovic
    88'
    Inn: Nikolai Hopland
    Ut: Dario Canadjija
    89'
    Rogers blir liggende etter at Diaw går etter ballen.
    89'
    Diaw og Aalesund kontrer. Førstnevnte takles, men får ikke frispark. Ser ut til at Skjelbred er på ball der. Litt temperatur på matta i sluttminuttene nå!
    89'
    Så roper Henriksen på straffespark! Mener han blir dyttet, men dømmes ingenting!
    90'
    Legges til fem minutter!
    90'+1
    Diaw prøver seg fra rundt 20 meter, men skuddet blir for enkelt for Hansen.
    90'+2
    Nenass felles av Henriksen. Ser ut som en albue i ryggen det der. Klart frispark.
    90'+2
    Hopland legger inn fra venstre, men det blir for upresist.
    90'+3
    To minutter igjen av tilleggstiden!
    90'+3
    Så ligger innbytter Diaw nede etter en duell med Hoff. Med igjen nå Diaw!
    90'+4
    Dette ebber nok ut i poengdeling!
    90'+6
    Det ender 0-0 mellom Aalesund og Rosenborg i kveld! Den første omgangen bar preg av svært lite målsjanser. I den andre omgangen løftet hjemmelaget seg, men de maktet ikke å få hull på byllen. Dermed ender det med poengdeling på Color Line. Jeg takker for meg og ønsker deg en god søndagskveld videre! Nyt sommern a.