3-1
4 143
1 028

Ble dekket av Per Opsahl

I Baku er det bare seier som er godt nok for begge lag dersom det skal være håp om avansement.
    Tyrkia slo Sveits 2-1 i EM i 2008, og 4-2 i VM i 2006, men så langt har dette mesterskapet vært en fryktelig nedtur for tyrkerne.
    Sveits stiller med følgende lag (3-4-1-2): Sommer - Elvedi, Akanji, Rodriguez - Widmer, Freuler, Xhaka, Zuber - Shaqiri - Seferovic, Embolo,
    Tyrkias utvalgte (4-5-1): Cakir - Celik, Demiral, Söyüncü, Müldür - Ünder, Tufan, Ayhan, Kahveci, Çalhanoğlu - Yilmaz.
    Tyrkiske og sveitsiske supportere har samlet seg inne på stadion i Baku.
    Da er lagene på vei ut på banen.
    Det er en klar overvekt av tyrkiske fans på tribunene i Baku.
    Det er Sveits som tar avspark her.
    Shaqiri kommer til innlegg fra høyre, men blir blokkert.
    2'
    Yilmaz skyter fra langt hold - via en sveitser og til corner.
    3'
    Corneren løftes inn - Embolo er på den og header unna.
    3'
    Tufan prøver skuddet nå - fra 25 meter. Treffer ikke målet.
    4'
    Tyrkia kjører på nå. Fint spill. Kaan fyrer bra fra kanten av 16-meteren - Sommer kaster seg og slår unna. God redning.
    4'
    Mål for Sveits!
    Sveits 1 - 0 Tyrkia
    Mål: Haris Seferovic
    Målgivende: Steven Zuber
    SÅ SITTER DEN FOR SVEITS! Svakt forsvarsspill av Tyrkia. Seferovic får vende opp på 17 meter, og banker ballen lavt forbi keeper.
    6'
    Embolo legger inn fra høyre - rett i fanget til Cakir.
    8'
    Etter en frisk åpning av Tyrkia, så får de altså den scoringen rett i fleisen.
    10'
    Corner til Sveits. Tyrkia får klarert den, og kan kontre. Blir frispark på midtbanen. Xhaka som feller Ünder.
    11'
    Nesten så Yilmaz får tak i et langt fremspill inne i feltet, men ballen går over kortlinjen.
    13'
    Tyrkia farlige igjen. Müldür fyrer med høyrebeinet fra skrått hold inne i feltet - Sommer får slått unna igjen. Ünder er på returen, og banker den hardt inn i feltet - Sveits får klarert.
    16'
    Zuber skyter fra drøyt 20 meter - ufarlig utenfor stolpen til høyre for Cakir.
    21'
    Yilmas jobber bra på topp, og vinner ballen. Men han er veldig alene. Tar tid før lagkameratene er med ham. Tufan skyter fra langt hold - ufarlig.
    23'
    Embolo får seg en smell i skulderen i fallet etter en duell med Demiral. Kommer seg opp igjen, men har tydelig vondt.
    25'
    Sommer er utenfor egen 16-meter og header unna et langt fremspill.
    25'
    Sveits 2 - 0 Tyrkia
    Mål: Xherdan Shaqiri
    HERLIG SCORING! Passivt forsvarsspill igjen. Shaqiri får ballen på 17-18 meter, og banker ballen opp i krysset med høyrebeinet.
    26'
    Shaqiri spilles alene igjennom. Stormer mot målet, men keeper varter opp med en nydelig benparade.
    28'
    Corneren fra Rodríguez blir klarert.
    29'
    Corner til Tyrkia, men klarer ikke å skape noe farlig fra den.
    32'
    Müldür skyter godt fra 25 meter - Sommer må strekke seg fullt ut igjen - slår til corner.
    33'
    Ny ufarlig corner, og Sveits kontrer. Men det koker bort.
    34'
    Celik kommer til skudd fra skrått hold. Blåser den over fra 16-17 meter.
    37'
    Embolo prøver avslutning/pasning mot bakre stolpe - skrur utenfor.
    38'
    Italia har tatt ledelsen mot Wales, og da kan Sveits begynne å sniffe på en andreplass. Da må de ha flere scoringer ...
    40'
    Langt fremspill mot Seferovic, men Demerel header tilbake til keeper.
    41'
    Småfikse tyrkiske detaljer, men Yilmas får ikke frispark.
    42'
    Fint angrep av Sveits. Seferovic skyter, men Söyüncü blokkerer.
    43'
    Så kontrer Tyrkia på herlig vis. Müldür drar seg inn fra venstrekanten, og kommer til skudd - Sommer redder til corner igjen.
    43'
    Corneren på hodet til Demiral, men headingen er ufarlig og treffer ikke målet.
    44'
    Corner fra Sveits og Rodriguez. Blir halvklarert et par ganger. Sveits holder ballen.
    45'
    Det er lagt til ett minutt.
    45'
    Sveits-corner. Shaqiri slår inn. Ballen ender til slutt hos Widmer, men han får ikke avsluttet skikkelig. Keeper plukker den.
    45'+1
    Sveits leder 2-0 til pause. Tyrkia har hatt noen brukbare sjanser, men så har de vært gavmilde bakover - som tidligere i mesterskapet. Shaqiris scoring var av den nydelige sorten.
    Sveits har to mål dårligere målforskjell enn Wales i kampen om 2. plassen akkurat nå.
    Tyrkia tar avspark, og 2. omgang er i gang.
    46'
    Rolig åpning på 2. omgang.
    47'
    Zuber får en stikker inne i feltet, og prøver en lav avslutning mot lengste hjørne. Keeper redder den greit.
    49'
    Yilmaz får til en heading fra god posisjon inne i feltet, men blir svakt over.
    50'
    Demiral forstyrrer Zuber i avslutningøyeblikket og keeper kan redde greit.
    52'
    Embolo spilles frem og skyter godt mot krysset til venstre for Cakir, men Tyrkias keeper er oppe med hansken og slår unna.
    52'
    Den påfølgende corneren blir det ikke noe farlig ut av.
    53'
    Ünder skyter fra 18 meter - høyt over.
    54'
    Embolo gjør forarbeidet, og legger ut til Shaqiri - han blåser den over fra 14 meter!
    57'
    Seferovic dribler seg inn i feltet - lavt skudd mot lengste hjørnet. Keeper redder meget godt til corner.
    61'
    Mål for Tyrkia!
    Sveits 2 - 1 Tyrkia
    Mål: Irfan Kahveci
    Målgivende: Hakan Calhanoglu
    DER! ENDELIG TYRKISK JUBEL! Og for en deilig scoring av Kahhveci. Plasserer ballen lekkert borte i hjørnet til høyre for Sommer fra 18 meter.
    62'
    Spillerbytte - Tyrkia
    Inn: Yusuf Yazici
    Ut: Ozan Tufan
    64'
    Inn: Okay Yokuslu
    Ut: Kaan Ayhan
    64'
    Freuler gjør forarbeidet, og Embolo møter ved første stolpe. Men får ikke styrt ballen på målet.
    65'
    Sveits 3 - 1 Tyrkia
    DER ER DET VEL AVGJORT?! Shaqiri spilles herlig frem i bakrommet. Banker til med venstrebeinet inne i feltet - keeper er sjanseløs.
    68'
    Gult kort til Tyrkia
    Hakan Calhanoglu
    Elvedi felles av Tyrkias Calhanoglu. Greit det gule kortet der.
    70'
    Zeki Celik
    75'
    Spillerbytte - Sveits
    Inn: Mario Gavranovic
    Ut: Haris Seferovic
    75'
    Inn: Ruben Vargas
    Ut: Xherdan Shaqiri
    76'
    Caglar Söyüncü
    Frispark til sveits på 17 meter. Söyüncü får gulkt kort etter fellingen av Xhaka.
    77'
    Xhaka banker frisparket i stolpen! Returen havner hos en forfjamset Vargas, som ikke får avsluttet fra fem meter.
    77'
    Gult kort til Sveits
    Granit Xhaka
    Vil ha straffespark, men får istedenfor gult kort for munnbruk.
    78'
    Inn: Kenan Karaman
    Ut: Cengiz Ünder
    78'
    Så er Ünder på farten for turkerne. Blåser til fra 18 meter - like over.
    80'
    Inn: Orkun Kökcü
    Ut: Irfan Kahveci
    80'
    Zuber tar en corner for Sveits, men Tyrkia klarerer. Kan kontre, men må nøye seg med frispark.
    82'
    Söyüncü og Widmer blir liggende etter en duell på en corner. De kommer seg opp igjen.
    84'
    Inn: Loris Benito
    Ut: Steven Zuber
    85'
    Inn: Admir Mehmedi
    Ut: Breel Embolo
    86'
    Inn: Dorukhan Tokoz
    Ut: Hakan Calhanoglu
    86'
    Müldür får skutt fra 11 meter - rett på keeper! Backen har hatt flere store sjanser i denne kampen.
    90'
    Det er lagt til tre minutter.
    90'
    Inn: Kevin Mbabu
    Ut: Silvan Widmer
    90'+2
    Da er Tyrkia ute. Sveits avanserer nok til cupspillet med fire poeng. Men må altså bli blant de fire beste tredjelagene i seks grupper.