1 243
5 052

Ble dekket av Øyvind Herrebrøden

Finland og Russland pågår fremdeles, men vi kan straks begynne å se fremover mot dagens andre kamp: Tyrkia - Wales.
    Tyrkia gikk på en kjempesmell mot Italia i åpningskampen av EM. Tyrkerne var sjanseløse og evnet knapt å skape én sjanse mot Roberto Mancinis menn.
    Wales spilte 1-1 mot Sveits i deres første kamp. Waliserne er nummer 17 på FIFA-rankingen, ni plasser over Tyrkia. Man kan forvente seg en jevnspilt kamp.
    Gareth Bale er Wales' store stjerne. Real Madrid-spilleren, som har vært på utlån til Tottenham denne sesongen, scoret i samtlige gruppespillskamper i forrige EM, men gikk målløs mot Sveits. Faktisk har han ikke scoret på sine 12 siste kamper for hjemlandet.
    Forrige gang disse lagene møttes var i 1997, i en forrykende fotballkamp. Tyrkia vant 6-4 - den eneste gangen Wales har scoret fire mål, men likevel tapt. Wales-manager Rob Page spilte kampen.
    Troppen til Tyrkia har en gjennomsnittsalder på 24 år og 352 dager - den yngste i mesterskapet.
    Wales har spilt syv EM-kamper totalt, men bare gått målløse av banen én gang: EM-semifinalen mot Portugal for fem år siden.
    Tyrkia (4-1-4-1): Cakir - Calik, Ayhan, Souyncu, Meras - Yokuslu - Karaman, Calhanoglu, Tufan, Under - Yilmaz.
    Wales (4-2-3-1): Ward - Roberts, Mepham, Rodon, Davies - Morrell, Allen - Bale, Ramsey, James - Moore
    Det er forventet rundt 30 000 tilskuere på kveldens kamp i Baku.
    Begge lag stiller med skadefrie tropper til kveldens kamp. Stjernemidtstopper Caglar Soyuncu sto over søndagens trening, men er klar til dyst.
    Vi er i gang i Baku!
    1'
    Tyrkia sår langt mot Yilmaz, som slår inn foran mål. Ingen der.
    2'
    Voldsom piping når Wales har ballen. Spiller nesten på hjemmebane i kveld her, Tyrkia. En stor majoritet blant de 32 000 på tribunene er fra Tyrkia.
    3'
    Frispark til Wales på kanten.
    4'
    Davies får forlenget frisparket, men et lite stykke til side for mål.
    4'
    Godt tyrkisk spill er nære med å sende Tufan gjennom.
    5'
    For en sjanse! Bale trer gjennom Ramsey, som drar av en forsvarer på lekkert vis. En benparade stopper skuddet!
    7'
    Wales lager frispark på egen halvdel og Tyrkia tar det raskt. Ender opp hos Yilmas i feltet, men skuddet reddes. Stor sjanse!
    10'
    Hjørnespark til Tyrkia
    10'
    Wales kjører kontra etter corneren. Spilles til Bale på kanten, men innlegget blokkeres. Kunne blitt farlig!
    10'
    Hjørnespark til Wales
    11'
    Wales løfter langt mot Ramsey, men Tyrkia forsvarer seg godt.
    11'
    Tyrkia kriger til seg ballen på Wales' halvdel, men Yilmas går i offside.
    13'
    Bale med en lang crosspasning til James, som til slutt legger inn. Moore rager høyest og er overlegen i luften, men spissen klarer ikke å presse headingen ned.
    13'
    For en rapp avslutning av Under! Vender om på en femøring og banker til fra distanse. Keeper har relativt god kontroll.
    14'
    Moore forsøker å kontrollere ballen høyt i banen, men roter den over linja.
    15'
    Tyrkisk hands på midtbanen. Frispark til Wales.
    15'
    James legger til Bale som header på tvers. Smått utrolig at Wales ikke får rotet den ballen i mål. Roper til slutt på straffe, men dommeren går ikke med på den.
    17'
    Ballen er i Souyncus hånd, men det hadde vært en svært billig straffe.
    19'
    Mitt generelle inntrykk er at antallet man buns har sunket betraktelig de siste årene. Bale står derimot trofast ved sin sveis.
    20'
    Det er Wales som har åpnet denne kampen best. Er hissige når de skal gjenvinne ballen og har kommet til flere gode sjanser.
    21'
    James setter fart langs kanten og legger inn. En tyrker er først på den og sender ballen hjem til egen keeper.
    22'
    Tyrkia kommer til innlegg, men får ingenting ut av den.
    23'
    Ramsey gjennom mot keeper igjen og for en sjanse det er! Blåser ballen himmelhøyt over. Den skal sitte, Ramsey!
    24'
    Mye balltrilling fra begge lag i øyeblikket i en periode med litt lavere tempo.
    27'
    Tyrkia setter fart fremover, men Unders innlegg blokkeres.
    29'
    Tyrkia tvinger frem et hjørespark.
    29'
    En Wales-spiller header unna en tyrkisk avslutning ved stolpen! Nære på fra Tyrkia.
    30'
    Nok en avslutning fra Tyrkia som heades unna av en Wales-spiller.
    31'
    Tyrkia er inne i en bra periode. Presser Wales tilbake. Under som stikker i bakrom denne gangen.
    32'
    Calhanoglu får frispark mot seg høyt i banen.
    33'
    Tidvis fryktelige TV-bilder fra Baku. Årsaken er visst en dårlig fiberkabel.
    34'
    Wales burde ha ledet her, men den siste perioden har handlet om Tyrkia. Kommer på et nytt angrep nå.
    36'
    Bale bryter på midtbanen og stormer fremover. Wales er tre mot to, men Bale prøver å gå selv og mister ballen.
    37'
    Ramsey setter i gang et angrep og slipper til James på kanten. Innlegget er svært upresist.
    40'
    Rodon halter kraftig nå. Må han bytte?
    40'
    Det nærmer seg pause. Foreløpig målløst i Baku tross flere store sjanser.
    41'
    Ramsey med en pen stikker mot Allen, men han får ikke kontroll på ballen.
    41'
    Mål for Wales!
    Tyrkia 0 - 1 Wales
    Mål: Aaron Ramsey
    Målgivende: Gareth Bale
    MÅÅÅL! Bale med en helt vanvittig deilig til Ramsey. Stikker i bakrom og er helt alene mot keeper - denne gangen gjør han ingen feil.
    43'
    Under forsøker å curle den i lengste, men skuddet blokkeres til corner.
    44'
    44'
    Ward fanger den corneren.
    44'
    Der gjenstår det 45 minutter av denne EM-kampen!
    46'
    Spillerbytte - Tyrkia
    Inn: Yusuf Yazici
    Ut: Ozan Tufan
    46'
    Inn: Merih Demiral
    Ut: Okay Yokuslu
    47'
    Tyrkia og Yilmaz nære å komme til avslutning i starten av denne omgangen.
    47'
    Tyrkerne gjorde altså et dobbeltbytte i pausen. Ble overkjørt av Wales i store deler av første omgang.
    48'
    Keeper velger å bokse unna et innlegg fra James og gir bort en corner.
    48'
    48'
    Wales får et hode på corneren, men ingen avslutning på mål.
    49'
    Tyrkia som triller litt ball i øyeblikket. Trenger en scoring og gjerne seier her i dag.
    51'
    Bale og Ramsey io samspill igjen. Skaffer en corner.
    53'
    53'
    Keeper er ute og bokser corneren unna.
    53'
    Ramsey serverer Bale utenfor 16-meteren. Har allverdens tid til å sikte, men blåser den et stykke over.
    54'
    Gigantisk sjanse for Yilmaz! Storscoreren kaster seg frem og banker til - men høyt over fra kloss hold. For en sjanse!
    55'
    Godt slått frispark fra Calhanoglu. Wales må gi til corner.
    56'
    56'
    Får ikke noe ut av den corneren.
    57'
    Wales kommer seg rundt på kanten og slår inn til Ramsey. Banker til, men keeperen får stoppet den. Stor sjanse!
    59'
    Straffe til Wales! Dommeren peker på straffemerket etter at Bale går i bakken.
    60'
    Wales bommer på straffe! Gareth Bale med et forferdelig forsøk. Blåser den over.
    61'
    Et Tyrkia-skudd blokkeres til corner.
    63'
    Får headet mot mål, men Ward holder den.
    63'
    Tyrkia presser godt nå, kommer til en ny avslutning. Men det ender med utspark.
    64'
    67'
    Dømmes frispark imot i feltet.
    67'
    Kan Tyrkia utnytte Bales bom og komme tilbake i kampen?
    69'
    Tyrkia som er nære å komme til avslutning, men det ender med at Wales kan kjøre motsatt vei.
    72'
    Spillerbytte - Wales
    Inn: Ethan Ampadu
    Ut: Joe Allen
    73'
    Moore får en smell i ansiktet. Soyuncus kne treffer han. Blør litt fra nesa.
    74'
    Inn: Halil Dervisoglu
    Ut: Kenan Karaman
    75'
    76'
    Yilmaz kommer nesten på corneren. Tyrkia holder oppe trykket.
    76'
    Så kommer Wales på kontra. Bale header på Ramseys nydelige legg, men rett på Cakir!
    80'
    Calhanoglu trekker seg forbi og er rettvendt i mellomrom. Stikkeren stopper i et walisisk ben.
    82'
    Bølger voldsomt her nå!
    82'
    Tyrkia prøver seg fra venstre. Innlegget heades unna.
    84'
    Inn: Harry Wilson
    Ut: Aaron Ramsey
    Kampens eneste målscorer ut.
    85'
    Kan Harry Wilsons venstreben presentere seg for Fotball-Europa på de siste fem minuttene pluss tillegg her, da?
    86'
    Tyrkia som prøver å etablere angrep nå. Wales ligger lavt. Får frispark midt på banen, britene.
    86'
    Ramsey highfives inn på Wales-benken av støtteapparatet.
    86'
    Tyrkisk langball. Den spises som kebab av Wales-forsvaret.
    87'
    Corner Tyrkia blir kjempemulighet! Demiral ruver i feltet og setter skallen på corneren til Calhanoglu. Redning fra Ward! Matchvinnertakter!
    87'
    Wales kontrer! Innlegget akkurat for høyt for innbytter Wilson.
    88'
    En tyrkisk stikker stusser innom og blir lett mat for sulten Ward. Trekker til og med frem en overstegsfinte for å få ett ekstra sekund til å gå.
    90'
    Kiefer-Moore i bakken. Får ikke frispark.
    90'
    Hissig stemning i Wales 16-meter nå! Det dytttes og skrikes! Burak Yilmaz var irritert på Mepham etter at han ble liggende etter en duell. Da ble resten av Wales-forsvaret irritert på tyrkeren igjen...
    90'+1
    ... Her blir det kort.
    90'+1
    Burak Yilmaz er tilkalt av dommeren, men han er ikke den eneste.
    90'+1
    Tre gule!
    90'+2
    Gult kort til Tyrkia
    Burak Yilmaz
    90'+2
    Gult kort til Wales
    Ben Davies
    90'+2
    Chris Mepham
    90'+3
    MEGASJANSE for Wales. Harry Wilson spilles opp og trekker seg unna Zeki Celik. Skuddet går til corner. Der burde det vært 2-0.
    90'+4
    Inn: Neco Williams
    Ut: Daniel James
    90'+5
    Bale prøver igjen! Tar kort corner, men kommer i skuddposisjon etter en vegg og avdribling. Ny corner!
    90'+5
    Tyrkia 0 - 2 Wales
    Mål: Connor Roberts
    GARETH WALES! Driblevingen gjør intet annet en reprise av sjansen som akkurat ble brent. Igjen kort corner, vegg, og så en dribleserie langs dødlinjen! Nå spiller han verdens deiligste pasning - førtifemmeren - ut til Connor Roberts. Han får skutt, ballen suser inn bak Cakir! Wales vinner dette!