10 018
4 849

Ble dekket av Andreas Jørgensen

Hei og velkommen til denne dekningen av kvartfinalen i FA-cupen mellom Manchester United og Fulham!
    Det blir nok vanskelig for Manchester United å blande seg i inn i kampen om Premier League-trofeet, men de er altså forsatt med både FA-cupen og Europa League. Fra før av har de vunnet ligacupen tidligere denne sesongen.
    Manchester United har vunnet FA-cupen tolv ganger, bare Arsenal står med flere titler (14). Fulham har vært i finalen én gang. Da tapte 0-2 for London-rival West Ham tilbake i 1975.
    Manchester United gjør fire endringer fra laget som vant 1-0 mot Real Betis på torsdag. Casemiro er suspendert, inn kommer Scott McTominay på midten. Luke Shaw, Marcel Sabitzer og Jadon Sancho kommer også inn for Tyrell Malacia, Fred og Facundo Pellistri.
    Fulham gjør også noen endringer fra laget som tapte 0-3 for Arsenal sist helg. Tosin Adarabioyo, Sasa Lukic og Manor Solomon går ut til fordel for Issa Diop, Joao Palhinha og Willian.
    Trekningen av semifinalene er for øvrig før kampen. Vi kommer med mer info om det her!
    VG Live svarer
    Julian
    Hvem møter manu hvis de vinner?
    Det finner vi ut om få strakser! Trekningen er før kampen.
    Manchester City, Sheffield United og Brighton har altså allerede sikret seg en plass i semifinalen. Den siste plassen står mellom Manchester United og Fulham!
    Hvem håper du Manchester United/Fulham trekker?
    Antall stemmer: 1396
    Brighton blir motstanderen til vinneren av Manchester United og Fulham! Det betyr at Sheffield United møter Manchester City i den andre semifinalen. Og vi kan altså få et Manchester-derby i finalen!
    Da er det under ti minutter til kampstart på Old Trafford!
    Petter
    Hvor lenge er varane skadet?
    Erik ten Hag sa før kampen at de ikke er helt sikre, men at han tror det dreier seg om en mindre alvorlig skade!
    Og der sparker Andreas Pereira i gang kampen!
    Fulham slår langt. Shaw spiller ballen ut til kast.
    1'
    Solid Fulham-mulighet! Mitrovic drar seg fri på kanten og slår inn i boksen. United-forsvaret klarerer ut til corner.
    1'
    Hjørnespark til Fulham
    2'
    Maguire stanger unna.
    2'
    Ny Fulham-mulighet! Det er Issa Diop som kommer seg til en heading. De Gea har full kontroll, men slår ut til corner.
    2'
    3'
    Mitrovic roper på straffe! Serberen mener at han dyttes i bakken, men spissen vinkes på beina igjen.
    3'
    Fulham kommer seg til nok en innleggsmulighet, men United får ryddet unna. De har åpnet godt her, Fulham!
    4'
    Nå har det roet seg litt her etter et intenst Fulham-press.
    6'
    Willian prøver seg på et frekt skudd med utsiden fra tyve meter. Dessverre for brasilianeren skrur ballen vekk fra mål. Vi noterer likevel enda en skuddmulighet for bortelaget.
    8'
    Så er det Manchester United som kommer på en visitt inn i Fulham-boksen, men Fernandes' innlegg blir enkelt å heada unna.
    8'
    Fernandes tar telling etter å ha fått albuen til Willian i mellomgulvet. Han er jo blitt kjent for å overspille titt og ofte, men den ser vond ut!
    9'
    Spillet er i gang igjen.
    10'
    Rashford spilles nesten igjennom, men Ream er våken og bryter mellom.
    11'
    Fulham kommer seg igjen til et innlegg. Denne gangen slås det mot Mitrovic, men United får stanget unna.
    12'
    Så kommer Weghorst seg til en mulighet i den andre enden! United tar en kjapp overgang og nederlenderen får skutt fra tyve meter. Treffet er imidlertid svakt og ballen triller inn i klypene til Leno.
    13'
    Blixvalen
    Skal det avgjøres i dag?
    Ja!
    Enorm mulighet for Fulham! Martinez mister fotfestet og da får bortelaget en stor mulighet. Reed blir imidlertid ubesluttsom og får aldri sendt ballen til Pereira i boksen. Corner!
    14'
    Hjørnespark
    14'
    Heades unna, før Fulham gjenvinner.
    15'
    Ream slår et utsøkt innlegg mellom Uniteds keeper og forsvar, men det er ingen Fulham-spillere som lukter den muligheten!
    15'
    Fulham får et innlegg i høyre korridor. Det er Reed som felles av Fernandes.
    16'
    Pereira snubler idet han skal ta frisparket. Dermed blir det ikke allverdens kvalitet på den serven. United forsøker å kontre, før Pereira legger Rashford i bakken.
    17'
    Gult kort til Fulham
    Andreas Pereira
    River ned Rashford etter det svake frisparket.
    18'
    Ny overgang av United. Fernandes slår ballen inn i boksen fra høyrekanten, men Leno har ingen problemer med å fange kula.
    18'
    Robinson finter bort Fernandes, før Rashford klarerer ballen utover sidelinjen. De har vært veldig friske hittil altså, Fulham-spillerne!
    19'
    McTominay legger Tete i bakken. Nok et frispark i høyre korridor for Fulham.
    20'
    Wan-Bissaka rydder unna ballen.
    21'
    Gult kort til Manchester United
    Harry Maguire
    Holder igjen Mitrovic. Glassklart gult kort. Tar et skikkelig livtak rundt serberen. Frispark ca 35 meter fra mål.
    21'
    Fulham prøver seg på en innøvd variant, men det sitter ikke helt når den ene pasningen er i overkant hard.
    22'
    Nesten for United! Rashford curler inn et innlegg mot Weghorst. Nederlenderen rekker ikke frem, samtidig som ballen spretter videre bortover og sniker seg kanskje meteren utenfor stolpen til Leno.
    23'
    Mitrovic vil ha straffe igjen! Reed viser frem noen Zidane-takter, før han sender en stikker mot Mitrovic. Serberen går i bakken i duell med Martinez, men spilles vinkes videre. Ser ikke ut som noen straffe, spør du meg.
    25'
    Det ser ut som Reed trøbler med noe. Han blir imidlertid værende på banen inntil videre.
    26'
    Der har vi passert halvtimen spilt!
    30'
    Robinson finner Mitrovic i boksen til United, men headingen til serberen går langt over mål.
    31'
    Solid sjanse for United! Tete kommer først på et raid motsatt vei, men Fernandes jobber hjem og får stjålet ballen. Senere spilles Rashford fri på venstrekanten, men fra spiss vinkel setter han ballen utenfor.
    32'
    Palhinha legges i bakken av Weghorst. Frispark inne på Fulhams banehalvdel.
    36'
    United slår inn mot Shaw som har tatt turen inn i Fulham-boksen, men Tete får stusset unna til corner.
    37'
    Hjørnespark til Manchester United
    37'
    Det blir en stor mulighet! Fernandes' corner faller ned foran første stolpe. Der oppstår det kaos i kampen om ballen, men Fulham får omsider klarert unna.
    37'
    Mitrovic får en mulighet til å utfordre Martinez, men argentineren setter inn en strålende takling og avverger en mulig målsjanse.
    39'
    Sabitzer rapper til fra tyve meter. Leno må gi en retur på det harde skuddet, men får kastet seg over ballen.
    40'
    Sabitzer er frempå igjen! Denne gangen slår han inn fra venstrekanten mot Rashford. Engelskmannen blir imidlertid stående stille mens ballen ruller forbi. Mulig at han tror en lagkamerat står bedre plassert bak ham der.
    41'
    VG Live Bruker
    Hvofor må Harry magiure bli utestengt i semi finalen?
    I FA-cupen må man sone hvis man får gult kort i to kamper på rad. Maguire fikk også gult kort mot West Ham.
    Tete rapper til fra langt hold, men skuddet smeller i reklameskiltet et par meter utenfor United-målet.
    45'
    Minimum to minutter legges til her.
    45'+1
    United får en enorm sjanse på tampen av førsteomgang! Det er Ream som forsøker å spille seg ut bakfra med en elendig pasning. United kombinerer kjapt, før McTominay får skutt fra kort hold, men ballen blokkeres ut til corner.
    45'+2
    45'+2
    Det blir ikke noe farlig ut av corneren.
    45'+2
    Der blåser dommeren i gang denne andre omgangen!
    Dommer Christopher Kavanagh involverer seg ufrivillig i spillet, og ballen droppes.
    46'
    Stor sjanse til Fulham! Mitrovic og McTominay er i brytekamp på utsiden av Uniteds 16-meter og ballen ender ute hos Antonee Robinson som prøver skuddet. De Gea redder mesterlig.
    47'
    48'
    De Gea med en god redning igjen. Fulham presser på.
    49'
    49'
    Heades ut til nytt hjørnespark.
    50'
    50'
    Mål for Fulham!
    Manchester United 0 - 1 Fulham
    Mål: Aleksandar Mitrovic
    Målgivende: Issa Diop
    Hjørnesparket slås inn på første stolpe og Issa Diop flikker ballen elegant på bakerste. Der står Aleksandar Mitrovic som enkelt kan styre ballen i nettet. Marcus Rashford blir liggende etter en duell inne i feltet, men ingenting straffbart og målet står. 1-0 til Fulham!
    50'
    Frispark til United.
    50'
    Bruno Fernandes får en god skuddmulighet. Rashford legger igjen ballen på 16 meter til portugiseren. Avslutningen er altfor dårlig og går utenfor.
    53'
    Her kommer Fulham!
    55'
    London-laget spiller ballen rundt United-boksen. Innlegget kommer til slutt, men går over alt og alle og ut til femmeter.
    55'
    Mitrovic holdes igjen og får frispark.
    56'
    Bruno Fernandes er nede og sklitakler. Dommer litt nølende, men gir frisparket. Pereira skal slå den inn i boksen.
    56'
    For langt. Ut til femmeter.
    58'
    Spillerbytte - Manchester United
    Inn: Antony
    Ut: Scott McTominay
    58'
    Her tar ten Hag offensive grep.
    59'
    Magnus
    Går det rett til straffespark konkurranse hvis det står uavgjort etter 90 minutter?
    Nei, ekstraomganger først.
    61'
    Nytt hjørnespark til United.
    61'
    Leno fanger den fra Fernandes.
    61'
    Frispark til Robinson. Antony feller Fulham-backen.
    62'
    Willian stormer fremover.
    63'
    Ut til Kenny Tete som slår inn mot Mitrovic.
    63'
    Spissen header rett i fingrene til De Gea.
    64'
    Så er det United sin tur.
    64'
    Shaw prøver en stikker til Sancho som Tete snapper opp. Sancho river ned backen og lager frispark.
    65'
    Så lager Maguire frispark nede ved eget cornerflagg.
    65'
    For et tigersprang! Frisparket slås på hodet til Mitrovic som stanger ballen mot den lengste krysset. Der ligger De Gea så lang han er i lufte og slår unna.
    66'
    Antonee Robinson
    66'
    Får kampens tredje gule for å felle Antony.
    67'
    Bruno med en smart variant. Slår langs bakken til Sancho som prøver å skru ballen i nettet fra utsiden av 16-meteren. Skuddet blokkeres og triller ut utenfor mål.
    67'
    Så nære! Sabitzer slår gjennom Rashford, men legger akkurat for mye trykk på pasningen og Leno er ute og plukker.
    69'
    69'
    Maguire stanger ut av farlig sone.
    70'
    Her kommer United på kontring!
    70'
    Fantastisk kontring! Antony og Sancho stormer mot mål og sistnevnte får ballen alene mot keeper. Så rundlurer han Leno og sender Harrison Reed i pølseboden. Målet gaper, men skuddet blokkeres med et nødskrik av Willian.
    70'
    Er den i hånda da?
    70'
    VAR skal se på den.
    72'
    Det ser ut som Willian redder med hånda.
    72'
    Det blåses straffe!
    73'
    Rødt kort til Fulham
    Willian
    Willian får rødt kort for å redde med hånda.
    73'
    Nå er det temperatur her!
    73'
    Aleksandar Mitrovic
    Så får også Mitrovic det røde! Serberen er illsint idet dommer peker på straffemerket og henter opp det røde kortet til Willian. Det gjør at han dytter borti Kavanagh som ikke nøler ett sekund og gir det røde med én gang!
    73'
    Så har også Fulham-trener Marco Silva fått det røde kortet!
    73'
    Tre røde kort! Da er Fulham nede i ni mann!
    73'
    Bruno skal ta straffen.
    75'
    Mål for Manchester United!
    Manchester United 1 - 1 Fulham
    Mål: Bruno Fernandes
    Portugiseren er sikker. Legger ballen i det høyre hjørnet, mens Leno hiver seg til venstre.
    75'
    Manchester United 2 - 1 Fulham
    Mål: Marcel Sabitzer
    Målgivende: Luke Shaw
    Nå eksploderer det på Old Trafford og United har snudd kampen. Luke Shaw nesten nede ved dørlinjen legger ballen inn rett foran Fulham-målet. Der har Marcel Sabitzer funnet veien inn og flikker ballen med hælen inn til 2-1. Klasseavslutning fra østerrikeren!
    77'
    Det var mye på én gang på Old Trafford.
    78'
    På to minutter er kampen snudd og Fulham er to mann mindre.
    82'
    Inn: Fred
    Ut: Marcus Rashford
    83'
    Og da kommer det defensive byttet fra ten Hag.
    83'
    Det skal tas grep også fra Fulham nå.
    83'
    Det gjøres klart tre bytter.
    85'
    Sabitzer kommer til ny avslutning. Skuddet langs bakken er enkel å redde for Leno.
    85'
    Hva synes du om de røde kortene?
    Helt riktig! Mitrovic mister hodet.
    60%
    Det er strengt. Willian sitt er greit, men ikke Mitrovic.
    18%
    Ingen skulle hatt rødt...
    21%
    Antall stemmer: 6202
    Bare tre minutter igjen av ordinær tid nå.
    87'
    Antony dribler seg gjennom hele Fulham-forsvaret og forbi Leno, men mister balansen og får akkurat ikke til en avslutning
    88'
    Så skyter brasilianeren! Leno redder igjen.
    88'
    Spillerbytte - Fulham
    Inn: Tom Cairney
    Ut: Andreas Pereira
    89'
    Inn: Manor Solomon
    Ut: Bobby Reid
    90'
    Inn: Cedric Soares
    Ut: Kenny Tete
    90'
    Inn: Daniel James
    Ut: Harrison Reed
    90'
    Fire bytter fra Fulham!
    90'
    Og det legges til syv minutter.
    90'+1
    Det er mer enn nok tid å gjøre det på for London-laget.
    90'+1
    Adrian
    Hvem skal spille mot United i semifinalen?
    United skal spille mot Brighton i semifinalen hvis de vinner her.
    United har ganske grei kontroll her, foreløpig.
    90'+3
    En susende takling fra Martinez. Går knallhardt for ballen, men feier også med seg Daniel James.
    90'+4
    Den er nok vond den for waliseren.
    90'+4
    Har ikke tid til å ligge nede, så James er på beina umiddelbart.
    90'+4
    Jonas
    Når spilles semi-finalene?
    Begge spilles helgen 22.-23. april
    Manchester United 3 - 1 Fulham
    Der er vel spenningen over på Old Trafford. Fred slipper ballen ut til Bruno Fernandes som punkterer denne kvartfinalen når han banker ballen i nettet. 3-1 til United.
    90'+6
    Og det er det siste som skjer. Manchester United skal til FA-semifinale mot Brighton på Wembley. Det skjer etter å ha hentet opp 0-1 og snudd til 3-1-seier. Det ble voldsomt dramatisk da Fulham dro på seg tre røde kort i andre omgang, noe som ble skjebnesvangert for gjestene og Bernd Leno måtte plukke tre baller ut av eget mål. Bruno Fernandes scoret to, mens Marcel Sabitzer noterte seg for ett.
    Takk for følget, og ha en fortsatt fin søndagskveld!