Slutt

1-1

0-1

Ble dekket av Camilla Vesteng

Hei! Klar for landskamp? Uansett, ready or not, nå er det ikke lenge til avspark. Norge har møtt Georgia tre ganger før. Første gang i en privatlandskamp i 1996, da vant Norge 1-0. Kampen ble spilt på Ullevaal, 8910 så kampen på stadion. Og det var dagens landslagstrener som scoret kampens eneste mål, Ståle Solbakken altså!!
    Norge har aldri tapt mot Georgia. Tre kamper, tre seire. I tillegg til 1996-kampen, møttes de i EM-kvalifisering i 1999. Det ble 1-4-seier borte og 1-0 hjemme.
    Antall stemmer: 2251
    Landslaget på trening i Batumi i Georgia i går (mandag). Foto: Bjørn S. Delebekk.
    Ståle Solbakken gjør en endring fra Spania-kampen: Ola Solbakken starter (bildet fra kampen mot Spania). Dermed er Sander Berge ute, det vil si Berge starter på benken. Sander Berge startet altså mot Spania lørdag. Solbakken kom inn for Sander Berge etter 74 minutter lørdag. Foto: Bjørn S. Delebekk
    Her er Norges lag som starter i kveld: Nyland - Pedersen,, Strandberg, Østigård, Meling - Ødegaard, Berg, Aursnes - Solbakken, Sørloth, Elyounoussi.
    Slik starter hjemmelaget Georgia: Mamardashvili - Kverkveila, Kashia, Tabidze -Kakabadize, Davitashvili, Kvekveskiri, Aburjania, Azvarov - Mikautadze, Kvaratskheila.
    Norge spiller altså i EM kvalifiseringsgruppe A. Tapte første kamp mot Spania 3-0. Siste kvalifiseringskamp spilles søndag 19. november, da møter Norge Skottland borte. Dette er Georgias første kamp i kvalifiseringen.
    Starter på benken: Sander Berge (i midten). Her fra trening søndag, dagen etter Spania-tapet. Martin Ødegaard (t.v.) er kaptein og går ut på banen sammen med blant andre Leo Skiri Østigård (t.h.) klokken 18 i kveld. Foto: Bjørn S. Delebekk
    Er det riktig at Ståle Solbakken å benke Sander Berge, og starte med Ola Solbakken?
    Ja!
    61%
    Nei.
    20%
    Spiller ingen rolle hvem av dem som starter.
    19%
    Antall stemmer: 4895
    Ståle Solbakken tar på gresset på stadion i Batumi før kampstart. Dette bildet er rykende ferskt. Tatt av VG-sportens egen Bjørn Steinar Delebekk.
    En liten quiz mens vi teller ned! Ikke juks. Det er INGEN ære å svare riktig her om du googler først! Spørsmål: Hvem har flest landslagsmål av Solbakken og Rekdal. (Svar kommer like før kampstart.)
    Ståle Solbakken.
    18%
    Kjetil Rekdal.
    82%
    Antall stemmer: 4729
    Fotball-EM 2024 arrangeres i Tyskland. Reiser du dit om Norge kvalifiserer seg?
    Ja, du store tid, ventetiden har vært lenger enn lang. Jeg skal dit.
    54%
    Nei, fotball-EM, ikke interessant.
    11%
    Nei. Det hadde vært artig, men sommeren 2024 vil jeg heller bruke penger på sol og strand lenger sør i Europa, samtidig som jeg ser det på TV.
    35%
    Antall stemmer: 3194
    Kaptein Martin Ødegaard (midt i bildet på stadion tirsdag før kamp) spiller sin landskamp nummer 49 i kveld. I neste landskamp blir han den 49. herrespilleren i Norge med 50 landskamper eller mer. John Arne Riise har flest med 110 landskamper. Foto: Bjørn S. Delebekk
    Martin Ødegaard har to mål på 48 landskamper, scorer han i kveld?
    Ja!
    51%
    Nei.
    49%
    Antall stemmer: 2281
    Det kommer noen voldsomme vindkast på Batumi stadion nå. Det flyr sand og reklameskilt ramler over ende. Vi får håpe at det bare er noe som skal passere.
    - Dette kan påvirke kampen hvis det fortsetter, sier TV 2-ekspert Jesper Mathisen.
    Mats Arntzen, VGs journalist i Batumi, kan rapportere følgende om været: «Det begynte plutselig å blåse voldsomt. Det fløy bygningsmasse fra toppen av de høye bygningene som er i ferd med å bygges. Man kunne se at det fløy gjenstander av bygningen og det var noen som begynte å rope. Inne på stadion fløy det sand rundt. Man fikk det i øynene og det var tydelig at spillerne ble preget av det. De løp inn i garderoben rundt 18 minutter før kampstart».
    Til quiz. Rett svar var Rekdal. 17 landslagsmål mot Ståle Solbakkens ni.
    Jeg svarte rett (og lover jeg ikke jukset).
    56%
    Åj sann, var det Rekdal ja, jeg svarte feil.
    12%
    Qiuz, hva snakker du om, dette har jeg ikke fått med meg!
    31%
    Antall stemmer: 1015
    Lagene står i spillertunnelen. Nå er det dags!
    Martin Ødegaard leder Norge ut på banen, og går hånd i hånd med et barn ut på banen. Det gjør alle de andre også. Fin tradisjon det.
    Da er det nasjonalsanger. Den norske først.
    Hjemmelagets nasjonalsang. Det er godt det ikke er The Voice hverken Norge eller Georgia er med på i kveld.
    Der er kampen i gang. Dette blir spennende.
    Men i alle dager, hva er det som falt ned fra oven der?! Blåser det ned gjenstander her ned på banen?!
    1'
    Så er hjemmelaget på jobb fra start, og stjernen Kvara er offensiv. Stadion elektrisk når han mottar ballen. Hjemmelaget kommer på venstresiden. Nesten.
    1'
    Vanskelig å si akkurat hvor mye det blåser utpå banen. Men at det blåser er det ingen tvil om. Så ut som om Ødegaard tørket øynene.
    3'
    Det er diverse hvitt ute på banen. Ser ut som plast, men kan ikke si hva det er, men noe har blåst ut på banen.
    4'
    Norge spiller opp mot venstre og Meling, han forsøker å slå inn foran mål til Ødegaard.
    5'
    Georgia og Aburhania fremover, men blir upresist.
    6'
    Ødegaard spiller ut mot venstre. Som spiller bakover. Så en unøyaktighet og ballen går utover linjen.
    7'
    Norge spiller kjapt, før Solbakken skyter, det blir en retur, og verdens korteste tilbakespill til keeper, men ingen norsk spiller tett nok på ballen.
    8'
    Norge spiller mot Sørloth, ballen er for lang, utover linjen.
    9'
    Hva syns du om den norske starten?
    Finfin, dette lover bra.
    55%
    Har jo ikke skjedd noe ennå.
    28%
    Jeg syns Georgia virker bedre enn Norge her.
    17%
    Antall stemmer: 2730
    Norge bygger opp. Men hjemmelaget tar ballen. Norge vinner tilbake.
    12'
    – Det er kraftig medvind fordel Norge, ser det ut som, kommenterer Kjetil Rekdal i VGTV-studio.
    13'
    Norge fremover Ødegaard spiller Meling, Norge går innover, da bryter hjemmelaget. OG det ender med frispark etter at Aursnes er litt for voldsom.
    14'
    Mål for Norge!
    Georgia 0 - 1 Norge
    Mål: Alexander Sørloth
    Målgivende: Fredrik Aursnes
    Der sitter den! Sønnen til selveste Gøran Sørloth setter ballen i mål. Han får ballen fra Aursnes, tar ballen, drar seg fri til rom og skyter med venstre, ballen sitter klistret i mål til venstre for keeper fra 16 meter. Foto: Bjørn S. Delebekk. – Det der er klassescoring! sier Vidar Riseth i VGTV-studio.
    15'
    Norge fortsetter å kjøre på, Moi foran mål. Nesten.
    18'
    Og med scoring gikk Alexander Sørloth forbi sin storscorer-far i antall landslagsmål. Pappa Sørloth stoppet på 15, Alexander satt sitt 16. landslagsmål nå. Tipper det sitter en stolt far i en godstol i Trondheim et sted! Her er skuddet som ble mål. Foto: Bjørn S. Delebekk
    19'
    Sørloth blir taklet, han var i offside så det ut som. Det luktet kanskje litt straffe, men det var offside sier VAR.
    22'
    Hvem syns du er best, far eller sønn Sørloth?
    Stakkars Gøran, feige lag, det er en ny tid og sønnen er mye bedre.
    39%
    Gøran Sørloth - ener i familien.
    30%
    Gøran Sørloth, jeg er for ung til å huske ham altså.
    14%
    Begge gode, foreløpig like gode.
    17%
    Antall stemmer: 3436
    Corner til hjemmelaget. Tabidze går opp, setter den over.
    26'
    Norge oppover. Ned på venstre, med hjemmelaget forsvarer seg godt. Så bryter Ødegaard, og Norge kan fortsette. Inn mot Aursnes fra Sørloth, men dømt frispark mot Aursnes.
    28'
    Pedersen spiller gjennom til Sørloth. Nesten der. Flott norsk spill og gode bevegelser, men Sørloth er for nære motstanderen.
    29'
    Ødegaard testet skuddfoten, fra rundt 16 meter, men ballen litt utenfor.
    30'
    VG Live svarer
    Mjød Babuska
    Hvor er Josh King? Mulig jeg ikke har fulgt med. Mye bedre enn Solbakken.
    Han har slitt med skade, og det skal være enighet mellom trener Solbakken og King om at disse kampene kom for tidlig for ham.
    Så enorm dobbelsjanse til Norge. Først Moi fra kloss hold (ble spilt opp av Solbakken), så er Aursnes på returen, men nei. Ballen ikke i mål. Du store tid. Gigantmulighet.
    33'
    VG Live Bruker
    hvor nært tror du norge kommer EM denne gangen før de skuffer oss på slutten som vanlig?
    Etter så lang mesterskapstørke tenker jeg at her er det tid for å være positiv og optimist. Vi håper så lenge det er mulig. Nå er det iallfall alle muligheter. Jeg tror Norge kan bli å finne i Tyskland neste sommer. Mest fordi kampen mot Spania egentlig var bra.
    Vidar
    Hvem er gjesten i studio?
    Vil tro det ikke er Rekdal du mener, så svaret er Vidar Riseth. Tidligere Kongsvinger- og Rosenborg-profil!
    Geir Morten Grande
    Hvordan er statistikken mellom Norge å Georgia på bortebane?
    Dette er fjerde gang de møtes. Norge har slått Georgia to ganger borte og en gang hjemme.
    Hjemmelaget fremover. Spiller over på venstrekanten. Det kommer en kjempeavslutning fra Kvaratskhelia. Den så jeg inn i krysset, men det var den ikke. Nære. Og da tok det fyr på tribunen. Riseth: -- Farlig nære, om Kvaradona
    39'
    Norge småspiller ved midtbanen.
    40'
    Norge spiller opp mot Ola Solbakken, men den er upresis. Men Norge fortsetter. Moi avslutter, keeper holder ballen.
    41'
    Kjetil Rekdal: - Jeg er nesten sjokkert over hvor svake Georgia har vært
    42'
    Martin Ødegaard spiller Moi. Spiller stopper opp. Norge med ball tilbake på egen halvdel. Berg til Meling. Moi og mye oversteg, han mister ballen.
    44'
    Vidar Riseth i VGTV-studio: -Norge har vært best i en svært underholdende kamp. Foto: Bjørn S. Delebekk
    45'
    Hjemmelaget spiller seg til en god avslutningsmulighet.
    45'+2
    Julian Ryerson varmer opp.
    45'+3
    Hawk
    Har Kvaratskhelia sett farlig ut så langt? Er det potensielt mulig at han stjeler 1 eller 3 poeng her?
    Kvaradona har iallfall rukket å vise at han er god i stor fart med ball. Napolis stjerne er "skummel". Men ser jo ut som om Norge har en form for kontroll her.
    Petter Johnsen
    Hvor mange ganger skal lagene møte hverandre i hver gruppe?
    Alle skal møte hverandre hjemme og borte.
    Leon Risheim
    Tror du Norge vinner?
    Ja. Det tror jeg. Jeg tror mange tror det!
    May-Britt
    Hvorfor sender de ikke ballen til Meling når han er i posisjon. Han har skåret før
    Godt spørsmål. Vet ikke hvilken situasjon du tenker på, men de har spilt Meling en del!
    Hvorfor har Ola Solbakken nr 9 drakt ?
    Godt spørsmål. Siden Braut Haaland måtte forlate samlingen, så kanskje det ble loddtrekning? (Det var tull.) Drakt ikke fredet som på klubblaget, så den var vel rett og slett ledig.
    Hvorfor dame dekke kamp?
    Får du fart på grammatikken her, så skal jeg svare! Lykke til og fortsatt god kamp!
    Torgeir Nure
    Tror du det blir noen bytter i pausen?
    Tja, ganske kjapt etter pause kanskje?!?! Vår mann på stadion melder at Julian Ryerson var i oppvarming, så kanskje han kommer inn snart?!
    Lagene er på banen. Norge er samlet i en ring.
    -Vi er bra fornøyd med 1. omgang. Vi vil spille lange angrep, sier asstrener Kent Bergersen til TV 2.
    Pedersen til avslutning.
    Hjemmelaget spiller opp på venstresiden. De ser etter åpninger. Drar seg mot midten fra høyre. Men så blir det et dårlig touch og Norge overtar.
    47'
    Meling kaster inn. Spiller med Moi, som mister ballen.
    49'
    Så er det Georgia. De kommer til to avslutninger fra kloss hold, den ene muligheten større enn den andre. Men ballen blir blokkert. Du store tid! Der var hjemmelaget nære.
    50'
    Hjemmelaget fortsetter å gå i angrep.
    51'
    Fra VGTVs sending: – Det er ubehagelig det som er iferd med å skje utpå der nå. Kampen har endret seg helt, sier Kjetil Rekdal.
    51'
    De legger Ødegaard i bakken. Norge får frispark.
    52'
    Ola Solbakken ligger nede.
    53'
    Gult kort til Georgia
    Irakli Azarov
    Er altfor sen i duellen mot Ola Solbakken og legger ham i bakken.
    53'
    Ødegaard slår en frisparkvariant som er kort, til Moi. Ballen havner til slutt hos Georgias keeper.
    54'
    Så sikter Ola Solbakken på månen, han traff nesten.
    55'
    Så sliter hjemmelaget med å stokke benene. Og sjanglende mot dødlinjen så blir da ballen borte.
    56'
    Antall stemmer: 3262
    Sørloth og Aursnes spiller. Ballen over på høyresiden. Det blir innkast til Georgia.
    58'
    Kvaradona til skudd fra 18 meter.
    59'
    Spillerbytte - Georgia
    Inn: Saba Lobzhanidze
    Ut: Zurab Davitashvili
    59'
    Inn: Budu Zivzivadze
    Ut: Jemal Tabidze
    59'
    Mål for Georgia!
    Georgia 1 - 1 Norge
    Mål: Georges Mikautadze
    Målgivende: Saba Kverkvelia
    Og da koker det på stadion i Georgia. Det er hvitt og rødt. Stefan Strandberg har ikke det tempoet i kroppen og blir rett og slett fraløpt når Mikautadze går mot mål, ender alene med keeper og setter ballen forbi Nyland. Foto: Bjørn S. Delebekk
    60'
    Så er det ny sjanse til Georgia. Trøbbel for Norge her.
    60'
    Fra VGTVs sending: – Nå må vi ikke miste hodet. Ta det med ro. Det er 25 minutter igjen av kampen, sier Rekdal.
    63'
    Ødegaard spiller Sørloth. Det var nesten noe å bygge videre på.
    65'
    Ut: Irakli Azarov
    69'
    Det var en kalddusj å få ett mål i mot der, Elyounoussi. Foto: Bjørn S. Delebekk.
    71'
    Rekdal i VGTV-studio: – Man føler at hele kvaliken står på spill her nå, sier Rekdal.
    71'
    SÅ en enorm mulighet, Aursnes spiller til Sørloth. Og det er en formidabel mulighet for Sørloth foran mål, men han får ikke dreis på avslutningen. I alle dager. Kommer til å drømme mer om den avslutningen der enn målet i natt, Sørloth. Er mitt tips.
    72'
    Georgias spiller nummer 11 på vei mot Nyland. Men ingenting.
    74'
    Så mister hjemmelaget ballen med en klønete berøring ved midtsirkelen.
    75'
    Så smeller Ødegaard ballen over mål med venstrefoten på mer eller mindre åpent mål fra 6-7 meter. I ALLE DAGER?!?!?! Martin Ødegaard klinker til med venstrefoten, og får et forferdelig treff. Den skal i mål. Foto: Bjørn S. Delebekk
    76'
    Spillerbytte - Norge
    Inn: Sander Berge
    Ut: Mohamed Elyounoussi
    77'
    Norge vil ha straffe etter at Aursnes ble tatt. VAR Sjekket om det var straffe til Norge, det ble det ikke.
    78'
    Georgia forsøker en kontringer. Blir stoppet, men hjemmelaget fortsetter og Kvaradona får skyte fra 20 meter. Godt skudd. Men utenfor.
    81'
    Ola Solbakken klapper i hendene. Det er ikke vi synger og vil ler som gjelder her. Han skal ut.
    81'
    Inn: Ola Brynhildsen
    Ut: Ola Solbakken
    82'
    Brynhildsen kommer til en mulighet umiddelbart.
    83'
    Jens
    Finnes det noen lag i verden med dårligere vinnerkultur enn dette laget? Alltid det mest skuffende resultatet
    Dette er lett å føle det sånn akkurat nå. Og akkurat nå er det skuffende. Men det er noen minutter igjen. Hold motet oppe!
    Meling nede, fikk seg et rundkast. Så vondt ut.
    84'
    Jon Berntsen
    Når skal Norge prøve å avslutte ett angrep?
    Hadde du hjertet i halsen ved dobbelsjansen? Og da Ødegaard skjøt over?! Større sjanse får man ikke!
    Norge spiller på høyre mot Brynhildsen, men det er innkast til Georgia. Ballen var altså ute.
    86'
    Antall stemmer: 4438
    Ødegaard går og går og går, ser ut som han leter etter rom til skudd, men spiller inn mot midten. Ballen går ut til innkast til Norge.
    87'
    Tom Erik
    Vinner vi ikke i dag, bør vi da stille spørsmål om solbakken er riktig man for laget i fremtiden?
    Det spørsmålet kan sikkert komme. Men det er mye igjen av denne kvaliken.
    Gult kort til Norge
    Birger Meling
    89'
    Inn: Giorgi Beridze
    Ut: Georges Mikautadze
    89'
    Inn: Luka Gagnidze
    Ut: Giorgi Aburjania
    90'
    Det er lagt til seks minutter!
    90'
    Leif The Man
    Er så lei av å ha forventninger til dette laget. De er rett og slett ikke gode nok. Norsk presse er med å hauser dem opp, uten at de fortjener det? Eller hva sier norsk presse ved VGs kommentator?
    Jeg sier at vær så god, nå fikk du se din kommentar i VGs live. Det er sikkert en frustrasjon mange deler med deg akkurat nå. Men det er mange kamper igjen. Det er egentlig grunn til å tro på det norske laget nå, med flere stjerner og Ødegaard og alt. Men akkurat nå er det litt tungt.
    Inn: Julian Ryerson
    Ut: Marcus Holmgren Pedersen
    90'+2
    Både Sørloth og Ødegaard hadde enorme sjanser til å avgjøre denne kampen. Det er faktisk utrolig at det står 1-1. Må la det synke inn. Norge fremover nå.
    90'+3
    Inn: Kristian Thorstvedt
    Ut: Patrick Berg
    90'+3
    Giorgi Gocholeishvili
    Gult for takling av Sørloth.
    90'+4
    Ødegaard klar med frispark-foten, opp med armen, slår inn. Det blir corner.
    90'+4
    Nå er det spilling for livet som gjelder for Norge. Corner!
    90'+5
    Innkast til hjemmelaget.
    90'+5
    Remi
    Nå som de to beste er direkte kvalifisert. Så tror jeg sjansene er gode til å nå et sluttspill.
    Dagens optimist på tampen! Heia Remi!
    Norge vil ha hands i feltet.
    90'+6
    Sjekker om det er straffe. Er det straffe eller corner? Det ble corner. Og så var det slutt.