Ble dekket av Andreas Jørgensen

Hei og velkommen til denne dekningen av Borussia Dortmund mot Mainz i siste serierunde av Bundesliga!
    Status er som følger: Borussia Dortmund topper ligaen to poeng foran Bayern München. Gjør Dortmund jobben hjemme mot Mainz, er de seriemester for første gang siden 2011/2012-sesongen!
    Og fra start finner vi ingen ringere enn norske Julian Ryerson!
    Det er blitt meldt om en enorm pågang for å få billetter til kampen. Dortmund har også en supporter i Manchester som spent følger med:
    VG Live svarer
    Kenneth Bredal
    Ingen Bellingham i startelleveren? Skadet?
    Stemmer, han har trøblet med kneet. Er på benken da :)
    Hvem tror du tar tittelen?
    Jeg tror det endelig lykkes for Dortmund!
    74%
    Bayern! Alltid Bayern!
    22%
    Vet ikke.
    3%
    Antall stemmer: 1434
    Til info: Bayern står med ti strake serietitler!
    Da er det bare noen minutter til kampstart på Westfalen (eller Signal Iduna Park...)
    Der er sesongens siste kamp i gang!
    1'
    Dortmund går rett i angrep her!
    1'
    Det er så mye røyk fra bluss at det er helt tåkelagt på Signal Iduna Park.
    2'
    Donyell Malen prøver et skudd fra 16 meter. En meter utenfor fra nederlenderen.
    4'
    Remi
    Tror du Dortmund kan løfte trofeet til slutt?
    Det har jeg absolutt troen på. De har alt i egne hender og trenger bare å vinne denne kampen.
    Mainz får et innkast høyt opp på Dortmunds banehalvdel.
    6'
    Så kan Dortmund kontre!
    6'
    Malen stormer ned langs høyre side, men må snu idet samtlige Mainz-forsvarere har kommet seg på riktig side.
    6'
    Sebastien Halles banker til fra langt hold. Hjørnespark til Dortmund.
    7'
    Hjørnespark til Borussia Dortmund
    7'
    Süle står umarkert på bakerste og klemmer til på volley. Ballen spretter i bakken, og Finn Dahmen i Mainz-målet har kontroll.
    7'
    Frispark til Dortmund.
    8'
    Og der har Bayern München scoret i Köln. Det betyr at de for øyeblikket er mestere.
    8'
    Felix
    Hvorfor spiller ikke Bellingham?
    Han har slitt med skade i kneet og sitter på benken.
    Adeyemi felles på vei fremover og får frispark.
    11'
    Remi
    Er det noe som tyder på at Dortmund er nervøse eller har de tatt kontroll på kampen?
    Innledningsvis ser det ut til at Dortmund har kontroll, men de jakter nok et mål relativt kjapt her. Jeg er ikke i tvil om at det er litt nerver blant flere. Det står tross alt om en ligatittel!
    Hjørnespark til Mainz 05
    14'
    Mål for Mainz 05!
    Borussia Dortmund 0 - 1 Mainz 05
    Mål: Andreas Hanche-Olsen
    Målgivende: Edimilson Fernandes
    Så er det norske Andreas Hanche-Olsen som gjør det for Mainz. Og for en kalddusj for Dortmund! Nordmannen stuper frem på første stolpe på hjørnesparket og stanger inn 1-0 på hodet! Nå må Dortmund ha minst to mål!
    15'
    Det ropes på straffe fra Dortmund. Dommer skal ut å se på den.
    17'
    Straffesituasjon til Dortmund sjekkes.
    18'
    Det er straffe!
    18'
    Det er Guerreiro som går over ende. Etter en kjapp sjekk peker dommer Marco Fritz kontant på ellevemeteren.
    18'
    Det er Haller som skal ta straffesparket.
    19'
    Så bommer Haller!
    19'
    For en dramatikk. Sébastien Haller får muligheten til å utligne bare minutter etter Mainz-scoringen. Men straffen er jo forferdelig dårlig tatt og Dahmen kaster seg riktig vei.
    20'
    Så ropes det på straffe igjen fra Dortmund!
    21'
    Igjen er det Guerreiro som går i gresset.
    21'
    Den velger dommer å ikke se på. Tydelig misfornøyd med det, Dortmund-trener Edin Terzic.
    22'
    Borussia Dortmund 0 - 2 Mainz 05
    Mål: Karim Onisiwo
    Målgivende: Jae-sung Lee
    For en krisestart for Dortmund! Skal det ryke i siste serierunde? Karim Onisiwo får stå skremmende alene i Dortmund-boksen, mens Emre Can og Mats Hummels står og sover. Gregor Kobel er så nære ved å redde avslutningen med hodet fra Onisiwo, men med hjelp fra stanga triller den inn 2-0 til Mainz!
    24'
    Andre
    Da tar vel Bayern sin 11 strake Bundesliga tittel.
    Det ligger an til det akkurat nå. Men det er lenge igjen og alt kan skje. Vi elsker vel fotballdramatikk!
    Dortmund får frispark.
    29'
    Så nære var Kobel ved å redde Dortmund fra å havne under 0-2.
    30'
    Guerreiro skyter rett i blokka.
    31'
    Dortmund presser på nå. Står høyt og triller kule rundt Mainz' 16-meter.
    32'
    Mainz gjør det vanskelig for Dortmund nå. Gjestene ligger lavt og banker unna det som kommer deres vei.
    33'
    Julian Brandt prøver seg på volley fra skrått hold, men får ikke skikkelig treff og Dahmen plukker enkelt.
    34'
    35'
    Det er en god mulighet til å legge på til 3-0 for Mainz, det. Et sleivspark mindre så kunne ballen sust inn i nettet.
    35'
    Adeyemi holder seg til låret. Det er dårlig nytt for Dortmund.
    36'
    Reprisene fra Hallers straffebom viser at det var en ganske god redning fra Dahmen, faktisk!
    38'
    Også Wolf ligger nede nå.
    39'
    Får vi se noen bytter fra Dortmund allerede nå?
    39'
    Det får vi. Marco Reus skal inn. Adeyemi må kaste inn håndkleet her.
    39'
    Spillerbytte - Borussia Dortmund
    Inn: Marco Reus
    Ut: Karim Adeyemi
    40'
    41'
    Viktig inngripen fra Hummels! Lee sendes på løp alene gjennom, men Dortmunds midtstopper-veteran varter opp med solid forsvar der, og får avverget.
    42'
    Det er så nære for Dortmund! Julian Brandt gjør alt riktig før han klemmer til, men Finn Dahmen er vrang i dag og stopper skuddet med en god redning. De nærmer seg, Dortmund.
    44'
    Nå har Bayern München gått opp i en 2-0-ledelse. Dette begynner å se tøft ut.
    45'
    Det legges til fire minutter.
    45'
    Målet til Bayern er annullert for hands. Det er det nok mange på Signal Iduna Park som er lettet over.
    45'+1
    Nok en god redning fra Dahmen! Mats Hummels prøver lykken, men Mainz' sisteskanse får slått ut til corner.
    45'+2
    45'+2
    Süle på bakerste prøver å heade ballen inn i boksen. Stoppes av en Mainz-mann.
    45'+2
    I stolpen! Donyell Malen svever til værs på bakerste stolpe og når akkurat et innlegg. Avslutningen på hodet går i metallet og ut. Den hadde vært fin å ta med seg inn til pausen
    45'+4
    Der er de første 45 minuttene over på Signal Iduna Park. Dortmund er i alvorlig trøbbel nå. Andreas Hanche-Olsen satte Mainz' første og like etter doblet Onisiwo til to. Det kunne sett annerledes ut, for etter den første scoringen fikk Dortmund straffespark. Den brant Sébastien Haller. Nå har de gule en voldsomt stor oppgave foran seg. Vinner Bayern München sin kamp, så er Dortmund nødt til å vinne for å ta ligetrofeet!
    Nå skal vi få svaret. Dortmund har 45 minutter på seg til å avgjøre sesongen.
    46'
    Inn: Youssoufa Moukoko
    Ut: Marius Wolf
    46'
    Stor Mainz-mulighet med én gang her, men Lee bommer på ballen.
    46'
    Nå skal Dortmund passe seg! Lee kommer alene mot Kobel og banker til. Skuddet går, heldigvis for Dortmund, rett på keeper.
    47'
    Frispark i god posisjon for Dortmund.
    49'
    Frisparket stanges ut av en Mainz-forsvarer.
    49'
    Dortmund kaster frem mange i angrep, og det gjør de svært sårbare på kontringer imot. Det ser det ut til ai Mainz har skjønt.
    52'
    Mainz får ikke låne ballen lenge om gangen her. Dortmund triller og triller og triller, men finner ingen veier gjennom.
    54'
    I metallet fra Mainz! Dortmund lever fryktelig farlig her. Onisiwo kommer alene mot Kobel ned langs høyre side og fyrer av et skudd. Det er hardt, men ikke presist nok.
    57'
    58'
    Halleeeeer! Nei! Innlegget på bakerste er perfekt slått og Sébastien Haller har løpt seg fri. Spissen fra Elfenbenskysten kaster ut et bein, men ballen lurer seg under foten og triller ut noen få centimeter fra mål. Det er hjemmelagets største sjanse i kampen. Utenom straffebommen.
    59'
    Det er helt kaos i forsvaret til Dortmund. De lar virkelig Mainz holde på her.
    61'
    VG Live Bruker
    Koff i alle dager bruker dem ikke Bellingham??
    Bellingham sliter med skade i kneet. Han sitter på benken.
    Så er det Malen sin tur til å få en stor mulighet, men heller ikke han klarer å sette ballen i nettet.
    62'
    Inn: Julien Duranville
    Ut: Julian Brandt
    62'
    Inn: Giovanni Reyna
    Ut: Donyell Malen
    62'
    64'
    Etter et voldsomt Dortmund-trykk vinner Mainz ballen og kontrer med fire mann mot to. Men en dårlig berøring gjør at Süle slenger inn en sklitakling og holder Dortmund inne i kampen.
    65'
    Nå er det helt kaos i Mainz-boksen.
    65'
    Frispark og en liten pustepause til Mainz.
    66'
    Spillerbytte - Mainz 05
    Inn: Marcus Ingvartsen
    Ut: Jae-sung Lee
    66'
    Moukoko velger å skyte fra skrått hold. Det får Reus til å rase. Reus ligger nesten mutters alene inne foran mål, og kan bare trille ballen i nettet - om han hadde fått den. Der valgte du nok feil, Moukoko.
    66'
    RR
    Haller kommer til å gremmes om de taper denne i dag
    Det er godt mulig han kommer til å sove dårlig i natt. Den straffebommen er kritisk.
    Mål for Borussia Dortmund!
    Borussia Dortmund 1 - 2 Mainz 05
    Mål: Raphael Guerreiro
    Målgivende: Giovanni Reyna
    Der sitter den endelig for Dortmund og Raphael Guerreiro. Portugiseren klemmer til fra 15-meter, og endelig er marginene på deres side. Via stanga triller ballen i nettet og det tenner håpet i Dortmund. Det koker på tribunen!
    69'
    Dortmund opprettholder et massivt press.
    71'
    De gule og svarte får lagt inn til Haller. Spissen header ut i feltet, men avslutningen til Reus går ikke på mål.
    73'
    Karsten
    DET ER NOK MED TID!!!
    Ryerson bør få en målgivende der! Slår et eminent innlegg på bakre stolpe. Der får Reus headet relativt upresset, men ballen daler over mål.
    74'
    Vinner dortmund med U?
    Nei, så lenge Bayern vinner mot Köln så må også Dortmund vinne, på grunn av dårligere målforskjell.
    Duranville har vært en duracellkanin etter at han ble byttet inn. Slår et strålende innlegg fra høyre etter å ha dratt av forsvarsspilleren. På bakre stolpe header Haller rett i fanget til Dahmen.
    76'
    Reyna sin tur til å heade rett på Dahmen. De skaper enorme sjanser.
    78'
    Hummels lager frispark når Mainz kommer på en overgang.
    79'
    Straffespark til Köln!!
    79'
    Inn: Aymen Barkok
    Ut: Anton Stach
    79'
    Inn: Anthony Modeste
    Ut: Julian Ryerson
    80'
    Full jubel i Dortmund, for Köln scorer på straffe!
    81'
    For et drama det kommer til å bli de siste ti minuttene nå!
    82'
    Dortmund har likevel ingenting å tape her. Jakter fremdeles scoring.
    82'
    Dortmund får frispark i god innleggsposisjon.
    83'
    Reus legger inn og Hummels får stusset fra fem meter, men det går til side for mål.
    84'
    Bayern jakter panisk scoring i Köln.
    84'
    Er tabellen rett? Viss Bayern spiller U vinner dortmund uansett?
    Tabellen er riktig, så ja, Dortmund er seriemestere slik resultatene er nå.
    Dortmund fortsetter å presse, men får ikke avsluttet på mål.
    85'
    Haller ligger nede i feltet og tar seg til ansiktet, men får ikke noe. Er oppe på beina igjen.
    86'
    Mainz gir bort en corner.
    88'
    88'
    Reynas corner er svak.
    88'
    BAYERN HAR SCORET! Musiala sender Bayern opp på tabelltopp.
    88'
    Uroen brer seg på Signal Iduna Park.
    89'
    Dortmund får frispark på egen halvdel.
    89'
    Poler ballen opp i feltet, men avslutningen til Moukoko er svak.
    90'
    Mainz med enorm sjanse. Hvordan Onisiwo ikke scorer der kan man lure på.
    90'+1
    Det er lagt til fem minutter i begge kamper.
    90'+1
    Inn: Marlon Mustapha
    Ut: Karim Onisiwo
    90'+1
    Mustapha får en kjempesjanse foran mål.
    90'+2
    Dortmund har ikke klart å skape et like godt trykk på slutten av kampen.
    90'+2
    RR
    Denne kampen og tittelen hadde Dortmund i egne hender. Skuffende kamp av Dortmund
    Mainz får naturlig nok massive rom når de tar overgangen, men det er litt halvhjertet.
    90'+3
    Dortmund får corner. Må score her!
    90'+3
    Mainz får ballen unna.
    90'+4
    Annullert scoring for Haller! Endelig sitter den i nota, men så blir det avblåst for offside. Reprisen viser at det er riktig.
    90'+4
    Bayern har vunnet sin kamp!
    90'+4
    Det rakner for Dortmund.
    90'+6
    Borussia Dortmund 2 - 2 Mainz 05
    Mål: Niklas Süle
    Süle scorer, men er det nok tid!? Et innlegg blir slått på bakre stolpe og Süle banker ballen i mål.