Kroken90'+4
1-1
532
530

Hjertelig velkommen til denne livedekningen av Åsane - Vålerenga. Dette er Toppseriens 21. runde.
    Åsane tok en uhyre viktig seier borte mot Avaldsnes sist, og har dermed skaffet seg et lite pusterom ned til kvalifiseringsplassen. Med 20 poeng, har laget fra Bergen nord fem poeng ned til naboene fra Arna. Dermed begynner det virkelig å se lyst ut med tanke på spill i Toppserien også i 2024.
    Åsane har en veldig god egenskap i at de plukker de poengene de behøver å ta mot de antatte største rivalene med tanke på å holde plassen. Laget har for eksempel sanket ni av ni mulige poeng mot tabelljumbo Avaldsnes denne sesongen. Mot topp 5-lagene har imidlertid Åsane ikke sanket et eneste poeng denne sesongen, så utviklingspotensialet er absolutt der.
    Vålerenga på sin side, kastet bort 2-0 hjemme mot Lillestrøm sist. Dermed er hovedstadslaget nå ett poeng bak Rosenborg på tabellen. Skal laget nå ambisjonene om å vinne serien, er dagens motstander nødt til å beseires. Det har Vålerenga gjort i de to tidligere møtene denne sesongen, der det ble 4-1 i Åsane i april og 5-1 i Oslo for noen uker siden.
    Åsane gjør noen endringer fra laget som vant sist. Helene Gloppen og Andrine Mo er ikke med her. Inne for de er Dina Fosso Dale og Katarina Dybvik Sunde. Sistnevnte ble kampavgjørende med sin scoring etter å ha blitt byttet inn sist.
    Også Vålerenga gjør en endring fra sist. Mimmi Löfwenius er ikke med her, Stine Nybø Brekken er i stedet inne på laget.
    Relativt pent vær i Bergen i ettermiddag. Oppholdsvær og rundt 12 grader.
    Lagene entrer banen på Åsane Arena, og da er vi straks klare for avspark.
    Lise Klaveness er på besøk for å bivåne ettermiddagens kamp.
    0'
    Vi er i gang.
    0'
    Pettersen med et oppspill mot Thorsnes, men ballen sklir utover dødlinjen til utspill fra Duffy.
    0'
    Vålerenga med mye ball innledningsvis.
    2'
    Ikke all verden til tempo i starten. Åsane ligger godt i rammen sin.
    3'
    Sævik tråkler seg nedover mot dødlinjen og skaffer en corner.
    3'
    Slått mot første stolpe, der Kokosz gir bort en ny corner.
    3'
    Duffy bokser ballen ut av farlig område.
    4'
    Åsane kan sette i gang en kontring, men ligger for dypt i banen og Vålerenga overtar umiddelbart.
    4'
    Kan bli nok en lang kamp mot Vålerenga om dette fortsetter for Åsane. Blir liggende veldig dypt i banen.
    5'
    Kokosz driver fremover langs høyresiden, før hun forsøker å tre opp mot Karlsen. Blir for upresist og gjestene overtar.
    6'
    Bra sjanse for hjemmelaget! Det er Jensen som kommer til innlegg fra venstre, og i feltet får Sunde gå relativt upresset til værs. Spissen får til et godt hodestøt, men ballen går en liten halvmeter over mål.
    7'
    Slått langt opp og klareres.
    7'
    Igjen ypper hjemmelaget seg, da de vinner tilbake ballen etter corneren. Til slutt er er det Karlsen som får til et halvfarlig innlegg fra kloss hold, men ballen sklir gjennom feltet og utover dødlinjen.
    8'
    Tennebø forsøker å tråkle seg gjennom på kanten, men blir kontant stoppet av Bjørnebøle.
    9'
    Tvedten spilles opp i mellomrommet, men misser fullstendig da hun skal spille videre til Sævik.
    9'
    Vålerenga med litt ballinnehav dypt inne på Åsanes halvdel, men det ender med et innlegg som går rett i klypene til Duffy.
    11'
    Bjørnebøle driver over midtbanen og finner Sunde til høyre. Spissen tar det med ro og vender tilbake til Dale.
    11'
    God periode av hjemmelaget nå, der de står høyt og lykkes med en del fine gjenvinninger høyt i banen.
    13'
    Tennebø slår inn mot Bjelde, men backen får ikke skikkelig kontakt med ballen i det hun skal heade den tilbake inn i feltet. Vålerenga holder i ballen, men må vende hjemover.
    13'
    Tatt kort.
    14'
    Igjen en fin mulighet for hjemmelaget. Det er Kokosz som får avslutte på halvspretten fra 20 meter, men ballen fyker et par meter over mål.
    15'
    Klanen er representert med elleve medlemmer her, men stemning lager de.
    16'
    Tydelig at grepet med å flytte laget høyere i banen har fungert for Åsane. Vålerenga virker litt stresset i øyeblikket.
    17'
    Åsane er for øvrig representert med tre personer bak mål. Men med ropert og tromme blir det litt leven av det.
    18'
    Strålende fotball fra hjemmelaget! Det er flotte kombinasjoner før ballen blir vendt over til Bjørnebøle. Hun finner en medspiller i feltet, og til slutt er Kroken veldig nær å komme til avslutning fra 15 meter.
    19'
    Dale slår en ball i bakrom på høyresiden, men den er 50 meter unna en medspiller.
    19'
    Så får Vålerenga løftet laget høyere igjen, men etter er innlegg fra Pettersen stopper det hele opp. Gjestene må vende ned og hjem igjen.
    20'
    Stor sjanse for gjestene! Et oppspill finner Thorsnes i feltet, og hun legger tilbake til Bjelde som får dratt ballen innover mot straffemerket. Evensen kaster seg imidlertid inn og får blokkert avslutningen til corner. Stor mulighet! Det kan nok diskuteres om det kanskje var en i overkant tøff takling fra Åsane-stopperen.
    21'
    Ender med utspill.
    22'
    Tatt kort.
    23'
    Åsane med nye, fine kombinasjoner høyt i banen. Ballen spilles gjennom mot Karlsen, men Tompkins er fint ute og fanger ballen.
    24'
    Nok en bra sjanse for gjestene. Denne gangen er det Sigurdardóttir som får en fin ball i feltet, og midtstopperen drar ballen forbi keeper og ned mot dødlinjen. Får imidlertid for dårlig vinkel og avlsutningen blir blokkert til corner.
    26'
    Ryddet unna.
    26'
    Blir dropp her etter at Sunde blir liggende noen sekunder i feltet etter corneren. Kommer seg i gang igjen.
    27'
    Frispark til Vålerenga på streken til sekstenmeteren! Så mistenkelig ut som den kunne være innenfor, men dommer drar den utenfor. Det er Tvedten som får et oppspill på kanten av sekstenmeteren, og hun blir kontant lagt i bakken. Helt på grensen til straffe.
    27'
    Forsøker en lav avslutning, men den treffer egen spiller og da blir det offside, av alle ting.
    28'
    Offside for Vålerenga
    28'
    Frispark
    29'
    Nytt frispark i god posisjon for Vålerenga. Noen centimeter på utsiden av sekstenmeteren, men litt lenger til høyre enn ved forrige anledning.
    30'
    Høyt over.
    30'
    Tennebø forsøker å dra seg forbi på kanten, men Bjørnebøle har full kontroll. Innkast til gjestene.
    32'
    Gjestene vinner en corner, til store protester fra hjemmelaget.
    32'
    Blir nok engang klarert.
    32'
    Så får Vålerenga litt rom etter corneren, men gjennomspillet mot Sævik misser fullstendig. Utspill for Duffy.
    33'
    Gult kort til Vålerenga
    Stine Brekken
    Litt for tøff i duell med Kokosz utenfor sekstenmeteren til hjemmelaget.
    34'
    Slått langt.
    34'
    Gjestene får en del sjanser til å spille opp i mellomrom, men de sliter virkelig med å omsette det til sjanser.
    36'
    Vålerenga med litt mer ball nå. Tennebø plukker opp et dårlig oppspill til venstre, men må igjen nøye seg med innkast.
    38'
    Pettersen med et dårlig innlegg, som går rett i klypene til Duffy.
    39'
    Kvaliteten på spillet har dalt i takt med at vi nærmer oss pause her.
    39'
    Thorsnes får et oppspill inne på hjemmelagets halvdel, men spissen klarer ikke å vende og spille gjennom Sævik. Godt forsvarsspill.
    41'
    Sævik og Jensen i en tøff duell inne i sekstenmeteren til Åsane. Det ender med at begge går i bakken, og til slutt blir det dømt utspill. Pussig situasjon.
    42'
    Corner til gjestene.
    43'
    Duffy bokser den ut av sekstenmeteren. I returrommet får Bjelde forsøke seg, men hennes avslutning blir blokkert. Kovacs får også prøve seg, men hennes avslutning går høyt over.
    43'
    Ikke opplyst om noe tilleggstid, men vi spiller fortsatt.
    45'+1
    45'+1
    Da er det pause på Åsane Arena. Gjestene åpnet kampen best, men slet med å spille seg til sjanser. Åsane turte etter hvert å flytte laget høyere i banen, og fikk betalt med flere gode gjenvinninger og et par fine sjanser. Mye kvalitet i Vålerenga, men de har slitt med å skape de helt store sjansene de første 45. Tvedten fikk et skudd blokkert og kunne muligens fått et straffespark i samme situasjon, og de blå har også misbrukt et par frispark fra kanten av sekstenmeteren. Alt i alt en mye jevnere kamp enn antatt på forhånd, så får vi se hvordan de siste 45 utarter seg!
    45'
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Lina Klech
    Ut: Ylinn Tennebø
    45'
    Vi er i gang igjen i Åsane, der gjestene har foretatt seg et spillerbytte i pausen. Hos hjemmelaget er det de samme elleve.
    45'
    Litt frem og tilbake i innledningen av den andre omgangen.
    47'
    Nesten en bra mulighet for Vålerenga. Det er Sævik som driver oppover mot sekstenmeteren, men Thorsnes klarer ikke å få med seg pasningen videre mot mål. Hjemmelaget overtar.
    48'
    Vålerenga noe mer offensive fra start av i den andre omgangen. Åsane blir i alle fall liggende mer bakpå enn store deler av den første omgangen.
    50'
    Brekken forsøker å tråkle seg innover fra høyresiden, men blir stoppet.
    50'
    Tatt kort.
    51'
    Temmelig laber kvalitet på kampen i øyeblikket.
    53'
    Åsane vinner en corner etter et innkast høyt i banen.
    54'
    Sunde får satt bakhodet på ballen, men den går ut til utspill fra Tompkins.
    54'
    Det må sies at, med forutsetningene før dagens kamp tatt i betraktning, skuffer Vålerenga voldsomt.
    56'
    Sunde med en leken ball inn til Kokosz i feltet, men hun misser litt i mottaket. Hjemmelaget må nøye seg med innkast høyt i banen.
    56'
    Tatt kort.
    57'
    Sigurdardóttir slår opp mot Thorsnes, men igjen får hjemmelaget klarert.
    59'
    Brekken slår gjennom mot Klech, men ballen sklir utover dødlinjen til utspill.
    59'
    Inn: Ronja Arnesen
    Ut: Stine Brekken
    Arnesen inn til sin debut i Toppserien.
    59'
    Frispark
    60'
    Bjørnebøle drar seg løs på høyresiden og forsøker et optimistisk skudd. Blokkert.
    61'
    Tatt kort.
    61'
    Vålerenga sliter ordentlig med å spille seg til nærmere hjemmelagets mål.
    61'
    Arnesen viser seg frem og vinner et frispark ved midtstreken.
    62'
    Tatt kort.
    62'
    For øvrig ikke en eneste avslutning på mål etter 63 minutter.
    63'
    64'
    I øyeblikket er dette resultatet en gavepakke for Rosenborg, som møter Røa senere i dag.
    65'
    Vålerenga vinner et innkast høyt i banen. Kastes bakover og vendes ned og hjem,
    66'
    Vickius slår et smart innlegg inn i feltet, men Vistnes er fint med å notene. Måtte holde hodet kaldt der, med Thorsnes og Sævik jaktende i feltet.
    67'
    Spillerbytte - Åsane
    Inn: Norun Skjeldal
    Ut: Kaja Karlsen
    67'
    Inn: Marie Anglevik
    Ut: Anette Snørteland Jensen
    68'
    Arnesen er strålende på høyrekanten, der hun finter og slår hardt inn. Ballen flikkes ut til Klech, som kommer på et godt løp inn i feltet. Innbytteren forsøker en avslutning, men den blir blokkert i siste liten. Nesten!
    69'
    Hun har ikke vært på banen i mer enn noen minutter, men det er tydelig at det bor mye fotball i 17 år gamle Ronja Arnesen.
    70'
    Klech forsøker en stikker mot Thorsnes, men ballen går helt inn til Duffy.
    70'
    Løftes inn i feltet fra midtbanen, men stanges unna.
    71'
    Tendenser til at Vålerenga begynner å sette inn en sluttspurt. Tvedten slår et langt, høyt innlegg inn i feltet, men Duffy kommer ut og fanger ballen. Glimrende keeperspill.
    72'
    Så kommer Åsane på en sjelden visitt, anført av Kokosz. Hun fører opp i sekstenmeteren, før hun legger tilbake. De oransje spiller seg rundt og vinner en corner.
    73'
    Inn: Nina Vestbøstad
    Ut: Katarina Dybvik Sunde
    73'
    73'
    15 minutter igjen på Åsane Arena. Skal vi få et mål? Eller i det minste en avslutning som treffer mål?
    74'
    Sigurdardóttir slår et langt oppspill mot Sævik, men Duffy er igjen raskest til ballen.
    74'
    Frispark like inne på gjestenes halvdel. Løftes inn i feltet, men stanges unna.
    75'
    Fin mulighet for hjemmelaget. Kokosz løfter et godt innlegg mot bakre stolpe, der Vestbøstad nesten kommer til en heading mot mål.
    76'
    Bor så mye kvalitet i Vålerenga fremover i banen, men akkurat nå føles det som at kampen like gjerne kan tippe i Åsanes favør. Såpass lite farlige sjanser har det vært i denne kampen.
    77'
    Faren er selvsagt at Åsane blir for modige og flytter opp for mange spillere på tampen her. Det har fungert utmerket å ligge tett i rammen bakover.
    78'
    Arnesen forsøker å tråkle seg forbi inn i feltet på høyrekanten, men innbytter Anglevik kaster seg ned og gjør en utmerket takling.
    79'
    Innlegg inn i Åsanes felt, men den er Vestbøstad først på. Hjemmelaget rydder unna igjen.
    79'
    Kampens første avslutning på mål! Thorsnes får ballen til høyre, tråkler seg innover og fyrer av med venstrebeinet. Rett på Duffy.
    80'
    Duffy bokser ut av sekstenmeteren og Åsane får etter hvert klarert.
    80'
    Tvedten skaffer en ny corner.
    81'
    Hjørnespark til Vålerenga
    82'
    Mål for Vålerenga!
    Åsane 0 - 1 Vålerenga
    Mål: Ingibjörg Sigurdardottir
    Målgivende: Selma Pettersen
    Kapteinen avgjør trolig kampen for Vålerenga! Pettersen slår en god corner, og midt i feltet stiger Sigurdardóttir til værs og stanger ballen inn i venstre hjørne. 0-1!
    82'
    Og dermed leder Vålerenga Toppserien igjen.
    84'
    Vålerenga fortsetter å ha ballen etter scoringen. Nå ser det tungt ut for Åsane.
    84'
    85'
    85'
    Sævik forsøker å tre gjennom Klech til venstre, men innbytteren misser i mottaket. Mer rom for gjestene nå.
    86'
    Bjelde spilles gjennom til høyre i feltet. Backen forsøker et innlegg, men blir blokkert til corner.
    86'
    Duffy bokser den ut til Pettersen, som avslutter kloss hold. Langt utenfor.
    87'
    Inn: Felicia Rogic
    Ut: Linn Vickius
    87'
    Inn: Madelen Holme
    Ut: Milena Kokosz
    Holme inn til sin debut for Åsane.
    88'
    Vålerenga er fire tilleggsminutter fra seieren i Åsane.
    90'
    Gult kort til Åsane
    Ida Kroken
    Litt for tøff i en duell med Bjelde.
    90'
    90'+1
    Åsane forsøker seg på slutten. Et par innlegg inn i boksen som nesten blir farlig.
    90'+2
    Fin mulighet for hjemmelaget. Bjørnebøle setter opp innbytter Vestbøstad rundt 20 meter fra gjestenes mål. Hun forsøker en avslutning i nærmeste, men får ikke skikkelig dreis på ballen. Tompkins redder enkelt.
    90'+3
    Hjemmelaget vinner en corner.
    90'+3
    Hjørnespark til Åsane
    90'+3
    Mål for Åsane!
    Åsane 1 - 1 Vålerenga
    Mål: Ida Kroken
    Målgivende: Synne Bjørnebøle
    Oi, oi, oi! Corneren er mesterlig slått inn i feltet, der Kroken stiger til værs og stanger ballen i mål! Litt av et tidspunkt å score sitt første mål for sesongen.
    90'+4
    Vålerenga sender nær sagt alle i angrep fra avspark, men klarer ikke å komme seg til avslutning.